Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Siz başka gazeteleri okumuyorsunuz herhalde. Ermenistanla diplomasi yada ticaret, onları Ermeni Diasporasından kurtarmaz. Ermeni Diasporasının arkasında ABD ve AB vardır. Ermenistan Cumhurbaşkanı ABD'nin emriyle davet yapmıştır. Abdullah Gül de, ABD'nin emriyle Ermenistana gitmiştir. Çünkü, ABD'nin çıkarları, Rusya'nın etkisini Kafkaslarda ve Orta Asyada bitirmeye yönelik politikalar üretme ve uygulamayı gerektirir. Gürcistandaki ve Ukraynadaki Soros Turuncu Devrimleri bunu doğrular. Türkiye'ye biçilen rol de Ortadoğu, Kafkaslar ve Orta Asya'da uzlaştırıcı, bu ülkeleri ABD'ye yakınlaştırıcı politikalar uygulamaya alıştımaktır. Ermeni iddiaları ise Ermenistanla yakınlaşarak sona erdirilecek bir şey değildir, burada amaçlanan Türkiye'nin geri adım atıp 'canım yapmışsak yapmışız bunlar eskide kaldı, hem bu Osmanlı döneminde olmuş, üstelik İttihatçılar yapmış, bizle ilgisi yok, tabii yazık olmuş, hemen Ermenilere biraz toprak verelim' dedirtmektir.

Kıbrıs sorunu ise yine ABD'nin Ortadoğuya yönelik operasyonlarında sağlam bir üs oluşturmasına hizmet etmesi amacıyla oluşturulmuş yapay bir sorundur. K.Kıbrıs bir devlet değil mi ? Üstelik uluslararsı anlaşmalara dayanarak kurulmuş bir devlet. Türklerin Rumlara yönelik hiç bir talepleri de yok. Neden Kıbrıs birleştirilmeye çalışılıyor zannediyorsunuz, durup, dururken. Peki K.Kıbrıs, Annan planını kabul etmesine rağmen neden çözülmüyor bu yapay sorun. Neden, Rum tarafı kabul etmedi Annan planını o da mı Türkiye yüzünden. Devrimci Sosyalistler ne diyormuş bu konularda hiç bahsetmediniz bu arada.

Türk Solu dergisi, kendisini ulusalci olarak nitelemiyor. Perinçek'in dönek olması başka bir şeydir. Yani, Çetin Altan da dönektir şimdi o da mı hapse atılsın. Ajan ve provakatör olup olmadığı sabit değildir. Mahkeme sonuçlandıktan sonra belli olur, tabii mahkeme adil olursa. İktidara sadece demokratik yollardan karşı olanların, gerçekten suça bulaşmışlarla birlikte içeri tıkılması, onların da suçlu olduğu anlamına gelmez. Bu çok sığ bir mantık olur. Tuncay Özkan ise KanalTürk'e reklam alamadığını, borç içinde olduğunu, mecburen TV'yi satılığa çıkardığını ve KanalTürk'e tek talip çıktığını ve onlara satmak zorunda kaldığını söyledi. Bence gayet inandırıcı. Yoksa siz de parayı, sermayeyi elinde bulunduranlardan, güçlüden yanamısınız, sadece onların dediklerini mi kabul ediyorsunuz ?

Ermenistan sorunun cözümü konusunda önerilerimi uygun görmüyorsunuz, saygiyla karsilarim. O zaman bende derimki bulun artik bunun cözümünüde bizleri dahada sikintida bekletmeyin.

K. Kibris'in Annan planini red etmesine ragmen kabul AB'ye tam üye olarak kabul edilmesi tabiiki kabul edilecek bir durum degil ve bunun yanlisligini resmi olamayan yollardan AB üyeleride kabul ediyor. K. Kibris'in hak etmedigi halde üye olamasinin tek sebebi AB'deki veto hakkindan kaynaklaniyor ve bu veto hakkinin aslinda yarar yerine zarar getirdigini AB kendiside baska olaylardan sonra kavramis durumda. K. Kibris herkesin bildigi gibi sadece Yunanistan'in AB nin dogu ülkeleri gelismesine karsi bir kozu oldu. Yani bununTürkcesi Yunanistan Almanya'ya dogu genislamesini veto ederek tehdit eeti ve istedigini elde etti. Buna benzerini hatirlarsaniz Avusturya Türkiye ile müzakerelere baslanmasi arifesinde yapti ve Hirvatistan'in kosulsuz olarak müzakerelere baslamasini sagladi. Yani bunlar sadec siyasi oyunlar ve kimseye faydasi olmaz. AB bu zarari anladigi icin, gecte olsa, artik ilerdeki dönemlerde veto hakkinin tek ülkelerin elinde degilde tün üye ülkelerinin belirli bir yüzdesinin yanlarinda olmasi gerektigini ön plana cikarmaya calisiyorlar. AB ülkelerindeki bu veto dan dolayi zarar gören sadece G. Kibris veya Türkiye degil, su an üye olan bir cok devlet icinde gecerli, cünki bu veto dan dolayi bir cok kanun cikmaza girdi ve AB tehlikeye dogru yön aldi.

