Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

1-)

Hz. Muhammed

Peygamberimiz gayet sade yaşar, gayet sade giyinir, gayet sade yemekler yerdi.

Zevkler içinde yaşamaktan hoşlanmazdı. Kendisinin devamlı olarak giydiği, keçi kılından örme elbiseydi.

Hz. Aişe diyor ki:

"Peygamberin vefatı zamanı, evimizde yiyecek olarak bir miktar yulaftan başka bir şey yoktu"

Hz. Ebu Zer der ki:

"Uhud Dağı altına çevrilse de benim olsa, onun bir dinarını bile üç gece yanımda tutmazdım. Yalnız borcumu ödeyecek kadar ayırırdım"

Hicretin 9. yılında elde edilen ganimetler sayesinde refah artmıştı. fakat peygamberin evi eskisi gibi idi. Bir yatak, bir hasır, su ibriği. Birçok geceleri yemeksiz geçirir, günlerce bacası tütmez. Hurma ve su ile geçinirdi.

Hz. Ömer anlatıyor:

"Çıplak bir sedir, deriden bir yatak, bir avuç yulaf, bir su tulumu gördüm ve ağladım.

Rasul-ü Ekrem sebebini sordu:

"Kayserler ve kisralar dünyanın bütün zevklerini sürdükleri halde siz böyle bie hayat geçiriyorsunuz" dedim.

Bana cevaben:

"Ey hattaboğlu! İstemez misin ki, bu dünya onların olsun, ahiret nimeti de bizim olsun" buyurmuştu.

Şehbenderzade Ahmed Hilmi, Tarih-i İslam, Cilt 1 Sayfa 367

+++++++++++++++++++++++++++++

2-)

Atatürk

"Milletvekilleri bilirler ki, iktidar mevkiine saltanat sürmek için değil, millete hizmet için getirilmişlerdir."

Medeni Bilgiler, sayfa 414

+++++++++++++++++++++++++++++

3-)

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad

Albümü dağıtıldı; onlarca fotoğrafı var, hepsinde aynı gömlek, aynı ceket, babasının nalbant olduğunu unutmuyor, sade, mütevazı, Batı'ya inat kravat takmıyor...

"Halk çocuğuyuz" ayaklarına yatıp, bir giydiğini bir daha giymeyen, ne oldum delisi, yatla-uçakla fink atan, Batı ******** kravatlı mollalara kızın.

Yılmaz Özdil, Hürriyet, 16 Ağustos 2008

++++++++++++++++++++++++++++++++

Tayyip Erdoğanlar

Tayyip Erdoğan

45,000 YTL lik Cintree Curvex Chronograph saat takıyor.

Dünyanın en zengin 8. lideri

Brunei Sultanı 30 milyar dolarla en zengin lider.

İkinci, 21 milyar dolarla Suudi Kralı Abdullah

3. ve 4. sırada Birleşik Arap Emirlikleri başkanı ve Başbakanı

5. sırada Lüksemburg Büyük Dükü

6. sırada Hollanda Kraliçesi

7, sırada Lihtenştayn Prensi

8, sırada ise 2 milyar dolar nakit varlığı ile Tayyip Erdoğan

(Bu rakamlara gayrımenkuller dahil değil)

Hayrünisa Gül:

"Renkleri zevkime uymuyor" dedi, köşkteki tarihi halılar çöpe atıldı.

450 Euroluk Fransız Lubotin marka ayakkabıları tercih ediyor.

65,000 YTL değerinde "Sultanahmet" adlı yüzüğü takıyor.

Kübra Gül

Adile Sultan Yalısı'ndaki düğün yemeği 107,000 YTL tuttu.

Deri Show'da dikilen gelinliği giydi.

Skyboard tekniği ile ışık şelalesi yaratıldı.

Gül Ailesi

Çankaya Köşkünün aylık gideri 4 milyon 583 bin YTL'ye yükseldi.

2007'ye kıyasla %64 artış oldu...

