Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Bakin bazi fasid cikislari biraksak iyi olur.

Bir soruma cevabi böyle baslamak ruh halinizi gösteriyor.

Bu soruya nasil bir cevap bekliyorsunuz?

Siz hangi sinifin mücadelesini veriyorsunuz?

Ayrica sürekli kalin yazi kullanmaniza gerek yok.

Bir seyi vurgulamak icin kalin karekterler kullanilir ...

Bak güzel Kardeşim. Yazımın hemen başında belirteyim tartışmayı kişiselleştirmeye hiç gelemem. Mesela benim ruh halimden, kalın yazı karekteri kullandığımdan, saldırganlığımdan, kibirimden bahsedeceğin yere tartışmaya odaklanmanı öneririm. Zira hakkımda söylediklerinin hepsi senin şahsi kanaatindir. İnançlılar bunu hep yapıyorlar nedense.

Tam aksi kanaatte olan insanlarda var. İspat etmeye bile gerek yok. Senin görüşteki insanlar seni, benim görüştekilerimde beni haklı bulacaklardır.

Eğer tartışmayı kişiselleştireceksen hemen şu an tartışmayı bırakalım. Ama çok istiyorsan veya alışkanlıksa eğer, "siz inanmayanlar" ya da ne bileyim "siz materyalistler" diye hitap edebilirsin. Bunları geçelim.

Söylediklerinizden cikardigim tasvirdir ... Demediniz mi maddeden baska bir sey yok? Yoksa, demek ki insanin ruhu da yok.

Yani birnevi organik bir makina ... Evet cevabiniz nedir? Ruh var mi yok mu? Bence yok demeniz lazim,

ama sizin gibi ben karsimdakinin nasil düsünmesi gerektigini empoze etmek istemem. Anlamaya calisiyorum ...

İnsanın kişilik yapısına illa da "ruh" ismi verilecekse var diyelim. Ruh olgusunu, değişik şekillenmiş kişilikler, öz olarak görüyoruz. Senin düşündüğün gibi, insanın ikinci denetleyicisi, bir mistik arap masalı olarak değerlendirmiyoruz.

Evet ... kim düsünüyor diye sormustum ... ve beyin nasil karar veriyor? Maddeci oldugunuza göre beyin hücreleri bir karara varmak icin "oy mu kullaniyor" , yani "cogulcu sistem"mi uygulaniyor? Yoksa beyin bilgisayar misali imkanlari hesaplayip cikarlarina göre mi hareket ediyor? Öyle ise neden vicdanimiz var. Bu bir celiski ...

Geçmişte bende benim gibi düşünen arkadaşlarımda beyin ve nasıl düşündüğü konular hakkında yazılar yazmıştık. Ama çok uzun olmasın ve tekrarlanmasın diye forumun hizmeti olan "ara bul" dan aratarak bir arkadaşımızın yazısını buldum. Bakabilirsin.

http://www.turkish-media.com/forum/index.p...st&p=656184

Madde mi bunlar da ... ? Yoksa madde olmayip bilmedigimiz,esrarini cözemedigimiz,maddi olarak tesbit edemedigimiz bir sey mi? Nedir?

Verdiğim linkte insan duyuları da işlenmiş. Diğer iletimde kişiselleştirmeden değinmiştim.

"Bilinçlenmek isteyenler bunları bilimsel kaynaklardan okuyup bilgi sahibi oluyorlar sana da öneririm. İnsan beyni ve duyuları bu forumda da onlarca kez işlendi. Okuyup bilgi sahibi olmak samimiyet gerektiren bir olgudur."

Cok kibirlisiniz. Ben kendim icin ne cözülmesi gerekiyorsa cözdüm. Kaynaklarimda yeterli.

Elbette benim vardigim sonuc,sizin icin ahmaklik , ama sizin vardiginiz sonuc da benim icin ahmaklik.

Bu dogal bir durum. Sorularimi gecistirmenizle bana saldirmaniz pek verimli degil ...

!!!!!!!!!!!!!!.............

Böyle bir tartışma üslubuna cevap verme gereği bile duymuyorum. Ortalıkta bir şey yokken "saldırı" fiilini kullanmak asıl saldırı olmuyormu?

Tabi ki SIZ söylediginiz icin mutlak dogrudur. Yanilmaz sifatiniz var , benim sifatim , en azindan sizin icin, yanildi ...

!!!!!!!!!!!!!!!....................

Insan da madde olduguna göre , onun var olmasi ile insanin varolmasiinda bir iliski bulunmasi lazim. "Yoktan var oldu" hadisesi bilimsel olarak kanitlanmis

durumda. Bunu red etmek ateist bir refleksden öte bir sey degil. "Var olmanin" baslangic hizini, maddenin olusumu,genisleyen mekanda bulutlarin yogunlasip

günes olmalari, yüzmilyarlarca güneslerin sayilari yine milyarlarca galaxilerin olusmasi red edilemz kesinler arasinda ...

