Φ ÇarpışıkTümceler Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2008 Eğer kulumuz (Muhammed)e indirdiğimizden şüphe içinde iseniz, haydi onun gibi bir sûre getirin. Allah'tan başka bütün şâhid (yardımcı)larınızı da çağırın; eğer doğru iseniz (bunu yapın). Sizce, bu söylenenin yapılması durumunda hangimiz taşa tutulmaz? (Sizin inancınıza göre). Hangimiz çarmığa gerilmez? Hangimiz yuhalanmaz? Hangimiz çarpılırsan deyipte yine sizin tarafınızdan çarpılmaz? Şimdi burada sanırım benim idrak edemediğim şey şu: Hem dünyalar dolusu ayetlerle "inanmazsanız ve iman etmezseniz cehennemliksiniz" deniyor.. Ve ardından yukarıda ki ayet geliyor. Bu ne yaman bir çelişkidir böyle? ALLAH a İMAN yoksa Diğer Güzelliklerin Hepsi, Söner, Kıymetsizleşir. Şahsi Nitelikli Olarak Kalır.Ve ALLAH da, Kendini İnkar eden Bir İnançsız ın ,Başka İnsanlara Göstereceği İyilik leri de Kendine Yapılmış İbadet ler Olarak Kabul Buyurmaz. ALLAH Yoktur Diyen Bir İnsan, Parktaki Çiçekleri Koparmıyor Diye Cennete Konulmaz. ALLAH ı İnkar Eden Bir insan, Köpeğini Hergün Besliyor, Masrafa Girip Mama Alıyor Diye Cennet e Konulmaz. ALLAH ı Tanımam Diyen Bir İnsan, Kaldırımdaki Bir Yaşlıyı Caddeden Atlatıp, Karşıdan Karşıya Geçmesine Yardım Ediyor diye Cennete Konulmaz. Alıntı Doğan Gülbudak'a aittir. Verdiğiniz ayeti en iyi şekilde çelişkiye düşürecek olan yazıların devamı Burada devam etmektedir. Saygılar.. Alıntı
Φ spleat Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2008 Sevgili Notamatik ; Sizi Tebrik Ediyorum ki ; Biz Henüz Hiçbir Yazıda Bu Kadar Kendini Yanıtlayan Bir İfade Tarzına Rastlamadım. Yani Yukarıdaki Yazınız Bizzat Kendi Sorularını Cevaplıyor. Kendi İddia lar ını Çürütüyor. Kendi Kendine ve Özüne Doğru Asimile Oluyor. Bakınız Biz Burada bu Asimilasyon u Göstereceğiz. Bakalım Sizin Yazınız Nasıl Kendi Kendini İnkar Edecek, Geçersiz Kılacak ..; Birlikte Göreceğiz ; Diyorsunuz ki ; Allah'ın acımasızlığına bakarmısınız? Yûnus inanmayanlardan olsaymış onu kıyamete kadar balığın karnında bırakırmış. Hani bu Allah bağışlayıcıydı? Hani merhametliydi? Alıntı Notamatik Yani , Demek Oluyor ki ; Sizce ALLAH Kendine İnanmayan lar ve İnkar Eden ler İçin, Öngördüğü ve Söz Verdiği Cezayı , İş Bir Peygamber e Gelince Unutacak, ve O Söz Verdiği Cezayı Aynen Uygulamayacaktı. Öylemi ...? Böyle Bir Şey i Nasıl Düşünebilirsiniz...? ALLAH ın , Tüm Yarattığı Kullara Eşit Davranacağını, Yani Herkes için Bir Tek Adalet Kavramı Belirleyeceğini, Nasıl Anlayamsınız...? Aslında Böyle Yapmamış Olsa İdi; Yani Kendi Peygamber ine Farklı Davransaydı, O na Peygamberdir Diyerek Söz Verdiği Hüküm ü Yerine Getirmeseydi, Bunun Adı ADALETSİZLİK Olmuş Olmazmıydı. Evet. ALLAH Herkes İçin ADİL Davranır. Kişiye Özel Bir Tutum Belirlemez. Kimseye Ayrıcalık Yapmaz. Çifte Standart Uygulamaz. Ne Birvarmışhiçyokmuş a , Ne Notamatik e , Ne Hz. Yunus a , Ne de Bir Kafir e , Herkes için ADALET Yeganedir. Tagayyur Etmez. İstisna lar Olamaz. Değil ki, Hz. Yunus İçin , Hz Muhammed İçin Dahi Bir İstisna Olamaz. Bir İmtiyaz Olamaz. ADALET Herkes İçindir. Bu da Böylece Biline. Şimdi Görebiliyormusunuz ? Kendi Yazınız Nasıl Kendi İddia larınızı Yalanlıyor. İnkar Ediyor. Siz ; ALLAH Peygamberine Bile, İnanması Durumunda, Ceza Verecektir. Buda Adaletsiz Merhametsiz Olduğunu Gösterir. Diyor, ve Zannediyorsunuz. Halbuki ; Yazınızı Okuyan Herkes Görebiliyor, ve Anlıyor ki ; Aslında Yüce ALLAH ,Kendi Peygamberini Dahi Kayırmadığı ve Tüm Kullarından Farklı Tutmadığı İçin, Bir Peygamber İçin Bile, Gerektiğinde Tüm Kullara Uygulanabilen Ceza, Aynen Uygulanabilir. Deniliyor. Bunun Adına ADALET Denir. ve O Adil Yaratıcı Herkes İçin Rahman ve Rahim dir. Peygamberi Yunus u, O