Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bana "TANRIYA İNANIYORMUSUUZ?" diye soruyorsunuz... Afedersiniz ama " O BANA İNANIYORMU Kİ?" diyorum...

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
ibrahim-47

Sakın Allah?ın, peygamberlerine verdiği sözden cayacağını sanma! Şüphesiz Allah mutlak güç sahibidir, intikam sahibidir.

Şimdi bu ayette geçen ''intikam sahibidir'' kısmı kafama takıldı...

intikam = öç almak

intikamcı = öç almak isteyen

Allah bu ayette kendisini intikamcı olarak nitelememiş midir?

intikam sahibi olmak, aynı zamanda bir zaafiyetin de kabulu olmaz mı?

sn evdeyokuz; hayatım boyunca defalarca karsılasmısımdır cezalandırmaya gucu yettıgı halde yanı ıntıkamını almaya muktedır oldugu halde bagıslayan ve affeden ınsanlarla.

ıntıkam sahıbı olmak ıntıkam almayı ıstemek degıldır.

zengın olmak yardım etmeyı ıstemek degıldır.

fakır olmak cımrılıgı ıstemek degıldır.

vs vs

Allah; yaptıklarının yanlarına kar kalacagını dusunen ınsanlar ıle ben herseyden ve herkesten daha gucluyum dıye dusunenlere hıtabedıyor.

gucluyum ve ıntıkam almama manı bır guc yoktur demıs oluyor.

ben boyle anlıyorum. dogrusunu Allah ve resulu bılır

Gönderi tarihi:
sn evdeyokuz; hayatım boyunca defalarca karsılasmısımdır cezalandırmaya gucu yettıgı halde yanı ıntıkamını almaya muktedır oldugu halde bagıslayan ve affeden ınsanlarla.

ıntıkam sahıbı olmak ıntıkam almayı ıstemek degıldır.

zengın olmak yardım etmeyı ıstemek degıldır.

fakır olmak cımrılıgı ıstemek degıldır.

vs vs

Allah; yaptıklarının yanlarına kar kalacagını dusunen ınsanlar ıle ben herseyden ve herkesten daha gucluyum dıye dusunenlere hıtabedıyor.

gucluyum ve ıntıkam almama manı bır guc yoktur demıs oluyor.

ben boyle anlıyorum. dogrusunu Allah ve resulu bılır

Kimden neyin intikamını alabilirki? Kendi yazdığı kaderinin birde intikamınımı alacak? Desene çekeceğimiz var bu tanrıdan.

Gönderi tarihi:
Kimden neyin intikamını alabilirki? Kendi yazdığı kaderinin birde intikamınımı alacak? Desene çekeceğimiz var bu tanrıdan.

bu yaptıgınız yorumlara bakıyorumda gercekten honk dıye kalıyorum. hanı dıyorum kendı kendıme buna bı ıtıraz olmaz cunku ıtıraz edecek bı tarafı yok gırıyorum foruma bakıyorum cevaplara donup kalıyorum. -

gercekten cok farklı pencerelerden bakıyor, cok farklı noktaları nazarı dıkkate alıyoruz.

ınsaallah en dogru bakıs acısını yakalarızda cekmeyız.

Gönderi tarihi:

sn kafedengi

anlıyorum demek istediğinizi fakat benim işaret ettiğim nokta

sizde yazmışsınız ''...cezalandırmaya gucu yettıgı halde...'' diye

bir insanı neden cezalandırırsın? sana zarar verdiği için,

yani bir bedel ödemişsin ki karşılığında intikamını almaktan bahsedersin.

daha somutlaştırayım

örneğin biri beni dövse bende derim ki bunun intikamını senden alacam!

