Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2008 Ortada yine bir yanıltma çabası var. Kimse 2 X 2 nin 4 ten başka bir kabulünü savunmadı. Bunu örnek gösterip , İslam la ilgili , imana dayanan, ispata dayanmayan , bilgilere verilen cevapların kabul görmemesini anlayamamak, bizim sorunumuz değildir. Bu esasen METAFİZİKİ bir kavramı ispata çalışan düşüncenin İFLASI dır. Çünkü bilimsel yöntemler kullanılarak METAFİZİKİ kavramlar ve İMAN lar ispat edilemez. Bu gerçeği görmeden , kabul etmeden , yola çıkılır ise , sonuç kaçınılmaz olarak hüsran olur. Ve teist inançta olanlar tarafından , hiçbir verdiğimiz cevabı kabul etmiyorlar.... biz ne yapalım.. anlamıyorlar sözleri sarfedilir. Oysa. Semavi dinlere inanmayan arkadaşların buluştuğu bir nokta var. BİLİMSEL YOLLARLA İSPAT. Bu İslam için asla geçerli olamayacak bir terimdir. Karmaşa burada çıkıyor. Biz biliyoruz İSPATI MÜMKÜN DEĞİL. Ama ısrarla ispat ettim. Bunu da kabul edeceksiniz denmesine karşıyız. Ortada ispat edilen hiçbir METAFİZİKİ konu yokken bunun söylenmesi yanlıştır. Sondan gelelim... İspat edilmiş olsa idi... Bu kadar forumdaş neden hala soruma cevap alamadım derdi. Demek ki. İkna olmamışlar.. O zaman ispat ettim diyen arkadaşlara bakmak lazım. Saygılar. Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2008 Ortada yine bir yanıltma çabası var. Kimse 2 X 2 nin 4 ten başka bir kabulünü savunmadı. . . Saygılar. Sevgili Taklamakan ; Siz Ne Zaman Hangi Konu nun Tartışıldığını Bilerek Anlayarak Müdahil Olacaksınız Bir Tartışmaya...? Yine Herşeyi Birbirine Karıştırmışsınız. Tüm Yazınız da ''Metafizik İnançlar Bilimsel Metodla İspat Edilemez'' Varsayımını Anlatmışsınız . Lakin Lütfen Farkna Varın, Biz Burada Metafiziksel Bir inançtan Bahsetmiyoruz. Göremiyor mu su nuz...? Biz Sevgili Taklamakan ın Yunus Peygamberin Balığın Karnında Tutulması Merhametli Bir Davranış mı dır ? Sorusunu İrdeliyoruz. Bizim Tartıştığımız Mesele Budur. Yani Sizin Belirttiğiniz Gibi ; ALLAH ı İspat Etmeye Çalışmıyoruz. Ya da Bunu Tartışmıyoruz. Şimdi Anlayabildiniz mi...? Lütfen Önce Konuya Vakıf Olunuz, Sonra Zaten Biz Sizi Dinlemekten Yorulmayız, Sizi Dinleriz, Merak Etmeyiniz. Ama Önce Ne Tartışılıyor, Bunu Anlamaya Çalışın. Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2008 Sn D. Gülbudak. Siz Ne Zaman Hangi Konu nun Tartışıldığını Bilerek Anlayarak Müdahil Olacaksınız Bir Tartışmaya...? Bende onu belirtecektim. Bir yunus balığının karnına , peygamberini sokan. Onu haksız bir şekilde eleştiren, Sonra bu kararından dönen , bir İlaha karşı. Bunun anlamsız olduğunu anlatan , ve kendi yazdığı çüzümün daha insancıl olduğunu savunan , sn NATOMATIK in açtığı bir başlığa , Sizin yazdıgınız yazıyı anlayamadım. Anlam veremedim. Madem yazılmış buraya , bende burada cevap vereyim dedim. Eğer siz konuları yeteri kadar özümsemiş olsa idiniz , kanımca tüm açıklamalarınızın doğru kabul edimemesi gibi savınızı burada değil , her soruya cevap verilir başlığında yayınlamanız gerekirdi. Oysa burada , yunus balığı konusunda açtınız şikayetinizi. Bende , madem öyle , cevap bekleniyor.. yazayım dedim. Hata mı ettim. Saygılar. Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2008 Sn D. Gülbudak. Bende onu belirtecektim. Bir yunus balığının karnına , peygamberini sokan. Onu haksız bir şekilde eleştiren, Sonra bu kararından dönen , bir İlaha karşı. Bunun anlamsız olduğunu anlatan , ve kendi yazdığı çüzümün daha insancıl olduğunu savunan , sn NATOMATIK in açtığı bir başlığa , Sizin yazdıgınız yazıyı anlayamadım. Anlam veremedim. Madem yazılmış buraya , bende burada cevap vereyim dedim. Eğer siz konuları yeteri kadar özümsemiş olsa idiniz , kanımca tüm açıklamalarınızın doğru kabul edimemesi gibi savınızı burada değil , her soruya cevap verilir başlığında yayınlamanız gerekirdi. Oysa burada , yunus balığı konusunda açtınız şikayetinizi. Bende , madem öyle , cevap bekleniyor.. yazayım dedim. Hata mı ettim. Saygılar. Sevgili Taklamakan ; Ben Size Hata Etmişsiniz Demedim, Hatta Bunu İMA da Etmedim. Zaten Böyle Br Hakkım ve Yetkim de Yok Benim. Size Sadece ''Burada ALLAH ın Varlığını Tartışmıyoruz'' Dedim. Görüyorum ki, Sizde Zaten Zaman İçerisinde Farkına Varmışsınız Bunun. Ha Birde Unutmadan Ekleyeyim ; Hani Şu Sizin ''Benim Karşımda Pes Etmemeniz'' Meselesi Varya , İşte Ona Atıfta Bulunarak Diyorum ki ; Benim Kimseyi Pes Ettirmek gibi Bir Gayretim Yok. Bunu Sakın Unutmayınız. Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2008 Sn D. Gülbudak. Ben sizin karşınızda pes etmem. Sadece soru sormaktan vazgeçmeyeceğimi belirttim. Hiçbir soruya cevap vermeden... Verdim demeniz karşısında... Ben vazgeçmeden... SORUMU SORMAYA DEVAM EDECEM dedim. Ama herzamanki gibi anlaşılmamış. Hayret te etmem zaten Beklenen sonuçtur. Benim ifadem sizin tarafınızdan anlaşılmamış. Eğer çok merak ediyorsanız. Yinede cevap alamayacağımı bilerek , sorumu tekrar edeyim. ELİNİZİN ALTINDAKİ CARİYELERLE İDARE EDİN ... cümlesinden ne anlıyorzunuz... Ben bu soruyu tekrarlamaktan ... pes etmeyeceğim dedim... Anlayış meselesi... Bisürü zaman harcayıp yeniden yazdırdınız.. Sn Natomatik in bahsettiği gibi... "Benimde ANLANTAMDA BİR SINIRIM VARDIR. BU BENİM SORUMUN OLMASA GEREK." Bulanık cümlelerden uzak durmanızı beklerim. Bilinir ki , kurt BULUTLU havaları sever. Saygılar. Alıntı
Φ msnci Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2008 Öncelikle ismi geçen ayetlerdeki kişi bir peygamberdir. Eğer ayetlerin tefsiri hakkında bilgin yoksa boşuna gereksiz cümleler kullanma. Peygamber Allah'a güvenmiyor ve işini şansa bırakıyor. Herhangi bir insan değil bu. Bu bir peygamber. Onun için cezası diğer insanlardan daha ağır olmalı. Ben Allah olsam şöyle yapardım diye başlayan cümleleri hiç sevmem. Ama kullananlar ***** olduğu için hiçbirşey demeden oradan ayrılırım. Gelelim neden ölene kadar balığın içinde kalıyor? Arkadaşım denizin ortasında bulunuyorsun. Zaten denize atıldığında öleceğin kesin. Allah buna rağmen öldürmeden yaşatmış,yani affedici olduğunu göstermiş. Buna şaşırmıyorsun da neden böyle yapmış ta şöyle yapmamış diyorsun. ''Pekiyi, madem ki şeytanı imtihan meselesinden dolayı yok etmiyor, şeytan niçin sadece kalplerinde eğrilik olanları, günahkar yalancıları saptırabiliyor? Allah yolunda giden ihlaslı kulları neden saptıramıyor? Bundan büyük haksızlık mı olur?'' ''Şimdi bu haksızlık değil mi? Niçin insan ayrımı var? Niçin sadece günahkar yalancılar saptırılabiliyor?'' ''Niye şeytanı ihlaslı kullarına da musallat etmiyor? '' demişsin Cevap : Şeytan hakkında bilgin olmadan sorduğun bir soru. Bunu da bırakalım kader hakkında hiçbirşey bilmiyorsun. Şeytan bir insana zorla birşey yaptırmaz. Sadece ''vesvese'' denilen olayı yapar. Yani ''şunu yap, şunu döv, şunu öldür,bunu vur'' der. Yani zorla yapmaz. Sadece yapmanı ister ve bu isteğini manevi olarak zihinlere bildirir. Allah yolunda giden ihlaslı kullar bu gerçeği bildiği için bu şuurla hareket ediyorlar. Kaflarındaki kötük yapma hissinin Şeytan'ın istediği olduğunu seziyorlar. Yani Şeytanın yolundan gitmedikleri için Şeytan onlara pek yaklaşmıyor. Çünkü anlaşma yapmış ve Kıyamete kadar insanları ne kadar çok yoldan çıkartırsa onlar için kardır. Ör : Ben bir ateist olsam (Allah korusun), müslümnaları ateist yapmak için uğraşacağıma komünist ve sosyalistleri ateist yapmak için uğaraşırım. Çünkü onlar dine ve maneviyata pek inanmadıkları için benim istediğim bir oluşumda yer alabilirler. İşte Şeytan da bu şekilde çevirebileceği insanlar üzerinde çok durur. Çeviremeyeceği insanlara da pes etmeden az da olsa tesir etmek ister. Alıntı
Φ Notamatik Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2008 Biz Sevgili Taklamakan ın Yunus Peygamberin Balığın Karnında Tutulması Merhametli Bir Davranış mı dır ? Sorusunu İrdeliyoruz.Bizim Tartıştığımız Mesele Budur. Seni gidi Doğan ağbim seniiii. Ben de seni soruyu anlamadın sanıyordum. Meğer sen soruyu anlamışsın da cevap veremediğin için bana başka cevaplar veriyormuşsun. Yakalandın işte Madem sorumu anladın o halde benim ayetimin neresi sakıncalı onu da söyle bakalım. Saygılar, sevgiler. Alıntı
