Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Kurandaki sozlere sacma demek Tanriyi tanimamak demek degildir. Kurandaki sozlerin sacma olmasi demek, kurandaki sozlerin sacma olmasi demektir. Yani Muhammed Tanrinin sozcusu degildir demektir.

Eger Kutsal Kitabiniza inaniyorsaniz, bana sizin benden ne gibi bir ustunlugunuzu oldugunu acikliyabilirmisiniz? Muhammed kadinlarda zeka eksikligi oldugunu soyledi. Bu yuzden kadinlar Islam Mahkemelerinde, şahit olarak veya miras paylarinda, erkekler den daha az degerindedir. Peki sizin benden ustunlugunuz nedir? Beni aydinlatin lutfen. Yalniz yavas yavas yapin ... eksik zekali oldugumdan dolayi belki sizin derin dusuncelerinizi takip edemem!

Not: Eger Turkceyi daha iyi biliyorum derseniz. Hakli olabilirsiniz. Turkcem benim 4 lisan konustugum dillerin en zayifidir.

Ah be Suheyla nerde yatiştin Allah aşkına hiçmi sana değerlerini anlatan ailendemi olmadı ama olmadı ise özür.

Sadece oku islamın ilk emri oku....Oku sadece....

Gönderi tarihi:
İnsanlığın kurtuluşu tekrar insan olmaktır,islamdan çok öncelerden beri zaten varolan

evrensel insani değerleri tekrardan kazanmak ve öyle yaşamak için,bu ateşi

yakmak için kitlesel olarak eğitimle,bilimle,akılla,mantıkla,vicdanla

doğruyu yanlışı ortaya koyup gelecek kuşakları bu doğrultuda yetiştirerek kurtulur insanlık.

Yoksa bunu sadece bodoslama islam yada başka bir din tabanlı olarak yapmaya kalkarsanız

sanal\kanıtlanamaz datalara bağlı olan ''ve bu yüzden'' her kesimin ve hatta herkesin kendine göre

yorumladığı,anlamlar kattığı ve çoğu zaman da nesiller boyu çevresindeki insanları

etkisi altına alıp kendi çıkarları için kullanmaya yönelik oluşturulmuş

bataklıklara hemen giriverirsiniz.

Anglosakson medeniyetinin bize kaldırttığı butun degerleri hala su an birebir yasadıgını goremiyormusun?

Bizden aldıkları, bize yok ettirdikleri her kurum onlarda hala yokmu?

Papalık ilgamı edildi? Yuzlerce yıl haclı seferleri ile yapamadıkları Islamı temsil eden makamın yıkılmasını

Kendi subayına yaptırtmadılarmı en sonunda???

Avrupada su an 26 kral ve kralice var:)))))))ne kadarda gericiler yahu))))

Gönderi tarihi:
Ah be Suheyla nerde yatiştin Allah aşkına hiçmi sana değerlerini anlatan ailendemi olmadı ama olmadı ise özür.

Sadece oku islamın ilk emri oku....Oku sadece....

Sayin Osmanli,

Ben okudum. Siz? Eger meydana cikip Kurani tartisacaksiniz, Nasreddin Hocanin cevabi gibi yorum yapmak fayda vermiyor! Soruma cevap verebilirmisiniz? Yoksa, bende Nasreddin Hocayi cok hoş buluyorum!

Gönderi tarihi:
Sayin Osmanli,

Ben okudum. Siz? Eger meydana cikip Kurani tartisacaksiniz, Nasreddin Hocanin cevabi gibi yorum yapmak fayda vermiyor! Soruma cevap verebilirmisiniz? Yoksa, bende Nasreddin Hocayi cok hoş buluyorum!