AKP Şanlıurfa Milletvekili Zülfikar İzol

Pijan ve Haltan aşiretlerinin düğünleri Şanlıurfa'da 3 gün 3 gece sürdü.

İlk gece köyde, 2. gece 5 yıldızlı El Ruha Otelinde, 3. gece 5 yıldızlı Dedeman Oteli'nde...

Gelin ve damat dans ederken dolarlar havaya saçıldı.

İzol ve Ayseli türkü söylerken davetliler ikilinin başından aşağı dolarlar saçtı.

AKP Milletvekili, Başbakanlık Siyasi Danışmanı Ömer Çelik

Ayşe Arman:

"Gömleğiniz Zegna, takım elbiseniz Gucci, motosikletiniz Harley Davidson. Pahalı zevkleriniz var."

Çelik:

"Üç motosikletim var. Harley Davidson, BMW Cruiser, bir de arazi için Dakar.

Çok da pahalı değilller. Size de bir tane alalım mı?"

Arman:

"Cohiba purosu içiyorsunuz. Hedonist misiniz?"

Çelik:

"Benimki meşakkatlerle çerçevelenmiş bir hedonizm"

Oğullar

Başbakana ve Ulaştırma Bakanı'na özenen Bakan Pepe, iki oğluna da 9 trilyonluk devlet kredisi ile gemi aldı.

Unakıtan'ın oğlunun başlattığı mısır ticareti, bayındırlık Bakanı'nın ve İstanbul Belediye Başkanı'nın oğullarına ilham verdi.

Gül, Erdoğan ve Unakıtan'ın çocukları 5 yılda parladılar

Damat

2 milyar dolarlık holdingin CEO'luğunu 29 yaşındaki damat yapacak.

Dangır Dungur Fırat

Nişantaşı'nın sosyetik merkezi City's'deki Pal Zileri mağazasında .....

Portakal kamyonunda eroin çıktı.

+++++++++++++++++++++++++++++++

Hz. Muhammed'in Rüşvet tarifi

Vergi toplamakla görevli bir yetkili hasılatı getirip devlet hazinesine teslim ederken, bayağı servet sayılacak miktardaki bazı malları bir kenara ayırmıştı.

Hz. Resulullah "Bunlar nedir?" diye sorunca, "Bunlar bazı zenginlerin kendi rızaları ile bana verdikleri hediyelerdir" dedi.

Bunun üzerine Paygamber Efendimiz:

"Peki, sen vergi toplayan yetkili bir memur olmasaydın, bu adamlar şu hediye dediğin şeyleri sana verecekler miydi?"

diyerek onların tamamını hazineye katmış, bu tür imkan ve ikramların esasında RÜŞVET SAYILDIĞINI VE KARŞILIĞINDA MUTLAKA BAZI ÇIKARLAR SAĞLANDIĞINI vurgulamıştı.

"Mücahit"likten "mütahit"liğe sıçrayanlar ve Milli Görüş gömleğini çıkarıp "Tayyo 2" pelerini kuşananlar, aslında haysiyet ölümlerinin kefen bezini giydiklerini anladıklarında, iş işten geçmiş olacaktır.

AKP kurmayları:

"Bizim aile fertlerimizin, dünürlerimizin, yeğenlerimizin ve yakın çevremizin iktidarımız döneminde kazandıkları katrilyonlar, vurgun ve soygun değildir; içerideki ve dışarıdaki sermayedar dostlarımızın sağladığı imkan ve fırsatlar neticesinde elde edilmiştir" diyebilirler. Onlara yukarıda Asrı Saadetten verdiğim örneği hatırlatırım.

Ahmet Akgül, Milli Çözüm Dergisi Genel Yayın Yönetmeni

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Para, para, para...felaketlerin ayak sesleri

Hiçbir şeye yanmam, Müslüman kesimin bir kısmının çok bozulmuş olduğuna çok yanarım.

Toplum hırsızlığa, soyguna, talana, yolsuzluğa kanıksamıştır.