Hırçın Deniz de, Tek Başına Bırakmamış , Kendi Mahlukat ın dan Olan Bir Canlıyı, Bahr i Yunus Balığını İmdat ına Göndermiştir. O Balıkda Peygamber e Zarar Vermemiş, Onu Kurtarmış, ve ALLAH Yüce Merhameti İle , Peygamberini O Balığın Refagat inde, Hiç Bir Zarar Görmeden, Sahili Selamet e Kavuşturmuştur. Herşey Açıktır. Aşikar dır. Burada Şüphesiz, Yüksek Bir Adalet ve Merhamet e Tanık Olunmaktadır. Tekrar Etmekten Şeref Duyarız ki ; ALLAH Merhamet Edenler in En Merhametlisi dir. Rahman ve Rahim dir... Tartışma Nihai Noktaya Ulaşmıştır. Anlamayanlar İçinse Sorular Yanıtlandırılacaktır... Saygılarımla. Doğan Gülbudak Allah ın cemal ide celalide vardır kul bile celallenince ne ezıyetler yapıyor sen celalini istersen tadarsın hemde Allah ın celalini cemalini istersende sana git demez herşey kendı elınde şeytana cinniye ve bizlere inslere serbest harekat ımkanı vardır kaderımızı kendımız belırlerız ha kalem yazmıstır levh i mahvuza ne yapacaımızı dogru ama onun ne oldugunu ne yazdıgını sonu kımse bılemez Allah bılır sadece zaten sonu goremese bılemese tanrı eksıklık olurdu o konuda bılemem olurdu bazen ornek verırler sonumuz bellı dye ıyıde son ne bılıyormusuyuz yanı tanrı senın sonun cehennem dıye yazıyı gosterıyor bunun deısmeyeceını sanada gosterıyormu yasarken onu kendısı bılıyor tanrı oldugu ıcın ve ıplerı elımıze verıyor meleklerden farklı olarak ayrıca cehennemde su ezıyet bu ezıyet evet azabı sert oldugunu belırtıyor oda normal ınsanın bıle azabı nasıl oluyor tanrıkınkı tabı kat kat fazla olacaktır ama fark su ınsan mazluma azab edıyor o mazluma ezıyet edene sımdı bole affederım dıye konusmak kolay rahmetlı sabancıda ıdam kalksın dıye tv lerde boy gosterırdı kendı kardesı oldurulunce ne oldu nedense oldurenler hapısde olduruldu konusmayla basa gelmek farklıdır ezıyer edılen ınsanı kendı annen kardesın gıbı dusun sen bıle ole affederım demezsın neler dusunursun acı vermek ıcın ayrıca seytan olayında şeytan da ateşın dumanından yaratılmıs bır cindi hatta o mevkısınede amelı sayesınde geldı ama hased ettı ve bızler gormuyoruz o bıldıgı gordugu gucunu rahmetını bıldıgı tanrıya sıstemıne karsı geldı bıle bıle gore gore sen bıle öluyu dırılten bır keramet gordunmu hemen onun ınancına katılırsın kı bu her seyı acık secık goruyordu ona ragmen korkmadı bılmeden muhalefet ettı tanrıda onu o mevkısınden kovdu orası bu dusuncelerın bulundugun mevkı buna musade etmez dıyerek oda gıt ınsana dusman ol demedı mevkısınden attı ama o tovbe etmek yerıne hatayı kendınde bulmak yerıne tanrıya attı sucu sen bunu yazdın ondan oldu dıye halbukı ıstese yapmayabılırdı melek gıbı programlı deldır hıc bır dınde melek ın meleklerden bırının ısyanını yazmaz cunku yoktur serbestılerı serbestıyı ısteyen bızız sonucunada katlanacaız aklı ısteyen bızız sonucunada katlanırız seytan bunları deyıp kını daha da artınca ben sana gosterırım yalancı cıkarırım gıbı hasedlıgı ıyıce arttı sankı savas yapıyor tanrıyla ınada bak guc farkına var tanrı dılese yok edıverır genede ona ıstedıgını verdı sure ıse sure kana gırme ıse onu adem ıse hatasını farkettı ben yaptım hatayı nefsıme uydum kendını hatalı buldu ve en onemlısı af dıledı af edıldı seytan bunu gorunce sasırdı af edıldıgını ama genede af dılemedı hatta hz musa ya seytan gelıp tanrı benı af edermı dedıgınde tanrı hz musaya af dılesın ve adem ın mezarına gıdıp secde etsın af ederım buyurunca ne dırısıne secde etmedım olusune mı edeceım dıye kabul etmedı yoksa seytan bıze dusman olaak tanrı yollamadı seytan kendısı hasedınden dusmanlık yaptı tanrı tabı yok edıversın kurtarsın bızı deılmı ne kolay doru kolay pekı seytanın hakları ne olacak ole tanrı olurmu ımkan vermeden hosuma