Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2008 16 yıl ay doğar,gece uçurum gibi gelir yanarım...aklıma küller gelir ey kül,kalmaksa kalmanın, ama ölmekse ölmenin rahmidir yerim ölmekse! dediler onlar da öldüler kansızdı hançerleri oysa şimdi günlerin menzilinde,hançerleri kınındadır kirletip atmışlar uykuyu/gözleri ve sakalları hala gülümsüyormuş vur emri ve adları ajans bültenlerinde generaller ödül koymuş cesetlerine ay doğar,gece uçurum gibi gelir doludizgin tayların yeridir yerim orada işgal teni toprağın susarsam düşerim,ıslatır toprağı terim! oysa ben feodal törelerimi s(atıp) da girdim bu kente attılar ömrümü çeklere,senetlere ve dipçiklere bakmaktan yorgunum hayatın etinde kirli sivilcelere ey dağlarım,ey rüzgarım,aşkım,şarkım beni gel kurtar her yağmura savrulan ıslak kanatlı kuşları kurtar! ay doğar,gece uçurum gibi gelir ben bir hırçın ozanım,sizi burdan kovarım,kovulursunuz! aşklarımı açıklasam büyürüm ufka karşı açıklasam suçlarınızı ölürsünüz! açıklasam! vergiye tabi viziteler,sarkık memeler; alkol,sperm ve kan kokan geceleri bu kentin! biz bu kentlere girince görmüyorsunuz gölgeleri,ışıkları bilmiyorsunuz b(akıp) günün ortasında gözlerinize kendinize bizim kadar ölmüyorsunuz! ey dağlarım,ey rüzgarım,aşkım,şarkım beni gel kurtar! ay doğar gece uçurum gibi gelir orada uzun yol şöförlerinin uzak yollara saçılmış gözleri uzak sevgileri,üşümeleri ve bu kentin bir ülkeye acıkmış peşmergeleri topraksızız da topraksız! şimdi hangi toprak saracak ölülerimizi? ay doğar,gece uçurum gibi gelir aklıma notaları kurşunlanan şarkılar, kurşunlarda yanık kokan türküler gelir ben bu kente girince efkar kokar bir sarhoş bu kente kusar kendi kokmayan kadınların etekleri rüzgarlardadır ben bu kente girince kimlik sorar devriyeler devrilmeler,delirmeler ve bütün devrimler hesap sorar ben bu kente girince tetik düşüremem ellerim kilitlenir dudaklarım mühürlenir,öpemem saramam... saramam kollarım kilitlenir yine de ay doğar,gece uçurum gibi gelir ben bu kente girince herkes kendine kalır umarsız sanki kendi ölümünün sanığı,açlığının nedeni herkes ve yangına taammüden kastedilen şu hayat! ay doğar,gece uçurum gibi gelir susamam.. aklıma ölmek gelir... susamam ben bu kente girince yasak öpüşler karanfiller,şiirler yasak tutarım yollara atarım kendimi; ''bir tek karanfil!bir dize şiir sami, karaborsa olsun,n'olursun! bir dize şiir,yıldızlı geceler gibi koksun'' yerde tank paletleri çiğner şiirimi bu yüzden tanımım yerdedir allahım yerde! yerde... mitralyözler taradı gençliğimi/siz bilmezsiniz tank paletleri çiğnedi şiirimi sevgimi,düşlerimi güllerimi ve gülüşlerimi ben bu kente girince geceler,gelecekler,gençlikler yasak! ötede pazarlığa oturmuş pezzevenkler! orada yıkanmayı unutmuş faişeleri, altının doların tırmanışı acının öfkenin,ihanetin tırmanışı ve umudun... ödede kaypak baharlarla yürüyen sevgililer ve bir uğultu ummanına akan kalabalık; tüketen, tükenen kalabalık ve kabarık ölümler ölümler! bulun benim notamı hangi şarkıda kaldı? bulun benim notamı....! dediler hangi gazetelerle örtmüştük o ölüleri? darağacı ipi başka bir işe yaramaz mı? kim uydurdu infaz gecelerini? özlemin vergi iadesi yok mu? yine de ay doğar,ay,gece uçurum gibi gelir sensizliğin,sessizliğin rüzgarına kalır,üşürüm yaşlı bir azizem bile yoktur başmı okşayacak.. ben bu kente girince en namlu namlular uyanır ansızın kesilir çocukların,en iri bıçaklarla kesilir ninnileri ''de lori lori,kuremın lori,de lo daye-!'' sonra yağmurlar düşer yollara/yollar düşlerim gibi ıslaktır toprağın o haklı kokusu ansızın bana yerimi hatırlatır ki azgınım,azıksızım,cigarasızım traş da olmamışım ve büyük acıkmışım... sonra ter içinde küfürle geçerim geceleri daha ısrardır,ısrar! yeni çocuklar doğar ve hamiledir bu kentin tüm gelinleri! ay doğar gece uçurum gibi gelir bu kent bitecek birgün bizleri bırakarak gökyüzü uçaklara,kentyüzü namlulara kalacak bu kent bitecek bir gün bizleri bırakarak ve herkes ufalacak.. kadınım beni kokla ve uğurla dönmeyebilirim kokumu unutma.. .........Yılmaz ODABAŞI........... (Şairin Yargılanıp beraat ettiği siyasi şiiri..)
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.