Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2008 17 yıl Ergenekon’da Baykal da varmış! 'En spekülatif yayın organı' Taraf sonunda bunu da yaptı. Taraf'a göre Ergenekon'un siyasi kanadında Deniz Baykal var! Gazete, Yasemin Çongar imzasıyla 'yuh artık' dedirtecek bir iddiayı manşetine taşıdı. Taraf gazetesinden Yasemin Çongar 2003 tarihli MİT raporundaki Ergenekon örgüt şemasını geçtiğimiz hafta yazmış, ancak raporda ismi geçen işadamı, gazeteci ve siyasilerin ismini vermemişti. Çongar 'Şimdi o rapor yayınlanacak' diyerek o siyasetçinin ismini açıkladı. Taraf gazetesinin bugün manşetine taşıdığı habere göre CHP lideri Deniz Baykal’ın da ismi Ergenekon örgüt şeması içinde geçiyor. Habere göre MİT 2002’de İstanbul’dan gönderilen bir ihbar mektubuna dayanarak bir Ergenekon raporu hazırladı. Bir örgüt şeması da içeren rapor Temmuz 2003’te Genelkurmay’a, Kasım 2003’te de Başbakanlığa iletildi. Örgüt şemasında ünlü gazeteciler ve siyasetçiler de vardı. Daha önce MİT raporunun yayınlanıp yayınlanmayacağı bilinmediğinden isimleri zan altında kalmaması için açıklamadıklarını vurgulayan Çongar raporun kendisinin de iddianamenin eki olarak açıklanacağını belirttikten sonra raporda geçen siyasetçinin ismini duyurdu. Habere göre örgüt şemasındaki siyasi parti lideri CHP lideri Deniz Baykal. Çongar yazısında “bu şahısların adlarının belgede yer alması bilerek ya da bilmeyerek Ergenekon için çalıştıkları anlamına gelmez” diyor ve ekliyor: “Ama şunu gösterir: Bugün siyaset sahnesinde, iş aleminde ya da medyada hala çok etkin konumlarda olan bir dizi isim, Ergenekon’la bağlantılı olabileceği iddiasıyla MİT tarafından Başbakanlığa rapor edilmiş.”
Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2008 17 yıl RTE'nin de adı 102 kez geçiyor. Zekeriya Öz'ün beyinciği-beyni-omuriliği sıcaklardan biraz karışmış, yer değiştirmiş olmalı. İddianameyi Çarşamba pazarına çevirmişti ama bu kadarını da beklemezdik. 69 kez Tayyip, 18 kez Tayip, 15 kez Tayyib diye yazılmış iddianamede. Komik bence. Trajikomik. Üstelik rüşvet veren kişi olarak da gösteriliyor. Para miktarını da duydunuz; 60 milyon dolar. Yani aşağı yukarı 70-75 trilyon Törkiş Lira. Anayasa Mahkemesi'nin AKP'ye kestiği ceza miktarı neydi hemen hatırlayalım, 23 trilyon Törkiş Lira. Eh şimdi anlamışsınızdır cezanın büyüklüğünü. Yasemin Çongar'ı bu rüşvet hakkında da iki kelam etmesi için sahneye davet edelim. Zekeriya Bey hergün komedi dans ekibinde olduğu için, onu rahatsız etmeyelim. Klimalı odasında otursun bugün.
Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2008 17 yıl ergenekon resmi ideoloji etrafında kendisini meşrulaştırar bir terör örgütü laik-kemalist bir terör örgütü savcı iddianamede buna tevazu gösterip deginmemiş ama durum budur ideolojisi olmayan örgüt hiç olurmu? olmaz tabiki, ergenekon terör örgütüde kendisini en kral atacı, laik, kemalist, vatansever vb. kavramlarla tanımlamaktadır. ergenekon örgütü ile resmi olarak ilşkisi olmasada bir çok insan aynı düşünceleri savunmaktadır bu dogal bişi yani her laik-kemalist kişi bu terör örgütü mensunu degil, olamazda her kürt vatandaşımızın pkk terör örgütü mensubu olmadıgı gibi veya her müslüman kişinin islam adına işlenen cinayetlerle alakasının olmaması gibi...
Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2008 16 yıl ergenekon resmi ideoloji etrafında kendisini meşrulaştırar bir terör örgütülaik-kemalist bir terör örgütü savcı iddianamede buna tevazu gösterip deginmemiş ama durum budur ideolojisi olmayan örgüt hiç olurmu? olmaz tabiki, ergenekon terör örgütüde kendisini en kral atacı, laik, kemalist, vatansever vb. kavramlarla tanımlamaktadır. ergenekon örgütü ile resmi olarak ilşkisi olmasada bir çok insan aynı düşünceleri savunmaktadır bu dogal bişi yani her laik-kemalist kişi bu terör örgütü mensunu degil, olamazda her kürt vatandaşımızın pkk terör örgütü mensubu olmadıgı gibi veya her müslüman kişinin islam adına işlenen cinayetlerle alakasının olmaması gibi... Sözde örgütün kendini meşrulaştırdığı zemine bakar mısınız? Laisizm ve Kemalizm. Örgüt olarak atfedilenlerin savunduğu fikir, bir yönü ile laiklik. Anayasa'nın 2. maddesinde geçer ta kendisi. Adı rüyalarına kabus gibi giren Mustafa Kemal, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, özgürlüğün ve devrimlerin mimarı. Bu insanları örgüt olarak atfedenler kim? Anayasa Mahkemesi'nden "laiklik karşıtı odak olmak"la suçlanan ve hüküm giyenler, travmatik liboşlar. Yanıldığınız nokta, her laik ve her Kemalist vatandaş, sizin "sözde terör örgütü" olarak adlandırdığınız ideolojinin üyesidir. Yüreğiniz bu topluluğu, bu gücü, bu insanları karşınıza alamayacak kadar aciz olduğu için böylesine hedef küçültmektesiniz. Elinizi yazarken korkak alıştırmayınız. Her kürt PKK'lı değildir, mümkündür. Her Müslüman şeriatçı değildir, mümkündür. Ama her laik ve her Kemalist ebediyete kadar karşınızdadır, böyle de bilesiniz. Yok öyle Özal'cıyım ama halkçıyım, Fethullah'çıyım ama laikim, Tayyip'çiyim ama demokratım, hikayesi. Hem laik hem müslüman olunmaz. Söz sahibini de bilirsiniz; başbakanınız.
Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2008 16 yıl Ama her laik ve her Kemalist ebediyete kadar karşınızdadır, böyle de bilesiniz. beni fettullah veya tayyip baglamaz İslamın karşısında da hiç bir ideoloji dayanamaz mevziler kazanabilir ama bu geçicidir İslam insan üstüdür, çok düşünce karşısına almışdır ama sonuç nafiledir kenimizi kandırmayalım ve çocuksu hayallere kapılmayalım İslam dünyayı karşısına almış bir düşüncedir ve yegane hakikat kaynagıdır her müslüman bunu açıkca ifade eder, her karşılaşmayada hazırdır Kur'an durdugu müddet müslümanlar bütün dünyaya meydan okumaya devam edecekdir. bunu bilenler zaten çok iyi biliyor... ben müslümanın ve başkada hiç bir kimlik kendime kabul etmiyorum. insanlar gelir geçer baki olan fikirlerdir... ergenekon ise laikligi, kemalizmi, vatanseverligi kendisine meşrulaştırıcı ideoloji olarak seçmişdir. pek tabi olarak ergenekon bir terör örgütü ise laik-kemalist terör olarak adlandırılabilir bu aynı kimi örgütlerin islamı kendilerine maske etmesi gibi bişi... ama bazı fikirler çaglar üstüdür, bazıları altmış yetmiş senelikdir...
Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2008 16 yıl İslamın karşısında da hiç bir ideoloji dayanamaz İslam'a karşı olan yok, bu biiiiiiiiiir. Sapla samanı yine karıştırmış laf çorbası yapmışsın, ikiiiiiiiiiiiiiiii. Senin fikrinin ne olduğunu anlamak için seni iyi takip etmek gerekmiyor hatta takip etmek bile gerekmiyor, üüüüüüüüüüüç. Şeriatı bu memlekete getiremeyecekler, getiremeyeceksiniz, beeeeeş. Dava süreci başladıktan ve Ergenekon adı verilen balonun patlamasından sonra nerelere nasıl saldıracaksınız meraktayım, altıııııııııı. Bu maddeyi unuttuğumu sandıysan yanıldın, beni daha iyi takip etmen lazım. Döööört.
Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2008 16 yıl İslam'a karşı olan yok, bu biiiiiiiiiir.Sapla samanı yine karıştırmış laf çorbası yapmışsın, ikiiiiiiiiiiiiiiii. Senin fikrinin ne olduğunu anlamak için seni iyi takip etmek gerekmiyor hatta takip etmek bile gerekmiyor, üüüüüüüüüüüç. Şeriatı bu memlekete getiremeyecekler, getiremeyeceksiniz, beeeeeş. Dava süreci başladıktan ve Ergenekon adı verilen balonun patlamasından sonra nerelere nasıl saldıracaksınız meraktayım, altı. O balonun patlamasından sonra burada Ergenekon çığırtkanlığı yapanlar da kayıplara karışacaktır emin olun... Ben hala bekliyorum Güngören olayının Ergenekon işi olduğunu söyleyenlerin (özellikle de PKk sözcülerinin) utanmış kızarmış surat koymalarını! Ama bak, hepsi kayıplarda Kaçak dövüşü yapıyor bunlar... Öyle öğrenmişler. Şimdi ergenekon safsatasıda boş çıkınca, bu isimler de kaybolacak ortadan
Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2008 16 yıl İslam'a karşı olan yok, bu biiiiiiiiiir.Sapla samanı yine karıştırmış laf çorbası yapmışsın, ikiiiiiiiiiiiiiiii. Senin fikrinin ne olduğunu anlamak için seni iyi takip etmek gerekmiyor hatta takip etmek bile gerekmiyor, üüüüüüüüüüüç. Şeriatı bu memlekete getiremeyecekler, getiremeyeceksiniz, beeeeeş. Dava süreci başladıktan ve Ergenekon adı verilen balonun patlamasından sonra nerelere nasıl saldıracaksınız meraktayım, altıııııııııı. Bu maddeyi unuttuğumu sandıysan yanıldın, beni daha iyi takip etmen lazım. Döööört. 777777777777777777777777777777 bu ülkenin dini islam sallantılar gelir geçer, tekkeyi bekleyen çorbayı içerrrrrrrrrrrrrrr
Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2008 16 yıl bu ülkenin dini islam sallantılar gelir geçer, tekkeyi bekleyen çorbayı içerrrrrrrrrrrrrrr Daha çooooooook beklersiniz Allem etseniz de kallem etseniz de zor
Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2008 16 yıl Daha çooooooook beklersiniz Allem etseniz de kallem etseniz de zor asırlar içinde bir kaç yılın lafımı olur canımmmm
Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2008 16 yıl 777777777777777777777777777777bu ülkenin dini islam sallantılar gelir geçer, tekkeyi bekleyen çorbayı içerrrrrrrrrrrrrrr Ülkenin, devletin, hükümetin dini olmaz. Din kavramı kişi ile tanrısı arasındadır. Bunu size söyleyen olmuştur mutlaka ama dinlemediğinize, anlamadığınıza, uygulanmasına karşı olduğunuza göre sizin de sistemle ilgili bir sıkıntınız var belli ki. Ama bu cumhuriyet düşmanlığını kabul edecek yürek olsa sizde keşke. Takiye yapmadan cepheden atışsak. Keşke.
Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2008 16 yıl 777777777777777777777777777777bu ülkenin dini islam sallantılar gelir geçer, tekkeyi bekleyen çorbayı içerrrrrrrrrrrrrrr İnsanlarını bilgiden ve bilgiye ulaşmaktan ne kadar uzak tuttukça O ülke o kadar süre bir dinin boyunduruğunda yaşayacaktır...
Gönderi tarihi: 4 Ağustos , 2008 16 yıl Ülkenin, devletin, hükümetin dini olmaz. Din kavramı kişi ile tanrısı arasındadır. Bunu size söyleyen olmuştur mutlaka ama dinlemediğinize, anlamadığınıza, uygulanmasına karşı olduğunuza göre sizin de sistemle ilgili bir sıkıntınız var belli ki. Ama bu cumhuriyet düşmanlığını kabul edecek yürek olsa sizde keşke. Takiye yapmadan cepheden atışsak. Keşke. devletin dini olan diyen mi var? devlet bir organizasyondur, insanların oluşturdugu organizasyon.. ama o davleti oluşturan insanların dini olur ve o devlet o dinden rengini alır almıyorsa orada bir halledilmesi gereken sorun vardır. cumhuriyet adı altında otoriter rejimlere karşıyım ben arkadaşım. 1910 ve 1930 da kurulan bütün cumhuriyetlere bak bakalım ne kadar cumhuriyet? onların hepsi tipik otoriter devletler dünya sisteminin imparatorlukları ortadan kaldırdıktan sonra, kitlelerin gözünde yeni yönetimleri meşru kılmak için ortaya attıgı bir tarz bu cumhuriyetler sonra demokrasi geldi, serbest pazar ekonomisi vb. bütün o otoriter yönetimler demokrasiye evrildi ama Türkiye deki kaldı, sistemin çıkarları geregi tabi ki... vs.vs bir şey he deyince olmuyor malesef demokrasi demekle demokrasi olmaz cumhuriyet demekle cumhuriyetde olmaz sizde mesela islam düşmanlıgınızı şöyle açıkca dile getirseniz, takkiyye yapmadan cepheden atışsak, he iyi olmaz mı??
