Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 geçenlerde bir dergide iki ilahiyat fakültesi mezunu din adamının röportajını okumuştum. işlenecek konu açısından çok geniş bir röportajdı bu... ancak asıl bahsetmek istediğim konu bu ilahiyatçıların cennet ve cehennem kavramlarık konusundaki yorumları... bütün dinlerin, daha doğrusu bu dinlerin çoğu din adamlarının insanlığa dini yanlış aktardıklarından bahsediyorlar ve cehennemde var olduğu söylenen ezalardan bahsediyorlardı... evet diyorlardı, bir cennet var. bir cehennem de var... ancak cehennemde yanmak, kül olmak gibi eza verici şeyler yok... bunlar sadece kitaplarda yer alan bazı nitelemeler... ve diyorlar ki, bir cehennem varsa bu cehennem cennetten mahrum kalmaktır... kimsenin magmanın bilmem kaç katı sıcaklıktaki bir yerde yanacağı falan yok... bu konudaki fikirlerinizi merak ediyorum... bana bu röportaj şu ana kadar duyduklarımın en mantıklısı geldi.... Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 geçenlerde bir dergide iki ilahiyat fakültesi mezunu din adamının röportajını okumuştum.işlenecek konu açısından çok geniş bir röportajdı bu... ancak asıl bahsetmek istediğim konu bu ilahiyatçıların cennet ve cehennem kavramlarık konusundaki yorumları... bütün dinlerin, daha doğrusu bu dinlerin çoğu din adamlarının insanlığa dini yanlış aktardıklarından bahsediyorlar ve cehennemde var olduğu söylenen ezalardan bahsediyorlardı... evet diyorlardı, bir cennet var. bir cehennem de var... ancak cehennemde yanmak, kül olmak gibi eza verici şeyler yok... bunlar sadece kitaplarda yer alan bazı nitelemeler... ve diyorlar ki, bir cehennem varsa bu cehennem cennetten mahrum kalmaktır... kimsenin magmanın bilmem kaç katı sıcaklıktaki bir yerde yanacağı falan yok... bu konudaki fikirlerinizi merak ediyorum... bana bu röportaj şu ana kadar duyduklarımın en mantıklısı geldi.... Çok ilginç geldi bu bana,dayanamadım; düşündüklerimi yazayım dedim. İman etmiş olan birey cennet ve cehennemi kuşkusuz kabul edendir.Peki cehennme ve cennet nedir?Ödül ve ceza.Bu kavramlar ile oturtulan bir anlayışta,ki İslam da bu kutsal olan kitapta da sık sık belirtilir,ceza mutlaka azap veren,cennet ise sonsuz olan mutluluğu temin edendir. Ben işte tam bu noktada ilahiyatçılarımıza katılmam.Nitekim Kuran açık bir şekilde sonsuz olan azabı belirtmiştir.Tabi bu inanan için budıur.İnanmayanlar farklı düşünebilir. Tabi ki şu noktayı da eas geçmemek gerek.Kuran da yazılan herşey kendi dışında olan anlamı ifade eddebilir.Yani biraz da kelimelerin gücü,verilen mesajlar ve örtülen gerçekler... Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Çok ilginç geldi bu bana,dayanamadım; düşündüklerimi yazayım dedim. İman etmiş olan birey cennet ve cehennemi kuşkusuz kabul edendir.Peki cehennme ve cennet nedir?Ödül ve ceza.Bu kavramlar ile oturtulan bir anlayışta,ki İslam da bu kutsal olan kitapta da sık sık belirtilir,ceza mutlaka azap veren,cennet ise sonsuz olan mutluluğu temin edendir. Ben işte tam bu noktada ilahiyatçılarımıza katılmam.Nitekim Kuran açık bir şekilde sonsuz olan azabı belirtmiştir.Tabi bu inanan için budıur.