Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Bir Amerikan Suçu - An American Crime (2007) Suheda'nın sunumuyla.

Admin bir başka filmi tanıtırken bahsetti bu filmden aklıma geldi,nasıl olduda tanıtmamışım..

Filmi dvd filmleri satan dükkanda tesadüfen buldum,hani hepimiz yaparız ya arka kapağınındaki tanıtım yazısını okur öyle izlemeye karar veririz bende öyle yaptım.Beni etkileyen tek şey orda gerçek hayat hikayesinden alınmış olmasıydı.

Doğrusunu söylemek gerekirse bu kadar sarsılacağımı sanmıyordum..

Öyle bir kurgulanmış ki film öfke,nefret acıma, hepsini aynı anda yaşatabiliyor size,ben bu filmin yarısından itibaren bitirinceye kadar küfrederek ve ağlayarak izledim..Hatta filmi birlikte izlediğim arkadaşlardan bir tanesi "seni böyle şeyler etkiliyor neden izlersin"diye tepkide gösterdi..

Çaresiz kimsesiz çocuk yaştaki bir genç kıza karşı bir suç işleniyor ve herkes buna seyirci kalıyor sad.gif ve bir zaman sonra seyircilerde suçun içerisinde yer almaya başlıyor..Hesap soran yok neden yaptın diyen yok tam tersi "yapabilirsiniz"diyen ruh hastası bir kadının teşviki ile insanların aslında ne kadar suça meyilli olduklarını gösteriyor..

Filmin çocuk kahramanları belki olayın boyutunun farkında değil belki bir oyun olarak algılıyorlar ama çocukta olsa bu kadar acımasızlık olurmu..

1965 te yaşanmış bir olay davaya bakan savcı "Indiana eyaletinde bugüne kadar işlenmiş olan en korkunç cinayet" diye yorumluyor..

Panayırlarda çalışan anne baba iki kız çocukları Sylvia ve kardeşini para karşılığında evde altı çocuğu(her birinin babası farklı) ile yaşayan maddi ve psikolojik sorunları olan Gertrude Baniszewski aldı kadına bırakırlar..

Kadının çocuklarının en küçüğünün babası olan sevgilisi sık sık eve uğrayıp kadından para alan vermediği takdirde döven sonra kendini af ettirmek için kadınla yatıp gönlünü alan sorumsuz serseri bir genç adam...

Bir diğer yandan evin büyük kızı evli bir erkekle ilişkisi olup ondan hamile kalmış ve terk edilmiştir,mahallede dedikodular yayılmaya başlayınca annesine tüm bunları Sylvia'nın uydurup herkese yaydığını kendisini kıskandığı için iftira attığını söyler..

Zaten ruh hastası olan kadın dedikodulardan bunalıp bunun sorumlusu olarak gördüğü Sylvia'ya işkencelere başlar..

Diğer çocuklarının gözleri önünde akıl almaz işkenceler yapan kadın kızı bodrum katına hapsedip kendi çocuklarına ve onların arkadaşlarına her türlü işkence için izin verir..

Sylvia'nın yaşadığı dramın yanı sıra insanların içerisinde ki hayvani duyguların nasılda en küçük tavizde gün ışığına çıkabildiğine şahit oluyorsunuz..

Filmin sonunda ki mahkeme oturumları birebir gerçek kayıtlardan alınma...

İçiniz acıyacak canınız yanacak ama izleyin değer..

Güzel gencecik oyuncu Ellen Page müthiş bir oyunculuk sergiliyor..

Tür : Dram / Suç / Psikolojik

Yönetmen : Tommy O'haver

Senaryo : Irene Turner

Oyuncular : Ellen Page, James Franco, Catherine Keener, Ari Graynor, Hayley Mcfarland, Oliver Adams

i67300_anamericancrimeew0.jpg

Gönderi tarihi:

An American crime birkac ay once Televizyonda izledim. Gercekten boyle birseyin olmasi beni cokta uzdu ve o kisiler nasil boyle bir Iskence yapa bildiklerini hala anlamis degil.

Film guzeldi, Ellen Page yine cok guzel oynadi ben 4.5 Yildiz verdim :)

Gönderi tarihi:

genelde korku şiddet ve gerilim filmleri izlememe ragmen bu filmde anlatılanlardan ciddi anlamda etkilendim.. kimbilir belkide gercek olduklarını bilmek buna neden olmustur.. filmi bir defa izledim ve bir daha izleyebilecegimden emin değilim.. insan psikolojisi üzerinde bir calısma gibiydi. bir insanın sahip oldugu degerler ve onlardan vazgecitigi zaman olabileceklerin bir sorgulaması gibi.. topluma yayılan bir histeri, sanki bulasıcı hastalık gibi şiddetin tarihini anlatıyor filmde.. sıradan, her gun karsılastıgmız kendi halinde insanların nasıl birer caniye donusebildikleri ve nasıl bir cani olduktan sonra kendi hayatlarına devam ettiklerini anlatıyor.. mahkemede ifade veren ve yargılanan cocukların soyledikleri... ne yaptıklarını bile bilmiyorlardı ama yaptılar. suc ortağı oldular. bir toplum olarak bir arada yasamamızı saglayan ahlaki ve manevi degerleri olmadıgnı düşünün işte o zaman bu filmde anlatılanları anlayabilrsiniz... acıkcası tavsiye edebilecegim bir film değil ama bu bir gercek ve gercekler cogu zaman oldugu gibi acıtıyor....

Gönderi tarihi:
  • Yazar

ben Sylvia'yı öyle çok sevdimki ve çaresizliğine öyle çok üzüldümki masumdu,küçüktü kendini savunamıyordu başına gelen hiç bir şeyi hak etmemişti :(

Sylvia'lar aslında öyle çokki sadece isimleri farklı ve yaşadıkları ülkeler..

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.