Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

TÜRKÜN TANIMI


Misafir DaYı

Önerilen İletiler

Bana göre bir TÜRKÜN tanımı dünyada sadec anadolu üzerinde yaşayan birisi ve t.c. vatandaşı olan birisi değil.dünyanın bazı bölgelerinde bulunan insanlarda türk soyundan gelmedir.mesela kızılderililer türktür.aztekler,mayalar,inkalar türktür.SİZde bana katılıyor musunuz?türk:kürt,laz,çerkez... dir ve daha binlerce soy türktür.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

"türkiye cumhuriyeti devletine vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türk'tür"

 

türklüğün tanımı yeterince açık ve net olarak ifade edilmiştir Atatürk tarafından. Irki yaklaşımlar ve tespitler ancak antropologların sistematik araştırmalarıyla bulunabilir. bu da sosyal veya siyasal amaçalrla değil bilimsel amaçlarla yapılır.

 

bunun haricinde, ırki konularla fazla uğraşmanın anlamı ve faydası yoktur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu konunun açıldığı iyi olmuş...

Ya şu ırkçı zihniyeti asla anlıyamıyacağım... Yani genlerin yapısıyla övünmek niye ? Ne yarar getirecek ki ?

Ayrıca kim ne kadar saf olduğuna ari olduğuna inanıyor ki... Ben bundan yıllar önce kendi çapımda ( ama çok sağlıklı ) bir soy ağacı araştırması yaptım.. Kendi sülalemin insanlarının kökenini araştırmıştım. Ve öğrendim ki Karluk Türklerinden gelmeymişiz .. ( Karahanlılar olarak bilinen Tarihteki ilk Türk Müslüman devletini oluşturan boylardan biri) e şimdi ne oldu ? Bu benim ari Türk olduğumu mu gösteririr.. Kim bana bu zamana kadar sülalemize başka ırklardan genler karışmadığının garantisini verebilir ki ?

 

Irkçılık dünyanın en saçma gruplaşmasıdır.. Kim kendini ne hissederse o dur. Ben Türküm öz be öz Türk olduğumda inanıyorum ama bunu genlerime dayanarak değil yüreğime dayanarak söylüyorum.. Vatansever bir Türk Müslümanıyım. İşte tanımım budur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

RASTLANTIYA BAK BU YAZIYIDA BUGÜN OKUDUM...............

 

 

 

Dünyanın en tehlikeli eğlencesi Türk olmaktır.Burada hayatin bizzat kendisi bile hayata şaşar. Altmış milyonluk bir bungeejumpingdir hayat.

Bir beton zemine doğru milyonlarca insan düşeriz; tam çarpacağımız zaman,kim olduğunu kimsenin bilmedigi bir güç, ucunda sallandığımız lastik halatı çekiverir ve biz yukarılara sıçrarız.

 

Padişahımızın ırzına geçer, başbakanımızı asar, genelkurmay başkanımızı hapseder, gençlerimizi idam sehpalarına gönderir sonrada en güzel aşk şiirlerini yazarız.

 

Hep aptallığımızdan yakınır sonrada dünyanın en akıllısı IMF yi tam onyedi kere dolandırırız. Paralarını bize nasıl kaptırdıklarını anlamazlar bile.

 

Aptallıktan sıkıldığımızda zekamızla övünür ve bin senedir her yaz mevsiminde damlarda yatar ve oradan düşerek ölürüz. Yağmur yağdığında ülkenin en büyük kentinin en işlek caddesinde boğulan yeryüzündeki tek insan Türk'tür. Yeryüzünde kendine kanat yapıp uçan ilk insan da Türk'tür...

 

Devleti kutsal ilan eder sonra da devleti soyarız."Köylü Efendimizdir" der köylüleri döveriz. Dünyada hiçbir devletin tanımadığı bir devleti kurma başarısını gösterebilmiş olanlar, Türk'lerdir. "Yurtta Sulh ,Cihanda Sulh" diyerek bütün komşularıyla düşman olan da biziz. Ulusal onuru bu kadar değerli , ulusal parası bu kadar değersiz başka bir ülke bulmak çok zordur.