Toplumda temizlenme ve şefaflaşma konusunda yeterliniyet ve irade yoktur.

Malı götürenler "Artık yükü tuttuk, bu kadarı yeter" demesini bilmiyorlar.

Nerden çıktı bu öldürücü keneler?

Dün tarhana çorbası ile geçinenler, bugün en pahalı restoranlarda isimleri acayip nadide yemekler yiyorlar.

Pahalı mı pahalı. Çeteler, çeteler, çeteler. Altın ve gümüş, dolar ve euro. Para, para, para...

Felaketlerin ayak sesleri duyuluyor, onların kulakları tıkalı, gözleri görmüyor, kalpleri ve vicdanları mühürlü.

Mehmet Şevket Eygi, Milli Gazete, 17 Haziran 2008

EY, MALA ,YOOLSUZLUĞA,HIRSIZLIĞA,TALANA,SATILMIŞLIĞA,ADAMSENDECİLİĞE,MİLLİYETSİZLİĞE,

KAYIRMACILIĞA,KÜRTÇÜLÜĞE,HİZİPÇİLİĞE,DİNCİLİĞE,SAHTEKARLIĞA,TAKİYYECİLİĞE,TÜRK'E KABADAYILIĞA,GAVURA *********,YAHUDİYE AŞIKLIĞA,MAKAMA TAPINMAĞA,PARAYA KÖLELİĞE,BEŞERİ TAĞUTLUĞA,FİTNE VE FİRAVUNLUĞA HALA SAF SAF VE DE ******** BİR MASUMİYETLE İNANAN AKP Lİ ZAVALLILAR SUÇ SEÇTİKLERİNİZDE DEĞİL SİZİN ***************.BU ************ TÜRK MİLLETİNE ÇOK PAHALIYA MAL OLACAK...

Gönderi tarihi:

bu başlığa hiçbir cevabın gelmemesine çok şaşırdım...

sonuçta bir dinin peygamberinin yani gerçek müslümanının yaşam tarzı ile,

bugün müslüman geçinenlerin yaşam tarzı çarpıcı bir biçimde ortaya konmuş...

sizden ricam islamiyetin temelini anlamadan hunharca yiyip içen, har vurup harman savuran bu kişilerin gerçek yüzlerinin görülmesi için burada yazılanları dikkatlice okumanızdır...

eğer kulaklarınız tıkalı değil ve her türlü görüşe açıksanız çok şeyin farkına varacaksınız....

Gönderi tarihi:

Yaşam felsefesine erdemin özelliklerini katan insanlar için dünyevi malın,mülkün ismin hiç önemi yoktur.

Diyojen,kendisine elbise olarak bir fıçıyı seçmiş ama belinde taşıdığı su maşrapasını,bir çocuğun çeşmede avucu ile su içtiğini görünce buna da gerek yokmuş deyip, masrapayı da kırmıştır.

Böyle kişiler her zaman vardır.

Müslüman olması yada olmaması önemli değildir.Zaman içinde gerekli saygıyı ve sevgiyi görecektir.

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad

Albümü dağıtıldı; onlarca fotoğrafı var, hepsinde aynı gömlek, aynı ceket, babasının nalbant olduğunu unutmuyor, sade, mütevazı, Batı'ya inat kravat takmıyor...

Kaddafi de cadırda yaşıyor.Ne olmuş yani

Şekilcilik anlayışının fakiri zengini olmaz.

Tabii bu arada Mao'nun da bütün resimlerine bakarsanız hep aynı giysiyi görürsünüz.

Sacınız sakalınıza karışmış bir fotografınızla,saçlarınız taranmış,kıvat ve ceket ile çekilmiş bir fotografınızı karşılaştırın ve bir seçim yapın.

Mesele kılık kıyafette,kullanılan araba yatta değildir.

Bunlardan öncekiler de böyle idi bunlarda böyle ve bunlardan sonrakiler de böyle olacak hiç merak etmeyin.