İnanmayanlar farklı düşünebilir. Tabi ki şu noktayı da eas geçmemek gerek.Kuran da yazılan herşey kendi dışında olan anlamı ifade eddebilir.Yani biraz da kelimelerin gücü,verilen mesajlar ve örtülen gerçekler... ben de kuranda ve diğer kitaplarda bahsedilen eza verici kavramların(örneğin yanma) sadece bir mesaj verme amacıyla olduğunu düşünüyorum.... sen de bir inanan olarak çok güzel ve çok anlayışlı düşünüyorsun tebrik ederim.... Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2008 geçenlerde bir dergide iki ilahiyat fakültesi mezunu din adamının röportajını okumuştum.işlenecek konu açısından çok geniş bir röportajdı bu... ancak asıl bahsetmek istediğim konu bu ilahiyatçıların cennet ve cehennem kavramlarık konusundaki yorumları... bütün dinlerin, daha doğrusu bu dinlerin çoğu din adamlarının insanlığa dini yanlış aktardıklarından bahsediyorlar ve cehennemde var olduğu söylenen ezalardan bahsediyorlardı... evet diyorlardı, bir cennet var. bir cehennem de var... ancak cehennemde yanmak, kül olmak gibi eza verici şeyler yok... bunlar sadece kitaplarda yer alan bazı nitelemeler... ve diyorlar ki, bir cehennem varsa bu cehennem cennetten mahrum kalmaktır... kimsenin magmanın bilmem kaç katı sıcaklıktaki bir yerde yanacağı falan yok... bu konudaki fikirlerinizi merak ediyorum... bana bu röportaj şu ana kadar duyduklarımın en mantıklısı geldi.... hapısanelerde kımseye kızgın sacların uzerınde okuma yazma ogretılmıyo, parmaklıklar arasından kafasını uzatmaya calısan bırıne balyoz vurmuyo gardıyanlar ama onlar yınede acı cekıyor. sevdıklerınden ayrılar cunku, hıcbı sevdıklerı yoksa bıle hurrıyetlerı yok. esaret boyle bısey ıste. acı cekmenız ıcın fıılı cezalar gerekmez. Alıntı
Φ mimoza Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2008 .Nitekim Kuran açık bir şekilde sonsuz olan azabı belirtmiştir. Bu noktaya kesin olarak katılmakla beraber, peygamber efendimize miraca yükseldiği zaman gösterilen bazı durumları ve O'nun "Gördüklerimi görse idiniz az güler çok ağlardınız" sözünü de düşünerek nasıl birşeyin beklediği konusunda pek de umutlu olamıyorum. bildiğim ve inandığım kadarıyla yine herkes kendi ateşini kendisi götürür cehenneme, orada ateş şu anda yoktur...Cennet ve cehennem bu dünayda da yaşanıyor bir anlamda doğrudur, ama sonsuz yaşam diğer tarafta başlayacağı için ben bu dünyadakilerin gerçekliğinden emin değilim.... Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2008 hapısanelerde kımseye kızgın sacların uzerınde okuma yazma ogretılmıyo, parmaklıklar arasından kafasını uzatmaya calısan bırıne balyoz vurmuyo gardıyanlar ama onlar yınede acı cekıyor. sevdıklerınden ayrılar cunku, hıcbı sevdıklerı yoksa bıle hurrıyetlerı yok. esaret boyle bısey ıste. acı cekmenız ıcın fıılı cezalar gerekmez. Etmeyin eylemeyin. Bu hangi dine inanan bir ilahiyatçı. Kuranda işkence çeşitlerini detaylı yazan ayetler var. Bunlar dururken baba gibi sapasağlam , kişisel yorumlarla yok hürriyetinde uzak kalmakmış , yo sevdıklerınden ayrı kalmak mış... Dinden çıkarsınız mazallah. Şimdi aşağıdaki linkler kuran ayetleridir. Tıklayalım bakalım neler varmış.... Kuranda , cehennemden sakınmakla ilgilli ayetler. Kuranda Cehennemlikler. Kuranda Cehennem. Bunlar yorumsuz ayetler. Bunun üstüne yorum yapan beri gelsin. Nerde imiş onların cezasız cehennemi. Bakalım bir. Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2008 Bence cennet te yok , cehennem de. Bu dünya var. Ve biz varız. İnsanın kendi elindedir , bu hayatı kendine cennet yapmak ta cehenneme çevirmek te. İsterseniz deneyin. Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2008 İnsanın kendi elindedir , bu hayatı kendine cennet yapmak ta cehenneme çevirmek te. İsterseniz deneyin. bu gercekten cok super. samımı olarak soyluyorum tebrıkler. Alıntı
Φ mimoza Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2008 Bu dünya var. Ve biz varız. İnsanın kendi elindedir , bu hayatı kendine cennet yapmak ta cehenneme çevirmek te. İsterseniz deneyin. bu sözünüze katılıyorum ancak ben diğer dünyayı da ekleyerek katılıyorum, her ikisi içinde dediğiniz geçerli benim için Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2008 bu sözünüze katılıyorum ancak ben diğer dünyayı da ekleyerek katılıyorum, her ikisi içinde dediğiniz geçerli benim için Ruhumdan üfledim diyen Allah yakmaz kendi ruhunu..yanacak olan bizim zanlarımız..sıfatlarımız..fena yanlarımız..kötü huylarımız..yanma dediysek sokaktaki ateş ile değil elbet..vede ÖTE,de değil elbet..bu gezegende ve İÇİNİÇİN yanma.. ..dumansız ateş bu yüzden kimsenin ateşi ile başka bir kimse bir sigara bile yakamıyor işte.. İÇİNDE korku,şüphe ve telaşesi olmayan Cennettedir.. ve o Cennet ehlide bu gezegendedir.. ÖTE,simi..ya hu..şu elle tutulur gözle görülür kulakla duyulur kısaca beş duyu ile algılanabilir DÜNYA,yı çözdük..şimdi sıra geldi ÖTE,ye.. Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2008 Hay yaşa Dayım benim. İlle öteye bişey atamak mı lazım , değil mi. Oysa atanılan ın haberi bile yok , atayan kendi kendini tatmin edip , korkularından kaçıyor. Yok ötesi. Bu dünya var. Ve biz varız. Ölünce de , beden ayrışacak , çürüyecek , dönüşecek... Başka canlıların içince yaşayacak... Yada bir kayanın parcası olacak , yada enerji olup uçacak. Sizin anladığınız anlamda Cennet te yok Cehennem de. Bu dünyayı kendinize cennet te yapabilirsiniz cehennem de derken... Bu yaşamdan bahsettim. Pek ala anladınız ama , İşte... Sevinin bari. Alıntı
Φ mimoza Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2008 Yapmayın yahu gerçekten bu dünyadan mı bahsetmiştiniz ben hiç anlamamışstım alt yazı geçmeniz iyi oldu...Bu dünyayı cennet ya da cehennem yapmak elbette bizim elimizde, asıl olan sizin anlamadığınız ya da ısrarla anlamak istemediğiniz yaşamın sadece bu dünya ile sınırlı kalmayacağı, ne konuşursak boş ne yazarsak boş, bekleyip göreceğiz kim haklı kim haksız. Cennet cehennem düşüncenizin sadece dünya ile sınırlı olmadığını anladığınızda birbirimizi görebilsek ve km haklıydı sorusuna cevap verebilsek keşke. Sevineyim bari ben sevinin dediniz ya sizi kırmak olmaz şimdi... Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2008 Yapmayın yahu gerçekten bu dünyadan mı bahsetmiştiniz ben hiç anlamamışstım alt yazı geçmeniz iyi oldu...Bu dünyayı cennet ya da cehennem yapmak elbette bizim elimizde, asıl olan sizin anlamadığınız ya da ısrarla anlamak istemediğiniz yaşamın sadece bu dünya ile sınırlı kalmayacağı, ne konuşursak boş ne yazarsak boş, bekleyip göreceğiz kim haklı kim haksız. Cennet cehennem düşüncenizin sadece dünya ile sınırlı olmadığını anladığınızda birbirimizi görebilsek ve km haklıydı sorusuna cevap verebilsek keşke. Sevineyim bari ben sevinin dediniz ya sizi kırmak olmaz şimdi... Size öğretilmiş , dayatılmış , öbür taraf fikri ( masalı ) var ya. Bir tek adam gösterin. Tek bir kişi. Orayı deneyimlemiş gelmiş tek kişi. İnanacağım. Bekleyip görmenize gerek yok o zaman. Hadi. Tek bir örnek. 3000 yılda ölüp, geri gelen bir adam olmaz mı. Allah şu ateistleri inandırmak için , neden bir adam yollamaz. Gider Bedir de meleklerini yollar , toz savutturur da , neden bir kişiyi , örnek olarak yollamaz. Büyük üstad Ebu Cehil i inandırmak için AYI yarar da , neden bir adam yollamaz. Hangisi zor. Ölmüş bir adamı yollamaya gücü mü yetmiyor. Akıl mı edemiyor. Yoksa..... Öbür taraf yok mu. Bu Taklamakan kafirinin dediği doğru olabilir mi. Sadece bu dünya mı var... Alıntı
Φ mimoza Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2008 Size öğretilmiş , dayatılmış , öbür taraf fikri ( masalı ) var ya. Bir tek adam gösterin. Tek bir kişi. Orayı deneyimlemiş gelmiş tek kişi. İnanacağım. Bekleyip görmenize gerek yok o zaman. Hadi. Tek bir örnek. 3000 yılda ölüp, geri gelen bir adam olmaz mı. Allah şu ateistleri inandırmak için , neden bir adam yollamaz. Gider Bedir de meleklerini yollar , toz savutturur da , neden bir kişiyi , örnek olarak yollamaz. Büyük üstad Ebu Cehil i inandırmak için AYI yarar da , neden bir adam yollamaz. Hangisi zor. Ölmüş bir adamı yollamaya gücü mü yetmiyor. Akıl mı edemiyor. Yoksa..... Öbür taraf yok mu. Bu Taklamakan kafirinin dediği doğru olabilir mi. Sadece bu dünya mı var... Neden sizi inandırmak için ölen birisini geri göndersin sayın taklamakan, gelsinler herşeyi anlatsınlar kolayca inanın bu mudur inanma şekli, anlatılsa inanmak o kadar kolay ki, görülse inanmak o kadar kolay ki, her zaman söylüyorum yine tekrar edeceğim, görmediğiniz şeyi kabullenmek ve iman etmek zor olandır, gördüğünüz şeyi zaten kabul edersiniz o zaman bu dünyanın bir sınav dünyası olmasının bir anlamı kalmaz. Ölmüş insanları neden tekrar yeryüzüne göndersin Allah, size gücünü farklı şekillerde zaten kanıtlıyor (size derken insanları kastettim) cennet cehennem varmış demek için siz bir ölü bekliyorsanız orayı anlatacak daha çok beklersiniz demekten başka birşey kalmıyor bana. Zaten anlatılıyor inandığımız kitapta, yok ben artık gerçekten yoruldum aynı şeyleri tekrar tekrar yazmaktan size, belki başka bir konu olsa ortak bir nokta mutlaka bulacağız ama bu konularda olmuyor... Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2008 Neden sizi inandırmak için ölen birisini geri göndersin sayın taklamakan, gelsinler herşeyi anlatsınlar kolayca inanın bu mudur inanma şekli, anlatılsa inanmak o kadar kolay ki, görülse inanmak o kadar kolay ki, her zaman söylüyorum yine tekrar edeceğim, görmediğiniz şeyi kabullenmek ve iman etmek zor olandır, gördüğünüz şeyi zaten kabul edersiniz o zaman bu dünyanın bir sınav dünyası olmasının bir anlamı kalmaz. Ölmüş insanları neden tekrar yeryüzüne göndersin Allah, size gücünü farklı şekillerde zaten kanıtlıyor (size derken insanları kastettim) cennet cehennem varmış demek için siz bir ölü bekliyorsanız orayı anlatacak daha çok beklersiniz demekten başka birşey kalmıyor bana. Zaten anlatılıyor inandığımız kitapta, yok ben artık gerçekten yoruldum aynı şeyleri tekrar tekrar yazmaktan size, belki başka bir konu olsa ortak bir nokta mutlaka bulacağız ama bu konularda olmuyor... Beni inandırmak kolay. Ölmüş adam gelsin yeter. Öbür ateistler nasıl ınanır bilemem. Sorun bitek ben de değilim zaten. Ben görünen buz dağında bir damlayım... bu dünyanın bir sınav dünyası olmasının bir anlamı kalmaz Sn Mimoza , sınav falan yok. Sınavı hayatınızdan çıkarsak , hayatınızın bir anlamı kalmayacak mı. Bunu mu söylüyorsunuz. Bakın bizim hayatımızda sınav yok , stresi de yok. Üstelik daha bir anlamlı. Samimi bir itirafta bulunayım mı. Ateist düşünmeye başladıktan sonra , hayatıma anlam geldi , çiçekler artık daha bir çiçek, kelebek artık daha bir kelebek , üçgen peynir bile gözüme eskisinden daha güzel gözüküyor artık. Hele sokakta oynayan iki sokak kedisi yavrusu... Bugün büyülediler beni... O kadar yoğunluğun arasında... Ben bişeyi rahat söyleyebilirim. Çocuklukta bana öğretilen dine ngöre de yaşadım. Okulunu da okudum. Sıradan bir müslümandan daha fazla bilgili idim. Ama ateist olarak yaşama baktığımda , daha duru , daha net , ve barışçıl düşünüyorsunuz. Allah ve din düşmanı insan yok artık etrafımda. Bu paranoya ile yaşamıyorum artık. Bu bile inanmamak için yeter de artar bile. Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2008 Mimoza Cennet ve Cehennem var..peki bu Şehadet,yani şahit olunacak alem neden var..burada deneyimlenecek Cennet ve Cehennem..ÖTE,ye gidildiğinde acemilik çekilmesin diye.. bu yüzden bu gezegeni dolu dolu yaşamak deneyimlemek gerekir diyorum.. Alıntı
Φ Süzgeç! Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2008 Cennet ve cehennem bu dünayda da yaşanıyor bir anlamda doğrudur, ama sonsuz yaşam diğer tarafta başlayacağı için ben bu dünyadakilerin gerçekliğinden emin değilim.... Siz görüp yaşadıklarınızın doğruluğuna inandığınız halde, sonsuz yaşamla kendinizi avutabiliyorsunuz. Yaşadığınız gerçekleri inkar edipte, hurafelerle dolu gerçeğin peşinden gitmeniz düşündürücü doğrusu. Emin olabilmeniz için, mantıklı düşünmeniz yetecektir sanırım. Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2008 Siz görüp yaşadıklarınızın doğruluğuna inandığınız halde, sonsuz yaşamla kendinizi avutabiliyorsunuz. Yaşadığınız gerçekleri inkar edipte, hurafelerle dolu gerçeğin peşinden gitmeniz düşündürücü doğrusu. Emin olabilmeniz için, mantıklı düşünmeniz yetecektir sanırım. mantık; ınsan bılgı, bırıkım ve ınanclarının netıcesıdır. bu saydıklarımız bazılarında ınanmamayı gerektırırken bazılarına ınanmanın zarurı oldugunu kanıtlar. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.