Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2008 16 yıl Avrupada turk olmak cok farkli birsey eskilerden gurbette yasayanlar, kendilerinin Hep Aci vatanda yasadiklarini ima ederlerdi ama her yaz oldugunda memleketlerine tatile gittiklerinde aslinda aci vatanin kendi memleketleri olduklarini birdaha bir daha anlardi oyleki carsi pazara her ciktiklarinda bugun kaziklanmayan bir gurbetci bilmiyorum.. ne hikmetse dukkanlarda magzalarda surekli iki etiket vardir birisi yerli halk icin digeri gurbetciler icin.. Sadece bir kac yilligina gurbette calisip para biriktirip tekrar ulkelerine donme hayalini kuran gurbetciler icin carsidaki hesap eve uymadi.. gurbette kalacaklarini anlayan gurbetciler once ailelerini yanina alip daha sonra anavatanlarindan kopmamak icin yatirimlarini anavatanlarina yapmaya basladilar evvela baslarini sokacak bir ev almayi planladilar ama o planda yaramadi cunku yazin geldiklerinde ev fiyatlari yine kurnaz birilerince tavan yapmisti yani yine kaziklanmis oldu daha sonra ev bos durmasin deyip kiraci koyduklarinda bir kazikta kiracidan yendi.. Simdi gurbetcileri somurenler bir denizfeneri degildir bugune kadar kac tane deniz feneri gelip gecmistir gurbetcilerin ellerinden bu sirf onlarin iyi niyetlerinden vatanlarina hizmet etmek istediklerinden kaynaklanmaktadir.. Birde yurt disinda genelde birer konsolosluklarimiz olur guya vatandasina hizemet vermek icin kurulmustur bir bakima Turkiye Cumhuriyeti temsilcileridir yurtdisinda, temsilci demeye bin sahit iste hani birileri cikip tvde demisti ya benim oyumla cobanin oyu nasil olurda bir olur iste dagdaki cobani getirsen herhalde vatandasa daha guzel hizmet verir.. Ingilizce desen yok bulundugu ulkenin dilini desen o hic yok tek bildigi turkcedir ama havasindanda gecilmez ben ilk defa 14 yasinda turk konsolosluguna gitmistim ve bugun aradan 20 gecti 14 sene once biraktigim iscilerin hepsi yerli yerinde hic birisi degismemis 20 yildir ayni yerlerindeler ne emekli olmuslar nede yerlerine baskalari gelmis belliki torpilliler ee konsolosta calismak rahat aksama kadar yaptiklari bir is yok neden emekli olsunlarki.. Ekmek elden su golden saygilar
Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2008 16 yıl ........... Ingilizce desen yok bulundugu ulkenin dilini desen o hic yok tek bildigi turkcedir ama havasindanda gecilmez ben ilk defa 14 yasinda turk konsolosluguna gitmistim ve bugun aradan 20 gecti 14 sene once biraktigim iscilerin hepsi yerli yerinde hic birisi degismemis 20 yildir ayni yerlerindeler ne emekli olmuslar nede yerlerine baskalari gelmis belliki torpilliler ee konsolosta calismak rahat aksama kadar yaptiklari bir is yok neden emekli olsunlarki.. Ekmek elden su goldensaygilar Hemen bir kaç kelimede ben ekliyeyim... Sürekli seçim zamanı özellikle bazı kesimin düzenlediği paneller ve konferansları "onaylamak" işleride bu çalışanlara aittir... Ne konudan nede konuktan haberi olmadan, sırf yandaşı olduğu insanlar kürsüye çıkacak diye, Hoffman ın asistanlarını "tarihçi", "düşünür", "yazar" diye piyasada yükseltende bu çalışanlardır...(Bkz:Derya Tulga, Konsolosun sınıf arkadaşı)...
Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2008 16 yıl Olaylar okadar trajikomikki guleriz aglanacak halimize, yabanci birisi gelir vize icin konsolosa veyahut herhangi bir sey sormaya adam yada kadin tek kelime turkce bilmez ama catir catir ingilizce konusur bizimkilerde okuzun trene baktigi gibi suratlarina bakakalirlar buda nereden cikti gibisinden imayla utanmasalar adama turkce konussana diyecekler, artik el isaretleriyle tarzanca ingilizceleriyle ve turkce karisimlariyla olayi hallederler yada baska birine yonlendirirler.. ama sayilari cok iyi ogrenmisler ingilizce yada bulunduklari ulkenin diliyle ee cunku para isteyecekler okadarinida bilsinler artik.. Vatandas konsolos islemlerini bitirip yapilan islemleri odemek icin cuzdanindan cikartir parayi ne hikmetse koskoca konsolosta bozuk para yoktur yada vardirda illa senden bozuk para isterler yoksa paranin uzerini alman biraz imkansiz cunku paranin uzerini cogunlukla pul olarak verirler madem oyle bende islem karsiligi size pul versem olmazmi yok olmaz sen para vereceksin o sana pul konsoloslara gittiginde kendi hic olmazsada 4-5 pul ile eve donersin saygilar
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.