Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Kaçak elektrik kullandığı için iki kızıyla birlikte hapse girdi

Erzurum'da kaçak elektrik kullanmak suçundan 20 ay hapis cezasına mahkûm edilen Atike Akgül (32), bakacak kimsesi olmadığı için küçük yaştaki 2 kızını da Erzurum Kapalı Cezaevi'ne götürdü. Kocasını kanserden kaybeden Atike Akgül, hakkında açılan dava sonucu 20 ay hapis cezasına mahkûm oldu. Akgül, çocuklarına bakacak kimsesi olmadığı için 4 ve 5 yaşında iki kızını da yanında götürdü. Yaşları 8 ile 17 arasında değişen 4 erkek çocuğu ise evde kaldı. Bu arada da köylüler, aralarında topladıkları bin 756 YTL'yi, Akgül'ün borcu karşılığında yatırdı. Ancak mahkeme Akgül'ü tahliye etmedi. Eğitimlerine ara veren çocuklar ise anne ve kardeşlerini çok özlediklerini ifade etti.

AA 21.12.2008

Haberlerde izlerken içim burkuldu. Yapılanın yanlış olduğu elbette ortada ama; ailenin durumu nasıl göz ardı edilebilir ki?

Peki ya Türkiye'de milyarca hortumlanan paralar, yolsuzluklar onlar için hangi cezalar veriliyor?

Bu nasıl bir uçurum?

Gönderi tarihi:

Sayin Deniz Kizi'nin dile getirdigi bir gercek yukardaki yazinin iceriginde,insani elektrikleyen bir gercek.

Bir tarafta terörü önleme caresi olarak yani teröristlere yagdanliklik yapan yönetimlerin Güneydogu bölgesinde belirli bazi bölgelerde almadigi elektrik parasi diger tarafta ise gecinecek durumu olmadigi icin haksiz ve suc oldugunu bile bile kacak elektrik kullanan birisi.Bir taraf ödüllendirilirken bir taraf cezalandiriliyor,ama secim yatirimi olarak cuval cuval kömür,torba torba mercimek,un,pirinc vs ile insanlari aldatmaya ve oylarini gaspetmeye calisan bir de yönetim var.

Kacak elektrik kullandigi icin hapse mahkum edilen kadinin yasama hakki nerede kaldi peki?

SAYGILARLA

Gönderi tarihi:
Sayin Deniz Kizi'nin dile getirdigi bir gercek yukardaki yazinin iceriginde,insani elektrikleyen bir gercek.

Bir tarafta terörü önleme caresi olarak yani teröristlere yagdanliklik yapan yönetimlerin Güneydogu bölgesinde belirli bazi bölgelerde almadigi elektrik parasi diger tarafta ise gecinecek durumu olmadigi icin haksiz ve suc oldugunu bile bile kacak elektrik kullanan birisi.Bir taraf ödüllendirilirken bir taraf cezalandiriliyor,ama secim yatirimi olarak cuval cuval kömür,torba torba mercimek,un,pirinc vs ile insanlari aldatmaya ve oylarini gaspetmeye calisan bir de yönetim var.

Kacak elektrik kullandigi icin hapse mahkum edilen kadinin yasama hakki nerede kaldi peki?

SAYGILARLA

Fak. Fonda kaldı. sayın politika arkadaşım.

Hani böyle bir fon açmışlardı yıllar önce,

Fakir fukaraya yardım fonu diye,

Her ne hikmetse, değişen hiç bir şey olmadı bu fon bile siyasal çıkarlara alet edildi.

işte o fondaki paralarla dağıtılıyor, kömürler.

Asıl eli kesilecek olan, böyle görevini kötüye kullanan siyasetçiler, ve hortumcular olmalı.

[005.038] [DI] Erkek hırsız ve kadın hırsızın, yaptıklarından ötürü Allah tarafından ibret verici bir ceza olarak, ellerini kesin. Allah Güçlü'dür, Hakim'dir.

Saygılarımla.

Furkan Evren Nezir

Gönderi tarihi:

Her ne hikmetse, değişen hiç bir şey olmadı bu fon bile siyasal çıkarlara alet edildi.

Asıl eli kesilecek olan, böyle görevini kötüye kullanan siyasetçiler, ve hortumcular olmalı.

[005.038] [DI] Erkek hırsız ve kadın hırsızın, yaptıklarından ötürü Allah tarafından ibret verici bir ceza olarak, ellerini kesin. Allah Güçlü'dür, Hakim'dir.

Saygılarımla.

Furkan Evren Nezir

Terörün olduğu yerlerde kimse elektiriğe para vermiyor biri çıkıpta bunları niye mahkemeye vermiyor?herkesin gücü fakire yetiyor.

yazıklar olsun bunlara ve müslümanım diye geçinmesinler

buna sebep olanlarda bunlara yandaş olanlarda ,birini görüp diğerini görmeyenlerde allahından bulsunlar.

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Saygılarımla.

