Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2008 17 yıl okudugum bir Kitap var Turklerin Tarihi pasifik'ten Akdeniz'e 2000 Yil , Jean- Paul Roux'dan . Son bolumde birazcik Turkiye'nin Nufusundan bahs ediyor ve diyor ki: 1950'li yillarinda, nufusun cogunlugu Turktu. 1995'te Cemoti'nin yaptirdigi bir anket sonucunda nufusun % 34' unun kendisini 'Turk' olarak tanimladigi, %26'sinin kendisinin "Turk vatandasi" olarak kabul ettigi, % 20'sinin kimligini Musluman Turk vatandasi olarak ortaya koydugu, % 13'unun sadece Musluman dedigi, % 4' unun de Kurt oldugunusoyledigi ortaya cikmistir. Bu anket sonucunda Islamiyetin bir kimlik olarak goruldugu ( 33% ) ve neredeyse Turkluk ( 60 %) kadar onemli bir hareket oldugu gozlenmistir. Ve bir soru sormus: Bu durumda ilerde "Turk" demek ayni zamanda "Musluman" anlamina mi gelecektir. Jean Paul Roux soruyu kendisi cevapladi yayilcani sanmiyorum diye..... Ben de merak ettim acaba siz kendinizi ne olarak goruyorsunuz ve sizce Turk demek ayni zamanda Musluman anlamina mi geliyor ?
Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2008 17 yıl bu tur arastirmalari yapanlar neyi amacliyor ben anlamiyorum.bundan 1 sene oncede milliyet gazetesi yapmisti ve bunun adinada bilimsel bir arastirma diyorlar.bilimden anladiklari bu kadar. turk su kadar kurt bu kadar ermeni laz cerkez su kadar diye ayirmak kadar ayip bisey yok.turkiye cumhuriyeti hayvanat bahcesi degil.hayvalari ayirirsiniz kuslar bocekler kedigiller leylekler diye..insanlari ayiramazsiniz.hayvanat bahcesinde kafesler vardir aslanlar kaplanlar maymunlar.. diye.ve bunlar bir araya gelince birbirlerine hirlarlar parcalarlar.bu yuzden kafeslere koyarlar.ve malsefef turkiye cumhuriyetini de hayvanat bahcesi gibi gormeye calisiyorlar siz kurtler bu tarafa ermeniler su tarafa diye.ellerinden gelse mahalle sokakalara kadar ayiracaklar.ve bu yapilan arastirmalara da cok onem verip bilimsel bir arastirma diyorlar.bilimden anladiklari bu kadar. eger bilim insanlari hayvan gibi gormekse ayirmaksa bu sekilde ben ortacag karanliginda yasamayi tercih ederim..
Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2008 17 yıl Yazar Insan ayriligi tabiki yanlis. Ama suan Turkiye'de denisik yonler var malessef bende merak ettim Jean Paul kitapin'daki gibi insanlar kendilerini ne olarak gorduklerini.....
Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2008 17 yıl bakın mesela ben turk denılınce aklıma muslumanlıkta gelıyo.bu turklerın ıslama daha yakın olan bır mıllet oldugunu dusunuyorum.yanlıs bılmıyorsam gokturkler zamanında tek tanrılı ınancı vardı.gokturklerde ıslam dınını duyduklarında benımsemıs ve kabul etmısler.ama bunlarda turk yaa gok-turk. ee o zman araplar bu sınıflandırmanın nerresınde kalıyor acaba?
Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2008 17 yıl Yazar Araplari koymamislar cunku anketi 1995 de yaptiklarinda Turkiye tam olarak zaten belli di. Messela bana bu soru sorulmus olsa ben kendimi sadece Turk olarak goruyorum din katmadan Turk derim ama benim bir arkadasim messela Musluman Turk olarak kendisini goruyor sadec turk olarak degil. Bir eski arkadasda kendini Kurt degil Turk Vatandasi olarak goruyordu ama ailesi kendi Kurt olarak goruyordu. Insan ayrilmaligi yaptiklarindan degil sadece kendileri nasil gormeleri ilginc bence.
Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2008 17 yıl hiçbir ırkın veya hiçbir milletin dini olmaz. ırklar ve milletler ve hatta devletler herhangi bir dine mensup kavramlar değillerdir. yalnıca o millete veya devlete mensup kişilerin, veya o ırktan olan kişilerin seçtikleri veya seçmedikleri dinler vardır. bunun sayısının da bir önemi yoktur. yurtdışında türk denince akla müslümanın gelmesi normaldir ancak türkler müslümandır veya fransızlar hristiyandır şeklinde bir tez kesinlikle yanlıştır. bunu kasıtlı olarak bu şekilde göstermeye çalışanlar da yok değil. bu sözlerime %99'u müslüman olan bir ülke müslüman bir devlet değil midir diyecekler. hayır değildir. sadece o ülkede müslümanlığı seçmiş olan insanların oranı fazla demektir. devletin ve milletin bütününü müslüman olarak nitelendirmek gayrimüslimleri ve dinlere inanmayanları ayrıştırmak, dışlamak olur. zamanında türkler müslümanlığıo kabul etmediği düşünülürse ve söylenenlere göre müslümanlıktan önce hristiyanlık bensimsendiğine göre (doğruluğunu tam olarak bilmiyorum) türkleri müslüman olarak anlatmak son derece yanlıştır. ki bu %99luk dilim içerisinde dinlere inanmayan ancak kağıt üzerinde müslüman olanların sayısı da vardır ve çoktur. bu durumda türkiyenin %99u müslüman değidir. diyelim ki ülkenin yarısından fazlası din değiştirerek musevi ve hristiyanlık dinlerini veya semavi dinlerin dışındakileri seçti. ve müslüman nüfus azınlıkta kaldı. (sayıca azınlıkta ) o zaman bu ülke %60'ı hristiyan diye hristiyan bir devlettir mi diyeceğiz. hayır, çünkü devletlerin milletlerin dini olmaz. sadece o milletin devletin birreylerinin dini söz konusudur. not:millet deyince zaten halkı kastetmiyor musun eleştirilerine şimdiden cevap vermek istiyorum. millet halkın bütüne dendiği için türk milleti müslümandır şeklindeki ifadelerin, genellemelerin yanlışlığına dikkat çekmek istedim.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.