 

Sürekli olarak birbirini kazıklayan,Türk'lerdir. Bir büyük deprem olduğunda çoluk-çocuk , zengin-fakir elbirliği ile yardıma koşup eldeki 2 battaniyeden birini deprem zedelere bağışlayan da Türk'lerdir.

 

48 yıl boyunca Dünya Futbol Şampiyonasının kapısından bile geçemedikten sonra ilk katıldığı şampiyonada Dünya 3'sü olmayı Türkler başarır. Ata sporu güreşte en olmadık ülkelere yenilen , güreşten hiç anlamayan Amerikalı güreşçilerle güreşirken kolunu-bacağını kıran da Türklerdir.

 

Her konuda fikrimizi söylemeye bayılır, ama hiçbir fikrimize inanmayız. Hiçbir filozofumuz yoktur ama ne olduğunu kimsenin bilmediği bir "hayat felsefemiz" vardır.

 

Dünyanın en ünlü suikastçısı (Papa’yı vuran) bir Türk'tür.Papa’yı binlerce insanin arasında vurup kabak gibi yakalanan en salak suikastçı de Türk'tür. Katilleri ulusal kahraman , sairlerin vatan haini olduğu tek ülke Türküyedir.

 

Müslüman olanlardan sürekli kuşkulanır, Müslüman olmayan vatandaşlarımıza devlette tek bir görev bile vermeyiz. Bütün askeri darbeleri alkışlar ve ilk seçimde darbecilerin kızdıklarına oy veririz.

 

Tek bir anlaşmada neredeyse 5 milyon km. toprak kaybedip bu anlaşmanın en akilli anlaşma olduğuna inan da Türk'lerdir.

 

Savaşta kendi gemisini 7 saat boyunca bombalayan da Türk'lerdir.Uçağı arızalandığında başkalarına bir zarar gelmesin diye o uçağı son ana kadar terk etmeyip ölenler de Türk'lerdir.

 

Yabancılardan sürekli kuşkulanıp ne kadar yabancı örgüt varsa hepsine girmeye çalışanlar da Türk'lerdir. Girmeye çalıştıkları örgütlerin kurallarının aslında Türkiye'yi bölmek için hazırlandığına da sadece Türk'ler inanır.

 

Yıllarca AB'ye girmemizi sağlayacak yasalardan hiçbirini çıkartamayıp 1 gecede başkalarının 10 yılda geçirebileceğinden daha fazla yasayı meclisten geçiririz.

 

Ömründe hiç trapez yapmamış 60 milyon insanin trapez yapmasıdır hayat burada. Bütün dünya, şaşkınlıkla bakarak düşmemizi beklerken biz düşmeyiz. Biz Türk'üz. Ya oynar ya ağlarız.

 

Dünyanın en tehlikeli eğlencesidir TÜRK olmak ve biz korkuyla eğleniriz

 

 

 

 

AHMET ALTAN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...

bence türkiye vatandaşı olmak başka türk olmak başka çünkü türkiyeden sonra başka komşu ve hatta komşu olmayan ülkelerde türkler yaşıyorlar mesela iranda yaklaşık 35 milyon azeri türk vardır ki dilleri türkiye türküsüyle aynıdr ama biraz dialekt farkıyla (ırak türkmenleri gibi) ve hatta türksat uydusundada günaz (güney azerbaycan)tv adıyla yayınları vardır ondan sonra azerbaycan cumhurşyeti,özbekistan,kazakıstan,türkmenistan hepsi türkdüler ve hatta çinde türkler yaşıyorlar . bence çevremizi biraz artık tanımalıyız.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

"ne mutlu türküm diyene"

 

evet türk olmanın temel prensibi veya türk ün tanımı bu. dünya üzerinde gerçek saf ırkın kalmadığı özellikle ecdadımızın onlarca ulusla karşılaştığı ve egzogami yani dış evlilikten kaçınmadığı göz önüne alındığında saf bir türk ırkı diye bir şey yoktur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

TÜRKLERİ BİR IRK OLARAK ALMAK ASLINDA YANLIŞ BİR DÜŞÜNCE. ÇÜNKÜ ''TÜRK'' DİYE TANIMLANAN OLGUNUN ASIL ANLAMI BİR DİL GRUBUNU BELİRTMEKTİR. BU KAVRAM ''TURKİ'' DİLLERİ KONUŞAN BÜTÜN KAVİMLERİ İÇİNE ALIR. EVET DİL BİRÇOK ŞEYİ EKSİK BIRAKIR. O YÜZDEN BEN HEM DİL HEM DE KÜLTÜR BAĞLAMINDA BUNU ALMAK İSTERİM.