Ah be suheyla buna cevap vermek icin sabaha kadar yazmam lazım yıllarımı alan seyleri nasıl iki satırda yazayım slogandan oteye gitmezki koskoca bir okyonusu kıyıdan goremezsinki

Gönderi tarihi:
Ah be suheyla buna cevap vermek icin sabaha kadar yazmam lazım yıllarımı alan seyleri nasıl iki satırda yazayım slogandan oteye gitmezki koskoca bir okyonusu kıyıdan goremezsinki

Kuranda geçen ve defalarca tekrar edilen "apaçiktır" sozlerin Allahtan geldigini inanan bir insan olarak, bana erkeklerin kadinlardan niye ustun oldugunu anlatamiyorsaniz;

- Ya Kuranı okumadiniz

- Ya Okudugunuzu anlamadiniz (demekki Muhammedin Allahı yalan soylemis .. apaçık değilmiş. Zormuş anlamak)

- Ya da Nasreddin Hocanin fikralarini burada isabetli goruyorsunuz

Yani, sebebiniz ne olsursa olsun. Siz cevap veremiyorsunuz. Cevaba zaman yok ama mazeret bulmak için çok zaman bulmuşsunuz!

Hoşca kal

Gönderi tarihi:
Kuranda geçen ve defalarca tekrar edilen "apaçiktır" sozlerin Allahtan geldigini inanan bir insan olarak, bana erkeklerin kadinlardan niye ustun oldugunu anlatamiyorsaniz;

- Ya Kuranı okumadiniz

- Ya Okudugunuzu anlamadiniz (demekki Muhammedin Allahı yalan soylemis .. apaçık değilmiş. Zormuş anlamak)

- Ya da Nasreddin Hocanin fikralarini burada isabetli goruyorsunuz

Yani, sebebiniz ne olsursa olsun. Siz cevap veremiyorsunuz. Cevaba zaman yok ama mazeret bulmak için çok zaman bulmuşsunuz!

Hoşca kal

bunu anlamak icin islamı yasayan kadınların hayatlarındaki huzuru ve mutlulugu gormen yeterli.Kadının yeri için ise islamda aile kitebını okuman yeterli...inandıgın kagıttan kulenin hemen yıkılıverdigini goreceksin

Gönderi tarihi:
Kurandaki sozlere sacma demek Tanriyi tanimamak demek degildir. Kurandaki sozlerin sacma olmasi demek, kurandaki sozlerin sacma olmasi demektir. Yani Muhammed Tanrinin sozcusu degildir demektir.

Eger Kutsal Kitabiniza inaniyorsaniz, bana sizin benden ne gibi bir ustunlugunuzu oldugunu acikliyabilirmisiniz? Muhammed kadinlarda zeka eksikligi oldugunu soyledi. Bu yuzden kadinlar Islam Mahkemelerinde, şahit olarak veya miras paylarinda, erkekler den daha az degerindedir. Peki sizin benden ustunlugunuz nedir? Beni aydinlatin lutfen. Yalniz yavas yavas yapin ... eksik zekali oldugumdan dolayi belki sizin derin dusuncelerinizi takip edemem!

Not: Eger Turkceyi daha iyi biliyorum derseniz. Hakli olabilirsiniz. Turkcem benim 4 lisan konustugum dillerin en zayifidir.

Tanrıyı tanıyıp, tanımamanız sizin sorununuz ve sizi bağlar.Bir şeyin saçma olduğunu söylemek kişiyi haklı çıkarmaz,belgeli konuşmak gerek ve öyle üstünkörü (kopiş) bilgilerle, bu böyledir ,ben ne dersem odur mantığı ile olmaz.

Ve İslama,onun vaz ettiğine inanmamak dolayısı ile Hz Peygamberi (a.s.v) tanımamak yine sizi bağlar ama karşı argümanın ne Tanrı derken neyi anlıyorsun,saldım çayıra mevlam kayıra muhabbetimi,yoksa inancının bir adı varmı değimli,en azından bilelimki ona göre cevap yazalım…

Sizden Üstünlüğüm; İnsan olarak yok. Üstelik hiddetlenmenize’de gerek yok. Ve size bilimsel bir araştırmanın sonuçlarını yazmak istiyorum müsadenizle.

