Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Sevgili forum arkadaşlarım,

Bugün yazılanları okudukça şaşırdım,okudukça üzüldüm.Adına ne koyarsanız koyun,yıllardır bedel ödeten bir sorun ve sonuçları.17 asker şehit oldu.Bu kadar basit ifade edilende basit olmayanı bulmak.Bu çok zor değildi.Tv lerde sorgulanan bir baskın,insan kanı üzerinde siyaset yapanlar,dikkatli olun çağrıları...gündem baya yoğun!

En acı olan ise bunca acı içinde;iç savaş yorumları.PKK yıllardır bunu istiyor,kızacaksınız ama savaş tüccarları yıllardır bunu istiyor.Başarmalarına izin vermeyelim.Lütfen herkes sağduyulu olsun.Sağduyulu olalım...kaybetmemek için,yaşamak için,aydınlık bir ülke için...

BARIŞ diye haykırıyor;Nazım Ustam ile bitiriyorum...

''Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür,

Ve bir orman gibi kardeşçesine....''

Saygılar!

Gönderi tarihi:

Sevgili forum arkadaşlarım,

Bugün yazılanları okudukça şaşırdım,okudukça üzüldüm.Adına ne koyarsanız koyun,yıllardır bedel ödeten bir sorun ve sonuçları.17 asker şehit oldu.Bu kadar basit ifade edilende basit olmayanı bulmak.Bu çok zor değildi.Tv lerde sorgulanan bir baskın,insan kanı üzerinde siyaset yapanlar,dikkatli olun çağrıları...gündem baya yoğun!

En acı olan ise bunca acı içinde;iç savaş yorumları.PKK yıllardır bunu istiyor,kızacaksınız ama savaş tüccarları yıllardır bunu istiyor.Başarmalarına izin vermeyelim.Lütfen herkes sağduyulu olsun.Sağduyulu olalım...kaybetmemek için,yaşamak için,aydınlık bir ülke için...

BARIŞ diye haykırıyor;Nazım Ustam ile bitiriyorum...

''Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür,

Ve bir orman gibi kardeşçesine....''

Saygılar!

:clover::clover::clover:

Bu davet bizim...

Bu hasret bizim..

......

Ve...

Bu Memleket bizim...

:clover::clover::clover:

Gönderi tarihi:

Yıllardan berı bu ulus bu yalanlarla uyutuldu:aman dıkkat edelım aman kardes kanı akmasın aman kardes kardese vurmasın PKK bunu ıstıyor gıbı ve bunlara benzer afyonlu vede ürkütücü uyarılarla mıllet uyutuldu.Halbukı savas coktan baslamıstı.

Millet bu sekılde uyutuldukca PKK askerlerımızı sehıt ettı,biz yıne aynı sarkıyı tekrarladık:aman kardese kardese düsmesın,aman kan akmasın PKK bunu ıstıyor dıye nakarat tuttuk.

O kadar ılgınckı bu uyarılarla ulus uyutulurken ayrılıkcı Kürtler sehırlerde cınayetler ıslıyor,dagda asker avlıyorlardı.Bastakı AKPıktıdarıda PKK lılara yanı terörıstlere,*gel dagdan ın senı bagrımıza basalım beraberce sıyaset yapalım senı affedecegız*dıyordu.Askere kursun sıkanları,sehırde masum ınsanları katledenlerı adam yerıne koyarak bagrına basacak ve onunla kardeslık türkülerı söyleyecektıler.

Hala ıc savas yok denıyor,halbukı 30 yıldır ıc savas var Türkıyede ve 30 yıldır mıllletı uyutanlar var hala.

saygılarla

Gönderi tarihi:

Aklima Lincoln nun dedigi bir soz geldi :Dusmanlarimi onlarla dost oldugum zaman yok etmis olurum.

Baris icin :clover:

Turkiyenin gelecegi icin ... :clover:

Gönderi tarihi:

Bakın, arkadaşlar, Kürtler bizim vatandaşımızdır. İstanbula mevsimlik işçi olarak gelip te zor koşullarda işinde gücünde olan, ailesine para gönderen - tüm işçiler gibi- iş tamamlandığında da memleketine dönen bir çok Kürt vatandaşımız da vardır. O bölgeyi bilen, bilir; ordaki insanlar da bizim gibi huzurlu yaşamak ister. Ancak, kimse sürekli stresle yaşayamaz, sonunda akli dengesini bile kaybedebilir. Burada, sapla samanı ayıran, çok sağduyulu davranan yöneticilerimiz olduğu gibi anormal davranışlar içerisine girenler de olmuştur. Kürt vatandaşlarımız arasında vatanına sahip çıkan, Atatürk'e dua edenler de çoktur. Asker olarak olsun, Korucu olarak olsun, bu ülkenin birliği için mücadele vermiş, şehit olan Kürt vatandaşlarımız da çoktur.