Φ Notamatik Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2008 Sevgili arkadaşlar, Bu konuyu açarken ilk yazdığım yazımı görünce "Bu yazı hiç Notamatik'in tarzı değil" diyerek garipsemişsinizdir. Hatta basit bir konuyu basitce ele almama da şaşırmış olabilirsiniz. Fakat bazı gerçekleri ispatlayabilmem için gereği öyle olması gerekiyordu. 18 yaşındaki toy bir çocuğun din eleştirmesine benziyordu değil mi? Basit, kışkırtıcı. Birazdan nedenini anlayacaksınız. Benim bir iddiam vardır, ara sıra dile getirdiğim. Ben derim ki; Bir dindar için dinin ne dini olduğu önemli değildir. Dindarın içinde fanatizm vardır. Bu fanatizm doğuştan da olabilir, sonradan da dindar bir çevre veya aile tarafından da aşılanmış olabilir. Bir dindar, dini takım tutar gibi tutar. Örneğin fanatik futbol taraftarlığını ele alalım; takım tutmak onun için çocukluğunda başlar. Ya amcası tarafından bir takıma yönlendirilmiştir, ya dayısı, ya babası, ya anası tarafından. O kişi çocukluğunda o takımı tutmaya başladığında o takımın en iyi takım olup olmadığını bilmez. Zaten ki bunu tartacak kadar futboldan anlamaz o yaşlarda. (Şimdi yine genellemeden ceza almayalım; hepsi değil çoğu bu şekilde takım tutmaya başlar. Ya da belki azıdır. Ya da belki sadece bir kişidir ama onun da adını vermeyelim, bu sefer de kişisel olur, miktarı herkes kendi belirlesin en iyisi, ben sayı vermiyorum.) Daha sonra çocuk büyür, eğer fanatik bir taraftar olacak olursa, tuttuğu takım dünyanın en berbat takımı dahi olsa, farketmez, pilavdan dönenin kaşığı kırılsın misali ömrünün sonuna kadar o takımı destekler. Kimseye o takım hakkında laf söyletmez, "geçenlerde 9-0 yenildiniz" desen, hemen 45 sene önce onun takımın attığı gollerden bahsetmeye başlar, hasamet yapar. "Küme düştünüz" desen, hakemleri suçlar. "Kulüp iflas etmiş, borç içinde, batıyor" desen "sizin yüzünüzden" der. İşte dindarın din tutması da bu şekildedir. Takım tutar gibi din tutar. O dinin gerçek yüzü neymiş, o dinin mensupları dünyada en geri kalmış insanlarmış, o dinin kitabında insanlar binbir türlü kötülüğe teşvik ediliyormuş; bunların hiç birisi onun umurunda değildir. Bunları kah anlar anlamamazlıktan gelir, kah duymamazlıktan gelir ama ona hiç bir zaman hiç bir şeyi anlatamazsın. Fanatik bir futbol taraftarı takımından döner mi? Hiç görülmüş müdür? İşte dindar da böyledir, ne anlatırsan anlat dininden dönmez. Ne dini olursa olsun. O kitabında ne yazarsa yazsın fark etmez. Kitabında isterse; "sana iyilik yapan olursa onun gözünü çıkart" yazsın, o onu evirir çevirir, yok mecazi anlam bu der, sen git tevsir oku der, o ayetin iniş sebebi var der, der oğlu der. (Hepsi değil, miktarı da yine belli değil.) Kitabında "Bu kitaba inanan .....dir yazsa; ki Kuran'da bu açık açık yazar; yine inanır. Onu da evirir evirir, evirir, evirir, çevirir, yine inanır. Kitab'ın harflerinin tamamının yerlerini değiştirerek, "dhdhdt14eeroot dadawq ğpriiorhb ddgovgdgsd" şeklinde okunmaz hale getirsen, alır o kitabı okur, yine bir manalar çıkarır, içinde mucizeler bulur, hatta okurken duygulanır, gözleri dolar, ağlar. İşte ben bunu ispatlamak için bu topici açtım. Yazımda iki örnek verdim, bir tanesi balık meselesiydi, diğeri ise şeytan meselesiydi. Balık meselesinde, bir ayet yazdığımı söyledim ve Kurandaki bir ayetle karşılaştırmasını yaptım, hepsi benim ayetimin mantıksız olduğunu söylediler. Oysa ki; o ben yazdım dediğim ayet de Kuran'dan bir ayetdi. Böylelikle, Kuranın ayetine mantıksız demiş oldular. Ayeti mantıksız buldular. Bu da ispatlıyor ki, bu arkadaşlara çocukluklarından itibaren Kuran yerine La Fonten'den bir masal kitabı verselermiş, yanına da biraz kamuflaj, çarpıtma, tevsiri koydumu, ona da tapacaklarmış. Bir de şeytan meselesini örnek verdim; "Şeytan niçin ihlaslı kulları saptıramıyor, bu haksızlık değil mi" dedim, ayetleri de örnek gösterdim. O tuzağa da düştüler, oysa ki Kuran'ın bazı ayetlerine göre; şeytan, bırakın ihlaslı normal kulları saptırmayı, peygamberlerin bile işini tökezlettiriyor, onların bile işlerinde hakimiyet kurabiliyor. Şimdi