Problem çözümünde cinsiyet farklılıkları konusunda yetişkinler üzerinde laboratuvar ortamında sistematik olarak yapılan çalışmalarda, ortalama olarak uzamsal yetenek testlerinde erkekler kadınlardan daha başarılı sonuçlar elde eder. Erkekler, özellikle ekseni üzerinde döndürülen nesneler üzerine kurulu testlerde kadınlara önemli ölçüde fark atarlar. Erkekler, ayrıca matematiksel muhakeme ve belirli bir rota üzerinde yön bulma konularında kadınlardan üstündür.

Kadın ile erkek beyninin farklı yönlerini araştırırken modern yaşamın getirdiği yükümlülükleri bir kenara bırakıp, 50,000 yıl öncesine dönmekte fayda vardır. Evrim tarihine bir gözatarsak, kadın ile erkeğin yüklendiği farklı sorumlulukların beynin gelişimini etkilediğini anlayabiliriz.

Erkekler birlikte yaşadığı grubu düşmanlara ve vahşi hayvanlara karşı korumak, avlanmak, silah yapmak ile yükümlüyken, kadınlar barındıkları mekanın düzenini korumak ve çocuklara bakmak zorundaydı. Bu iş bölümünün, doğal seleksiyon yoluyla kadın ve erkeği fizyolojik açıdan büyük ölçüde etkilediği düşünülüyor.

Alıntı.

Dikkat ederseniz evrim tarihi diyor ve bilimsel bir çalışma,üstelik İslamda kadın şöyle yaşar,böyle yaşaması gerektir diye’de bir şey yazmıyorum bu itibarla bu yazdığımla yetinmek durumu var şimdilik.

Kur’ân, şahitlik konusunda kadın-erkek ayırımı yapmadığı halde, fıkıh geleneğinde ayrım yapılmış doğru, fakat (Mâruf ölçüler içerisinde o kadınların erkekler üzerindeki hakkı, onların bunlara karşı olan hakkına denktir. Erkeklerin onlara karşı bir dereceleri vardır. Allah azizdir hâkimdir." (Bakara 2/228) olay bu, ister kabul edin ister etmeyin sizin sorununuz.

4 tane lisan,4 tane İnsan bravo,demekki 4 kere “ ADALETLİ” davranmanız gerek.

Not.

Bende lisan yok bilgi var...

:)

Gönderi tarihi:

Tanrıyı tanıyıp, tanımamanız sizin sorununuz ve sizi bağlar.Bir şeyin saçma olduğunu söylemek kişiyi haklı çıkarmaz,belgeli konuşmak gerek ve öyle üstünkörü (kopiş) bilgilerle, bu böyledir ,ben ne dersem odur mantığı ile olmaz.

Ve İslama,onun vaz ettiğine inanmamak dolayısı ile Hz Peygamberi (a.s.v) tanımamak yine sizi bağlar ama karşı argümanın ne Tanrı derken neyi anlıyorsun,saldım çayıra mevlam kayıra muhabbetimi,yoksa inancının bir adı varmı değimli,en azından bilelimki ona göre cevap yazalım…

Sizden Üstünlüğüm; İnsan olarak yok. Üstelik hiddetlenmenize’de gerek yok. Ve size bilimsel bir araştırmanın sonuçlarını yazmak istiyorum müsadenizle.

Problem çözümünde cinsiyet farklılıkları konusunda yetişkinler üzerinde laboratuvar ortamında sistematik olarak yapılan çalışmalarda, ortalama olarak uzamsal yetenek testlerinde erkekler kadınlardan daha başarılı sonuçlar elde eder. Erkekler, özellikle ekseni üzerinde döndürülen nesneler üzerine kurulu testlerde kadınlara önemli ölçüde fark atarlar. Erkekler, ayrıca matematiksel muhakeme ve belirli bir rota üzerinde yön bulma konularında kadınlardan üstündür.

Kadın ile erkek beyninin farklı yönlerini araştırırken modern yaşamın getirdiği yükümlülükleri bir kenara bırakıp, 50,000 yıl öncesine dönmekte fayda vardır. Evrim tarihine bir gözatarsak, kadın ile erkeğin yüklendiği farklı sorumlulukların beynin gelişimini etkilediğini anlayabiliriz.