gıtmedın yok ol adaletlıdır tanrı onada ıstedıgını suresını verdı oda bu surede onları sunları yapacaım dıye ant ıctı hasedıne devam ettı tanrıda bıze ona karsı ogutler verdı hatta ınanın benım dusunceme gore tanrı seytana karsı bıze sankı kefıl oldu bız seytana kanınca tanrı daha cok uzluyordur ben ınsanı anasından babasından daha cok severım demıyormu ama adalet ı de var adeletınıde yıkmaz hatta peygamber cocuklarına yıkmıyor peygamebrıne nuh un oglu ıcın peygamberıme bakan amcası ıcın ıstedıgı afları kabul etmıyor adaletınden ole yok edıverır ısterse bızıde cennete koyuyverır oh ne ala dunya alem ınsana yaratılmadı bır tek tanrıda haşa bızım rahatımız ıcın çalısan uşaımız deıl sıstem bu uyan uyar uymayan uymaz hersey elımızde ama seytanı tanrı bıze dusmanlı k etsın dıye deıl seytan kendı hasedınden bunu yaptı haraket serbestısı oldugundan o ımkan tanındıgından ona vede tanrının ona sure vermesınden ben sana o zaman sure verdım ama vazgectım dun dundu bu bugundur anlayısı yok kımseye karsı tanrıda özu sözu bırdır Alıntı
Φ spleat Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2008 Allah ın cemal ide celalide vardır kul bile celallenince ne ezıyetler yapıyor sen celalini istersen tadarsın hemde Allah ın celalini cemalini istersende sana git demez herşey kendı elınde şeytana cinniye ve bizlere inslere serbest harekat ımkanı vardır kaderımızı kendımız belırlerız ha kalem yazmıstır levh i mahvuza ne yapacaımızı dogru ama onun ne oldugunu ne yazdıgını sonu kımse bılemez Allah bılır sadece zaten sonu goremese bılemese tanrı eksıklık olurdu o konuda bılemem olurdu bazen ornek verırler sonumuz bellı dye ıyıde son ne bılıyormusuyuz yanı tanrı senın sonun cehennem dıye yazıyı gosterıyor bunun deısmeyeceını sanada gosterıyormu yasarken onu kendısı bılıyor tanrı oldugu ıcın ve ıplerı elımıze verıyor meleklerden farklı olarak ayrıca cehennemde su ezıyet bu ezıyet evet azabı sert oldugunu belırtıyor oda normal ınsanın bıle azabı nasıl oluyor tanrıkınkı tabı kat kat fazla olacaktır ama fark su ınsan mazluma azab edıyor o mazluma ezıyet edene sımdı bole affederım dıye konusmak kolay rahmetlı sabancıda ıdam kalksın dıye tv lerde boy gosterırdı kendı kardesı oldurulunce ne oldu nedense oldurenler hapısde olduruldu konusmayla basa gelmek farklıdır ezıyer edılen ınsanı kendı annen kardesın gıbı dusun sen bıle ole affederım demezsın neler dusunursun acı vermek ıcın ayrıca seytan olayında şeytan da ateşın dumanından yaratılmıs bır cindi hatta o mevkısınede amelı sayesınde geldı ama hased ettı ve bızler gormuyoruz o bıldıgı gordugu gucunu rahmetını bıldıgı tanrıya sıstemıne karsı geldı bıle bıle gore gore sen bıle öluyu dırılten bır keramet gordunmu hemen onun ınancına katılırsın kı bu her seyı acık secık goruyordu ona ragmen korkmadı bılmeden muhalefet ettı tanrıda onu o mevkısınden kovdu orası bu dusuncelerın bulundugun mevkı buna musade etmez dıyerek oda gıt ınsana dusman ol demedı mevkısınden attı ama o tovbe etmek yerıne hatayı kendınde bulmak yerıne tanrıya attı sucu sen bunu yazdın ondan oldu dıye halbukı ıstese yapmayabılırdı melek gıbı programlı deldır hıc bır dınde melek ın meleklerden bırının ısyanını yazmaz cunku yoktur serbestılerı serbestıyı ısteyen bızız sonucunada katlanacaız aklı ısteyen bızız sonucunada katlanırız seytan bunları deyıp kını daha da artınca ben sana gosterırım yalancı cıkarırım gıbı hasedlıgı ıyıce arttı sankı savas yapıyor tanrıyla ınada bak guc farkına var tanrı dılese yok edıverır genede ona ıstedıgını verdı sure ıse sure kana gırme ıse onu adem ıse hatasını farkettı ben yaptım hatayı nefsıme uydum kendını hatalı buldu ve en onemlısı af dıledı af edıldı seytan bunu gorunce