Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bırakın İran'ı Malezya'yı! Türkiye İspanya olacak mı?

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Bizim savasimiz ne demirefe,?Insanlarin kuran bilinciyle bilinclenerek, Allahi kalkan olarak kullanmalarina engel olmak,

Dini cikar dini olmaktan cikarmak,

Diger sorunun cevabi.

Kuran vahyi geldiginde, zaaten kolelik, muessesesi vardi,

son vahyin inis sureci icerisinde, kuran kolelegi kaldirmaya yonelik, tavsiyelerde bulundu,

Yemin kefareti, karsiligi olarak kole azad etmek gibi.

.

.

Anlattiklariniz hikayeden baska bir anlama gelmiyor. Bir de su Osmanlilari övmeniz varya, pes dogrusu. Gördük osmanli padisahi Yavuz'un Alevileri nasil katlettigini. Her seye bir kilif uydurmak zorundamiyiz?

Gönderi tarihi:
Anlattiklariniz hikayeden baska bir anlama gelmiyor. Bir de su Osmanlilari övmeniz varya, pes dogrusu. Gördük osmanli padisahi Yavuz'un Alevileri nasil katlettigini. Her seye bir kilif uydurmak zorundamiyiz?

Sn.dünyahepimizin, arkadaşın yazdıklarını bir daha okursanız, Osmanlı örneğini, köleliğin varlığı için verdiğini anlarsınız. İyi olduğu için değil :)

Gönderi tarihi:
Sn.dünyahepimizin, arkadaşın yazdıklarını bir daha okursanız, Osmanlı örneğini, köleliğin varlığı için verdiğini anlarsınız. İyi olduğu için değil :)

O arkadas 100% eminimki Osmanliyi bizlere her konuda örnek olarak gösterecek bir görüste. Zaten fark etmez hangi örnek olursa olsun benim icin Osmanli da iyi görecek bir durum yok. Bu benim sahsi düsüncem. zaten onlarin yüzünden hemen hemen tüm komsularimizla kavgaliyiz. Sen komsularini 500 yil boyunca tehdit ve isgal edersen herhalde kimse senin dostun olmaz, aynen bugün ABD'nin oldugu durum gibi.

Gönderi tarihi:

Tarihte kole sektoru olusturmuslardir, Emeviler,

Osmanlilar, bunun canli ornegidir.

Anlattigim hikaye degil,

sonra ben osmanliyi ovmedim,

sucsuz yere kardesini katledenlerin neyini ovecegim, siz iyi okuyun iletiyi.

Kole sektorunu kaldirmalari gerekirken, kole sektoru olusturdular diyorum, siz osmanliyi ovmussunuz diyorsunuz.

Ne osmanlinin zulumlerini, nede Emevilerin zulumlerini ovmedim,

Osmanli benim atalarimdan olmasina ragmen ovmedim,

Emevilerse, Arap irkciligi uzerine hareket etmis bir yonetimdi.

Zalimlik yapan hic bir sistemi ovmem mumkun degil,

Velevki bunu yapan babam olsa dahi.

'dünyahepimizin'

arkadasim.

saygilar.

Gönderi tarihi:
Bizim savasimiz ne demirefe,?Insanlarin kuran bilinciyle bilinclenerek, Allahi kalkan olarak kullanmalarina engel olmak,

Bilinciyle bilinçlendiğin şeyi bizzat yazan kişi Allahı kalkan olarak kullanıyor. Dolayısıyla sen onunla bilinçlendikçe, daha fazla kullanılıyorsun.

Köleliğe gelince, nasıl "bundan böyle faizin her türlüsünü yasaklıyorum" dediği gibi, aynen "bundan böyle köleliği yasaklıyorum. İnsan çalıştıran ücretini ödeyecektir" diyecekti, tamam, bitecekti. Bu kadar kolay olan bir şeyi yapmamıştır.

Üstüne üstlük, kadına ayrı, erkeğe ayrı, köleye ayrı, hüre ayrı HUKUK YAPMIŞTIR. Bu hukuku yaptığın, hukukunu bu ayrıma göre temellendirdiğin zaman bunun bir daha geri dönüşü olur mu? Olmaz. Hukuk yapmak öyle sıradan bir iş değildir. Birinin aklına gelenleri bir kenara yazmasıyla ve etrafındakilere söylemesiyle hukuk yapılamaz.

Zaten de bu yüzden bir kenara atılmış, kullanımı kesin biçimde reddedilmiş çağdışı bir hukuktur, tarihin tozlu raflarında yerini almıştır...

Gönderi tarihi:
Sn.Evren, 14 No'lu iletimi okudunuz mu ? Okuduysanız, sizinle tartışmak isterim :)

Okudum, ama ben o konuyu yazan kadar bilgi sahibi degilim.