Erkekler birlikte yaşadığı grubu düşmanlara ve vahşi hayvanlara karşı korumak, avlanmak, silah yapmak ile yükümlüyken, kadınlar barındıkları mekanın düzenini korumak ve çocuklara bakmak zorundaydı. Bu iş bölümünün, doğal seleksiyon yoluyla kadın ve erkeği fizyolojik açıdan büyük ölçüde etkilediği düşünülüyor.

Alıntı.

Dikkat ederseniz evrim tarihi diyor ve bilimsel bir çalışma,üstelik İslamda kadın şöyle yaşar,böyle yaşaması gerektir diye’de bir şey yazmıyorum bu itibarla bu yazdığımla yetinmek durumu var şimdilik.

Kur’ân, şahitlik konusunda kadın-erkek ayırımı yapmadığı halde, fıkıh geleneğinde ayrım yapılmış doğru, fakat (Mâruf ölçüler içerisinde o kadınların erkekler üzerindeki hakkı, onların bunlara karşı olan hakkına denktir. Erkeklerin onlara karşı bir dereceleri vardır. Allah azizdir hâkimdir." (Bakara 2/228) olay bu, ister kabul edin ister etmeyin sizin sorununuz.

4 tane lisan,4 tane İnsan bravo,demekki 4 kere “ ADALETLİ” davranmanız gerek.

Not.

Bende lisan yok bilgi var...

Bilgili arkadas. Incil Kutsal Kitabina gore Dunyanin 6000 yildan fazla olmadigini biliyormusunuz? Alti cizgili cumlenizde, siz evrimden bahsedip 50,000 yil oncesine donmussunuz. Hz Ibrahimin dinlerine gore sizin bir matematik hatasi olabilir!

Kadinlar hakkindaki dusuncelerenize gelince ... direkce cevap verdiginiz icin tesekkurler. Mamafih, bu dusunceler Islam dininde beslenmis, Muhammed devrinden kalmis, eski dusuncelerdir. Kadinlar her toplumda %50 siyse, iste goruyoruzki, toplumun %50sinin degerinin bu toplum bilmezler. Bu toplumun intellektuel kapasitesi otomotikce %50 iner.

Sana bir liste sunacagim. Lutfen bir bakin.

Fizik:

1903 Marie Sklodowska Curie

1963 Maria Goeppert Mayer

Kimya:

1911 Marie Sklodowska Curie

1935 Irene Joliot-Curie

1964 Dorothy Crowfoot Hodgkin

fizyoloji & Tıp:

1947 Gerty Radnitz Cori

1977 Rosalyn Sussman Yalow

1983 Barbara McClintock

1986 Rita Levi-Montalcini

1988 Gertrude Elion

1995 Christiane Nusslein-Volhard

2004 Linda B. Buck

2008 Francoise Barre-Sinoussi

Barış:

1905 Baroness Bertha von Suttner

1931 Jane Addams

1946 Emily Greene Balch

1976 Betty Williams

1976 Mairead Corrigan

1979 Mother Teresa

1982 Alva Myrdal

1991 Aung San Suu Kyi

1992 Rigoberta Menchu Tum

1997 Jody Williams

2003 Shirin Ebadi

2004 Wangari Maathai

Edebiyat:

1909 Selma Ottilia Lovisa Lagerlof

1926 Grazia Deledda

1928 Sigrid Undset

1938 Pearl Buck

1945 Gabriela Mistral

1966 Nelly Sachs

1991 Nadine Gordimer

1993 Toni Morrison

1996 Wislawa Szymborska

2004 Elfriede Jelinek

2007 Doris Lessing

Bu bayanlar Nobel Ödülünu kazandilar son 100 sene icinde. Butun Islam dunyasinda, Muslumanlar kac tane nobel Ödülü kazandilar, son 100 senede? Biliyormusunuz? Toplam = 9 ... Bu 9 un icinde. Orhan Pamuk ve Yaser Arafat da var. Buyrun ...