1980'den sonra tüm yurtta yapılan baskılar, antidemokratik uygulamalar, insan hakları ihlalleri bu bölgede de yapılmıştır. Bu baskılar, PKK terörünün çıkması için görünen ( zahiri ) neden olmuştur ve bu yüzden, OHAL durumunun uzaması sonucu stresli ortam devam etmiştir. Bu durumun oluşmasında, basiretsiz siyasetçilerimizin suçu olduğu kadar( Evrenin dil yasağı, Özalın üç, beş çapulcu demesi, Özalın, Çillerin, Demirelin, Ecevit-Bahçelinin çekiç güce izin vermesi, Tayyibin sınır ötesi operasyon engellemesi, garip konuşmaları vs. ), tüm bunların altında yatan 80 öncesi ABD-CIA güdümlü, gladyo uzantısı derin devlet-susurluk çetesinin ortaya koyduğu senaryonun sonucu olduğu ortadadır ve bu devam etmektedir.

Oradaki halk, ikilem içinde bırakılmış, kaçabilenler büyük şehirlerdeki getto yaşantısı ve feodal unsurlar barındıran yaşam tarzları yüzünden illegal yollara da sapabilmiştir büyük ölçüde. Tıpkı, daha önce İstanbula Karadenizden göçenler arasında, aynı gettolaşmanın, illegaliteye sapmaların olduğu gibi...Şehir yaşamına entegre olanlar arasında böyle bir eğilim görülmez.

Bölgede kalanlar arasında ise, terör sayesinde ( PKK'nın eline koz vermemek için ) yapılan asfalt yol, sağlık hizmeti, çocuk yardımı gibi hizmetlerin kesilmemesi için terörün bitmemesini isteyenler de vardır.Ancak, sonraki yıllarda PKK ve siyasal uzantıları tarafından, Kürt vatandaşlarımız üzerinde sistemli bir biçimde yapılan propaganda neticesinde, Kürtler bugün, etnik grup olma durumundan çıkarılıp bir Kürt Ulusal kimliği adı altında Uluslaşma (millet) sürecine girmiştir ve bu süreç tamamlanmak üzeredir.Yani artık, ben Kürdüm demek, etnik kimlik olmaktan çok ulusal bir nitelik kazanmıştır. Bu ise, şöyle bir sorun doğurur; bir ülkede tek ulusal kimlik olur, eğer iki ulusal kimlik olursa, iki devlet ya da federasyon gerekir. ( şimdi lütfen yanlış anlamayın, ben Kürtler yoktur, Kürtçe yasak olsun, kültürlerini unutsunlar falan demiyorum, Atatürk milliyetçiliğinde etnik ortaklık yoktur her ne kadar şimdiye kadar her kesimden yanlış anlayanlar olsa da)

Olayın özü budur ve ben diyorum ki; bu durumda iki seçenek vardır, Kürt vatandaşlarımız ya biz Türküz diyerek üniter yapıdan yana olacaklar, ya da ben Kürdüm, Türk değilim diyorsa ve Türk Ulusu-Kürt Ulusu kardeştir diyorsa Ne ABD'yi, ne AB'yi, ne Barzaniyi falan arkasına almadan, demokrasiyi bahane etmeden, PKK'yı ileri sürmeden, dürüstçe ayrılmak istediğini Türk kardeşine dile getirecektir. İşin mantığı budur.

Ancak, PKK bitirilmeden böyle bir şey olabilmesi imkansız görünüyor. O halde, şu aşamada, bütün Türk vatandaşlarının yapması gereken, çetelerden arındırılmış, tam bağımsız, demokratik ve onurlu bir Türkiye için çalışmak, kendilerini bu anlamda temsil edecek dirayetli bir siyasal partide/partilerde oylarını birleştirmek, eğer böyle bir parti yoksa da sivil insiyatifle bir siyasal oluşum meydana getirmektir. Ancak, bu sayede oynanan oyunlar bozulabilir ve gerçek çözüme ulaşılabilir.