arkadaşların yanıtlarını sunacağım. Yanlız bir kişi hariç. Sevgili Ftoyd arkadaşımızın yanıtını örnek sunmayacağım. Çünkü benim yüzümden bir ceza aldı ve kalbi kırılarak sanırım forumu terk etti. O gündür hala gözükmüyor ve verebilme ihtimali düşük olan birinin yazılarına eleştiri getirmek, çok ayıp olur. Sevgili Ftoyd, eğer buralardaysan, foruma girmesen bile yazıları okuyorsan, senden bir kez daha özür diliyorum. Senin hiç bir suçun yoktu, o "saçmalık" kelimesini kullanmaya seni ben teşvik etmiş oldum. Gerçi bu topici açarken senin gelip cevap yazacağını bilmiyordum ama malesef piyango sana vurdu. Senin yazından bahsetmeyeceğim halde, senden bahsetmemin sebebi, senin de artık dinini başka türlü sorgulanı istememdir. Özellikle sen, konuya cevap verirken, herkesden dürüst davranarak, lafımı oraya buraya çekmeden, ne sorduysam tam ona cevap verdin. Dine en mualif cevabı da sen verdin, çünkü en dürüst davranan sen oldun. Bunu üzülmen değil, sevinmen için söylüyorum. Çocuk değilim, "yaaa bak gördün mü, ben haklı çıktım, sen kaybettin naziresi" yapamam. Kaldı ki ben sana borçluyum, sen bana hayatımdaki önemli derslerden birini verdin. Yine heyheylerim yerinde olduğu bir sırada, türban konusunda sert bir yazı yazmıştım, arksından yine sen gelerek, "ne olur sanki ben de sizinle, otursam, eğlensem, gülsem, şarkılar söylesek" dedin, ve yüreğime oturttun. Ah hem de öyle bir oturttun ki hala canım yanıyor. Cevap da vermeye fırsat olmamıştı, şimdi vereyim; ben değil senin gibi dürüst bir kardeşimi dışlamak, sizlerin tek bir tanenize bile kıyamam. Hep dilimdedir, titizlenip, kızmamdandır. Değil Bodrum canım sizlere feda, yeter ki kardeşlik olsun. Yolun, gönlün, bahtın açık olsun "değerli" kardeşim Ftoyd. Mutlu olman dileğimle. Geçelim diğer dostlara: Ben balığın karnında kıyamete kadar kalmayı ikisininde ölmesi olarak algılıyorum. Mantıklısı da bu... Hangisi mantıklı dostum? Isız bir yere atılması mı? Yoksa kıyamete kadar balığın karnında hapsedilmesi mi? Sâffât Sûresi/ 143,144. Eğer o, Allah’ı tespih edip yüceltenlerden olmasaydı, mutlaka insanların diriltileceği güne kadar balığın karnında kalırdı. KALEM SÛRESİ/ 48. Sen, Rabbinin hükmüne sabret. Balık sahibi (Yûnus) gibi olma. Hani o, (balığın karnında) kederli bir halde Rabbine yakarmıştı. 49. Şayet Rabbinden ona bir nimet yetişmemiş olsaydı, o mutlaka kınanmış bir halde ıssız bir yere atılacaktı. 50. (Fakat böyle olmadı.) Rabbi onu (peygamber olarak) seçti ve salih kimselerden kıldı. Mantıklısı kıyamete kadar balığın karnında kalması olduğuna göre, ıssız bir yere atılmasını mantıksız bulmuşsun. (Bu arada Kuran'ın bir çelişkisi, daha doğrusu bir yalanı daha çıktı ortaya) Birazdan şeytanla ilgili bölüme geçeceğim. Balıkla ilgili başka örnek veremiyorum, zira cevap veremez duruma gelip, "yok o peygamberdir, yok kurtarmış işte daha ne istiyorsun, yok bilmeme ne" diyerek konuyu saptırdılar. Osya ki ben defalarca anlattım, konunun Yunus'un peygamber olmasıyla bir alakası yok diye ama kime anlatıyorsun? Oysaki ayet zaten söylüyor. Ne diyor? "Allah’ı tespih edip yüceltenlerden olmasaydı". Bu ne demektir? Zaten peygamber olmaması ve Allah'ın ihlaslı kullarından biri olmaması varsayımıdır. Yok onlar illa ki taktılar peygamber olmasına. Öyle olmak zorundaydı, zira lafı anlamamış gibi davranıp, konuyu saptırmak gerekiyordu. Benim maksadım, cezanın ağır olup olmamasını anlatmak zaten değildi, ben olsaydım hiç ceza vermezdim. İnanmazsa inanmaz, inanmamak suç değildir, fakat gerçekte bunu anlatmak istemediğim halde, bu bile milleti o tarafa bu tarafa kaçırtmaya yetti. Örneğin Doğan ağbimiz bir kaç alakasız cevap yazmış, sonradan da farkında olmadan, aslında benim ne sorduğumu anladığını ifşa ederek kendini ele verdi. (Ama olsun, Doğan abimiz yine de kıymetlimizdir, dostluk başka alışveriş başka değil mi Doğan ağbim ) Şeytan herkese gelir. Hatta en çok müslümanlarla uğraşır.Abdest alırken kolumu yıkadım mı? Falan diye vesvese verir. ibadetleri engellemeye çalışır. Unuttuğunuz şeyleri namaz da akla getirir. Namaz'da