Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Özgürlüğe Doğru - Into the Wild (2007)


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Özgürlüğe Doğru (2007) Into the Wild

Uzun zamandır seyrettiğim en güzel filmlerden birisi. Jon Krakauer'un kitabından gerçek bir yaşam öyküsünün, dahice sinemaya aktarımı. Yönetmense çok tanıdık bir isim Sean Penn. Bazan filmin aralarında oynayan çocuğun Sean Penn olarak algılamanızda mümkün ama Emile Hirsch oynadığı rolün hakkını fazlası ile vermiş. Film gerçeğe çok yakın çekildiği üzerinde tartışmalar olsa da filmin içinde kullanılan konuşmalar sanki bir çok insanın hayatındaki köşe taşlarını anlatıyor gibi konuşlandırılması herkese bir parça kendini bulma imkanı veriyor diyebilirim.

Örneğin:

'Happiness only real when shared...' Mutluluk sadece paylaşıldığında gerçektir...

Filmde ayrıca kız kardeşin filmin gidişatına arka plandan yaptığı ilginç yorumlarla katkısı çok güzel ve akıcılık sağlıyor. Bu filmi kaçırmamalısınız.

Yönetmen: Sean Penn

Oyuncular: Emile Hirsch, Hal Holbrook, Vince Vaughn, Kristen Stewart, Jena Malone, William Hurt, Catherine Keener, Marcia Gay Harden, Zach Galifianakis, Haley Ramm, Merritt Wever, Thure Lindhardt

 

post-2-0-09846400-1340741328_thumb.jpg post-2-0-27663300-1340741329_thumb.jpg post-2-0-13241300-1340741330_thumb.jpg

 

Sean Penn directs this feature based on best-selling author Jon Krakauer's true story of a young man who gives up everything to lead a solitary life in the wild. Christopher McCandless (Emile Hirsch), a trust-fund college graduate, abandons his safe existence to trek across the harsh yet beautiful terrain of Alaska. William Hurt and Marcia Gay Harden co-star, along with Catherine Keener, Vince Vaughn and Hal Holbrook (in an Oscar-nominated role).

Director: Sean Penn

Cast: Emile Hirsch, Hal Holbrook, Vince Vaughn, Kristen Stewart, Jena Malone, William Hurt, Catherine Keener, Marcia Gay Harden, Zach Galifianakis, Haley Ramm, Merritt Wever, Thure Lindhardt

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Özgürlüğe Doğru - Into the Wild Filminde kullanılan ormandaki otobüs Alaska Chinook Ulusal Muhafızları Tarafından Kaldırıldı

Christopher McCandless'ın Alaska vahşi, Otobüs 142 veya McCandless'in belirttiği gibi “Sihirli Otobüs” te kendisi için bir hayat yapmak için uğradığı yeri bilmek ve anlamak isteyen maceracılar için uzun bir hedef Chinook helikopteri ile uzaklaştırıldı. 

BB15N6oP.img?h=631&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

New York Times'tan gelen bir habere göre, Alaska Ordusu Ulusal Muhafızları, ilk önce tehlikeleri ortadan kaldırmak ve otobüsü sızmaya hazırlamak için bir UH-60 Blackhawk helikopteriyle uçtu. Daha sonra kayışlar uygulandıktan sonra bir CH-47. Chinook helikopteri, “güvenli bir yere” taşınmak için otobüsü dinlenme yerinden kaldırmak için kullanıldı.

Alaska Ulusal Muhafızları otobüsü, Jon Krakauer’ın 1996 yılında Into The Wild kitabı ve 2007 film uyarlaması ile hareket ettirerek, otobüse kendi tehlikeli yolculuklarını yaptı. Siteyi ziyaret eden bazı ziyaretçiler, siteyi çevreleyen zorlu vahşi doğa koşullarında yok olmuştur. CNN, geçen yıl bir Belarussian kadının otobüse binmeye çalışırken öldüğünü ve bir grup İtalyan yürüyüşçünün daha önce Şubat ayında siteden döndüklerinde kurtarılması gerektiğini bildirdi.

McCandless otobüsü meşhur etmiş olsa da, aslında ilk etapta oraya binen kişi değil. Başlangıçta Fairbanks toplu taşıma sistemine ait olan 1946 Uluslararası Hasat Makinesi olan otobüs, vahşi doğada bölgede bir yol inşa eden inşaat işçileri için bir sığınak olarak kullanılmak üzere yerleştirilmişti. Yol bittiğinde, otobüs terk edilmiş ormanda kaldı.

McCandless, batıyı sürdükten sonra Alaska vahşi doğasında yalnızlık içinde bir yaşam sürmeye karar verdi. 0,22 kalibrelik bir tüfek ve bir çuval pirinçle donanmış, şartlara yenilmeden önce vahşi doğada 100 günden fazla hayatta kaldı.

Ölümü trajik olsa da, birçoğu McCandless'ı Emerson ve Thoreau'nun damarında çağdaş bir aşkıncı olarak gördü. McCandless'ı putlaştırmaya devam edenler artık otobüsü vahşi doğada bulamayacak olsa da, eminim önümüzdeki yıllarda hikayesinde alaka düzeyini bulmaya devam edecekler. Umarım, Alaska otobüsü bir kez daha erişilebilir kılar, belki de daha güvenli koşullarda. Artık eskisi kadar uzak olmayacak mı? Elbette. Ancak en azından insanlar güvenli bir şekilde bağlantı kurabilecektir.

Kaynak: Jalopnik ve The New York Times

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 8 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.