Ilhami guler, saygi duydugum bir sahsiyettir,

Onun kadar bilgi sahibi olmadigim bir konuda, onun yazitlarini elestirmek bana dusmez.

saygilar.

Gönderi tarihi:
Bilinciyle bilinçlendiğin şeyi bizzat yazan kişi Allahı kalkan olarak kullanıyor. Dolayısıyla sen onunla bilinçlendikçe, daha fazla kullanılıyorsun.

Köleliğe gelince, nasıl "bundan böyle faizin her türlüsünü yasaklıyorum" dediği gibi, aynen "bundan böyle köleliği yasaklıyorum. İnsan çalıştıran ücretini ödeyecektir" diyecekti, tamam, bitecekti. Bu kadar kolay olan bir şeyi yapmamıştır.

Üstüne üstlük, kadına ayrı, erkeğe ayrı, köleye ayrı, hüre ayrı HUKUK YAPMIŞTIR. Bu hukuku yaptığın, hukukunu bu ayrıma göre temellendirdiğin zaman bunun bir daha geri dönüşü olur mu? Olmaz. Hukuk yapmak öyle sıradan bir iş değildir. Birinin aklına gelenleri bir kenara yazmasıyla ve etrafındakilere söylemesiyle hukuk yapılamaz.

Zaten de bu yüzden bir kenara atılmış, kullanımı kesin biçimde reddedilmiş çağdışı bir hukuktur, tarihin tozlu raflarında yerini almıştır...

Yer yuzunde kolelik kalmadigi zaman, kolelik hukukuda, kalmaz,

ama savaslar oldugu surece, ulkeler isgal edildigi surece, ne savas esiri biter nede kole biter.

Demirefe.

Guantanamo, b, bunun canli ornegi,

savas esiri desen, savas esiri kanunlarina tabi degiller,

Koleden daha beter durumdalar.

sende tutmus, koleye kole hure hure diyorsun.

kolelik bittigi zaman,

o yasada biter,

sozun ozu budur.

Benim anlamadigim,

19, yuz yila kadar surmus olan koleligi, kaldirmayanlar, kim,

Emeviyi anladik, Osmanliyi anladik, Pekiyi uygar oldugunu soyleyen bati, cokmu maasum.

saygilar.

Gönderi tarihi:
Guantanamo, b, bunun canli ornegi,

Hukuku katletmek, çarpıtmak, doğrusunu bilerek yanlış, kendi amacına uygun kullanmak ayrı;

Çarpık, yanlış, kendi amacına uygun hukuk yapmak ayrıdır...

Kimse Guantanamo kutsal bir mabettir demiyor. Ama köleliği kaldırmamış bir sistem için insanlığın ebedi kurtuluşu kutsal öğretidir iddiası var...

Gönderi tarihi:
Hukuku katletmek, çarpıtmak, doğrusunu bilerek yanlış, kendi amacına uygun kullanmak ayrı;

Çarpık, yanlış, kendi amacına uygun hukuk yapmak ayrıdır...

Kimse Guantanamo kutsal bir mabettir demiyor. Ama köleliği kaldırmamış bir sistem için insanlığın ebedi kurtuluşu kutsal öğretidir iddiası var...

Kolelik asirlar boyu devam eden bir gelenekti, sayin demirefe,

Kuran vahyi inmeye basladiginda zaaten vardi.

Kuran bunu asama asama kaldirmayi tesvik etmistir.

Eski bir kuran okuyani olarak bunu sende bilirsin.

Ama gel gorki,

Peygamberin vefaatindan sonra, zalim yonetimler bunu cikarlarina alet etmis,

Birak koleligi kaldirmayi kolelik sektoru olusturmuslardir.

Iletilerimde bunlara degindim zaaten.

Emevi, zulmunu anlattigim gibi,

Osmanli zulmunude anlatmaya calistim.

Tarihte baktigimiz zaman, israil ogullarinin, firavun hanedanina kolelik yaptiklarini goruyoruz.

Musa,

Onlari kolelikten kurtarmak, firavunun zulmunden kurtarmak icin mucadele veriyor.

Ama su geldigimiz asra bakinca, koleligin halen devam ettigini goruyoruz,

Ne gariptirki, koleligin acisini tarihte, aci bir sekilde tatmis olan, israil ogullari,

Simdi aynisini filistinlilere uygulamaktadir.

Firavunun halklari nasil kamplara boldugu, nasil zayif dusurdugu, yine kuran ogretisinde belirtilmektedir.

Simdi gunumuze geldigimizde,

Empeyalizmin patronu olan amerika, asirlar onceki fuiravunun uyguladiklarini, zayif dusurulmus halklara uygulamaktadir,

Kolelik sistemi dahada yayginlasmis.

Kuresel kolelige donusturlmustur.

Kolelikten kurtulmanin yolu,

zayif dusurulmus halklarin yek vucud olmasidir,

Emperyalizme karsi, kenetlenmesidir.

saygilarimla.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.