Edebiyat

1988 - Najib Mahfooz

2006 - Orhan Pamuk

Barış

1978 - Anwar El-Sadat

1994 - Yasser Arafat

2003 - Shirin Ebadi

2005 - Mohamed ElBaradei

2006 - Muhammad Yunus

Kimya

1999 - Ahmed Zewail

Fizik

1979 - Abdus Salam

Siz halan kadinlari hor goruyorsunuz. Ben kabahati sizde bulmuyorum. Kabahati Islam dininde buluyorum. Bu bayanlardan birini yalniz size tanistiracagim. Yukardaki listede Marie Curie, Madam Curie olarak da bilinen bayan iki Nobel odulu aldi. Araştırılmalarinda Radyum ve polonyumun keşfini yapti. Insanogluna ve sizlere buyuk bilim yardimlari oldu.

Dusuncelerinizde yanilmis olabilirmisiniz?

Gönderi tarihi:

İncil,Tevrat,Zebur İnancım gereği kabul ettiğim Kutsal kitaplardır,Fakat malumalinizdirki üzerlerinde tarihi ve sosyolojik sebeplerle çok oynanmış dolayısı ile yine inancım gereği Kur’an’ı kerimi esas alarak bana cevap yazmanız gerekir,4 dil bilmeniz sebebiyle yabancı kaynaklarla aranız iyi olması lazım,dolayısı ile hangi İslam alimi veya Kur’an’da hangi Sure,Ayet’te 6000 sene yazar değimli,esas olan Kur’an’dır .

Eğer olayı Hz İbrahime getirip Dünyanın yaşını 6000 yıl olarak söylerseniz, Miladi takviminin 2008 yılı İbranî takviminde 5768 yıl olduğunu bilmeniz gerekir , neyse zaten konu bu değil ve size bir şey salık veririm,İslamı iyi inceleyin.

Sizden bir şey daha istirham edeceğim,sayıne suheyla,modern toplumda kadının yeri ve konumu nedir.

Ve Nobel alan kadınmı daha fazla,yoksa erkekmi.

Müslümanların teknolojik olarak geri olması,Dinlerinden dolayı değildir. ALLAH c.c. Rahman olması ile çalışana hakkını verir ve teknolojik üstünlük çalışıp çabalayan,bilgi,üreten Semitik Din mensubu gayri Müslimlerdedir,gelecekte ne olacağınıda kimse kestiremez, Ne Mısır,ne Roma, Ne eski Yunan var değimli.

Siz halan kadinlari hor goruyorsunuz. Ben kabahati sizde bulmuyorum. Kabahati Islam dininde buluyorum. Bu bayanlardan birini yalniz size tanistiracagim. Yukardaki listede Marie Curie, Madam Curie olarak da bilinen bayan iki Nobel odulu aldi. Araştırılmalarinda Radyum ve polonyumun keşfini yapti. Insanogluna ve sizlere buyuk bilim yardimlari oldu.

Dusuncelerinizde yanilmis olabilirmisiniz?

Kadınları hor gördüğümüz düşüncesi sizin sui zannınızdır ve sizi bağlar.

Kabahat bulmak,sizi ve hangi izm,hangi düşüncede olursanız olun düşüncelerinizi aşar, Madam Curie, nobel ödülü aldı ise ve kadın olarak sizde ondan bir paye çıkarmak istiyorsanız,buyrun sizin olsun öğünmek,üstelik nobel ödülü almış binlerce erkeğe rağmen.

Sağlıcakla ve esenle kalın.

:(

Gönderi tarihi:

Sizden bir şey daha istirham edeceğim,sayıne suheyla,modern toplumda kadının yeri ve konumu nedir.

Ve Nobel alan kadınmı daha fazla,yoksa erkekmi.

Sayin Sarigol, alti cizgili sorunuza boyle ozet cevap verecegim.

