Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2006 19 yıl tarih boyunca dikkat edin peygamberler alimler evliyalar ulamalar şehler dervişler hep insanlığın lehine onları doğru yolu göstermeye çalışmışlardır bunlar yeryüzüne oturtulmuş dağları gibidir dünyanın dengesini sağlarlar üflemekle yerinden oynamaz ama kahıt parçaları vardır rüzgar nereden eserse o tarafa uçar işte ben böylesi insaları eleştirenleri kahıt parçasına benzetirim bir şey biliyorlarsa onu bunu eleştireceklerine kendileri şu hayatın gayesini açıklasın
Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2006 19 yıl tarih boyunca dikkat edin peygamberler alimler evliyalar ulamalar şehler dervişler hep insanlığın lehine onları doğru yolu göstermeye çalışmışlardır bunlar yeryüzüne oturtulmuş dağları gibidir dünyanın dengesini sağlarlar üflemekle yerinden oynamaz ama kahıt parçaları vardır rüzgar nereden eserse o tarafa uçar işte ben böylesi insaları eleştirenleri kahıt parçasına benzetirim bir şey biliyorlarsa onu bunu eleştireceklerine kendileri şu hayatın gayesini açıklasın kimse bişey bildiğini iddia etmiyor en azından ben kendi adıma etmiyorum sadece öğrenmeye çalışıyorum eleştirmeye gelince din insanın kendi vicdanına kalmış birşeydir yani kişiseldir bu yüzden kimin neyi eleştireceği kendisine kalmıştır peygamberlerin doğru söylediği herzaman doğru yolu gösterdiği ise yine herkesin kendi seçimidir bence doğru yol insanı kendisine yönlendirmektir ama peygamberler bu dünyaya din getirerek dünyanın dengesini yeterince bozmuşlardır en büyük düşmanlıklar din nedeniyle olmuştur çünki herkes dini kullanmıştır ama insanlar eğer yeterince düşünmeye itilmiş olsalardı kimse birbirini öldürmeye ikna edilemezdi şimdide devam eden düşmanlıklar kimse dininden vazgeçmiyeceği için hiçbi zaman son bulamayacak gibidir peygamberlerin söyledikleri iyi ve güzel şeyler olabilir ama iyi ve güzel şeyler söyliyen sadece din adamları değildir ama inananlar dini savunmayan hiçbir düşünceyi güzel olarak almazlar byrdada dinin kendine hapsettiği kişiler ortaya çıkar dünyadaki filozof ,bilge , erdemli kişi olarak tanınanların çoğu dinsirdir ve bu nedenle onların hep kafa karıştırmaya çalıştığı yanlış yöne saptırdığı söylenir din yalnızca kendine esir eder iyi ve güzel şeyler söylemek o kadarda zor değil ama iyi ve güzel şeyler söyleyip bizden olmayan cehennemde yanacak demekte fazlasıyla kötü niyetli bir şeydir din neden iyi olmayan değilde bizden olmayan beni reddeden cehennemde yanacak der neden özellikle kabul edilmek ister acaba?
Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2006 19 yıl Yazar tarlabaşı ben öncelikle şunu ifade edeyim yukarda okumuş olduğun yazıyı ateist düşüncede olan insanları kasdederek yazmış değilim bilakis din adına birşeyler biliyorum deyipte saygı duyduğumuz sevdiğimiz hatta izinden gittiğimiz nasihatlarını aldığımız büyüklerimizi eleştiren bir kaç kişi ye karşı yazmış olduğum yazıdır yoksa sen ateist olabilirsin yada olmayabilirsin sonuçta bu karşılıklı münazaradır herkez görüşünü söyler kabul görür yada görmez o başka ama iş herkezin saygı duyduğu insanlara hakaret düzeyine gelince ne münazara olur nede ortada bu şekilde seviyeli bir tartışma olur birde şunu belitmek isterim bende senin gibi her şeyi bilirim havası değil bilmeye çalışan birisiyim uzun zamandır duyduğum bir söz vardır yarım doktar candan eder yarım hoca dinden eder diye işte ben böylesi insanlara karşıyım
Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2006 19 yıl tarlabaşı ben öncelikle şunu ifade edeyim yukarda okumuş olduğun yazıyı ateist düşüncede olan insanları kasdederek yazmış değilim bilakis din adına birşeyler biliyorum deyipte saygı duyduğumuz sevdiğimiz hatta izinden gittiğimiz nasihatlarını aldığımız büyüklerimizi eleştiren bir kaç kişi ye karşı yazmış olduğum yazıdır yoksa sen ateist olabilirsin yada olmayabilirsin sonuçta bu karşılıklı münazaradır herkez görüşünü söyler kabul görür yada görmez o başka ama iş herkezin saygı duyduğu insanlara hakaret düzeyine gelince ne münazara olur nede ortada bu şekilde seviyeli bir tartışma olur birde şunu belitmek isterim bende senin gibi her şeyi bilirim havası değil bilmeye çalışan birisiyim uzun zamandır duyduğum bir söz vardır yarım doktar candan eder yarım hoca dinden eder diye işte ben böylesi insanlara karşıyım teşekkürler tartışmanın seviyeli olmasında sizinde büyük payınız var tabiki saygı meselesiyse gerçekten hassas bi konu insan her ne söylerse söylesin saygısızlık ciddiye alınmamayı getirir beraberinde ciddiye alınmak ve saygı beklemek için aynı anlayışı göstermek gerekir bir tartışma halinde mutlaka bir seviye olmalıdır saygısızlık,aşşağılama, kavga, sürtüşmeyle geçen bi tartışmadan kimse birşey anlamaz buda boşa geçen zaman demektir ,sevgiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.