Bunlar benim samimi görüşlerimdir. Elbette, ifade eksikliğinden dolayı yanlış anlamalara da neden olabilir. Fakat, herkesin bildiği gibi her güzel şey, gelişme karşılıklı güven ve anlayışla olur.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Sevgili Politika,

Bu forumda olduğum günden beri yazıları ile burada olan biriydiniz.Galiba benden önce de buradaydınız.Sürekli yazandınız,rahatsızdınız,farkındaydınız.Eminim ki bu forumda düşüncelerimi en iyi bilenlerdensiniz.

Yıllardır maddi/manevi verilen bedelleri burada yazarken,herkes kendi penceresinden analiz yoluna gitti,kendince çözümler üretti.

Yaşananlar farklıyken,tanıklıklar yaşananlarla sınırlıyken bizim belki de empati adına yapacağımız en iyi çözüm yolu,birbirimizi anlamaktı.Anladık mı,bence evet.Ben sizi,ne demek istediğinizi çok iyi anladım.

Bizler kardeşiz derken,verilen canlar emin olun ki hepimizin canını çok acıttı.Sadece sizin veya benim değil,hepimizin.Hangi zihniyet gencecik bedenleri toprağa veren annenin çaresizliğini,acısını görmemezlikten gelebilir ki!Bu ülkenin her parçasında ölüm olağanlaşırken,buna rağmen bizi bir tutan yine ortak olan kaderimiz değil miydi?

Değerli arkadaşım,imparatorluktan en büyük sancıları taşıyan bu ülke,çok bedel ödedi.Bırakın bu ödenen bedelleri;bedellerle anlatılmayacak kadar büyük oyunların deneği olmaya mahkum bırakıldı.

Sadece terör değildi; sürekli çelme takılan demokrasi çabaları, silahla,uyuşturucu ile nemalanan,yasal olmayan güçler,birileri için Şeri diğerleri için Laik olmanın kavgasını verenler,darbelerden kalan yasalar,darbeyi sadece darbecilerle sorgulayan zihniyetler,milli duyguları siyasal hesaplarla doz meselesine dönüştürenler....

Sadece terör değildi; tüm bu çözümsüzlüklere kaynaklık eden ''basiretsiz bir siyasi anlayış''ın ürünü olan siyasilerimiz,mecliste bizi temsil ettiğini söyleyen,temsiliyetin ne olduğunu bile bilmeyen vekiller,her iktidarla değişen düzenler,yasalar,işler ve her iktidarla düşünsel devinim geçiren insanlarımız.

Sevgili Politika,

Verilen bedellere ve tüm bunlara rağmen,hala aydınlığı yazıyorsak,hala sağduyu diyorsak,bu bir ütopya değil bu herşeyi ile bir olan halklara olan güvenimizdendir.

Bu ülkede bir iç savaş yok,iç savaş için kesin taraflar gerek,iç savaş için her yönüyle ayrışan Kürt ve Türk halkı gerek,iç savaş ile kesin ölçütlerle belirleyen sınırlar gerek.İç savaş bu değil,bu halk PKK nında ne olduğunu çok iyi biliyor.Böyle olmasaydı,PKK kalkıp SİYASİ OLAN ÇÖZÜMLER SÖZKONUSU OLDUĞUNDA BOMBALAR PATLATMAZDI.

Değerli Arkadaşım,

Kürt sorununu kabul etmediğinizi bilmiyorum,adı ne olursa olsun;bu sorun kendi içinde ürettiği olumsuzluklar ile tüm yaşamımı hipotek altına almışken,ben tüm bunlara kader demeyeceğim,susmam gereken yerde susacak;ama haykırmam gereken yerde de ben buradayım diyeceğim.

Okullar yakılırken,eğitim PKK için sonken;ben sonuna kadar eğitim diyeceğim.Köyler yakılırken,koruyucular yıkarken ben sonuna kadar asli olan devlet otoritesi diyeceğim;yıkımların verdiği öfkeye yenilen bir halkı görmemek için.

ve sağduyu,sağduyu,sağduyu...

''Türkiye’de ifade özgürlüğü olsa, ‘Kürt’ün derdinden’ kopmak isteyen bir siyasi görüş de belirecektir elbet. İtalya’nın Kuzey’inin Güney’inden ayrılmak istemesi gibi. Bu ‘pislik’ bize bulaşmasın siyaseti, pragmatik, snob, acımasız bir merkez periferi siyasetidir.(Gökhan Özgün)''

buna yenik düşmemek için sağduyu...

sahip çıkalım kendimize,sahip çıkalım insanımıza,sahip çıkalım yarınımıza...