Kadin "insandir". Kuran kadinlari erkek mallari gibi gormesine ragmen, kadinlar "hür"dür. Bu dünyada, herkes (erkek veya kadin) kendi potensiyel kapasitelerini doldurmak imkanlari olmali. Insanoglu (kadin veya erkek) mesut olmali. Eger kadin "evde" bir erkegin karisi olarak mesut olursa. Ne mutlu ona. Hicap giymek isterse. Ne Mutlu ona. Doktor, Muhendis, Professor, Polis, ... ne isterse, basarabilirse, ne mutlu ona.

Burda mühim olan şey Kadinin " seçme hakkı " olsun. Bu hakki kadindan almamali derim. Evde kalip cocuk yetiştiren kadin, uzaya giden kadinla arada bir fark gormem. Muhim olan insanlarin kendi seçtigi yollari takip etmeleri. Size supriz gelebilir ama, batida ben Muslumanlarin Hicap giyme haklarini savunurum. çunku, batida kanun veya toplum bir baski yapmiyor. Bir Hicap polisi yok caddelerde, gidip kadinlari dovmezler eger Hicap giymezlerse. Kadinlarin seçme hakkini savunurum. Mamafih, Turkiyede bu Turban hakkini savunmam çunku biliyorum adim adim seriat gelince o zaman Hicap veya Turban giymek istemiyen kadinlarin haklari yok olacak. Bundan eminim.

Islam dini bu hakları kadınlara vermiyor. Erkeklere veriyor, kadinlar kısıtlı kalıyor. Eger Kurana bakarsan, bu ayette bile kadın hür gurubunda degil. Hür olanlar erkekler.

Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı. Hüre karşı hür, köleye karşı köle, kadına karşı kadın kısas edilir ... (2:178)

Gönderi tarihi:
Sayin Sarigol, alti cizgili sorunuza boyle ozet cevap verecegim.

Kadin "insandir". Kuran kadinlari erkek mallari gibi gormesine ragmen, kadinlar "hür"dür. Bu dünyada, herkes (erkek veya kadin) kendi potensiyel kapasitelerini doldurmak imkanlari olmali. Insanoglu (kadin veya erkek) mesut olmali. Eger kadin "evde" bir erkegin karisi olarak mesut olursa. Ne mutlu ona. Hicap giymek isterse. Ne Mutlu ona. Doktor, Muhendis, Professor, Polis, ... ne isterse, basarabilirse, ne mutlu ona.

Burda mühim olan şey Kadinin " seçme hakkı " olsun. Bu hakki kadindan almamali derim. Evde kalip cocuk yetiştiren kadin, uzaya giden kadinla arada bir fark gormem. Muhim olan insanlarin kendi seçtigi yollari takip etmeleri. Size supriz gelebilir ama, batida ben Muslumanlarin Hicap giyme haklarini savunurum. çunku, batida kanun veya toplum bir baski yapmiyor. Bir Hicap polisi yok caddelerde, gidip kadinlari dovmezler eger Hicap giymezlerse. Kadinlarin seçme hakkini savunurum. Mamafih, Turkiyede bu Turban hakkini savunmam çunku biliyorum adim adim seriat gelince o zaman Hicap veya Turban giymek istemiyen kadinlarin haklari yok olacak. Bundan eminim.

Islam dini bu hakları kadınlara vermiyor. Erkeklere veriyor, kadinlar kısıtlı kalıyor. Eger Kurana bakarsan, bu ayette bile kadın hür gurubunda degil. Hür olanlar erkekler.

Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı. Hüre karşı hür, köleye karşı köle, kadına karşı kadın kısas edilir ... (2:178)

[b

Bakara-178. SİZ EY imana ermiş olanlar! Öldürme [olayların]da adil karşılık (kısas) size farz kılındı: Hür için hür, köle için köle ve kadın için kadın. Ve eğer kardeşi tarafından suçlu kimse[nin suçunun bir bölümü] bağışlanmışsa, bu [bağış] uygun şekilde tatbik edilmeli ve kardeşine tazminatı güzellikle ödenmelidir. Bu, Rabbinizden bir hafifletme ve bir rahmettir. Buna rağmen hak ve adalet sınırlarını bilerek ve isteyerek ihlal eden için şiddetli bir azap vardır.

iSRA-33. Ve yine sakın, haklı bir gerekçeye dayanmaksızın, Allah'ın dokunulmaz kıldığı cana kıymayın. Bu konuda, haksız yere öldürülen kimsenin velisine [adil bir karşılıkta bulunma] yetkisi tanımışızdır; ama hal böyle de olsa, bu kişi [karşılıkta] bire bir sınırını sakın aşmasın. [Maktule gelince,] o, şüphesiz, [Allah tarafından] yardıma layık görülmüştür!

