Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Türk Sineması 2006’da da tam yolGeçtiğimiz yıl ‘Babam ve Oğlum’, ‘Organize İşler’, ‘Döngel Karhanesi’ gibi yapımlara imza atan Türk Sineması, 2006’ya da hızlı giriyor. Yaklaşık 30 yapımın çalışmaları sürerken, çok sayıda film de birbiri ardına seyirciyle buluşacak.

blank.gif

218638.jpg

'D@bbe' filminden bir enstantane

2006’da gösterime girecek yapımlar arasında ‘İklimler’ (Nuri Bilge Ceylan), ‘Cenneti Beklerken’ (Derviş Zaim), ‘Kurtlar Vadisi’ (Serdar Akar), ‘Karagöz ve Hacivat Niçün Katledildü?’ (Ezel Akay), ‘Sultan Mutfakta’ (Ümit Ünal), Gen (Togan Gökbakar), ‘Dabbe’ (Hasan Karacadağ), ‘Dün Gece Bir Rüya Gördüm’ (Ulaş Ak), ‘Dondurmam Gaymak’ (Yüksel Aksu) ve ‘Kısık Ateşte 15 Dakika’ (Neco Çelik) gibi filmler bulunuyor.

Gen (Togan Gökbakar)

Yönetmenliği Togan Gökbakar’ın üstlendiği korku - gerilim türündeki filmin gösterim tarihi 7 Nisan 2006.

218643.jpg

Filmde rol alan oyuncular Doğa Rutkay, Yurdaer Okur, Mahmut Gökgöz, Haldun Boysan, Sefa Zengin, Cemil Büyükdöğerli, Zeliha Güney, Mutlu Güney ve Şahan Gökbakar.

Dağlık bölgede yer alan eski bir akıl hastanesinde psikiyatr olarak göreve başlayan Dr. Deniz, hastaneye geldiği ilk gün bir intihar vakası ile karşılaşır. Olayı araştırmak için hastaneye gelen iki polis ise bölgedeki yoğun yağış ve oluşan heyelan sonucu yolların ve telefon hatlarının hasar görmesinden dolayı mahsur kalmışlardır. Yıllar boyunca sakin ve kendi halinde varlığını sürdürmüş olan bu akıl hastanesi, 3 gün, 2 gece içerisinde, vahşi bir şekilde işlenecek cinayetlerle sarsılacak ve herkesin herkesten şüphelendiği, korkunun hüküm sürdüğü bir karabasan haline dönüşecektir.

Karagöz ve Hacivat Niçün Katledildü? (Ezel Akay)

Seyirciyle 17 Şubat’ta buluşması planlanan filmin senaryosu Levent Kazak’a ait. Karagöz’ü Haluk Bilginer’in, Hacivat’ı Beyazıt Öztürk’ün canlandırdığı filmde, ikiliye Şebnem Dönmez, Güven Kıraç, Levent Kazak, Ayşe Tolga, Ayşen Gruda, Altay Özbek, Hasan Ali Mete, Ragıp Savaş ve Banu Bramen eşlik ediyor. Çekimleri Bursa’nın Orhaneli ilçesinde gerçekleştirilen filmin konusu 14. yüzyılda Bursa’da geçiyor.

Cenneti Beklerken (Derviş Zaim)

Derviş Zaim’in senaryosunu yazıp yönettiği filmde, Uğur Polat, Serhat Tutumluer, Taner Birsel, Ozan Güven ve Melisa Sözen başrolü üstleniyor. 17. yüzyılda Osmanlı döneminde geçen filmin yıl içinde vizyona girmesi bekleniyor.

Dondurmam Gaymak (Yüksel Aksu)

Turan Özdemir, Gülnihal Demir, İsmet Can Suda, Ulaş Sarıbaş ve Canberk Zaifoğlu’nun başrolünü üstlendiği film, Muğla’da çekildi. Yaklaşık 1000 figüranın görev aldığı ilgi çekici yapımın baharda seyirci karşısına çıkması bekleniyor.

Kısık Ateşte 15 Dakika (Neco Çelik)

Haluk Özenç’in senaryosunu yazdığı, Neco Çelik’in yönettiği filmde, Metin Akpınar, Haluk Bilginer, Ata Demirer, Özkan Uğur, Janset, Aysu Kayacı, Erhan Yazıcıoğlu, Eyşan Özhim, Cezmi Baskın ve Ali Sunal’ın rol aldığı film, bir restoranda geçiyor.

İklimler (Nuri Bilge Ceylan)

Cannes Film Festivali’nden Türkiye’ye ödül getiren Nuri Bilge Ceylan’ın, eşi Ebru Ceylan ile birlikte rol aldığı projenin de ilgi görmesi bekleniyor.