Furkan Evren Nezir

Sayın Evren,

Yapılan kaçağın doğru olduğunu savunmuyorum ama; insanlar neler kaçırıyor ne paralar dönüyor ve hiç suçları yokmuş gibi masum bir vatandaş gibi yaşıyorlar. Bu zavallı kadın eşini kanserden kaybetmiş ve gerçekten çocuklarına bakacak hali bile yokken hapis cezası almasını dogru bulmuyorum.

Gönderi tarihi:
Sayın Evren,

Yapılan kaçağın doğru olduğunu savunmuyorum ama; insanlar neler kaçırıyor ne paralar dönüyor ve hiç suçları yokmuş gibi masum bir vatandaş gibi yaşıyorlar. Bu zavallı kadın eşini kanserden kaybetmiş ve gerçekten çocuklarına bakacak hali bile yokken hapis cezası almasını dogru bulmuyorum.

Sayın ,

'deniz_kizi'

Bende onu diyorum,zaaten, asil cezaa almasi gerekenler o kadini o haale getirenler.

saygilarimla.

Gönderi tarihi:
  • Yazar
Sayın ,

'deniz_kizi'

Bende onu diyorum,zaaten, asil cezaa almasi gerekenler o kadini o haale getirenler.

saygilarimla.

Peki demekki aynı fikirdeyiz. :)

Gönderi tarihi:
Peki demekki aynı fikirdeyiz. :)

Evet ayni fikirdeyiz,Devletin o kadina fakir fukara fonundan odenek baglamasi gerekirdi,

Bunu yapmayip ac birakmasindan dolayi burada asil suclu devlettir.

Asil, hapse girmesi geren o devlet yoneticileridir.

saygilar.

:)

Gönderi tarihi:

Iste bu tür haksizliklara karsi mücadele verilir verilmelidir,zulüm budur bence.

Siyaset halk icin olmadigi zaman zulme dönüsür.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Bu konuyla ilgili son gelişmeler var:

Anneleri Cezaevine Giren Akgül Kardeşlere Devlet Sahip Çıktı

Kaçak Elektrik Kullanmak Suçundan Anneleri ve İki Kız Kardeşleri Cezaevine Giren Akgül Kardeşlere Çat Kaymakamlığı ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi Sahip Çıktı.

Haber Yayın Tarihi: 22.12.2008 16:32

Kaçak elektrik kullanmak suçundan anneleri ve iki kız kardeşleri cezaevine giren Akgül kardeşlere Çat Kaymakamlığı ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi sahip çıktı.

Cihan Haber Ajansı'nın 'Babaları kanserden öldü, anneleri küçük kız kardeşleriyle cezaevinde, onlar ise kuru ekmekle yaşama mücadelesi veriyor' şeklindeki haberinin ulusal TV ve gazetelerde yayınlanmasının ardından Çat Kaymakamlığı ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.

Anneleri Atike Akgül ile küçük yaştaki iki kız kardeşleri cezaevinde olan Akgül kardeşlere yardım elini uzatan Çat Kaymakamı Hasan Kaymakam Balcı, aileye anne ve kız kardeşleri cezaevinden çıkana kadar ayni ve nakdi yardım yapılacağını açıkladı. Kaymakam Balcı, Akgül kardeşlere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu aracılığı ile bir ton kömür ve gıda yardımı yapıldığını, ayrıca fon tarafından kışlık giysi yardımında bulunulduğuna dikkat çekti. Balcı, "Anneleri cezaevinde olan Akgül kardeşlerin dramından haberdar olur olmaz devletin yardım ve şefkat elini uzattık. Akgül kardeşleri hemen ilçe merkezine getirip giydirdik. Ayrıca kışlık yakacak olarak bir ton kömürü köylerindeki adreslerine gönderdik. Anneleri cezaevinden çıkana kadar Akgül kardeşlere her ay nakdi yardımda bulunacağız." diye konuştu.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler de Akgül kardeşlere yardım için harekete geçti. Belediye Başkanı Küçükler yarın sabah (salı) bir kamyon dolusu yardımı söz konusu çocukların köyüne ulaştıracağını söyleyerek, Akgül kardeşlere kışlık yakacak, giyecek ve gıda yardımında bulunacaklarına vurgu yaptı. Aynı zamanda avukat olan Küçükler, Atike Akgül ile küçük kızlarının cezaevinden tahliye edilebilmesi için de hukuki girişimleri başlattıklarını sözlerine ekledi.

Hatırlanacağı üzere Çat'ın Karaşeyh köyünde yaşayan 7 çocuk annesi Atike Akgül, geçen yıl kan kanserinden eşini kaybetmişti. Köyde elektrik sayaçlarını kontrol eden Tedaş ekipleri, sayaçsız elektrik kullandığı iddiasıyla Akgül hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Akgül geçen çarşamba günü jandarma tarafından cezaevine götürülürken, 4 ve 5 yaşlarındaki kızlarına bakacak kimsesi olmadığı için beraberinde cezaevine götürmüştü. Akgül, geride yaşları 17 ile 8 arasında değişen 5 erkek çocuğunu bırakmıştı. Çat Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 20 ay hapis cezasına mahkum edilen Akgül, bu cezasının 3'te ikisini yattıktan sonra tahliye edilebilecek. (CİHAN)

Saygılar...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.