Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

kadınları kim eziyor  

10 üye oy verdi

1. 1. kadınları sosyal yaşam ve aile içinde en çok kim eziyor

• eşleri
      4
    • eşlerinin anne ve kız kardeşleri
      5
    • iş yerinde bayan arkadaşları
      2
    • eşinin bayan iş arkadaşları
      0
    • kendi kız kardeşleri
      0
    • kendi bayan akrabaları
      2
    • akraba erkekler
      3
    • yabancı erkekler
      1
    • sırdaşları
      1

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Bana göre yukarıda verilen seçeneklerin tümü üçüncü dünya ülkeleri ve geri kalmış toplumlarda görülen yerleşik kültürlerde sık görülen bur durum...

O nedenle ankete katılmamam ve cevaplama gereği duymamam düşüncelerimi açıklamama engel değildir...

Burada işin gerçeği ve kadının en büyük düşmanı Dünyadaki politik-ekonomik gelişmelere paralel olarak köktendinciliğin hızla tırmanması kadınlara yönelik şiddetin artmasında en büyük nedendir...

Düşüncem o ki;

Ülkemizin tarihsel süreçte uygarlıktan hepey yol almış olması kadınların/kadınlarımızın sorunlarını global düzeyden hayırararak lokal düzeyde değerlendirilmesinin miyopluktan başka bir amaca hizmet etmeyeceğinidir...

Saygılar...

DİPNOT...

neden o kadar uzun metin gösteriyorsun gözlerimi bozayım diyemi sevgili dipnot şimdi oyunu kullanmanı bekliyorum,yazmasaydın haberim olmazdı degilmi by .bakıyorum ha

Gönderi tarihi:
Anlaşıldı, siz devam edin o halde. Hem söylediklerinizin farkında değilsiniz. Hem de benim erkeklerden bahsettiğinizi sandığımı iddia ediyorsunuz. İletişim kurulamayacak bu şekilde.

pardon canım seni gördüm tşk

Gönderi tarihi:
bu güne kadar kendi kişisel ve çevremdeki akışı inceledigimde bir kadının mutsuzlugunun altında yine bir kadının imzası var .ister şeriyatla ister krallıkla veya cumhuriyetle yönetilen yer mekan fark etmez kadını ezen köle yapan bir kadındır .yok demeyin şöyle bir düşünürseniz sizde en az iki kadın tanırsınız kadın kurbanı. kimse bizim için üzülmesin ,o vahşi hareketleri yapan erkekler bir kadının eseridir.varmı annesi erkek olan yok.kuranda kadın için söylenmiş sözün üstüne söylenecek söz yoktur.cennet anaların ayakları altındadır .bir kadın kendi yetiştirdigi erkekten eza görüyorsa bu kuran ın sucumu.peki hoşuna giden yada maddi imkanları nedeniyle evli bir erkekle ******* yaşamı seçen bir kadın kurandanmı aldı bu cesareti. evvel zamanla şimdiki bir zaman birmi .kadın adamın yanında temizlikçi olarak çalışıp ekmegini kazanmak yerine adamı ayartmayı seçiyorsa ve o adamı yetiştiren kadın kadınlıgın onurunu iyi anlatmadıysa ogluna, suç kuranınmı . artık dul ve yetimler rahatça sokakta gezebilecek ve çalışacak durumda. onları kimsenin lütfen dini nikah altında koruması gerekmiyor.tabi bunu suistimal eden erkeklerde var ama kadınlarında dürüstlügünden ödün vermeden çalışmaları pek mümkün.kısacası kadın kendini ve kadın olmanın ne büyük bir sorumluluk getirdigini bilirse etrafımızda bizi ezecek erkek var olmaz, onları biz yetiştiriyoruz,kendimizide .daha çok sevgi ve saygı ile halledilmeyecek sorun yok bence.bir erkek annesi olarak esen kalın diyorum

'' cennet anaların ayakları altındadır'' prensıbını hayata gecırmeye calısan bu dın, sadece kendı annelerımıze degıl butun annelere ve hatta anne adaylarına sonsuz hurmet ve saygı gosterılmesı gerektıgını, baslarını ezmeyı degıl bas tacı edılmesı gerektıgını, ''ayakları altında '' ıfadesını kullanarak kendılerıne gosterecegımız tevazu ve yapacagımız hızmette sınır tanımamamız gerektıgını anlatmaya calısıyor. en azından ben oyle anlıyorum. prensıp bu oldugu halde tersı davranıslarda bulunanlar nefsıne maglup olmus, otorıtesını sevgı ıle degıl baskı ıle saglamaya ve devam ettırmeye calısan kısılerdır.