sasırdı af edıldıgını ama genede af dılemedı hatta hz musa ya seytan gelıp tanrı benı af edermı dedıgınde tanrı hz musaya af dılesın ve adem ın mezarına gıdıp secde etsın af ederım buyurunca ne dırısıne secde etmedım olusune mı edeceım dıye kabul etmedı yoksa seytan bıze dusman olaak tanrı yollamadı seytan kendısı hasedınden dusmanlık yaptı tanrı tabı yok edıversın kurtarsın bızı deılmı ne kolay doru kolay pekı seytanın hakları ne olacak ole tanrı olurmu ımkan vermeden hosuma gıtmedın yok ol adaletlıdır tanrı onada ıstedıgını suresını verdı oda bu surede onları sunları yapacaım dıye ant ıctı hasedıne devam ettı tanrıda bıze ona karsı ogutler verdı hatta ınanın benım dusunceme gore tanrı seytana karsı bıze sankı kefıl oldu bız seytana kanınca tanrı daha cok uzluyordur ben ınsanı anasından babasından daha cok severım demıyormu ama adalet ı de var adeletınıde yıkmaz hatta peygamber cocuklarına yıkmıyor peygamebrıne nuh un oglu ıcın peygamberıme bakan amcası ıcın ıstedıgı afları kabul etmıyor adaletınden ole yok edıverır ısterse bızıde cennete koyuyverır oh ne ala dunya alem ınsana yaratılmadı bır tek tanrıda haşa bızım rahatımız ıcın çalısan uşaımız deıl sıstem bu uyan uyar uymayan uymaz hersey elımızde ama seytanı tanrı bıze dusmanlı k etsın dıye deıl seytan kendı hasedınden bunu yaptı haraket serbestısı oldugundan o ımkan tanındıgından ona vede tanrının ona sure vermesınden ben sana o zaman sure verdım ama vazgectım dun dundu bu bugundur anlayısı yok kımseye karsı tanrıda özu sözu bırdır yunus peygamber tanrının ıstemı dısında peygamberlıgı terk ettı sıkıldı dayanamadı basınada bu geldı bu tur manevı olaylar dıer tarafda acıklanacaktır peygamberlık makamı en ustun makamdır ole hem o makamda durayım hemde rahat yasayayım olmuyor ıste makamdan ınersen guzellıkler yerıne azablara deng gelır rastlarsın sen rastlarsın alem cemal celal uzeırne dır Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2008 Herkes aynı kaderi paylaşmıyor,kimileri para içinde yüzerken kimileri açlığın en dibinde...bazen hatta çoğu zaman bende adalet konusunda soru işaretleri taşıyorum.Geçekten de adalet anlayışımız yada Allah'ın adalet anlayışı ile algılayamadıklarımız?Herkes verilenle tartılacaksa;eyvallah!Yoksa...! Alıntı
Φ baharrr Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2008 Herkes aynı kaderi paylaşmıyor,kimileri para içinde yüzerken kimileri açlığın en dibinde...bazen hatta çoğu zaman bende adalet konusunda soru işaretleri taşıyorum.Geçekten de adalet anlayışımız yada Allah'ın adalet anlayışı ile algılayamadıklarımız?Herkes verilenle tartılacaksa;eyvallah!Yoksa...! senın böyle düşünmende bır o kadarda rahatsızlık verıcı.. herkesın kadereı paylastıgı bır dunya ne kadar sıkıcı olurdu değilmi? konusacak anlatacak paylasacak bır sey kalmazdı.çunku herkes aynı seyı yasıyor.ama farklı hayatlar farklı kaderler var. Herkes aynı kaderi paylaşmıyor,kimileri para içinde yüzerken kimileri açlığın en dibinde. bu bakış acısıyla bakarsan elbette adaletsız dağılım.elbettekı allah kullanırına ne kadar cok verırse bunlardan sorumlu tutacak ve hesaba cekecek.ınsan elındekı sartlarla en ıyıyı yasamalı sorgusuz sualsın cünku kaza ve kadar ancak allahtan ınkar etmek,sorgulamak söz konusu olamaz... Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2008 senın böyle düşünmende bır o kadarda rahatsızlık verıcı..herkesın kadereı paylastıgı bır dunya ne kadar sıkıcı olurdu değilmi? konusacak anlatacak paylasacak bır sey kalmazdı.çunku herkes aynı seyı yasıyor.ama farklı hayatlar farklı kaderler var. Herkes aynı kaderi paylaşmıyor,kimileri para içinde yüzerken kimileri açlığın en dibinde. bu bakış acısıyla bakarsan elbette adaletsız dağılım.elbettekı allah kullanırına ne kadar cok verırse bunlardan sorumlu tutacak ve hesaba cekecek.