][/b]

Mamafih, Turkiyede bu Turban hakkini savunmam çunku biliyorum adim adim seriat gelince o zaman Hicap veya Turban giymek istemiyen kadinlarin haklari yok olacak. Bundan eminim.

Sayıne suheyla; (Avrupa görmüş ve 4 lisan bilen) Türkiye olarak "AB" ye girmek için canla başla çalışıyoruz üstelik

"AKP" tarafından iş götürülüyor,yoksa siz modern,demokrasi, taraftarı değilmisiniz, veya "AB" demi, şeriatçılığa gidiyor adım,adım.

Öbür yazdıklarınız, sizin fikriniz,sizi bağlar. /b]

Gönderi tarihi:
...Kur’ân, şahitlik konusunda kadın-erkek ayırımı yapmadığı halde, fıkıh geleneğinde ayrım yapılmış doğru...

"Ey îmân edenler! Belirli bir vâdeye kadar birbirinize borçlandığınız zaman onu yazın Bunu, aranızda bir kâtib doğru olarak yazsın Erkeklerinizden iki de şâhid tutun Eğer iki erkek bulunmazsa, şâhidlerden kendilerine güvendiğiniz bir erkek ve -biri unutunca diğerinin hatırlatması için- iki kadın yeter"

Bu bir ayrım değil midir?

"Trajikomik" kelimesini tam olarak kavrayabilmek için, yukarıdaki ayette ifade edilenleri makul gösterme adına ortaya konan bahanelere de bir göz atabilirsiniz...

Gönderi tarihi:
"Ey îmân edenler! Belirli bir vâdeye kadar birbirinize borçlandığınız zaman onu yazın Bunu, aranızda bir kâtib doğru olarak yazsın Erkeklerinizden iki de şâhid tutun Eğer iki erkek bulunmazsa, şâhidlerden kendilerine güvendiğiniz bir erkek ve -biri unutunca diğerinin hatırlatması için- iki kadın yeter"

Bu bir ayrım değil midir?

"Trajikomik" kelimesini tam olarak kavrayabilmek için, yukarıdaki ayette ifade edilenleri makul gösterme adına ortaya konan bahanelere de bir göz atabilirsiniz...

Mâruf ölçüler içerisinde o kadınların erkekler üzerindeki hakkı, onların bunlara karşı olan hakkına denktir. Erkeklerin onlara karşı bir dereceleri vardır. Allah azizdir hâkimdir." (Bakara 2/228)

Alıntı.

Bak evrimciler nasıl açıklamış olayı...

Trajıkomikmi acaba...

Gönderi tarihi:

Ne o artık evrim teorisinden mi medet umar hale gelindi? Beyinlerinin farklı gelişim stratejileri izlemeleri yüzünden kadına az miras verip şahitliğini erkeğin yarı şahitliğine denk mi tutmak gerekiyor? Erkeğin beyni ekseni etrafında dönen cisimlere iyi çalışıyorsa kadının beyni de eksantrik olarak dönen cisimlere iyi çalışıyordur, biri dalda kaç elma olduğunu iyi sayıyordur, biri akşama elmaları kaçar tane paylaştıracağını iyi düşünüyordur. Bu bir derece üstünlüğü mü getirir?

Hukukta ayrım yapamazsınız, hukuk önünde cinsiyet ayrımı olamaz, itiraz buna! Boşama yetkisinin erkekte olması, şahitlik, miras konularındaki hukuksal farklılıklara itiraz. Yoksa "madem eşit, bir dahakini sen doğur, emzir çocuğu babası!" denirdi!

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.