 

 

AYRICA BU IRK OLAYININ BENCE DE BİR ÖNEMİ YOK. AYNI DÜNYANIN TOPRAĞINDA GEZİP AYNI DÜNYANIN TOPRAĞINDAN YİYİYORUZ. İNSANLIK OLARAK TANIMLAYALIM, TÜRK,ÇERKEZ,GERMEN YA DA ANGLO-SAKSON OLARAK DEĞİL. NEYSE KONUŞMASI GÜZEL BİR KONU... :stuart:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Biz Genimizle değil genimizin yaptığı işlerle övünüyoruz O genki adı duyulduğunda diğer kavimleri titretirdi o genki destanlar yazmış o genki dünyayı adam etmek için gönderilmişti biz doğru aptallığımız var ama sadece ortada sorun yokken ortada milli sorun yoksa birbirimizi varsa birleşir düşmanı yeriz

astekler,inkalar,kızılderililer,mayalar TÜRKTÜR kabulüm ama şu TÜRK ü kötüleyene aklım ermiyor ya sen böylesine büyük bir millete tabiylen avrupalı soysuzlara nası özenirsin nasıl dilini mahfedersin soyunu kirletirsin bence konuşulması gerekenler bunlar adımıza atamıza yakışır davranmamız gerekir bence bi iş yaparken düşünmeliyiz Türklüğü benimsemeye biliyolar bunlar akli dengesi bozuk Türkiye şahlanmayı bekleyen bir At dizginler şerefsizlerin elinde bu birgün doğru kişinin eline geçerse bizi tutamazlar şuanda eminim dünya üzerinde karşımıza çıkabilecek millet devlet güç yoktur onların silahları hiçbirzaman iman dolu yürekleri delemez dünyada en güçlü milletiz en güçlü diyorum aksini söyleyen çıksın karşıma

 

MUHTAÇ OLDUĞUMUZ KUDRET DAMARLARIMIZDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

 

KEMAL ATATÜRK

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Bu memleket, dünyanın beklemediği, asla ümit etmediği bir müstesna mevcudiyetinin yüksek tecellisine, yüksek sahne oldu.Bu sahne 7 bin senelik, an aşığı bir TÜRK beşiğidir.

Beşik tabiatın rüzgarları ile sallandı.Beşiğin içinde ki çocuk tabiatın yağmurları ile yıkandı.O çocuk, tabiatın şimşeklerinden, yıldırımlarından, kasırgalarından evvela korkar gibi oldu; sonra onlara alıştı, onları tabiatın babası tanıdı.Onların oğlu oldu.Bir gün o tabiat çocuğu tabiat oldu; şimşek, yıldırım, güneş oldu; TÜRK oldu...

 

TÜRK budur ; YILDIRIMDIR, KASIRGADIR, DÜNYAYI AYDINLATAN GÜNEŞTİR....

 

M.KEMAL ATATÜRK

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Saf Türk ırkı diye bir şey yoksa saf Kürt,Laz,Çerkez ırkı nasıl vardır?

Tamam ırklar arası karışmalar olmuşltur ama bölücü zihniyet bizim iyi niyetle ortaya attığımız bu propagandayı Anadoluda Türk yoktur şeklinde kullanıyor.Anadoluda nasıl diğer etnik gruplar varsa 54 milyon Türk vardır.Kalanları bölücülük yapmadığı sürece Tce vatandaşlık bağıyla bağlı Türklerle eşit haklara sahip kardeşlerimizdir.(Ki ben bu kısmın Kürdiler için yanlış olduğu Laz Çerkez vb vatandaşlarımız için doğru olduğu düşüncesine savunmaktayım)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

ben irken türk degilim ve ben türkümde diyemem ancak bu vatana 1864 te gelmisiz ve tabi gelmeden öncede osmanli tebasiyiz yani irken bagim yoktur ancak din birligim ve gönül birligim vardir. Bu arada çerkes olarak ben birinin çerkeslerin türk oldugunu idia etmesi komik...................................

