Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2008 16 yıl Korkak Robert Ford'un Jesse James Suikastı /2007 Sıradan western filmlerinden oldukça farklı bir film,daha çok psikolojik dram,aksiyon yok denecek kadar az filmde.. Oyunculuk muhteşem,bir Brad Pitt aşığı olarak yorum yapmıyorum cidden adam müthiş oyunculuk sergilemiş..Film yavaş ilerliyor ve oldukça uzun geniş bir vaktinizde izlemelisiniz... Bir zamanların ünlü kanun kaçakcısının hayatını daha doğrusu dramını ve suikastini anlatıyor film,hoş adam belkide suikaste kurban gitmeseydi bu kadar çok meşhur olurmuydu ayrı bir konu,bir diğer konuda acımaz bir kanun kaçağının filmde insanlara neden sevdirilmeye çalışıldığıdır.. Jesse James(Brad Pitt)başına konan ödül yüzünden iyice psikolojik çıkmaza saplanmıştır öyle ki etrafındaki insanların kimin dost kimin düşman olduğunu kestirmeye çalışmakla meşguldur.Çetesine aldığı Robert Ford (Casey Affleck) tüm yaşantısını en ince detayına kadar ezber yapmış ve kendi yaşantısından benzerliklerle mukayese eden bir Jesse James hayranıdır. Robert Ford'u gördüğünüz her sahnede bir insan bu kadarmı yalaka olabilir diyorsunuz nasıl itici bir karakter öyle,filmin başından sonuna kadar bende tiksinti uyandırdı..zaten filmin sonuna gidince ister istemez nefret ediyorsunuz ondan.Yalnız benim anlamadığım neden ona korkak dendiği filmde yalakalığının dışında korkak olduğunu gösteren bir sahne yok..Ama Casey Affleck gerçekten rolunun hakkını vermiş izleyiciye nasıl görünmek istiyorsa bir oyuncu öyle görünmüş.. Heleki filmin son 20 dk sı öyle etkileyeci işlenmişki üzerinde düşünülmeye değer.. ...ve birde insan bu denli hayran olduğu birini neden öldürür sorusunu bırakır beyinlere... western filmleri denince aklına iyi kötü çirkin yada bir avuç dolar gelenler üzgünüm bu film biraz farklı.. mutlaka izlemelisiniz bu arada filmin müzikleride harika...
Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2008 16 yıl jesse james hayatıyla ilgili bir cok film izledim ve bu sonuncu film sanırım gercege en yakın filmlerden biri.. ve arkadasıma katılıyorum robert ford karakterinden nefret ediyorsunuz.. film bir westernden cok insan ilişkileri ve ihanetler uzerine kurgulanmıs.. filmi izlemeye baslarken şunu biliyorsunuz jesse james öldürelecek..kimin öldüreceginide biliyorsunuz. genelde filmlerin sonu bilinmezse daha cekici olur ve daha cok izlenir ama bu filmde tam tersi. sonunu bliyorsnuz ve nasıl oluyorda birbirine bu kadar yakın insandan biri digerini öldürebiliyor diye dusunuyorsunuz... tamamen psikolojik gerilim uzerine kurulu bir film. belki bazı yerlerinde cok agırlasıyor ama öyle olmak zorunda yoksa son 20 dakikasından hicbirsey anlamıyorsunuz....
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.