Canımız acısa da,olanlar da halklarımız tamamiyle masum değilse de yeni yıkımlara ev sahipliği yapmamak için,rantçılara fırsat vermemek için sağduyu...

Gönderi tarihi:
  • Yazar
Bakın, arkadaşlar, Kürtler bizim vatandaşımızdır. İstanbula mevsimlik işçi olarak gelip te zor koşullarda işinde gücünde olan, ailesine para gönderen - tüm işçiler gibi- iş tamamlandığında da memleketine dönen bir çok Kürt vatandaşımız da vardır. O bölgeyi bilen, bilir; ordaki insanlar da bizim gibi huzurlu yaşamak ister. Ancak, kimse sürekli stresle yaşayamaz, sonunda akli dengesini bile kaybedebilir. Burada, sapla samanı ayıran, çok sağduyulu davranan yöneticilerimiz olduğu gibi anormal davranışlar içerisine girenler de olmuştur. Kürt vatandaşlarımız arasında vatanına sahip çıkan, Atatürk'e dua edenler de çoktur. Asker olarak olsun, Korucu olarak olsun, bu ülkenin birliği için mücadele vermiş, şehit olan Kürt vatandaşlarımız da çoktur.

.

.

.

Bunlar benim samimi görüşlerimdir. Elbette, ifade eksikliğinden dolayı yanlış anlamalara da neden olabilir. Fakat, herkesin bildiği gibi her güzel şey, gelişme karşılıklı güven ve anlayışla olur.

Saygılar.

Değerli arkadaşım,

oldukça objektif bir yaklaşım.Yalnız bana göre ulus olmak demek bu ülkenin birliğine ve bütünlüğüne hayır demek değildir.Sadece bunu eklemekle yetineceğim.Sevgiler...

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Ve Sevgili Dipnot;yeni farkettiğim güzel ve aydınlık yürek...çok teşekkür ederim.Sizi geç de olsa tanımak güzel...

Ve Sevgili Angel; samimi olan düşüncelerinle zaten bu daveti güzel kılansın...

İyi ki varsınız...yarının çocukları size minnettar olacaktır;güneşin tadına siz ve sizin gibi düşünenlerle varacaktır...Sevgiler!

Gönderi tarihi:

Kötü bir barış, savaştan daha berbattır demis Tacitus ve bence hakli o yuzden sevgili Politika yi da anliyorum derse Millet uyutuldu.

Uyutulduk diye de susmamakta lazim eger Barisi gercekten istiyorsak sadece evet Baris istiyorum demekle olmuyor . Gercekten birsileri denistirmeye baslamamiz lazim. Yalandan bir baris olmasin diye savasmamiz lazim.

Bakin bu sadece Turkiye'de sorum degil. Nasil Turk ve Kurt sorunu cikartiliyorsa mesella burda (ABD'de) de Irkcilik sorunlari var. Bayazlar latinlere karsi yada siyahlara gibi olaylar halen var.

Baris diyoruz ama ilk Insanligi ogrenmemiz lazim bunu tek bir taraf yapamaz iki tarafta gercekten istemesi lazim yalan dolandan degil...

Gönderi tarihi:
  • Yazar
Kötü bir barış, savaştan daha berbattır demis Tacitus ve bence hakli o yuzden sevgili Politika yi da anliyorum derse Millet uyutuldu.

Uyutulduk diye de susmamakta lazim eger Barisi gercekten istiyorsak sadece evet Baris istiyorum demekle olmuyor . Gercekten birsileri denistirmeye baslamamiz lazim. Yalandan bir baris olmasin diye savasmamiz lazim.

Bakin bu sadece Turkiye'de sorum degil. Nasil Turk ve Kurt sorunu cikartiliyorsa mesella burda (ABD'de) de Irkcilik sorunlari var. Bayazlar latinlere karsi yada siyahlara gibi olaylar halen var.

Baris diyoruz ama ilk Insanligi ogrenmemiz lazim bunu tek bir taraf yapamaz iki tarafta gercekten istemesi lazim yalan dolandan degil...

Sevgili arkadaşım,

belki de dediğin gibi herşeyden önce insan olmayı öğrenmeliyiz.Diyarbakır'da bugün insan olmayı beceremeyenler yine sahnedeydi.Lanet okuyorum;eklenecek tek kelime bile bulamıyorum.Yazık,çok yazık!

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.