Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Beş Vakit (2006) Times and Winds

Filmi seyrettikten sonra kendime sordum: Aklında kalan en önemli şey nedir? Garip ama devamlı birini çağırmaya giden bir çocuğu veya kişiyi izleyen kamera dedim... Gülünç gelecek ama koca filmin üçte biri birilerini çağırmaya gidenlerin arkasından onlarla birlikte uzun bir yolculuğa çıkan bir kamera öyküsüne dönüşmüş. Ayrıca son zamanlarda Türk yönetmenlerin neden Türk insanını durağan atıl bir durumda göstermeye çalışma isteğini anlayamıyorum. Sanki insanların davranışlarını yavaşlatarak sanat anlayışına birşey katmaya çalışıyor imajı veriyor bana. Gelelim filme özellikle çekildiği mekanlar çok güzel. Filmin kendi içinde ne kadar hatalı ve kurgusuz çekildiği filmi seyredince ortaya çıkıyor ama öykü çok güzel... Zamanınız varsa seyredin yoksa bir şey kaçırmış sayılmazsınız... Not: Yönetmen birşeyi iyi yakalamış oda yerel insanların doğa ile ne kadar içiçe ahenkle yaşadıklarını belgelemiş... smile.gif

Yönetmen: Reha Erdem

Oyuncular:Taner Birsel, Nihan Asli Elmas, Köksal Engür, Sevinç Erbulak, Selma Ergeç, Elit Iscan, Ali Bey Kayali, Yigit Özsener, Tilbe Saran, Tarik Sönmez, Cüneyt Türel, Bulent Yarar, Özkan Özen

post-2-1229741919_thumb.jpg

In rural Turkey, three friends entering adolescence share the struggles of growing up. The son of the local imam, Ömer (Özkan Özen) sees a callous side of his father that the community does not. Yakup's (Ali Bey Kayali) boyhood crush on his teacher is shattered when he catches his own father spying on her. And Yildiz (Elit Iscan) is disturbed by the sight of her parents making love. Reha Erdem writes and directs this powerful, award-winning film.

Director: Reha Erdem

Cast:Taner Birsel, Nihan Asli Elmas, Köksal Engür, Sevinç Erbulak, Selma Ergeç, Elit Iscan, Ali Bey Kayali, Yigit Özsener, Tilbe Saran, Tarik Sönmez, Cüneyt Türel, Bulent Yarar, Özkan Özen

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.