Sultan Mutfakta (Ümit Ünal)

Türk-İngiliz ortak yapımı filmin, İngiltere’de çekilmesi planlanıyor. Ümit Ünal’ın senaryosunu da yazdığı filmde, Serra Yılmaz, Güven Kıraç ve Mehmet Günsur’un rol alması planlanıyor.

Kurtlar Vadisi (Serdar Akar)

Televizyon ekranlarının bu ayın başlarında seyirciyle vedalaşan dizisi ‘Kurtlar Vadisi’, bu kez beyazperdede izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

218639.jpg

Senaryosunu Raci Şaşmaz ve Bahadır Özdener’in kaleme aldığı filmin yönetmeni Serdar Akar. Müziklerini Gökhan Kırdar’ın hazırladığı filmde Polat Alemdar ve arkadaşları, Kuzey Irak’ta yeni bir maceraya atılıyor.

D@bbe (Hasan Karacadağ)

Seyirciyle 10 Şubat’ta buluşacak Türk korku filminin senaryosu, Hasan Karacadağ’ın imzasını taşıyor. Ümit Acar, Kaan Girgin, Serdar Özer, Ebru Aykaç ve Serhat Yiğit’in rol aldığı film, ürkütücü sahneleriyle dikkat çekiyor.

Dün Gece Bir Rüya Gördüm (Ulaş Ak)

Senaryosunu Ulaş Ak’ın yazdığı ve yönetmenliğini üstlendiği film, 17 Şubat’ta vizyonda. Filmde Emre Kınay, Pelin Batu, Arzu Yanardağ, Fikret Hakan, Yıldırım Bayazıt, Yeşim Gül Akşar, Mustafa Turan, Mustafa Uzunyılmaz, Selma Sonat, Nevzat Şenol, Müge Ulusoy, Astralsu Keskin, İstemi Betil, Serap Ezgü ve Nebahat Çehre rol alıyor.

Gönderi tarihi:

Demek 2006'da da sinemalardan çıkamıycaz :) Nekadar güzel...

Özelliklede D@bbe'yi çok merak ediyorum, korku filmi tutkunu olarak...

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Demek 2006'da da sinemalardan çıkamıycaz :) Nekadar güzel...

Özelliklede D@bbe'yi çok merak ediyorum, korku filmi tutkunu olarak...

ben maskeli beslileri nasil ceke bilirim

• 5 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Cuneyt Arkin in yeni filmi Dunyayi Kurtaran Adamin Oglu da bu sene cekilen filmlerden. Cuneyt Arkin in kendi resmi internet sitesi acildi, ve bu film le ilgili cok ilginc detaylar var

www.CuneytArkin.com.tr

http://www.CuneytArkin.com.tr

• 3 ay sonra...
Gönderi tarihi:

ESKİ TÜRK FİLMLERİ İSİMLERİ

BEN BIR KANUN KACAGIYIM (1966)

BEN BIR SOKAK KADINIYIM (1966)

GUNAHINI ODEYEN KADIN (1969)

GUNAHINI ODEYEN ADAM (1969)

GUNAHLARINI KANLARIYLA ODEYENLER (1969)

IYI DOVERIM KOTU SEVERIM (1972)

ACI SEVERIM TATLI DOVERIM (1975)

OLUMUNU KENDIN SEC (1971)

OLMEDEN TOVBE ET (1971)

MEZARINI KAZ BENI BEKLE (1971)

IPINI BOYNUNDA BIL (1971)

VE SILAHINI CEKTI (1972)

KIYMA BANA GUZELIM (1962)

VUR VUR KAC KAC (1972)

VURMA ZALIM VURMA (1972)

FIRCANA BAYILDIM BOYACI (1978)

VE ONU VURDULAR (1973)

OLUMLE SEVISENLER (1972)

SEVISEREK OLENLER (1975)

AYIKLA BENI HUSNU (1975)

YE BENI MAHMUT (1975)

ZIMBALA BILAL (1975)

ISMET BU NE KISMET (1978)

OTTUR KUSU OMER (1979)

KOKLA BENI MELAHAT (1975)

KOKLA AMA KOPARTMA (1975)

HASAN ALMAZ BASAN ALIR (1975)

BU BABA BASKA BABA (1975)

BEN ARMUDU DISLERIM (1975)

SIPSAK BASARIM (1975)

ISTE KAPI ISTE SAPI (1975)

YUZME BILMIYORSAN ISIN NE AGACTA (1978)

HER ADIMIM BELA (1972)

ADIM BELADIR (1970)

ADIM KAN SOYADIM SILAH (1970)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.