Türk solu dergisi kendisini ulusalci nitelemiyor diyorsunuz? O zaman lütfen söyleyin onlar kendilerini nasil degerlendiriyorlar?

Tuncay Özkan konusunda Kanal Türk'ün satisi konusunda verdigi aciklamayi inandirici buluyorsunuz. Peki hala o zaman hic mi sormuyorsunuz, bu sahis kisa dönem icerisinde KanalBiz ismi altinda yeni bir televizyon acarken, parayi nereden buldu ( hani kalmamisti ya), nasil birde gene onun televizyonuna reklam veren sirketler vaar ( hani cogu sirket tehdit edildigi icin reklamlarini geri cekmisti ya)? Dönem desen ayni dönem, basbakan ayni , düzen ayni, ama sn Özkan birden parada buyuyor, reklam veren firmalarida buluyor, ama diger televizyonunu güya reklam veren firmalar bulunamadigi icin calisanlarinin maasini ödeyemiyordu ve Gülen cemaatina satmak zorunda kalmisti. Kim inanir bu hikayeler? Ben asla. Ama siz inadirici oldugunu söylüyorsunuz. Buyurun inanin.

Gönderi tarihi:

:(

daha gerçek suçlunun kimin olduğu belli olmayan,şehir eşkiyalarının site önlerinde kafa tutup bas bas bağırdığı korku dolu bir ülkede yaşıyoruz malesef

Geçtiğimiz Çarşamba günü bir taciz iddiası ile Selahattin Cirit’i, İstanbul Şişli'de yaklaşık 50 kişi doverek oldurdu.

Yargisiz. Muhakemesiz. Yalniz suçlamak yetmis. Olay kısaca şoyle gecmiş:

"İstanbul’daki bir İÖO 4. sınıf öğrencisi bir çocuğun yanına yaklaşan motosikletli bir kişi "Seni gezdireceğim" dedi. Çocuk, olayı annesine bildirdi. Anne okula, okul da durumu polise aktardı. Mahallenin gençleri de motosikletli olduğu belirlenen tacizcinin peşine düştü. Çalıştığı büfede kuryelik yaptığı motosikletle Mahmut Şevketpaşa Mahallesi'ne giden Selahattin Cirit, burada bir anda kendini öfkeli bir kalabalığın arasında buldu. Çevredekiler Cirit'i tacizci olduğu iddiasıyla dövmeye başladı. İddiaya göre kafasına taşla vurulan ve bacağında kurşun yarası bulunan Cirit, olaydan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. "

Hayatını hastahanede kaybeden Selahattin Cirit’in cenazesi için hiçbir yetkilinin cenazeye bile sahiplenmediği gibi, ailesinin yardım taleplerine de duyarsız kaldığı öğrenildi.

Gozlerim yaslandi. Selahattin Cirit için, onun ailesi için ve insanligini kaybetmis bir toplum için ağladim.

Gönderi tarihi:
Tuncay Özkan konusunda Kanal Türk'ün satisi konusunda verdigi aciklamayi inandirici buluyorsunuz. Peki hala o zaman hic mi sormuyorsunuz, bu sahis kisa dönem icerisinde KanalBiz ismi altinda yeni bir televizyon acarken, parayi nereden buldu ( hani kalmamisti ya), nasil birde gene onun televizyonuna reklam veren sirketler vaar ( hani cogu sirket tehdit edildigi icin reklamlarini geri cekmisti ya)? Dönem desen ayni dönem, basbakan ayni , düzen ayni, ama sn Özkan birden parada buyuyor, reklam veren firmalarida buluyor, ama diger televizyonunu güya reklam veren firmalar bulunamadigi icin calisanlarinin maasini ödeyemiyordu ve Gülen cemaatina satmak zorunda kalmisti. Kim inanir bu hikayeler? Ben asla. Ama siz inadirici oldugunu söylüyorsunuz. Buyurun inanin.

Tuncay Özkan ne yapmış, kimi dolandırmış, kimin parasını yemiş ? Onun da Gülen cemaatine yakın olduğunu mu ima ediyorsunuz? Peki, o zaman neden 500 tane dava açıldı hakkında, ayrıca, en önemlisi, neden Ergenekoncu deyip içeri tıktılar ? Bunları neye dayanarak iddia ediyorsunuz ?

Gönderi tarihi:
Tuncay Özkan ne yapmış, kimi dolandırmış, kimin parasını yemiş ? Onun da Gülen cemaatine yakın olduğunu mu ima ediyorsunuz? Peki, o zaman neden 500 tane dava açıldı hakkında, ayrıca, en önemlisi, neden Ergenekoncu deyip içeri tıktılar ? Bunları neye dayanarak iddia ediyorsunuz ?