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 ay sonra...
  • 1 ay sonra...

- Türk-Kürt Kardeştir

TÜRK-KÜRT BİRDİR

 

 

 

Malazgirtteki beraberliğimizle bugün arasında tek fark ; ayrı dil konuşmak vardır. Biraz da törelerimizde ayrılık görülür fakat Dinimiz Kültürümüz duygu ve inancımız aynıdır.

 

Dildeki ayrılığımız şöyledir :

 

Anayurttan Anadoluya kadar hepimizin Farsça ve Türkçe iki lisanimiz vardı.Çoğumuz,kanunlara ve bir disiplin altında yaşamaya uygu göstermeyi seçtik.

 

Şehirlerde ve Köylerde yaşarken hep Türkçe konuştuk,yetişen kuşak Türkçe bildi,Türkçe konuştu.Farsça Dilimiz zamanla kayboldu.

 

Disipline giremeyenlerimiz,kenara çekildi.Hayvancılıkla uğraştı disipline girmek istemediği için Farsça konuştu.Farsçayı da pratikleştirince Farsça’dan ve Türkçe’den apayrı bir dil çıktı (Kürtçe)

 

İngiliz,Fransız,Rus gibi bize düşman olup dost görünenler de; siz Kürt’sünüz,ayrı bir milletsiniz diye içimize misyonlar sokup aldattılar. Biz de onların sözüne kandık,Kürt’üz dedik, Laf mı bu ?

 

Dilimiz,disipline girmemek için ayrı oldu.Törelerimiz de,yaşama şartlarımızn biçimini yansıtmış oldu.Malazgirt’ten buyana değişen dil,biraz da töredir.Tüm hayatımız hep birdir.

 

Bu kadarcık ayrılık ise,disipline giremekten oldu. Ayrı dil konuşan kardeşlerin mizaçları,bunun somutluğudur. Kürt lafı düşman lafıdır. 1920'lerde İngiliz ve Fransızların icat ettiği ayrılık oyunlarıdır.Biz yabancıların laflarıyla birbirlerimizi kardeşlikten atamayız.Kürt lafı hainlerin uydurmasıdır Biz uyamayız.Türk-Kürt Birdir.

 

www.vatansevdalilari.tr.cx

Türk Kimdir ?

 

 

Biz Türkü etinden,kemiğinden ,fiziki tarafından değil ; ahlaki,seciyesi,karakteri ve maneviyatı bakımından ele alıyoruz.

 

İnsanın fizik kısmını sevk ve idare eden nesiyse,esas alınacak nokta odur.Hiç kimse Türk kadar mert olamaz.Çünkü Türk’ün yaratılış ahlakı,mertlik temelinden kalkış yapar.

 

Türk yapısını,derinliklerindeki yaratılışa göre izah ediyoruz.Samimiyetimize inanılması,inanılmaması gerçekleri örtemez.Bugün örtülse bile yarın gün ışığına çıkar.Her zaman gerçekler gizlenmemiştir.

 

Bizim iddiamız tam ve doğrudur.Evet Türk müslümandır.Müslümanda Türktür. Ancak bizim dediğimiz Türk : kendi Türklüğü ile her yönünden iftihar edebilen Türk’ten bahsediyoruz.Türk kişisinin dini ancak İslam olur.

 

Yani sağlam,katıksız Türk’ün,Müslümandan başka olamayacağı kesindir.Bizim dediğimiz Müslüman ise sağlamca Türk olabilir,başka olamaz anlamını iddia ediyoruz.

 

Bizim ırk kavramlarımız,fizik yapıya dayanmaz.Ahlak,karakter,seciye temellerine dayanır.

 

Altın var ki 24 ayar.Altın da var ki 8 ayar.