"Kesin" dediğin bilimsel hipotezler henüz hipotez, kuram aşamsında ispatlanmış yasalaşmış durumu yok. Bildiğin birşey varsa başlık açarsın bizde okur yararlanırız. Kabul etmediklerimize de karşı çıkarız.

Islam ögretisi köleligi radikal olarak yasaklamamsinin hikmetleri var.

Bu ayrica tartisilabilir. Amerikanin ic savasindan sonra hürriyetine

kavusan kölelerin perisanligi fikir verebilir.

Hımm köleler perişan olmuş tekrar köleliğe dönelim o halde. Perişanlık vahşi kapitalizmin bir getirisi. Halkın her kesimi iç,in söz konusu. Şu anda köleliğe layık görülen siyah ırktan başkanlığa adaylığını koyanlar var. Devletin en üst kademelerinde görev alanlar var.

Ayrica kanunlar ve Tanri önünde insanlarda köle,cins,irk ayrimi yok. Nerden cikartiyorsunuz bunlari?

Nahl/75: Allah, hiçbir şeye gücü yetmeyen, başkasının malı olmuş bir köle ile katımızdan kendisine verdiğimiz güzel rızıktan gizli ve açık olarak harcayan (hür) bir kimseyi misal verir. Bunlar hiç eşit olurlar mı? Doğrusu hamd Allah'a mahsustur. Fakat onların çoğu (bunu) bilmezler.

Insanlar zenginlikde elbette farkli. Tüm insanlari esitliyecegiz iddiasiyla yola cikanlar ,

nasil insanlari fakirlestirdiklerini, katledttiklerini gördük ateist ütopyada. Ve bu ateist

ütopyada yine de "esitler arasinda daha esit olanlar" her zaman olmustur ve olacaktir.

Sosyal bilimlerde insanların sosyal yönden eşit oldukları bilimsel olarak vurgulanır. Ayrıca insanların sosyal statüde eşit olma savunusunu ateistler değil sosyalistler yapıyor. İnsanlığın hemen hepsi bunu kabullenmiş durumda. Dogmacı dinciler ve sömürücü emperyalist zihniyetler dışında.

Son yüzyilda 3-4 ateistin öldürdükleri insan sayisi 50milyonu gecerken , bu verdiginiz cevabi nereye koyayim? Siz demokrasiden yanasiniz bir ateist olarak,

ama ateistlik insani,görüldügü gibi, canilik ve vahsetden korumuyor,tam tersi. Tabi ki her ateistin bir Stalin olacak diye bir kaide yok , ama hepiniz birier

potansyel Satlin,Hitler,Mao ve PolPotsunuz ...

Tekrarlıyorum: İnsanlık ürettiklerini paylaşmaya kalktığından beri sınıf savaşımı ve bundan kaynaklanan imtiyazlı sınıfın yönetimindeki toplum savaşları sürekli vardır. Akan kanların başka sebebi bulunmamaktadır. Bizlerin dileği sınıf farklılığının yok olup akan bu kanlarında durması. Emperyalizm ve ona çanak tutan dinler var oldukça zor gözüküyor. Ama diyalektik olarak bu mutlaka gerçekleşecek.

Siz kendinizi bilmiyorsunuz , baska seyleri nasil bileceksiniz?

Islam hk. temel yanlislarinizi gözler önüne serdiniz.

Siz islami bilmediginiz gibi ateistligi pek bilmiyorsunuz anlasilan.

!!!!!!!!!!!!!...............

Bir daha sorayim , merak ettigimden : Duygular sizce madde mi?

Ve kim düsünüyor? Madde gercekten düsünüyor diyebiliyormusunuz?

Verdiğim linki ve benzerlerini aratıp okuyun lutfen.

Ve su "var olma mücadelesi" kavrami da fasid oldugunu belirteyim.

Acaba nerden cikti bu kavram? Yanlis bir tercüme mi belki?

Yani "var olmiyan" "Var olma mücadelesi" veremez ki ...

Var olan da vermesini gerekmez ...

Neyse , bu da Türkiyenin olagan celiskilerden bir tanesi herhalde.

Laik devletin dini fetva yayinlamasi gibi bir sey ...

Var olma/yok olma(yaşam) mücadelesi, canlı, cansız varlıkların ve hatta insanlığa bağımlı olarak ideolojilerin de sorunu. Buna doğanın ve fikirlerin diyalektiği diyoruz. Bozuk yada fasidlik metafizikçilere ait görüş. Metafizikçi masalcılar için gerçek yaşamda fasiddir. Demiyorlarmı ki;" bu yaşam bir oyundur, göğsü henüz tomurcuklanmış hurilerle yan gelip yatacağınız gerçek yaşam için hazır olun."

Ayrıca devletimiz hiç bir zaman laik olamadı.

• Cevaplar 50
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.