Gönderi tarihi:
'' cennet anaların ayakları altındadır'' prensıbını hayata gecırmeye calısan bu dın, sadece kendı annelerımıze degıl butun annelere ve hatta anne adaylarına sonsuz hurmet ve saygı gosterılmesı gerektıgını, baslarını ezmeyı degıl bas tacı edılmesı gerektıgını, ''ayakları altında '' ıfadesını kullanarak kendılerıne gosterecegımız tevazu ve yapacagımız hızmette sınır tanımamamız gerektıgını anlatmaya calısıyor. en azından ben oyle anlıyorum. prensıp bu oldugu halde tersı davranıslarda bulunanlar nefsıne maglup olmus, otorıtesını sevgı ıle degıl baskı ıle saglamaya ve devam ettırmeye calısan kısılerdır.

dediğin gibi olması gerekiyor ancak bazı iktidarların cuma namazı çıkışlarında dağıttıkları bildirilerde yer alan ;

kadınları iz bırakmadan **********,

kadınlar cehennemliktir ancak Allah'ın emirlerini yerine getirir ve kocalarının dediklerinden çıkmazlarsa cenneti belki hak edebilirler,

ve son olarak da (asla son olmayacak çünkü bunla ilgili yanlış bilgiler dolu vaziyette)

saadet partisi genel başkanı recai kutan'ın yazdığı yazıda,

kadınlar ancak kocaları izin verirlerse namaz kılrıp, oruç tutabilirler,

eğer kocaları izin vermezse onlara bu haramdır,

şeklindeki ifadelerine ne diyorsun...

dediklerine kalırsa iktidar ve hocaları yalan söylüyorlar...

onlara karşı neden savaşmıyoruz !!!

neden onlara oy vermeye devam ediyoruz !!!

Gönderi tarihi:
dediğin gibi olması gerekiyor ancak bazı iktidarların cuma namazı çıkışlarında dağıttıkları bildirilerde yer alan ;

kadınları iz bırakmadan ********,

kadınlar cehennemliktir ancak Allah'ın emirlerini yerine getirir ve kocalarının dediklerinden çıkmazlarsa cenneti belki hak edebilirler,

ve son olarak da (asla son olmayacak çünkü bunla ilgili yanlış bilgiler dolu vaziyette)

saadet partisi genel başkanı recai kutan'ın yazdığı yazıda,

kadınlar ancak kocaları izin verirlerse namaz kılrıp, oruç tutabilirler,

eğer kocaları izin vermezse onlara bu haramdır,

şeklindeki ifadelerine ne diyorsun...

dediklerine kalırsa iktidar ve hocaları yalan söylüyorlar...

onlara karşı neden savaşmıyoruz !!!

neden onlara oy vermeye devam ediyoruz !!!

allah'a ısyanı emreden kım olursa olsun ıtaat edılemez. ben bunu bılen bırı olarak kocası ızın vermeyen kadının namaz kılamayacagı, oruc tutamayacagı fıkrını yada dayatmasını anlayamam. bahs ettıgınız kısının boyle bı yazı yazıp yazmadıgını bılmıyorum. velevkı yazmıs olsa bıle en azından benım ıcın ve bıraz evvel soyledıgım kaıdeyı bhılenler ıcın hıcbısey ıfade etmez.

Gönderi tarihi:

Emperyalizmin ve onun yandaşlarının hiç vazgeçemedikleri tatktikleri vardır; Cins, ırk, sınıf, ve inanç ayrımını kışkırtarak barışı, kardeşliği, dostluğu engelleyip, kargaşada rant sağlamak.

katılıyorum..sorun ortada apaçık dururken ayrıntılarla vakit kaybedip duruyoruz..

kısaca kendi kuyruğumuzu yakalamak için durmadan kendi etrafımızda dönüp duruyoruz..

