Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

AYDIN OLMAK DİNE KARŞI KATI BİR TUTUM TAKINMAYI MI GETİRİR.

BİLİM VE BİLGİ SAHİBİ OLMANIN YOLU İNANÇSIZLIK MIDIR?

evet arkadaşlar başlıklarımızın hepsinin altında din koruyucuları ve dine karşı tamamen önyargılı tutumlarla yaklaşan yorumları okuyorum. neden bizler için herşey siyah veya beyaz neden bizlerin gri noktaları yok.

lise çağlarımızdan itibaren bilgilenme ve donanımlanma çağlarımızda ilk yargıladığımız nokta din olmuştur.

erkek çocukları n büyüme çağında babalarını yenme onu geçme çabası gibi dine saldırıyoruz kör dövüşünden başka br şey olmayan bir çabaya girişiyoruz. aydın olmanın yolu dini yoksaymak ve her fırsatta ona saldırmak olmamalıdır ancak buna karşın softa bir tutumla dini sorgulamadan kabul etmekte yanlıştır.

bu sorun uzadıkça uzar sonuçları ise sorunun boyunu bile aşabilir. bu noktada sizlerind yorumlarını bekliyorum ister inançlı ister inançsız olun amaçlarımızın başında toplumumuzun selameti olmalıdır.

değerlendirmenize bırakıyorum

sevgiler

yorumsuz olarak ekliyorum

Benim halkım demokrasi ilkelerini gerçeğin emirlerini ve bilimin öğretilerini öğrenecektir. Batıl inançlardan vazgeçilmelidir. İsteyen istediği gibi ibadet edebilir. Herkes kendi vicdanının sesini dinler. Ama bu davranış ne sağduyulu mantıkla çelişmeli ne de başkalarının özgürlüğüne karşı çıkmasına yol açmalıdır.. Atatürk-1926

Andrew Mango, Atatürk Syf.447

Gönderi tarihi:

Bence iş ilime bakış açısında bitiyor...

Dindarı da dinsizi de bilimi dinden ayırırsa başka bir seçenek kalmaz...

İslam ı tanımayanlar İslami değerlere saldırırsa;bilimsel yetkinliği bulunmayanlar bilime laf ederse olacak budur...

:zorro:

Gönderi tarihi:
  • Yazar

BU BAŞLIĞI AÇTIĞIMDA FORUMDA DİN BAŞLIKLI TARTIŞMALARIN TARTIŞILMA EKSENİNİ KATILIMCI LARIN VE YORUMCULARIN BAKIŞ AÇILARINI YAKALAMAK İSTEMİŞTİM. NE YAZIKKİ BU BAŞLIĞA İKİ GÜN İÇERİSİNDE FORUMA UZUN UZUN YAZILAR GÖNDEREN HİÇBİR KATILIMCI GÖZ ATMAMIŞ. VEYA YORUM BIRAKMAMIŞ. ŞU SONUCA VARMAK BELKİDE BİRAZ FAZLA İLERİ GİTMEK OLMAYACAKSA ŞUNU SÖYLEMEK İSTERİM Kİ TARTIŞMALARIMIZN DAHA TEMELİNDE BİR SAPTAMA YAPMAK TAN KORKUYUORUZ. NEDEN LERİNİ BİLMEDEN YAPTIĞIMIZ DİNSEL YORUMLAR KİME VE NEYE BİR KATKI SAĞLAYACAKTIR DAHA FAZLA UZATMADAN VARIN SİZ BİRAZ KAFA YORUN BU DURUMA...

SEVGİLER ALİM? KRDEŞLERİM(KİMİLERİNİ TENZİHLE!)

Gönderi tarihi:

Çok iyiydi... :clover:

Gönderi tarihi:

sanırım insan öncelikle insanlığının nimetlerinin varlığını veya nasıl değerlendireceğini bilmediğinden tek yönüne yöneliyor. bu yüzden salt akla yönelen, felsefe için felsefe yapıp inançsız hale geliyor. salt kalbî (duygusal ve ruhsal) davranan da mistisizme dalıp kendi inancına ters eylemleri ibadet sayıyor. biri redle, diğeri bağlılıkla, aynı noktada dine yabancı kalıyor.

zeka tek yönlü değil oysa. duygusal, ruhsal.. bunların hepsinin idrak edeceği birlikte ele almaları gereken konulara tek malzemeyle girildiğinden yetersiz ve bu nedenle "itirazcı" zihniyetler oluşuyor. bakalım ortaçağ skolastiğinden kurtulmak için başlatılan "akıl"cılık modasının etkisi daha nereye kadar skolastikçe hüküm sürecek.

Gönderi tarihi:
  • Yazar

sanırım insan öncelikle insanlığının nimetlerinin varlığını veya nasıl değerlendireceğini bilmediğinden tek yönüne yöneliyor. bu yüzden salt akla yönelen, felsefe için felsefe yapıp inançsız hale geliyor. salt kalbî (duygusal ve ruhsal) davranan da mistisizme dalıp kendi inancına ters eylemleri ibadet sayıyor. biri redle, diğeri bağlılıkla, aynı noktada dine yabancı kalıyor.

zeka tek yönlü değil oysa. duygusal, ruhsal.. bunların hepsinin idrak edeceği birlikte ele almaları gereken konulara tek malzemeyle girildiğinden yetersiz ve bu nedenle "itirazcı" zihniyetler oluşuyor. bakalım ortaçağ skolastiğinden kurtulmak için başlatılan "akıl"cılık modasının etkisi daha nereye kadar skolastikçe hüküm sürecek.

sevgili lena harika yorumun için teşekkür etmek isterim. SAĞOL

Gönderi tarihi:

Su damlasına özellikle son cümlesinde katılıyorum...

İnsanların en büyük hatası ufkunu dar tutmaktı...

Eski anlayış;yeni anlayış yok bence...

Hala olabildiğince katı yaklaşımlar söz konusu...

Eskiden Allah a inanmayanlara yüklenilirmiş;şimdi inananlara yükleniliyor...

Nerede insanı insan olarak sevmek;hümanizm???

:zorro:

Gönderi tarihi:
  • Yazar

evet forumda hala yeni başlıklar ve hala birşeyleri yok etme çabası. kendi inançlarını sorgulamadan empoze etmek isteyenler...

hümanizmin en katı savunucuları... özgür düşüncenin yılmaz bekçileri... bilginin insanlığın faydasını tek gerçek sayanlar... ve hala sonuçsuz, hala başkalarını yadırgayan, yargılayan, horgören ve düşmanca değer yıkmaya kalkanlar işin garibi yukarıdaki tüm kelimeler birbirine ne kadar zıt görünsede aynı kişilere gidiyor. ne yazık bu parlak zeki beyinlere. insan demek varken kadın diyoruz erkek diyoruz, engin fakir...kategorileme çalışmaları...

teşekkürler sizlere...yargının temeline insanı koyan arkadaşlara

özür: su damlası nickini yanlış yazmışım. yeni farkettim

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.