Yaratılan katma değerdedir.

sevgilerimle,

Gönderi tarihi:
Kaddafi de cadırda yaşıyor.Ne olmuş yani

Şekilcilik anlayışının fakiri zengini olmaz.

Tabii bu arada Mao'nun da bütün resimlerine bakarsanız hep aynı giysiyi görürsünüz.

Sacınız sakalınıza karışmış bir fotografınızla,saçlarınız taranmış,kıvat ve ceket ile çekilmiş bir fotografınızı karşılaştırın ve bir seçim yapın.

Mesele kılık kıyafette,kullanılan araba yatta değildir.

Bunlardan öncekiler de böyle idi bunlarda böyle ve bunlardan sonrakiler de böyle olacak hiç merak etmeyin.

Yaratılan katma değerdedir.

sevgilerimle,

asıl mesele kimin ne giydiği, tipinin nasıl olduğu değildir.

ahmedinejad örneği sadece bir misaldir.

ancak islamiyetin ve bütün dinlerin temelini özümsemiş olduğundan ne kadar mütevazi olduğu vurgulanmaktadır.

asıl mesele özünde gösteriş olmayan bir dinin ve/veya dinlerin kullanılarak her türlü yoılsuzluk parasıyla insanlar aç yatarlarken krallar gibi yaşamaktadır. meselenin özü budur ve hangi dinde olursa olsun bunun yeri de yoktur...

ancak her dini kullanan din tüccarları söylemlerinin arkasından milyonları vurmaktadırlar. meselenin özü budur...

Gönderi tarihi:

Gösterişi ben de sevmiyorum; zaten nereye gitsem en çok şikayet edilen "adam kayırmacılık" hatta daha da kötüsü "kendisinden olmayana engel olmak" ve "onca sorun dururken gösterişli yaşamak"...

Meseleyse şurada; zaten her türlü toplumsal fenalığın yerleşmekte olduğu bir coğrafyadayız ve bana diyorlar ki "seç işte birini, hiç değilse kötünün iyisi olsun" işte o zaman kalkıp da "anamın örtüsüne değil buna karşıyım" yalanlarıyla insanların başını zorla açanlara oy vermek kendime edeceğim zulüm olur, işte o zaman "ben kutsal kanlıyım" diyen ırkçılara oy vermek kendime zulüm olur, işte o zaman yıllardır cami sayısına kafayı takıp hem sağlık açısından hem de toplumsal olarak zararlı olan içkili mekanların sayısının azalmasını kaldıramayanlara oy vermek kendime zulüm olur, işte o zaman masumca kılınan bir vakit namazını bile "efendim burası cami mi" diye abartıp insana her şeyi burnundan getirenlere oy vermek kendime zulüm olur, işte o zaman yıllardır yiye yiye şişmiş ve şimdi istatistiklerden görüldüğü üzere güçlenen yeni zenginlerle paylaşmak zorunda kalanlara oy vermek kendime zulüm olur.........

Anlatabilmişimdir umarım...

Özetle;

Ulusal yapıdan yararlanarak insanları sömürmüş, onların değerlerini çiğnemiş; İslam'ı toplumsal yaşamdan atmayı kendine en yüksek amaç bilmiş adamlardansa daha dürüst yeni nesilleri sabırla yetiştirerek "kötünün iyisini" tercih etmek daha iyi geliyor en azından bana...

He bu eleştiriler yapılacak tabii ki ama eleştirenler olayı çok yönlü ele alacak ki diyeceğiz biz de :"Evet ya bu da sorun"...

Yoksa bir önceki Cumhurbaşkanının tavırlarını unutturup yenisine "taraflı" diyenlerle ortak ağızdan o yeni Cumhurbaşkanını inadına eleştirmeyiz işte der bunca insan...