ınsan elındekı sartlarla en ıyıyı yasamalı sorgusuz sualsın cünku kaza ve kadar ancak allahtan ınkar etmek,sorgulamak söz konusu olamaz... Değerli arkadaşım,kader anlayışımız farklı galiba. kader anlayışı benim için iki türlüdür;birincisi Allah'ın sunduğu,ikincisi insanın yaşadığı.Biraz sert tepki vermişsiniz.Bejn yine de açıklayayım.Bakın o dediğiniz Yaratıcıya ben de inanıyorum,aklımın ermediği birtakım şeylerde olabilir,bunu da biliyorum.Ama ben insanın yaşadığı bu kaderden rahatsızım.Anlatabildim mi?Ha diyeceksiniz ki;bunu kim yaptı.Ben derim ki yine insan.Herkes aynı kaderi paylaşamaz demek de ne demek.En azından birileri o para denilen lanet olası araçla putlaşırken,açlıktan ölenleri nasıl o kader anlayışına sığdırıyorsun? Alıntı
Φ baharrr Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2008 kader önceden yazıldı bunu bır sınama oyunu farz edelım. sahne ıse dünya ınsanlarda oyuncu oyun bıttıgınde herkes sahneden ınecek.sen sadece sana verılen rolu en ıyı sekılde oynamakla hükümlüsün rolümü begenmedım oynamam demek yok diyenlerde var onlarda ıntıhar edenler onların yerıde ahırete cok farklı bır yer...benım düşüncem bu farklı düşüne bılırsın saygı duyarım... Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2008 kader önceden yazıldı bu bır sınama oyunu sahne ıse dünya ınsanlarda oyuncu oyun bıttıgınde herkes sahneden ınecek.sen sadece sana verılen rolu en ıyı sekılde oynamakla hükğmlüsün rolümü begenmedım oynamam demek yok diyenlerde var onlarda ıntıhar edenler onların yerıde ahırete cok farklı bır yer... Biz farklı şeyler söylüyoruz galiba...peki siz bu anlayışdan yola çıkarak herşeyi kadere mi bırakalım diyorsunuz?Tabi o zaman herkes yaşasın yazılanı değil mi canım?Ben buna hayır derim;kader bildiğim kadarıyla insan iradesini yok saymıyordu.Hem birileri açlıktan ölerken bence kaderinden olduğundan değil,açlığa mecbur bırakıldığındandır. Alıntı
Φ baharrr Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2008 Biz farklı şeyler söylüyoruz galiba...peki siz bu anlayışdan yola çıkarak herşeyi kadere mi bırakalım diyorsunuz?Tabi o zaman herkes yaşasın yazılanı değil mi canım?Ben buna hayır derim;kader bildiğim kadarıyla insan iradesini yok saymıyordu.Hem birileri açlıktan ölerken bence kaderinden olduğundan değil,açlığa mecbur bırakıldığındandır. pekı bana sunu söyle karderım suydu da ben böyle yaptım diyebılecegın bır örnek ver? Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2008 Kader diye bişey yoktur. Her hareketine insan karar verir. Bide tesadüfler vardır. O anne ve babadan , senin doğman gibi , Türkiyede yada Amerikada doğman gibi , doğuma yetişmek için giderken kaza yapman gibi. Bu kadar basit. Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2008 Tercih ettiklerimiz,tercihlerimiz ve bu yöndeki çabamızın sonucunda NASİBİMİZ çıkar karşımıza..İNSAN adil olmalı Allah değil..O zaten Allah adil olmasa hesapmı soracağız..iş İNSAN,ın adil ve adaletli kararlar vermesinde..çünki bu gezegende bütün İŞLER İnsan tarafından İŞLETİLİYOR..yani İnsan işletmeci oluyor bu gezegende..sahibi değil.. Allah adil değilmiş..yada adilmiş..bunun en güzel en kesin sonucunu kendinizde bulabilirsiniz..şöyle.. Biz ne kadar adil olursak Allahta o kadar adildir..ne eksik ne fazla..adaleti uygulayanlar İnsanlarsa karşılıklı ADİL olmaları halinde adaletsizlik diye bir şey kalmaz ortada.. Hem her konuyada Allahı karıştırmayalım..ayıp oluyor.. ''O'' karışıyormu bizim her işimize..kafamıza göre yaşayıp gitmiyormuyuz.. Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2008 oss sınavına gırecek olsa bır ogrencı. bı sekılde sınav komısyonundakı babasından cevap anahtarını alsa baba ıse cocuga ozellıkle ve bıle bıle yanlıs cevapları verse sınava gırse ve dogru sandıgı sıkları ısaretlese sonuclar acıklansa ve sıfır alsa bu babanın cocugunu cezalandırmaya tek bır yonden hakkı vardır o da hıle yapmasından dolayıdır. unıversıteye gıremedıgı ıcın degıl. bu ornegı verırken anlatmaya calıstıgım sey sudur. Allah kaderıme falan tarıhte fılan kısıyı oldureceksın yazsa ve bununlada kalmayıp benı o ısı yanı katlıamı yapıp yapmama konusunda muhayyer bırakmasa bende katıl olsam sonrada benı cehennemıne atsa cayır cayır yansam. kader bu olmasa gerek. Allah'ın muradı kullarını yakmak olsa bunların hıcbırıne ıhtıyacı yok. dogrudan cehennemıne atıverır. bu mantıkla hasa guc sahıbı bır dıktator oldugu ıcın kımsenın karsı koymasıda mumkun olmaz. oysa Allah, ınsanı en guzel surette yaratmıstır. turlu nımetler vermıstır. nımetlerıne bakmak bıle ınsana yanı bıze verdıgı onemı ve sevgıyı anlamamızı gerektırır. butun bunları bı kenara bırakıp gormezden gelen bır hekım mısalı elındekı nesterı sıfa dagıtmak yerıne ınsan katletmek ıcın kullanan bırı elbette ''kaderımde varmıs'' dıyerek mesulıyetten kurtulmus olamaz. sahıp oldugu akıl sayesınde hukmetmesı gereken ıradesını, katıl olma yonunde degıl sıfa dagıtma yonunde kullanmalıdır. burada yada baska bı yerde bı tesadufte soz konusu degıldır. oyle oldugunu ıddıa edenler ıse gıtmek ıcın arabalarına bındıklerınde o arabaya hıc hukmetmemelıdırler zıra araba onları nasıl olsa tesadufen ısyerlerıne goturur. hatta arabalarına bınmek ıcın bıle bısey yapmaları gerekmez aynı tesadufler kendılerını arabalarına dahı bındırebılırler. dunya hayatında cereyan eden hadıseler [ekserıyetle] sebep ve sonuc ılıskısıne baglıdır. sebeplerı yaratan ve sonuclara gıdecek olan kaıdelerı ıkame eden Allah'tır. eger sız bır sılahın namlusunu bırının sakagına dayayıp tetıge basarsanız sebep sonuc ılıskısı ıcınde o kısı olur. burda suc tetıgı cekenındır. tetıgı cekersen adam olur dıyen suclanamaz. hatırlıyorumda azız nesın televızyonda soyle bı soz soylemıstı. ''adam arabasının camına Allah'ın dedıgı olur yazmıs sonrada gıdıp duvara topslamıs ve olmus dıyerek demekkı Allah adamın olmesını ıstıyor'' dıye bı mantık(sızlık) sergıleyıp faturayı Allah'a kesmıstı. lutfen elınızı vıcdanınıza koyun. bu fatura kıme kesılmelıdır Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2008 pekı bana sunu söyle karderım suydu da ben böyle yaptım diyebılecegın bır örnek ver? Değerli arkadaşım, Kaderim buydu ben şunu yaptım gibi bir örneği istemen bana biraz ilginç geldi.Bunu yazsam bile,siz hayır bu kaderin gereğidir demeyecek misiniz?Peki ben ne derim;öyle bir soru olmaz;çünkü kader olması gereken yerdedir.Nasıl mı? Örneği kendimden vereyim.Ben ne doğduğum yeri,ne de ailemi kendim seçmedim.Ama ben tercihlerimi kendim yaptım.Bugün yaşamın her karesinde yol alışın bir kaderdir;ama o yolu çizen benim tercihlerimdir.Ben yanlış kararlar verir;sonrada yok efendim bu benim kaderim dersem;kendi yanlışımı ne kadar rahat zeminlere çekebilirim değil mi? Benim kader anlayışı sorgulamalarım çok oldu;ama kabul ettiğim cevap tek.Sizinle paylaşayımBana çok değer verdiğim bir insan şunu demişti;''Allah için zaman ve mekan kavramı yoktur.O sıfatları ile sonsuzdur.''ve şöyle devam etmişti;''Örneğin bir tepedesin.Görüş alanının içerisinde yer alan bir arabayı düşün.O arabanın sürücüsü yolun 10 km sonrasını görmeyebilir;ama sen o görüş alanından sonrasını da görebilirsin''bir de bu örneğe sınırsız zamanı ekleyin.Bu anlayış bana kader için şunu söylettirdi;''kader olan,olması gerekendir'' Çizilmiş kader anlayışı;lütfen bu konuda kesin