Gönderi tarihi: 4 Ağustos , 2008 16 yıl devletin dini olan diyen mi var? devlet bir organizasyondur, insanların oluşturdugu organizasyon..ama o davleti oluşturan insanların dini olur ve o devlet o dinden rengini alır almıyorsa orada bir halledilmesi gereken sorun vardır. cumhuriyet adı altında otoriter rejimlere karşıyım ben arkadaşım. 1910 ve 1930 da kurulan bütün cumhuriyetlere bak bakalım ne kadar cumhuriyet? onların hepsi tipik otoriter devletler dünya sisteminin imparatorlukları ortadan kaldırdıktan sonra, kitlelerin gözünde yeni yönetimleri meşru kılmak için ortaya attıgı bir tarz bu cumhuriyetler sonra demokrasi geldi, serbest pazar ekonomisi vb. bütün o otoriter yönetimler demokrasiye evrildi ama Türkiye deki kaldı, sistemin çıkarları geregi tabi ki... vs.vs bir şey he deyince olmuyor malesef demokrasi demekle demokrasi olmaz cumhuriyet demekle cumhuriyetde olmaz sizde mesela islam düşmanlıgınızı şöyle açıkca dile getirseniz, takkiyye yapmadan cepheden atışsak, he iyi olmaz mı?? Neresinden tutsam orasından elimde kalır bu ileti. Seviyenize inemeyeceğim için kelime haznenizi taklit ederek 2 kelam edeyim. Ne İslam düşmanıyım, ne de kimsenin inancına karışırım. Benim düşmanlığım "İslam devleti" denen kuruma ve bunun meraklılarına. (İslam-din-devlet-şeriat kelimelerini veya benzerlerini kullanarak ancak bu kadar dilinizden konuşabildim) Cumhuriyet düşmanı olarak kendinizi atfemeniz ne güzel. Bunu değerlendirecek,önemseyecek birileri mutlaka olacaktır.
Gönderi tarihi: 5 Ağustos , 2008 16 yıl islam devleti diye bir şey uydurup islam düşmanlıgı yapmayacaksınızneye ve nasıl inanırsan inan ama agırlık merkezi olan İslama saygı duymalısınız islam denince ben şahsen on dakka düşünürüm.. İslam düşmanlığım nerden çıktı onu anlatamadınız sanırım. Bunu belgeleyen bir cümlemi alıntılarsanız, topyekün farketmiş oluruz. Ancak bununla birlikte kelime oyunlarına da müsait demek ki bu fikir atışması. İslam Devleti dediğimde huylananlar varsa, şeriat diyeyim; Kur'an hükümlerine göre yönetilen devlet diyeyim; Ilımlı İslam Cumhuriyeti diyeyim, Endoplazmik Redikulumcu Muhafazakarist Janjanlı Boncuklu Saltanat diyeyim, diyeyim de diyeyim yani. Benim ne demeye çalıştığımın çok açık olduğunu düşünüyorum. Kimsenin Kur'an-ı Kerim'in varlığına sözü mü oldu, tanrı ile kul arasındaki inanç-ibadet kurallarına, Kur'an'ın kulların özel yaşamlarına ait kurallarına kimin sözü oldu ki burada? Neyin düşmanlığıdır bu? Hipopotama tapanıyla, kedi keseniyle, Müslümanı Yahudisi Rumu ile birdir insanlar forum ortamında. Kimsenin kimsenin inancına ait yorumlar yapmaması, bunu siyasi tartışmalar içerisine çekmemesi gerekir. Din bir argüman değildir bu satırlar arasında. Evet şeriat düşmanıyım (daha türetebilirim kelimeyi), ama ne sizin inancınız beni ilgilendirir ne de inanç şekliniz veya yoğunluğunuz. Başkasının hakkında bu parametrelerle yorumda bulunursanız ortalık karışır. Ben din kurallarının tanrı ile kul arasında kalması ve başka da hiçbiryere monte edilmemesini istiyorum. Buna İslam düşmanlığı derseniz, artık söz biter.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.