Gönderi tarihi:
Özetle;

Ulusal yapıdan yararlanarak insanları sömürmüş, onların değerlerini çiğnemiş; İslam'ı toplumsal yaşamdan atmayı kendine en yüksek amaç bilmiş adamlardansa daha dürüst yeni nesilleri sabırla yetiştirerek "kötünün iyisini" tercih etmek daha iyi geliyor en azından bana...

islam ı toplum yaşamından kimsenin attığı yok.

islam devlet ve kamu yaşamından atılmıştır.

sadece islam değil bütün dinler atılmıştır.

bunun nedeni de herhangi bir dinin (hristiyanlık ve musevilik de olabilr) başkasını ve başka dine inananları egemenliği altına, baskı altına almaması içindir.

şikayetiniz bundansa ve bu yüzden akpye oy veriyorsanız ona oy vermeye devam edin. çünkü devlet yaşamına, kamu yaşamına din giremez. o zaman o devlet bir laik devlet değil bir din devleti olur....

bilmem anlatabildim mi !!!!

Gönderi tarihi:

Söylediğinizden daha çok benim söylediklerimi hangi açıyla gördüğünüzü anladım...

Ben yine de derdimi anlatmış oldum; herkes kendince algılasın bir şeyler...

Ama anlayış hatasını şu şekilde belirteyim ki mevcut olan salt din-devlet ayrımı falan değildir, özellikle "bazıları"nın bakışında mesele dinin toplumsal alandan arındırılmasıdır...

Zaten bu yüzden bir çok kimse buralarda da çeşitli ortamlarda da "bizdeki laiklik batıdakinden çok daha katı" denmektedir; kimisine göre bu durum laiklikle örtüşmemekte kimisine göreyse İslam dininin Hristiyanlıktan farkı dolayısıyla(her alanda varlık göstermesi) laiklik bu ülkede ancak bu şekliyle var olabilecektir...

Bu da benden ek bilgilendirme olsun...

Gönderi tarihi:
özellikle "bazıları"nın bakışında mesele dinin toplumsal alandan arındırılmasıdır...

"bizdeki laiklik batıdakinden çok daha katı" denmektedir; kimisine göre bu durum laiklikle örtüşmemekte kimisine göreyse İslam dininin Hristiyanlıktan farkı dolayısıyla(her alanda varlık göstermesi) laiklik bu ülkede ancak bu şekliyle var olabilecektir...

ben de anlamıyorum devlet inananların, (hangi inançta olursa olsun) nasıl bir engelle karşılaştıklarını ki, inanç toplumdan arındırılıyor. eğer türbanın kamusal alana girememesi ise devlet sadece kamusal alanlardan kaldırdığı bu dini simgelerle nasıl katı laik olabiliyor. diğer ülkelerde de avrupa ülkelerinde de bu yasak ve aihm'nin kararı da ortada....

Gönderi tarihi:
ben de anlamıyorum devlet inananların, (hangi inançta olursa olsun) nasıl bir engelle karşılaştıklarını ki, inanç toplumdan arındırılıyor. eğer türbanın kamusal alana girememesi ise devlet sadece kamusal alanlardan kaldırdığı bu dini simgelerle nasıl katı laik olabiliyor. diğer ülkelerde de avrupa ülkelerinde de bu yasak ve aihm'nin kararı da ortada....

O kararda da vurgulanan bu dediğim; özellikle belirli bir dönemde siyasi İslamcılık yaygınlaştığı için demokratik düzene tehdit olarak görülüyordu; o kararlarda da vurgulanan Türkiye'nin özel durumudur ama her kesim bu kararların gerekçesine katılmak zorunda değil tabi...

Mesele sadece türban meselesi değildir; ayrıca bu anlattıklarım bizzat bu görüşün savunucularındandır, yani onlar da açıkça "din-toplumsal alan" ayrımı demekteler...

Bu ayrı bir başlığın konusu olabilir ki başka bir ortamda belirttiğim üzere hoşgörü zemini olmadan olgunlukla tartışılamaz...