O'nu unutturmaya çalışır.Tesbih çektirmeyi boşverdirir.Ama hakimiyet kuramaz. "Hakimiyet kuramaz" dedi ve biz de bunu not aldık devam ediyoruz. Şeytan bir insana zorla birşey yaptırmaz. Sadece ''vesvese'' denilen olayı yapar. Yani ''şunu yap, şunu döv, şunu öldür,bunu vur'' der. Yani zorla yapmaz. Sadece yapmanı ister ve bu isteğini manevi olarak zihinlere bildirir.Allah yolunda giden ihlaslı kullar bu gerçeği bildiği için bu şuurla hareket ediyorlar. Kaflarındaki kötük yapma hissinin Şeytan'ın istediği olduğunu seziyorlar. Yani Şeytanın yolundan gitmedikleri için Şeytan onlara pek yaklaşmıyor. Neler toparladık yukardan? 1- Hakimiyet kuramaz. 2- Sadece ''vesvese'' denilen olayı yapar. 3- ihlaslı kullar bu gerçeği bildiği için bu şuurla hareket ediyorlar. 4- Kafalarındaki kötük yapma hissinin Şeytan'ın istediği olduğunu seziyorlar. (İhlaslı kul oldukları için) 5- Şeytanın yolundan gitmedikleri için Şeytan onlara pek yaklaşmıyor. (Hakimiyet kuramayacağını biliyor çünkü, ayetle de sabit) Şimdi gelelim şimdi şeytan hangi ihlaslı kullar üzerinde hakimiyet kurabiliyormuş, ona bakalım: Şeytan ilk inananları dahi saptırıyor: Bakara suresi/ 35. Dedik ki: "Ey Adem! Sen ve eşin cennete yerleşin. Orada dilediğiniz gibi bol bol yiyin, ama şu ağaca yaklaşmayın, yoksa zalimlerden olursunuz." 36. Derken, ŞEYTAN ORDAN AYAKLARINI KAYDIRDI. Onları içinde bulundukları konumdan çıkardı. Bunun üzerine biz de, "Birbirinize düşman olarak inin. Sizin için yeryüzünde belli bir süre barınak ve yararlanma vardır" dedik. Gördünüz değil mi? Şeytan ihlaslı kulların üzerinde bile nasıl hakimiyet kuruyor, saptırıyor? Hem de ilk inananlar bunlar, şeytan dakika bir gol bir yapıyor. İki kulun ikisini de saptırdığı için, ilk dakikada 2-0 öne geçiyor. Adem ve Havva saptırıldıklarında ihlaslı mıydı acaba? Yoksa ilk ürünler bile arızalı mı çıktı? Şimdi şu ayete bakın; birilerinin önce doğru yolda olduklarından bahsediyor: Zuhruf Sûresi/37: Şüphesiz bu şeytanlar onları doğru yoldan saptırırlar. Onlar ise doğru yolda olduklarını sanırlar. Bu yukardaki ayete göre, ya ihlaslı olmayan kullar doğru yolda, ya da şeytan yine ihlaslı kulların üzerinde hakimiyet kuruyor. Maç 3-0. Bakın şimdi de Allah yolunda gidenleri saptırıyor: Mücâdele/19: Şeytan onları hakimiyeti altına alıp kendilerine Allah’ı anmayı unutturmuştur. İşte onlar şeytanın tarafında olanlardır. İyi bilin ki, şeytanın tarafında olanlar ziyana uğrayanların ta kendileridir. Allah'ı bile anmayı unutturuyor. 4-0. Maç bitmedi, Şeytan atakta. Azapda mıydı yoksa? Şeytan Yusuf peygamberin işini bozuyor: Yûsuf/42: Yûsuf, onlardan kurtulacağını düşündüğü kişiye, "Efendinin yanında beni an", dedi. Fakat şeytan O'nu efendisine hatırlatmayı unutturdu da bu yüzden o, birkaç yıl daha zindanda kaldı. Gördüğünüz gibi peygamberin yapmak istediği işler üzerinde bile hakimiyet kuruyor. 5-0. Yusuf adamın Efendisinin yanında kendisini anmasını istiyor ama şeytan Yusuf'un bu dileğinin gerçekleşmesini engelliyor. Nasıl ama? Salman Rüştü'nün şeytan ayetleri olayına benzedi değil mi? Sevgili dostlar, Benim dindarlardan hiç ümidim yok. Onlar yukarda da dedğim gibi, Kuranda ne yazarsa yazdın, evirirler çevirirler. Yukardaki kendi itiraflarını bile çevirirler. Takım tutan fanatik nasıl ki; takımından ne olursa olsun dönmezse, din tutan dindar da ne yazarsan yaz dininden dönmez. Kitabında "Allah diye bir şey yoktur- Muhammed yalancıdır" bile yazsa ona da mutlaka bir şey bulup yine inanırlar. Daha doğrusu inanıyormuş gibi kendilerini aldatırlar. Böylece de bu da ispatlanmış oldu. Aslında Kuran'daki birbirine ters başka ayetleri de verip, bazılarını ben yazdım diyerek daha da devam ettiricektim ama malesef ben artık bu forumda yazamayacağım. Sadece "Önerileriniz ve Eleştirileriniz" başlığında birkaç yazacağım şey daha var, onları da yazdıktan sonra ayrılıyorum. Amacım, bu topicin ilerlemesini sağlamakdı ve yaptım, ikinci sayfaya geçirttim onu. Böylece yeni gelen bazıları şu açıklamamı okumadan diğer arkadaşların düştüğü duruma düşecekler. Onlar da artık bir zahmet sizler cevap yazarsınız. dinsizler acımasızdır. Çevirip "Müslümanlar acımasızdır" şeklinde cevap veremeyeceğime göre, buna cevap vermiyorum. Hepinize saygılar, sevgiler. Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2008 Hangisi daha tehlikeli: Fanatizm mi yoksa ateizm mi? Fanatizm kesinlikle birkaç bin daha tehlikeli; ateizm asla kanlı bir tutku vermez insana ancak fanatizm verir; ateizm suçun karşısındadır, fanatizm ise suçu işlememeye yönlendirir. ~ Voltaire Sn Notamatik, Başka bir başlıkta astığım bir yazı idi. Sizin görüşlerinize paralel bir görüş olduğunu görünce , çiçek yerine bunu buraya aldım. Ayrılmanız fikrine çok ama çok üzüldüm. Sizden çok şey öğrenmiştim , hem bilgi hem yazma tekniği anlamında. Belkide sizdeki bilgilerin , sizle gitmemesi adına , başka insanları da aydınlatması adına , çıkış arayan genç arkadaşlar adına, uzun zaman ve uğraşlarla elde ettiğiniz bu özet bilgileri , ihtiyaç sahipleri ile , bir bedel beklemeden paylaşma adına, sizdeki ışığın başka beyinlerde yanması adına, burada kalsanız diyorum. Çünkü bir nedenle vazgeçmenin , bizim adımıza kayıp sayılamayacağını , ama bilgiye ihtiyacı olan gençler için BİR KAYIP olacağını düşünüyorum. Saygılar. Taklamakan. Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2008 Sevgili arkadaşlar,Bu konuyu açarken ilk yazdığım yazımı görünce "Bu yazı hiç Notamatik'in tarzı değil" diyerek garipsemişsinizdir. Hatta basit bir konuyu basitce ele almama da şaşırmış olabilirsiniz. Fakat bazı gerçekleri ispatlayabilmem için gereği öyle olması gerekiyordu. . . Sevgili Notamatik ; Aramızdan Ayrılıyor Olmanıza Gerçekten Üzülüyorum. Neden Şimdi Bu Ayrılık ? Aslında Daha yapacak Çok İşimiz Vardı. Yinede Ben Sizin Bir Müddet Sonra Aramıza Döneceğinize İnanıyorum. Gelelim Konumuza ; Diyorsunuz ki ; Ben derim ki; Bir dindar için dinin ne dini olduğu önemli değildir. Dindarın içinde fanatizm vardır. Bu fanatizm doğuştan da olabilir, sonradan da dindar bir çevre veya aile tarafından da aşılanmış olabilir. Alıntı Notamatik Yanılıyorsunuz Sevgili Notamatik, Kesinlikle Her Dindar FANATİK Değildir. Evet, Belkide Siz Hep Fanatik Dindarlara Rastlamışsınızdır Yaşamınızda. Fakat Bu bir Gösterge Olamaz. Kesinlikle Tüm Dindarlar Fanatiktir Denilemez. Böyle Toptancı Zihniyet ile Kişilere Yaklaşmak, Ayrımcılığa veb Bölücülüğe Sebep Olacaktır. Yani Bir Sosyal Kitleyi Tanımlarken, ''Hepsi Şöyledir, Tümü Böyledir'' Diye, Genelleme Yapmak, Büyük Bir Hatadır, ve , Toplumda Bölünmeye Yol Açar. İnsanları Ayrımcılağa İter. ve Bu Ayrımcılık da, Bölücülük e Fırsat Verir. Bakınız, Eğer Hiç Ömrünüzde Fanatik Olmayan Bir Dindar a Rastlamıysanız, Ben Size Yardımcı Olayım ; Evet, Şahsım Adına, Bizzat Dindar Bir Kişi Olduğumu Söyleyebilirim, Lakin Kesinlikle Fanatizm ile İşim Yoktur, ve Olamaz. Hatta Aslında, Kesinlikle Din İle Fanatizm in Birarada Olamayacağını Düşünüyorum. Evet Din Fanatik liği Reddeder, Yasaklar. İslam Dini, Müslümanlara Yumuşak Huylu, Olmayı Öğütler. Aklı Selim İle Hareket Etmeyi Nasihar Eder. Fanatizm i Tasvip Etmez. Barış ve Huzur u Tesis Etmeyi Farz Kılar. Umarım İslam Dininde Fanatizm in Yeri Olmadığını Anlamışsınızdır. Lakin Müslüman Kişilerde Fanatik Tutumlar a Rastlanılabilir. Buda Yine İslam Dininin Değil Kişilerin Sorunudur. İnandıkları Din e Değil, Kişilerin Kendisine Mal Edilebilir. Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2008 Arkadaşlar , Aşağıda linki bulunan olay , iranda bir camide yaşanmış. Bir vaiz vaaz veriyor. İslamın ne kadar fanatık olduğunu gösteren bir videodur. Umarım Türkiyede açıp izlersiniz. YASAKLI değil ise. Bazen bir görüntü sayfalar dolusu gereksiz yazıya bedel oluyor. Saygılar. -http://www.youtube.com/watch?v=ewb255rrPzM- Bu link açmaz ise www.youtube.com sitesinden IMAM ON ECSTASY yazıp ararsanız hem vaazın orjinalini hemde bu versiyonu bulursunuz. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2008 Umarım Türkiyede açıp izlersiniz. YASAKLI değil ise.... -http://www.youtube.com/watch?v=ewb255rrPzM- YouTube yasaklı ise, şu linkte de var o video. Dikkatinizi, ayrıca imam kendinden geçtikten sonra idareyi alan kişiye çekerim. Muhammed hakkındaki tezlerimi bu forumdan arama yaparak bulursanız, ikinci kişiye neden dikkat çektiğim anlaşılacaktır. Saygılar. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2008 YouTube yasaklı ise, şu linkte de var o video. Dikkatinizi, ayrıca imam kendinden geçtikten sonra idareyi alan kişiye çekerim. Muhammed hakkındaki tezlerimi bu forumdan arama yaparak bulursanız, ikinci kişiye neden dikkat çektiğim anlaşılacaktır. Saygılar. Bu videoda benim "Şeyh uçmaz, mürit uçturur" tezim çürütülüyor. Burada Şeyh'te uçuyo, Mürit'te uçuyo, Cemaat'te uçuyo, Birbirlerini uçuruyorlar... Ama bu birazda o "Hal" ile ilgili. Yani mesela bir futbol taraftarı, tezahürat aşkıyla olmadık şeyler yapar ya hani? Yoğun duygular yaşayınca kendini kaybeder... Belki onun gibi birşey işte... Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 Bir Dine Mensup Olan Herhangi Bir Bireyin Tüm Yapmış Olduğu Fiil ve Davranışlar, Gerek Müspet Gerek Menfi, O Kişinin Kndine Mal Edilebilir, Mensubu Olduğu Din e Değil. Mesela Bir Ateist, Cinayet işlese, Bunun Sorumluluğu Ateizm e Ait Olamaz. Ancak Kişinin Kendi Sorumludur. Mesela Bir Müslüman, Hırsızlık Yapsa, Bunun Sorumluluğu da İslam a Ait Olamaz, Ancak Kişinin Kendi Sorumludur. Verilen Tüm Örneklerde, Fanatik Olan da Kişiler dir, Din ler Değil. İşlte Bu Kadar Basit. Lütfen Konuları, ve Örnekleri Saptırma Amaçlı Kullanmamaya Özen Gösterelim. Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 Bir Dine Mensup Olan Herhangi Bir Bireyin Tüm Yapmış Olduğu Fiil ve Davranışlar, Gerek Müspet Gerek Menfi,O Kişinin Kndine Mal Edilebilir, Mensubu Olduğu Din e Değil. Mesela Bir Ateist, Cinayet işlese, Bunun Sorumluluğu Ateizm e Ait Olamaz. Ancak Kişinin Kendi Sorumludur. Mesela Bir Müslüman, Hırsızlık Yapsa, Bunun Sorumluluğu da İslam a Ait Olamaz, Ancak Kişinin Kendi Sorumludur. Verilen Tüm Örneklerde, Fanatik Olan da Kişiler dir, Din ler Değil. İşlte Bu Kadar Basit. Lütfen Konuları, ve Örnekleri Saptırma Amaçlı Kullanmamaya Özen Gösterelim. Kimse örneği karıştırmıyor, endişe etmeyiniz. Bir imam, ensesine şaplak attığım için beni döverse, bunu dinden ilham alarak yapmaz. Suç dine maledilemez. Bir imam, Muhammed peygamber değil, herkesi kandırmış dediğim için beni döverse, suç dinindir. * Linkteki videoda yeralan adamlar, dinden bağımsız bier eylem yapmıyorlar, dinle bağplantılı bir eylem yapıyorlar. Bu nedenle, eyleminin fikri dayanağı dindir. Bu nedenle, şahıslar değil, o şahısların o şekilde davranmasını sağlayan din suçludur. Saygılar. Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 Kimse örneği karıştırmıyor, endişe etmeyiniz. Bir imam, ensesine şaplak attığım için beni döverse, bunu dinden ilham alarak yapmaz. Suç dine maledilemez. Bir imam, Muhammed peygamber değil, herkesi kandırmış dediğim için beni döverse, suç dinindir. * Linkteki videoda yeralan adamlar, dinden bağımsız bier eylem yapmıyorlar, dinle bağplantılı bir eylem yapıyorlar. Bu nedenle, eyleminin fikri dayanağı dindir. Bu nedenle, şahıslar değil, o şahısların o şekilde davranmasını sağlayan din suçludur. Saygılar. Sevgili BrainSlapper ; Haklısınız, Bir imam Siz i Muhammed e İnanmıyorsunuz Diye Döverse, Bu Bir Suçtur, Eğer Bunu Din Emretmiş İse Din in Suçudur. Lakin Kesinlikle , Kuran da Sizin Peygamberinize inanmayanları Dövün Diye Bir Ayet Yoktur. Dolayısı İle Bu Suç İslam Dini nin Değil, Kendi Şahsi Öfkesini, İslam a Mal Etmeye Çalışan O Cahil İmam ın dır. Suçlu Din Değil, İmam dır. Gelelim Video ya , Diyorsunuz ki ; Linkteki videoda yeralan adamlar, dinden bağımsız bier eylem yapmıyorlar, dinle bağplantılı bir eylem yapıyorlar. Bu nedenle, eyleminin fikri dayanağı dindir. Bu nedenle, şahıslar değil, o şahısların o şekilde davranmasını sağlayan din suçludur.