Allah a kim nasıl zarar vermiş ki intikamını almaktan bahsediyor... bir zaafiyet mi sözkonusu...?

intikam kelimesi bir etki karşısında tepkinin ifadesi değil midir?

yanıtlarsan sevinirim...

saygılar

Gönderi tarihi:

sn kafedengi

İki ayet yazıyorum;

ibrahim-47

Sakın Allah?ın, peygamberlerine verdiği sözden cayacağını sanma! Şüphesiz Allah mutlak güç sahibidir, intikam sahibidir.

Fussilet:35

''iyilikle kötülük bir değildir. Sen kötülüğü en güzel şekliyle önle. O zaman görürsün ki seninle arasında düşmanlık bulunan kimse, sanki yakın bir dost olur.''

Allah intikam sahibiyim derken, biryandan da intikamcı olmayın diyor!

Aişe:

Ben, Resulullah?ın şahsına yapılan bir haksızlığın öcünü aldığını hiç görmedim. Yalnız Allah?a hürmetsizlik edilen durumlar müstesna. Eğer Allah?a bir hürmetsizlikte bulunulursa Resulullah insanların en öfkelisi olurdu.

Eğer Aişe doğru söylüyorsa Muhammed ayet e karşı geliyor denemezmi intikamcı davranarak

intikam = öç almak

intikamcı = öç almak isteyen

ÖÇ = kendisine karşı yapılmış olan kötü bir davranışı ya da söylenmiş olan kötü bir sözü cezalandırmak için içten içe taşınan, AYNI BİÇİMDE BİR KÖTÜLÜKLE KARŞILIK VERME İSTEĞİ,kendisine yapılan bir KÖTÜLÜĞÜN ACISINI, ONU YAPANA BİR KÖTÜLÜK YAPARAK ÇIKARMAK

saygılar

Gönderi tarihi:
sn kafedengi

anlıyorum demek istediğinizi fakat benim işaret ettiğim nokta

sizde yazmışsınız ''...cezalandırmaya gucu yettıgı halde...'' diye

bir insanı neden cezalandırırsın? sana zarar verdiği için,

yani bir bedel ödemişsin ki karşılığında intikamını almaktan bahsedersin.

daha somutlaştırayım

örneğin biri beni dövse bende derim ki bunun intikamını senden alacam!

Allah a kim nasıl zarar vermiş ki intikamını almaktan bahsediyor... bir zaafiyet mi sözkonusu...?

intikam kelimesi bir etki karşısında tepkinin ifadesi değil midir?

yanıtlarsan sevinirim...

saygılar

uslubunuzdan ve tavrınızdan duydugum memnunıyetı dıle getırmezsem, kotuyu tenkıd eden ama ıyıyı takdır etmeyen bı tavır segılemıs olurumkı kanaatımce dogru bı davranıs degıldır.

yanıtlamaktan ote anladıklarımı ıfade etme ıstıyorum.

''bırı benı dovse dıye'' tarıf ettıgınız kısıye bırısı, baska bır kısı sureklı sızın ne kadar guclu oldugunuzu, kuvvetınızın ne kadar fazla oldugunu ve bu kuvvetı kullanma konusunda hem cok mahır hemde adıl oldugunu soylemıs olsa, o, sızı doven kısı boyle bısey yapmaya cesaret edebılırmı.

boyle bı durumda kahır ekserıyetle kımse kımseyı dovmeye kalkısmaz. kalkısamaz

hıc kımse kalkısmadı demek mumkun degıldır, kalkısıp haddı asanlarda olmustur zaman ıcınde ve ne yazıkkı olmayada devam edecek gıbı gorunuyor ıste bu kısılerden ıntıkam alınacaktır.

ıste benım anladıgımda budur.

Gönderi tarihi:

Şüphesiz Biz insanı, karmaşık olan bir damla sudan yarattık. Onu deniyoruz. Bundan dolayı onu işiten ve gören yaptık.

(İnsan Suresi, 2)

İnsan, 'kendi başına ve sorumsuz' bırakılacağını mı sanıyor? Kendisi, akıtılan meniden bir damla su değil miydi?