Gönderi tarihi:
O kararda da vurgulanan bu dediğim; özellikle belirli bir dönemde siyasi İslamcılık yaygınlaştığı için demokratik düzene tehdit olarak görülüyordu; o kararlarda da vurgulanan Türkiye'nin özel durumudur ama her kesim bu kararların gerekçesine katılmak zorunda değil tabi...

Mesele sadece türban meselesi değildir; ayrıca bu anlattıklarım bizzat bu görüşün savunucularındandır, yani onlar da açıkça "din-toplumsal alan" ayrımı demekteler...

Bu ayrı bir başlığın konusu olabilir ki başka bir ortamda belirttiğim üzere hoşgörü zemini olmadan olgunlukla tartışılamaz...

bana hala sorumun yanıtını vermediniz ama.

size soruyorum ve ısrarla mantıklı bir yanıt arıyorum...

hangi kural, kanun, yasa, davranış dinin toplum yaşamından uzaklaşmasına sebep olmuştur.

sırf türban olayı olarak sormuyorum.

kim insanların inançlarına engel olmuştur. hangi yasa ve kanunla...!!!

Gönderi tarihi:
bana hala sorumun yanıtını vermediniz ama.

size soruyorum ve ısrarla mantıklı bir yanıt arıyorum...

hangi kural, kanun, yasa, davranış dinin toplum yaşamından uzaklaşmasına sebep olmuştur.

sırf türban olayı olarak sormuyorum.

kim insanların inançlarına engel olmuştur. hangi yasa ve kanunla...!!!

Sayın Hakan size soracağım bir soru çok anlam barındıracaktır bu konuda:

Temel hak ve özgürlükler ancak kanunla sınırlanabilir; peki türbanın yasaklanması hangi kanundandır???

Sayın Sami Selçuk boşuna demiyor bunun için "sanal yasak" diye hatta yapılan ve iptal edilen anayasa değişikliği de bu yüzden bazı hukukçularca gereksiz bulunmuştu...

Sadece gücü elinde bulunduranların güncel konulara getirdiği "yorum" bile "uygulamalara" yansıyacaktır; işte bu yüzden halkın %90'ı bir şeye evet derken seçkinler hayır dese yine o şey seçkinlerin "hayır"ı olarak uygulanacaktır...

Gönderi tarihi:
Sayın Hakan size soracağım bir soru çok anlam barındıracaktır bu konuda:

Temel hak ve özgürlükler ancak kanunla sınırlanabilir; peki türbanın yasaklanması hangi kanundandır???

Sayın Sami Selçuk boşuna demiyor bunun için "sanal yasak" diye hatta yapılan ve iptal edilen anayasa değişikliği de bu yüzden bazı hukukçularca gereksiz bulunmuştu...

Sadece gücü elinde bulunduranların güncel konulara getirdiği "yorum" bile "uygulamalara" yansıyacaktır; işte bu yüzden halkın %90'ı bir şeye evet derken seçkinler hayır dese yine o şey seçkinlerin "hayır"ı olarak uygulanacaktır...

o kanun 'türban yasaktır' şeklinde değildir ve olamazdı da zaten. çünkü bu bir ayrımcılık olmuş olurdu. diğer dinlerin simgeleri konusunda bir sınırlama yapmamış, onları yasaklamamış, meşru kılmış ve laik devlet olma özelliğini yitirmiş olurdu. (laiklik ilkesinin temellerinden biri de her dine eşit şekilde yaklaşmaktır)

o kanunun anayasadaki şekli ;

kamusal alanda dini simgelerin yasak olmasıdır.

verdiğiniz 90 örneği çok uç bir örnektir ki, türban yasağının kaldırılmasını isteyenlerin sayısı bu oranda olamaz....

ayrıca halk bir şeyi istiyorsa ve bu hukuk, yasa, eşitlik, vs. tanımadan kabul edilecekse o zaman halk 'bütün gayrimülimler ülkemizi terk etsin' , '***********', hatta ' Türkiye Cumhuriyeti devleti islam devleti olsun ', hatta ve hatta 'Türkiye Cumhuriyeti Devletini feshedelim ' şeklinde kararlar alınırsa sizce bunları kabul etmeli miyiz !!!

olmaz olmaz demeyin, olmaz olmaz !!!