 

İkisine de altın deniyor.Arada çok katkı farkı var ve bu katkılar ayarla tespit ediliyor.Altın diye alıp satıldığı halde,ayar düşüklüğü ile birlikte,fiyatları da düşük muamele görüyor.

 

İşte bizim Türk Müslümandır,Müslüman Türktür. İddiamız,katıksız ve yüksek karekter bakımındandır.

 

Eğer,soy konusundan kırmızı kan madde hareket,fizik konularından bakarsak,her ırk ve soydan Müslüman olanlar vardır.

 

Evet,muhtelif soy ve ırklardan İslami kabul edenlere de iyi bakarsak,tam katkısız Müslüman olanların kalite ve karakterlerini iyi izlediğimizde,soyunun ve ırkının varlığından eser kalmadığı,tam bir Türk karakterine girmiş olduğu görürüz.

 

Bu; derinin siyahlığı,beyazlığı değil,kanının alyuvarlığı,akyuvarlığı,kafatasının biçimi,gözünün şekli vs.değil ahlak seciye ve karakter meselesi ve Kan değil Kanı meselesidir.

 

Kendi Türklüğünün cevherini,zekasının gücünü,cefakarlığını,tuttuğunu koparacağını bir tarafa itip de,doğuya batıya özenenin yedi sülalesi Türk olsa ne yazar ki ?

 

Hristyana özenen “onlar bizden iyidir”kanaatine varan,yedi kuşaktan beri Müslüman olsa neye yarar ki ?

 

”Ben Türküm,dinim islamdır” deyip,kendi aklı,fikri ile kendi yurdunu,milletini,kendi adaleti ve kendi zeka gücüyle idare etmeyi gaye edinmeyip,batıdan doğudan örnek alıp yabancıya uymayı kendine reva görenin Türklüğü de Müslümanlığı da söz konusu değil,hatta varlığından bile söz etmek için belirti bulamıyoruz.Fikrimiz ve iddiamız,kendisini ispat etmek zorunu duyanlar içindir;uydular için değil !..

 

ABDUL KADİR DURU

 

ÖRGÜNÖZ FİKİR SİSTEMİ

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

"türkiye cumhuriyeti devletine vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türk'tür"

 

Bu çok subjektif bir bakış açısı.Kanunalrla bir Nesep (soy) tayin edemzsiniz.Dolayısı ile birileir gibi Türkiyelilik kavramı ile eş değer nitelikde yorum yapmış sayılırsınız.

 

 

Türklük Kavramı Cumhuriyetin kuruluşunda varolmuşdur dersek,Nesep anlayışımızın çok dar ve yüzeysel olduğunu göstermektedir.Yani yıllardır Anayasa ile Millet'e Türksün demenin yanlış olmadığını, ancak farklı bir derin anlayışım olduğunu mutlak manada belirtmek isterim.

Bazı Ümmetçilik,Dünyalılık gibi garip siyasi kavramlar ile ortaya çıkanların,oalyı sosya ve siyasi oalrak değerlendirmemiz yönünde düşünememizin tehlikeli,olduğunu düşünüyorum. Türk'ü nerde ise yok sayarak fikir yarışında olmaları,Güneydoğu gibi bir derin meseleyi önümüze getirmişdir.

Hala daha bizler Türk Milliyetçiliğinin bile dönüm noktasını,Fransız İhtilali ile anımsaya çalışıyoruz, ne kadar milliyet bildiğimiz milletçe ortadadır.

 

Not Allah Resulunün Ümmetiyim,fakat Şia Vahhabi,Selefi gibi bir takım merkezlerin üretmiş olduğu ,Ehli Sünnet anlayışını red eden bir ümmet kavramının da sonuna kadar karşısındayım.

''Kişi Kavmini sevmekle Suçlanamaz'' Hadis-i Şerif'dir bazılarının özellikle siyasal İslamcıların iddia ettiği gibi çürük hadis değildir,sahih hadisdir.Madem efendimiz (s.a.v) vatan gibi bir değere önem vermiyordu,o zaman neden mekkeye ve medineye bakarken gözleri yaşlar içnde kalıyordu bunuda bilmek lazım.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.