(Kıyamet Suresi, 36-37)

Ki O, yarattığı herşeyi en güzel yapan ve insanı yaratmaya bir çamurdan başlayandır. Sonra onun soyunu bir özden, basbayağı bir sudan yapmıştır.

(Secde Suresi, 7-8)

Şimdi bu ayetler Kuran mucizesi olarak gösteriliyor, 1400 yıl önce spermi anlatıyor deniyor.

Almanya'nın Göttingen Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada, bilim adamları dişi yumurtalarından alınan kök hücrelerle erkek spermi üretmeyi başardı. Bu yolla kadınların erkeklere ihtiyaç duymaksızın da hamile kalabileceği vurgulandı.

Araştırma laboratuvar ortamında kısırlaştırılmış fareler üzerinde yapıldı. Yapay sperm verilen 65 fareden 12 yavru fare dünyaya geldi. 7'si ise doğduktan kısa bir süre sonra öldü.

Kadınlar erkeksiz hamile kalabilecek

E hani Allah insanı bir damla sudan(sperm) yaratmıştı...

Bunun bir açıklaması var mı?

Yoksa kök hücre için başka ayetler mi bulmak gerekiyor...?

Bence Kuranın ilahi bir kitap olduğunu mucizelerle açıklamaya çalışmak beyhude bir çaba ve anlamsız.

Saygılar

Gönderi tarihi:
Şüphesiz Biz insanı, karmaşık olan bir damla sudan yarattık. Onu deniyoruz. Bundan dolayı onu işiten ve gören yaptık.

(İnsan Suresi, 2)

İnsan, 'kendi başına ve sorumsuz' bırakılacağını mı sanıyor? Kendisi, akıtılan meniden bir damla su değil miydi?

(Kıyamet Suresi, 36-37)

Ki O, yarattığı herşeyi en güzel yapan ve insanı yaratmaya bir çamurdan başlayandır. Sonra onun soyunu bir özden, basbayağı bir sudan yapmıştır.

(Secde Suresi, 7-8)

Şimdi bu ayetler Kuran mucizesi olarak gösteriliyor, 1400 yıl önce spermi anlatıyor deniyor.

Almanya'nın Göttingen Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada, bilim adamları dişi yumurtalarından alınan kök hücrelerle erkek spermi üretmeyi başardı. Bu yolla kadınların erkeklere ihtiyaç duymaksızın da hamile kalabileceği vurgulandı.

Araştırma laboratuvar ortamında kısırlaştırılmış fareler üzerinde yapıldı. Yapay sperm verilen 65 fareden 12 yavru fare dünyaya geldi. 7'si ise doğduktan kısa bir süre sonra öldü.

Kadınlar erkeksiz hamile kalabilecek

E hani Allah insanı bir damla sudan(sperm) yaratmıştı...

Bunun bir açıklaması var mı?

Yoksa kök hücre için başka ayetler mi bulmak gerekiyor...?

Bence Kuranın ilahi bir kitap olduğunu mucizelerle açıklamaya çalışmak beyhude bir çaba ve anlamsız.

Saygılar

kadınların erkeksız olarak gebe kalalabılecek olması ıle ılgılı farazıye, spermın varlıgına golge dusuremeyecegı gıbı, kur'an ı kerım'e herhangı bır zaafıyet ısnad edılmesıne gerekce olamaz.

kavramları yerlı yerınde kullanmazsak baskalarını kandırabılecegımızı gıbı kendımızıde kandırabılır farkında olmadan.

kaldıkı sız kendı agzınızla sunu 'lmanya'nın Göttingen Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada, bilim adamları dişi yumurtalarından alınan kök hücrelerle erkek spermi üretmeyi başardı''ıfade etmıs ''erkeklere ihtiyaç duymaksızın'' dıyede eklemıssınız.

yanı burda ıhtıyac duyulmayan sperm degıl erkek.

dıkkat edersenız bılım adamlarının yaptıkları deneyde elde etmeye calıstıkları sey erkek spermı.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.