Gönderi tarihi:
o kanun 'türban yasaktır' şeklinde değildir ve olamazdı da zaten. çünkü bu bir ayrımcılık olmuş olurdu. diğer dinlerin simgeleri konusunda bir sınırlama yapmamış, onları yasaklamamış, meşru kılmış ve laik devlet olma özelliğini yitirmiş olurdu. (laiklik ilkesinin temellerinden biri de her dine eşit şekilde yaklaşmaktır)

o kanunun anayasadaki şekli ;

kamusal alanda dini simgelerin yasak olmasıdır.

verdiğiniz 90 örneği çok uç bir örnektir ki, türban yasağının kaldırılmasını isteyenlerin sayısı bu oranda olamaz....

ayrıca halk bir şeyi istiyorsa ve bu hukuk, yasa, eşitlik, vs. tanımadan kabul edilecekse o zaman halk 'bütün gayrimülimler ülkemizi terk etsin' , '************ ', hatta ' Türkiye Cumhuriyeti devleti islam devleti olsun ', hatta ve hatta 'Türkiye Cumhuriyeti Devletini feshedelim ' şeklinde kararlar alınırsa sizce bunları kabul etmeli miyiz !!!

olmaz olmaz demeyin, olmaz olmaz !!!

Sayın Aytaç siz ya benim iletileri üstünkörü okuyorsunuz ya da değer vermiyor ve üzerinde fazla kafa yormuyorsunuz...

İki türlüsüne de darılırım tabii ki...

Öncelikle anayasada öyle bir madde hatırlamıyorum; hatta tekrar düşünüyorum da:YOK...

Sonra; ben orada türban meselesi hakkında örneği verdim ve bunun özelinden genel durum hakkında değerlendirmemi yaptım...

Daha açık olursak:

Bir A kavramı var ortada ve bunu ülkenin %60 B1, %20 si diğerine yakın ama biraz farklı B2 ve seçkin %20 ise bunlardan temelde de ayrılan C olarak algılıyor, işte o zaman hukukun kağıttan uygulamaya inmesinde bu A kavramı C nin algısıyla vücut bulur...

Yani %90 örneği(tabi son yazdığım değişik versiyonu) bu; ve bu çoğunlukçuluğu ifade etmek için değil yukarda belirttiğim üzere uygulamaya yansıyacak toplumsal algılamanın kimlere göre olduğunu örneklendirmek için...

Gönderi tarihi:

sen o kadar yaz yaz forumun ipleri kopsun yazdığın boşa gitsin :(

efemm ben demiştim ki bu başlık galiba şu son sünnet olayına ilişkin açıldı galiba

öyle olmasa bile ilham kaym(n)ağı olabilir benim yazım için bu olay

Amca, oğlunu evlendirdiğinde de F-16 ya bindirecekmiş.Düşünsenize damat F-16 da arkada F-15, F-14, F-4, F-20 bütün aile gelin görümce düğün salonuna gidiyorlar.Roket yerine nikah şekeri fırlatıyorlar.Düğün salonuda Amerikan Uçak Gemisi.

Çok mu abrttım.Yok canım olur mu? Amca kadar abartmadım bence...

Gönderi tarihi:

AKP'nin mallarından türban yasağına kadar uzanan ve Godzilla ile olabilirliğe oturtulan bu başlıkla asıl anlatılmak istenen ne olabilir?

aslında pek kafa yormaya gerek yok.İnsan yaşamak istediği gibi yaşamalı.Yani şekil üzerinden kısıtlanarak,din ve ideolojierin bir parçası haline getirilmemelidir.