ifadelerle beni ikna edebilecek varsa yazsın;yoksa kafamın karışmasını istemem. Gelelim insan yaşamı ile kader anlayışına.Zulümde taraf yoktur,zulümde kader yoktur.Kutsal olan öğreti size;canı veren yine canı alandır'ı öğretiyorsa;bu demektir ki o insan eliyle gelen ölümleri kaderden saymaz. Geçenlerde Simalyıldızı arkadaşımız bana çok güzel bir link vermişti;inanın hayatımda izlediğim en acı duyadı,dua değil yakarıştı,emperyalizme ve ona kulluk edenlere isyandı. Hergün Irakta,afganistanda,filistinde can pazarı yaşanırken,endenozyada insanlar birkaç kuruş para için ezilip ölürken,sudanda açlık çocuklara yaşama fırsatı veriyorken ve buna rağmen bizler parayı putlaştırmışken;kimse bana bu kader demesin.Bunu sonuna kadar red ederim. Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2008 Kader diye bişey yoktur. İnsanların eylemleri vardır. Bide tesadüfler... --0-- Kader masaldır. Allahın da kaderi vardır. Buda masaldır. Allah bigün kendisine karşı gelecek BAY ŞEYTANI nın bu hareketini öngörememiş ve yaratma hatasında bulunmuştur. Sonuç olarak ta ADEMOĞLU nu başına sarmıştır bu belayı. Hata yapıp yaratan kendisidir. Yok etmek yerine Ademin başına bela eden de kendisidir. Bu masal hatalı masaldır. Ama en uzun süren masal olması bakımından da önemlidir. Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2008 Kader diye bişey yoktur. İnsanların eylemleri vardır. Bide tesadüfler... --0-- Kader masaldır. Allahın da kaderi vardır. Buda masaldır. Allah bigün kendisine karşı gelecek BAY ŞEYTANI nın bu hareketini öngörememiş ve yaratma hatasında bulunmuştur. Sonuç olarak ta ADEMOĞLU nu başına sarmıştır bu belayı. Hata yapıp yaratan kendisidir. Yok etmek yerine Ademin başına bela eden de kendisidir. Bu masal hatalı masaldır. Ama en uzun süren masal olması bakımından da önemlidir. uzerınde bu kadar dusunulen, arastırılan, konusulan ve yazılan kıtap masal kıtabı olurmu hıc. olursada sanıyorum tek bır bıcımde acıklanabılır. tesaduf. Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2008 uzerınde bu kadar dusunulen, arastırılan, konusulan ve yazılan kıtap masal kıtabı olurmu hıc. olursada sanıyorum tek bır bıcımde acıklanabılır. tesaduf. Hoca sen , Sn BrainSlapper ın açtığı bir başlık var. Kuran ın Masal Kitabından Ne Farkı var başlığı ve , En Tehlikeli Yalan.... başlığını bir zahmet baştan sona oku. Sorduğun sorunun cevabı da var. Fazlası da. Ama lütfen oku. Bu kıyağımı da unutma. Yukarıdaki gibi zor durumlara düşmez sin. Tesadüf mesadüf !!!!! Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2008 Tesadüf;bence yaşanılanlar ve doğada ki canlılar sadece tesadüfle açıklanmayacak kadar muhteşem! Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2008 Hoca sen , Sn BrainSlapper ın açtığı bir başlık var. Kuran ın Masal Kitabından Ne Farkı var başlığı ve , En Tehlikeli Yalan.... başlığını bir zahmet baştan sona oku. Sorduğun sorunun cevabı da var. Fazlası da. Ama lütfen oku. Bu kıyağımı da unutma. Yukarıdaki gibi zor durumlara düşmez sin. Tesadüf mesadüf !!!!! ılerleme var taklamakan, bı ara cevap bıle vermezdın sımdı kıyak yapmaya basladın. hayırdır. Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2008 Gerçekten öğrenmek istersiniz belki diye... Belli mi olur. Belki okursunuz. Belki faydalanırsınız. Belki zor durumlara düşmekten kurtulursunuz. Belli mi olur. Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2008 Gerçekten öğrenmek istersiniz belki diye... Belli mi olur. Belki okursunuz. Belki faydalanırsınız. Belki zor durumlara düşmekten kurtulursunuz. Belli mi olur. ancak nıyet okumaktan vazgectıgınız zaman gercek ıletısımı yakalamıs olacaksınız. ayrıca benı dusmekten kurtarmaya calısanların dustugu yerden asagı olan tek bı yer var o da *********. kendılerıne uzanan elı farkeden yukarı cıkmayı basarır aksı ebedı cukurdur. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2008 uzerınde bu kadar dusunulen, arastırılan, konusulan ve yazılan kıtap masal kıtabı olurmu hıc. Olur, niye olmasın. Bremen Mızıkacılarını dünyada herkes bilir, çocukluğunda öğrenmiştir. Pamuk Prenses ve Yedi Cüceleri de dünyada herkes bilir, çocukluğunda öğrenmiştir. Bu masalları bilen insan sayısı, Kuran'daki masalları bilen insanlardan daha fazladır. Demek ki, bir şeyin çok konuşulması, bilinmesi, onun masal niteliğini değiştirmiyormuş. Saygılar. Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2008 Olur, niye olmasın. Bremen Mızıkacılarını dünyada herkes bilir, çocukluğunda öğrenmiştir. Pamuk Prenses ve Yedi Cüceleri de dünyada herkes bilir, çocukluğunda öğrenmiştir. Bu masalları bilen insan sayısı, Kuran'daki masalları bilen insanlardan daha fazladır. Demek ki, bir şeyin çok konuşulması, bilinmesi, onun masal niteliğini değiştirmiyormuş. Saygılar. afıyet olsun sozunude herkes bılır ama manasını hemen hıc kımse. nıtelık ve nıcelık hesabı yapmadan olmaz sevgılı braın Alıntı
Φ EVDEYOKUZ Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2008 Tesadüf;bence yaşanılanlar ve doğada ki canlılar sadece tesadüfle açıklanmayacak kadar muhteşem! sn mavi olmayan gökyüzü yaşanılanların ve doğada ki canlıların; muhteşem olması,ya da açıklanamaması Muhammed in ''--ben Tanrı nın elçisiyim...'' demesine inanmanızı gerektirmirmeyeceği gibi, onun,Tanrı nın elçisi olduğunuda ispatlamaz! SAYGILAR Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2008 Aşağıdaki cümlelerde iki doğru bir yanlış önermede bulunacağım. Tespiti size bırakıyorum. --0-- Bakın şu yıldızların gece gökyüzündeki güzelliğine. Bakın 14 ünde ayın güzelliğine. Bü yüzden ben dünyanın en yakışıklı insanıyım. --0-- Dünyanın bir yörüngesi vardır. Ay da dünyanın uydusudur. Bu Sn Doçent in Tanrının elçisi olduğunu gösterir. --0-- Su iki hidrojenle bir oksijen atomunun birleşmesinden oluşur. Dünyanın çoğunluğunu su kaplar. Bu Yüce Uçan Spagettinin Eseridir. Tanrılara armağanıdır. Allah denen varlıkta sudan insanı yaratmıştır. --0-- Doğadaki canlıların mükemmel yapıları vardır. Doğanın kendisi de mükemmel bir ana dır. Bu Allahınvarlığının delili dir. Muhammed de onun peygamberidir. --0-- 2 x 2 = 4 tür. 5 üzeri 3 = 125 tir. Bu Aişe nin peygamberle 17 yaş civarında evlendiğinin ispatıdır. --0-- Saygılar. Alıntı
Φ canımıncanı Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2008 Aşağıdaki cümlelerde iki doğru bir yanlış önermede bulunacağım. Tespiti size bırakıyorum. --0-- Bakın şu yıldızların gece gökyüzündeki güzelliğine. Bakın 14 ünde ayın güzelliğine. Bü yüzden ben dünyanın en yakışıklı insanıyım. --0-- Dünyanın bir yörüngesi vardır. Ay da dünyanın uydusudur. Bu Sn Doçent in Tanrının elçisi olduğunu gösterir. --0-- Su iki hidrojenle bir oksijen atomunun birleşmesinden oluşur. Dünyanın çoğunluğunu su kaplar. Bu Yüce Uçan Spagettinin Eseridir. Tanrılara armağanıdır. Allah denen varlıkta sudan insanı yaratmıştır. --0-- Doğadaki canlıların mükemmel yapıları vardır. Doğanın kendisi de mükemmel bir ana dır. Bu Allahınvarlığının delili dir. Muhammed de onun peygamberidir. --0-- 2 x 2 = 4 tür. 5 üzeri 3 = 125 tir. Bu Aişe nin peygamberle 17 yaş civarında evlendiğinin ispatıdır. --0-- Saygılar. sevgili taklamakan nasılsınız bir süredir bakıyordum kimseden ses çıkmıyordu bende ramazan nedeniyle herhalde diye düşüüüüündüm. bu gün baktıgımda ancak bu kadar dayanabilmiş arkadaşlarım dedim .anladınız degilmi esen kalın Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.