Gönderi tarihi:
allah'a ısyanı emreden kım olursa olsun ıtaat edılemez. ben bunu bılen bırı olarak kocası ızın vermeyen kadının namaz kılamayacagı, oruc tutamayacagı fıkrını yada dayatmasını anlayamam. bahs ettıgınız kısının boyle bı yazı yazıp yazmadıgını bılmıyorum. velevkı yazmıs olsa bıle en azından benım ıcın ve bıraz evvel soyledıgım kaıdeyı bhılenler ıcın hıcbısey ıfade etmez.

Allah'a isyan eden kişiden kastınız kimdir, kimlerdir ....

Gönderi tarihi:
Allah'a isyan eden kişiden kastınız kimdir, kimlerdir ....

Allah'a ısyan degıl ısyanı emreden dedım. ınancımıza gore namaz ve oruc Allah'ın emrı bırı bunun aksını yanı kılmamayı ve tutmamayı emredıyorsa Allah'a ısyanı emredıyor demektırkı buda kabul edılemez

Gönderi tarihi:
Allah'a ısyan degıl ısyanı emreden dedım. ınancımıza gore namaz ve oruc Allah'ın emrı bırı bunun aksını yanı kılmamayı ve tutmamayı emredıyorsa Allah'a ısyanı emredıyor demektırkı buda kabul edılemez

ancak hem bu Allah'a isyandır, kabul edilemez diyorsunuz, hem de bu konuda birşey diyemem, birşey ifade etmez diyorsunuz...

Gönderi tarihi:

merhabalar arkadaşlar kızım rahatsız o yüzden takip edemedim .ilginize tşk ederim.konu amacından dışarı çıkmış islam ve kadı gibi olmuş .irdeledigimiz konu tarihler boyunca kadın ve diger kadınlar.bir kadının aklına yatan bir konuda neler yapabilecegi vebir anne olarak erkek evlat yetiştirirken çocuguna ne empoze ettigi vs. cumartesi sizlerle oldugumda umarım bu konularla ilgili gerçek örnekler okurum. tekrar teşekkür ederim. esen kalın.

Gönderi tarihi:
merhabalar arkadaşlar kızım rahatsız o yüzden takip edemedim .ilginize tşk ederim.

Çok geçmiş olsun sevgili canımıncanı...

Umarım kızınız en kısa zamanda iyileşir ve sağlığına kavuşur...

Ona minicik öpücükler... :)

Görüşünceye kadar sağlıcakla kalın lütfen...

DİPNOT..

Gönderi tarihi:
Çok geçmiş olsun sevgili canımıncanı...

Umarım kızınız en kısa zamanda iyileşir ve sağlığına kavuşur...

Ona minicik öpücükler... :)

Görüşünceye kadar sağlıcakla kalın lütfen...

DİPNOT..

çok naziksiniz tşk ederim esen kalın

Gönderi tarihi:
merhabalar arkadaşlar kızım rahatsız o yüzden takip edemedim .ilginize tşk ederim.konu amacından dışarı çıkmış islam ve kadı gibi olmuş .irdeledigimiz konu tarihler boyunca kadın ve diger kadınlar.bir kadının aklına yatan bir konuda neler yapabilecegi vebir anne olarak erkek evlat yetiştirirken çocuguna ne empoze ettigi vs. cumartesi sizlerle oldugumda umarım bu konularla ilgili gerçek örnekler okurum. tekrar teşekkür ederim. esen kalın.

Allah en sıfa versın ınsaallah

Gönderi tarihi:

geçmiş olsun, kendinize ve kızınıza iyi bakın...

daha tartışacağız...:D :D

Gönderi tarihi:
geçmiş olsun, kendinize ve kızınıza iyi bakın...

daha tartışacağız...:D :D

tşk ederim ben biraz hafızası zayıf biriydim. hangi taraftaydınız dermişim. şimdi baştan okumayayım. şaka galiba hepimiz aynı taraftayız ama illa mualif olmalıyız gibi hissediyoruz kendimizi. sizi tanımıyorum ama bir akrabammışsınız gibi seviniyorum bu msj lara demekki rabim kalplerdeki güzelligi yakaladımı asla bırakmıyor. dagınık oldu galiba, biraz yorgunum aklım karışık ama sizleride özledim. kimsenin haberi yok ben kendimi mevlana gibi hissediyorum.tekrar teşekkür ederim ilginize esen kalın

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.