Hakan senin ne dediğini anladım galiba.maalesef bugün dediğin durumu yaşıyoruz.müslüman olan hayatını o dinin getirdikleri iel düzenlemek zorundadır.Olması gereken budur.Peki olan bu mudur?maalesef hayır.

bakın bence olması gerekenler sadece bunlar değildir,en azından herkesin muhafazakar olarak nitelediği bir siyasi partinin hak ve özgürlüklere yaklaşımı,emek ve alınterine verdiği değer de oldukça önemlidir.

belki de basit düşünüyorum ya da o kadar zengin olmadığımdan.ama İslam tasaruffu ve sade bir yaşamı tercih eden bir dinse atılan adımlar da ona göre olmalı.

ve gelelim türban yasağına...şunun farkında olmalıyız ki devlet birey için vardır,birey devlet için değil.Madem sorun Laiklik sorunu ise tüm yaşadığımız sorunların temeli önce Laiklik nediri tartışmak gerek.Saygılar!

Gönderi tarihi:

Yanlış silahla yanlış savaşçılarla savaşmak bu olsa gerek.Ne söylendiğinin önemi yanında kimin de söylediği önemlidir bir konuda cümleler sarfediliyorsa.Hani bir laf vardır ya:''Dinime söven Müslüman olsa!''

Şu yaşadığıdığımız çağda insanlar yönetim bağlamında sosyal hayattta dahi birileriyle iş yapacaklarsa birilerine güveneceklerse şunu düşünüyorlar:''Düzen bozulmuş, insan boızulmuş,zaman kötü kötünün iyisini bulduğum zaman ona şükredeceğim.'' umarım anlaşılmıştır anlatılmak istenenler adına bir parça.Namaz kılmayan birinin namaz kılmayan başka birine ''Bu adam nasıl bir Müslüman kardeşim?...'' türünde Müslümanlık eşleştirisi yapması ne kadar inandırıcı ise bu alanda dini temelli ayetli,sünnetli eleştiriyi sadece kendi işine geldiği için yapması o kadar inandırıcı ve bir o kadar komiktir.Ben bunların mal varlığı az demiyorum ama Peygamber efendimizin dönemini de hatırlayıp sonra hiç kendi halime bakmayıp bir başkasınıda eleştirme hakkını vicdanen,dinen,ahlaken kendimde görmüyorum.Bunlar ucuz yollar ve eskidi artık yeni yöntemler bulmak lazım.Herkesin ne kadar Müslüman olduğu ortada...

MUHABBETLE...

Gönderi tarihi:
asıl mesele kimin ne giydiği, tipinin nasıl olduğu değildir.

ahmedinejad örneği sadece bir misaldir.

ancak islamiyetin ve bütün dinlerin temelini özümsemiş olduğundan ne kadar mütevazi olduğu vurgulanmaktadır.

asıl mesele özünde gösteriş olmayan bir dinin ve/veya dinlerin kullanılarak her türlü yoılsuzluk parasıyla insanlar aç yatarlarken krallar gibi yaşamaktadır. meselenin özü budur ve hangi dinde olursa olsun bunun yeri de yoktur...

ancak her dini kullanan din tüccarları söylemlerinin arkasından milyonları vurmaktadırlar. meselenin özü budur...

Ehh bal tutan parmak yalar diye boşuna söylememişler değil mi? c:)

Yazınızın ilk içeriği islami örnekler ile dolu olduğundan dolayı meselenin inançlarla değil erdemle ilgili olduğunu anlatmaya çalışmıştım.

şikayetiniz bundansa ve bu yüzden akpye oy veriyorsanız ona oy vermeye devam edin. çünkü devlet yaşamına, kamu yaşamına din giremez. o zaman o devlet bir laik devlet değil bir din devleti olur....

bilmem anlatabildim mi !!!!

Arkasından böyle bir yorum gelince :clover:

Yaşar Kemal'in akça sazın ağalarındaki sözü çok güzeldir.

"O iyi insanlar iyi atlara bindiler,çekip gittiler"

İyi insanlar dünyada her zaman varolacaktır.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.