[/b] Alıntı BrainSlapper Hayır. Kesinlikle Yanılıyorsunuz. Ne Demek, Adamlar Din İle Bağlantılı Eylem Yapıyorlar. Kim Söylüyor Bunun Dini Bir Eylem Olduğunu ? , Siz. Pekiyi Bu Doğrumu ? , Hayır. Bir Kendini Bilmez Çıkıpta, ''Ben Bir İllegal Eylem Düzenleyeceğim, Çünki Allah tan İlham Aldım'' Derse, Şimdi Bu Eylem İslami Bir Eylem mi Olmuş Oluyor ? Asla. Kimse Böyle Bir Şey İddia Edemez. Bin Ladin, Terör Eylemi Düzenler, ve Sorumluluğu Kendine ve Yasadışı Örgütüne Ait Olur. Eğer Kendisi , Ben Bu Eylemleri İslam i Cihad Adına Yapıyorum Diyorsa, Bu Söz Yine Ancak kendisini Bağlar. Dünyadaki Hiçbir İslami Toplum Temsilcisi, Bin Ladin e Böyle Bir Görev ve Sorumluluk Vermemiştir. Bu Vazifeyi Kendine Yine Bizzat Kendisi Vermiştir. Tüm Sorumluluk da Yinen Bizzat Kendine Aittir. Şimdi Anladınız mı ...? Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ adısaklıadam Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 Allah adildir ve merhamet sahibidir. inanmayan inanmaz, ne yapalım yani alla alla Alıntı
Φ mimoza Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 Linkteki videoda yeralan adamlar, dinden bağımsız bier eylem yapmıyorlar, dinle bağplantılı bir eylem yapıyorlar. Bu nedenle, eyleminin fikri dayanağı dindir.Bu nedenle, şahıslar değil, o şahısların o şekilde davranmasını sağlayan din suçludur.[/b] Dinler kişilerin yaptıklarından mesul tutulamaz, herkes kendi yaptığından mesuldur, hiç bir dinde delirip çıldırarak dininizi yaşayın önerisi yoktur, dinler insanlara rahat yaşama yolunu açar, hangi din olursa olsun... İnanan bir insan olarak bu videoyu izlediğime üzüldüm, insanlar gerçek dinin sadece kişinin kendi içinde yaşanması gerektiğini ne zaman öğrenecekler acaba, bu adam sadece şov yapmış ve insanları galeyana getirmiş, gerçek müslüman her türlü abartıdan uzak durarak yaşar dinini... Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 insanlar gerçek dinin sadece kişinin kendi içinde yaşanması gerektiğini ne zaman öğrenecekler acaba İnan o günü sabırla bekliyorum. İnanç toplumsallaştırılıp bir baskı aracı haline getirilmedikçe, insanlar neye inanaırlarsa inansınlar, hiçkimseye laf düşmez. Saygılar. Alıntı
Φ adısaklıadam Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 İnan o günü sabırla bekliyorum.İnanç toplumsallaştırılıp bir baskı aracı haline getirilmedikçe, insanlar neye inanaırlarsa inansınlar, hiçkimseye laf düşmez. Saygılar. dışa vurmayan inancı kaldır çöpe at. seküler inançlar içinde geçerli bu. illaki, ama az ama çok her inanç dışa vuracakdır, dönüştürmek isteyeceegi bir takım şeyler olacakdır. hele İslam gibi bir din söz konusu ise vay ki vay.... ''gerçegi sadece gerçegi söyleyeceginize dair incile el basarmısınız'' anlatabildim mi? saygıyla kalın Alıntı
Φ YARASA Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 hele İslam gibi bir din söz konusu ise vay ki vay.... Evet çok doğru. Sadece dışa değil, önüne gelene vur! Alıntı
Φ adısaklıadam Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 Evet çok doğru. Sadece dışa değil, önüne gelene vur! vurmayan bir şey söyle Alıntı
Φ adısaklıadam Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 islam adalet demek diger bütün hepsi zulüm demek heleki insan yapısı, bak sen ben yapacam herkes buna uyacak ve adil olacak ... Alıntı
Φ YARASA Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 islam adalet demekdiger bütün hepsi zulüm demek heleki insan yapısı, bak sen ben yapacam herkes buna uyacak ve adil olacak ... İslam köle ticaret demek. Cariyelerinizle yetinin demek. Cennetin kapısını garantiliyeceğim diye bencil olun demek. Bana sorarsan insanlık önce gelir arkadaşım. Ama dinlerde insanlık geri plandadır... Alıntı
Φ adısaklıadam Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 İslam köle ticaret demek. Cariyelerinizle yetinin demek. Cennetin kapısını garantiliyeceğim diye bencil olun demek. Bana sorarsan insanlık önce gelir arkadaşım. Ama dinlerde insanlık geri plandadır... beşer dogarız, ama sonradan insan oluruz tabi kimimiz beşer dogar ve gene beşer olarak ölür bunlar önemli şeyler İslam varsa insanlık vardır Yaratandan daha iyi bilecek degilim ya? beşeri azgınlıgın dünyayı getirecegi yeri dünya savaşları çok iyi anlatır Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.