Sn Dogrucudavut, ben size sadece Tuncay Özkan'in Kanal Türk konusundaki celiskilerini göstermeye calistim. Onuda siz sordugunuzicin yazdim. Neden baska yere cekmeye calisiyoruz konuyu. Arkadasim Ergenekon meselesi gercekten co önemli bir mesele, ama inaninki ne AKP hükümeti nede devletin diger birimleri gercekten Ergenekon denilen bas belasinin üzerine gitmiyorlar ve sonuctanda fazla bir beklentim yok. Cetelerin üzerine gitmek isteyen devlet ve onun temsilcisi hükümet kökten temizlemek icin ugrasir. Bana göre Ergenekon cetesinin mensuplari ve önde gelenleri tutuklu olanlarla bitmiyor. Bunlar sadece piyonlar ve artik onlar icin ise yaramayanlar, yani örgütten temizlenmesi gereken fazla unsurlarda diyebiliriz. TSK lerinde icerdeki eski TSK mensuplarinin tutuklanmasinda anlayis göstermesi ve engellememe yöntemine gitmesinin arkasinda bu düsünce yatiyor. Ergenekon meselesinde daha cok derine gidilmesi gerekli, ama gidildigi zaman derin devlet ve her türlü mafya iliskileri ortaya cikacak, aynen Susurluk davasinda oldugu gibi. Susurluk'ta bile görevini tamamlamislari ortadan kaldirarak derininie inilmedi ve böylece olay ört bas edildi.

Gönderi tarihi:
Sn Dogrucudavut, ben size sadece Tuncay Özkan'in Kanal Türk konusundaki celiskilerini göstermeye calistim. Onuda siz sordugunuzicin yazdim. Neden baska yere cekmeye calisiyoruz konuyu.

Bakın, Sn.dünyahepimizin, siz Kemal Kerinçsizleri, Veli Küçükleri Ulusalcılarla karıştırınca, ben de doğal olarak 'siz kimleri ulusalcı olarak görüyorsunuz' diyerek sizin Ulusalcılardan ne anladığınızı anlamaya çalıştım. Bu sefer, bana Tuncay Özkan dediniz ve kanalbiz olayını gündeme getirdiniz ve çelişki dediniz, Gülen dediniz. Ben de çelişkinin olmadığını anlatmaya çalıştım. Biraz araştırırsanız adamın hesabını verdiğini olayı açıkladığını da bulabilirsiniz. Şimdi, neden olayı saptırdığımı söyleyip beni suçluyorsunuz, anlamadım.

Arkadasim Ergenekon meselesi gercekten co önemli bir mesele, ama inaninki ne AKP hükümeti nede devletin diger birimleri gercekten Ergenekon denilen bas belasinin üzerine gitmiyorlar ve sonuctanda fazla bir beklentim yok. Cetelerin üzerine gitmek isteyen devlet ve onun temsilcisi hükümet kökten temizlemek icin ugrasir. Bana göre Ergenekon cetesinin mensuplari ve önde gelenleri tutuklu olanlarla bitmiyor. Bunlar sadece piyonlar ve artik onlar icin ise yaramayanlar, yani örgütten temizlenmesi gereken fazla unsurlarda diyebiliriz. TSK lerinde icerdeki eski TSK mensuplarinin tutuklanmasinda anlayis göstermesi ve engellememe yöntemine gitmesinin arkasinda bu düsünce yatiyor. Ergenekon meselesinde daha cok derine gidilmesi gerekli, ama gidildigi zaman derin devlet ve her türlü mafya iliskileri ortaya cikacak, aynen Susurluk davasinda oldugu gibi. Susurluk'ta bile görevini tamamlamislari ortadan kaldirarak derininie inilmedi ve böylece olay ört bas edildi.

Ergenekon önemli demişsiniz, ardından piyonlar demişsiniz, bu anlamda size katılıyorum. Ancak, o piyon dedikleriniz ve gerçekten suç işleyenlerle, sonraki dalgalarda içeri alınan paşaları ve sırf hükümete karşı oldukları için içeri alııp susturulmaya çalışılanları da ayırmak gerekir. TSK'nın ziyaret ettiği emekli askerler Hurşit Tolon ve Şener Eruygurdur. Bunların tutuklanmasına anlayış gösterildiğine dair herhangi bir belirti yoktur. Veli Küçük gibileri hariç. Onlar da, daha önceki başlıkta belirttiğim gibi, gladyo-CIA güdümlü derin devlet içerisindeki milli olan kesim olabilir. Milli olmalarını söylemem de suç işlemedikleri ve ceza almamaları gerektiğini söylemem anlamına gelmez. Lütfen bu ayrımları doğru yapalım. Yani, iktidarın dediği gibi bir örgüt olabilir ve hükümeti darbe yoluyla devirmek amaçlanmış olabilir, ancak, bu demek değildir ki derin devlet yargılanıyor. Görünen o ki, derin devlet her zamanki gibi CIA güdümlü eylemlerine devam ediyor. Bu ergenekon örgütü dedikleri de, daha önce derin devlet içerisinde yeralmalarından dolayı gladyo yöntemlerine alışmış, hükümete karşı da bu yolla darbe yapmayı/yaptırmayı amaçlamış ama henüz eylemde bulunamamışlardan oluşan bir oluşum olabilir. Susurluk ise çok farklıdır ve birileri tarafından sonuçlandırıltılmamıştır. İsterseniz bu tartışmaya ilgili başlıkta devam edelim.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.