Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2006 19 yıl Merhaba arkadaslar ben bu sene kısmetse makıne muh. mezun olucam ve egıtımıme Almanyada devam etmek istiyorum okul olarak da munih teknik universitesini istiyorum yanlız yeterlı derecede almancam yok universiteye basvururken dırek okulamı yoksa once dıl kursunamı basvurucam galıba okula basvurunca ılk once 3 aylık bır dıl egıtımı sureclerı varmıs(dil sınavını gecemıcem ıcın) ayrıca kabul etmek ıcın sacede dil seviyesimi yoksa baska herhangi bir sınav veya ortalama ıstıyorlarmı kısacası bu konuyla ılgılı tum bıldıklerınızı paylasırsanız sevınırım TESEKKURLER
Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2006 19 yıl selam almanyada igitim icin bilgi istiyorsun dedigin gibi önce dil kursuna gitceksin ama yurt disinda ögremin görcegine türkiyede bu cabayi göstersen bu ortama alisabilcekmisin ailenden ayri burda tek basina zor olur bence ama benim görüsüm bu seninde düsüncene saygi duyarim Allah gönlüne göre versin basarili olursun
Gönderi tarihi: 8 Mart , 2006 19 yıl selam almanyada igitim icin bilgi istiyorsun dedigin gibi önce dil kursuna gitceksin ama yurt disinda ögremin görcegine türkiyede bu cabayi göstersen bu ortama alisabilcekmisin ailenden ayri burda tek basina zor olur bence ama benim görüsüm bu seninde düsüncene saygi duyarim Allah gönlüne göre versin basarili olursun oncelikle vizeni al gel formalite islere kafani pek takma derim ,buraya gelen ögrencilerin % 90 nin ön bir almanca bilgisi yoktur.buraya geldikten sonra ister okula bas wur(okullarinda dil kurslari war) istersen herangi bir özel almanca kursuna baswuracaksin.we maalesef sölemek zorundayim almancaya minimum cok calistigin we bir alman ailenin yaninda kaldigin zaman 6 ay harcayacaksin.cünkü karmasik bir dil .ingilizce gibi degil.bu sure icinde universitelere de baswurursun.sana bir sinaw tarihi verecekler dsh denilen bu sinawi gecersen sende universitelisin insallah:) basarilar dilerim. ayrica bi de www.turkstudent.net adresine git belki bi yardimi olur. kolay gelsin.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.