Φ YALINKILIÇ Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2008 Tanık olduğumuz, bildiğimiz en akıllı, becerikli varlığız biz insanlar. Buna rağmen hepimizin bilgisi, becerisi birleşse en ufak bir zerre var edemeyiz var olanları kullanmadan. Yani var oluş en akıllı en becerikli bir varlığın dahi aciz kaldığı bir üstün bilgi ve becerinin ürünüdür. Bildiğimiz, anladığımız, kavradığımız hiç bir şey, var oluşun sebebi olamayacak kadar acizdir, tıpkı bizim gibi. öyleyse tanrı tanımazların iddia ettiği gibi; o çok üstün bilgi ve güç sahibi olan tanrı olmasaydı; onların iddia ettiği gibi, varlık var olmadığında, kendisi de var olamayacak olan, akılsız,güçsüz, kör,sağır,dilsiz tesadüf; bilgili, akıllı ve becerikli bir varlığın, insanın yapamadığı, var edişi yapamazdı. ayrıca iddia ettikleri tesadüfün var olması için ,aralarında tesadüf ilişkisi olacak kadar varlık var olmalıdır.varlığın olmadığı durumda tesadüf var olamaz.tesadüfün kendi varlığı varlığın, var oluşuna muhtaç.yani tesadüf var oluştan önce var olamaz.eger tesadüf varsa, var oluştan sonra var olabilir.öyleyse tesadüfün var oluşun sebebi olduğunu iddia etmek; varlık tesadüfen var oldu demek, imkansızdır. var olan var edemiyorsa, var olmayan nasıl var edebilir. akıllı olan var edemiyorsa, akılsız nasıl var edebilir. güçlü olan var edemiyorsa, güçsüz olan nasıl var edebilir. var olanın var edemediği, var etmekten aciz kaldığı her bir zerre; var olanı aciz bırakan şeydir, yani mucizedir. her zerresiyle tüm varlık alemi bir mucizedir. varlıklar, kendilerini var eden; var edicinin, var edişinde onlara verdiği doğal var oluşsal özelliklere sahiptirler. Kendilerinin dışında bir irade ile, kendilerine verilen bu özellikler ile birbirleri ile etkileşirler. Bu etkileşimler onları var edenin var edişinin üstünlüğü ile birer mucizedirler. Fakat bu etkileşimler; o etkileşimleri yapan varlıklar için, kendi seçimleri olmayan bir takım kazançlar olduğu için mucize değil, doğal olaylardır. Sıvı kalması için uygun sıcaklıkta bulunan suyun, uygun bir çekimle bağlı bulunduğu zeminde, yerde akması gibi. Varlıkların varlıklarının devam ettiği bu doğal ortamda, onların doğasının aciz kalacağı üstün nitelikli var oluşlar da gerçekleşebilir. Bu durum ise insanların mucize adını verdiği durumdur. Aslında her zerresiyle bir mucize içinde yaşadıkları halde, alışkınlık sebebiyle düşünmeden içinde yaşadıkları mucizeler evreninde alışkınlıklarının dışında gerçekleşen bu tür oluşumlar düşüncelerini, dikkatlerini uyandıran çok önemli uyarıcılardır. ne var ki mucizelerin, kendilerinin doğru sözlülüğünün delili olarak verildiği, tanrının elçileri ve tanrının dostları her zamanda, her mekanda, herkese ulaşmamış olabilir. Tanrının elçilerine verilen mucizeler kendi zamanlarına mahsus olmuş veya sonra gelenlerden gizli kalmıştır genelde. tanrının son elçisi(ona salat ve selam)muhammed’e verilen en büyük mucize, tanrının indirdiği kitap kur’an dır.ve o büyük mucize elimizde, dilimizde, gönlümüzde, bizimledir. kur’an, benzerini insanların yazmaktan aciz kalacağı bir kitaptır, bu sebeple mucizedir. Bu kitabın gayesi kur’an ın mucizelerinden bir bölümü olan,kur’an ın matematik mucizelerini açıklamaktır. Yazının telif hakkı yazar adı ve web sayfasının yayınlanmasından ibarettir. alıntı : yazar, ali kenan aydın Alıntı
Φ doçent Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2008 merhaba yalınkılıç Tanık olduğumuz, bildiğimiz en akıllı, becerikli varlığız biz insanlar. Buna rağmen hepimizin bilgisi, becerisi birleşse en ufak bir zerre var edemeyiz var olanları kullanmadan. burada haklısınız bu sebeble her şeyi yaratan yüce HİSPORATAMUS DİYORUZ öyleyse tanrı tanımazların iddia ettiği gibi; o çok üstün bilgi ve güç sahibi olan tanrı olmasaydı; onların iddia ettiği gibi, varlık var olmadığında, kendisi de var olamayacak olan, akılsız,güçsüz, kör,sağır,dilsiz tesadüf; bilgili, akıllı ve becerikli bir varlığın, insanın yapamadığı, var edişi yapamazdı. SİZDEN RİCAM BURADA TANRI TANIMAZ DEĞİLDE YÜCE HİSPORATAMUSU TANIMAZ DİYELİM tanrının son elçisi(ona salat ve selam)muhammed’e verilen en büyük mucize, tanrının indirdiği kitap kur’an dır.ve o büyük mucize elimizde, dilimizde, gönlümüzde, bizimledir. yüce tenrı HİSPORATAMUSUN SON elçisi benim sevgili yalınkılıç ben doçent yüce hisporatamus tarafından elçi olarak seçildim şimdi salat ve selamları bana yollayıonki sizi af ettireyim sizi villada ağırlatayım "ey yüce hisporatamus senini varlığına şahidim bizi af et bizi villanda ağırla (havuzlu olsun) hispo ya hispo(islamda amin) saygılar sevgiler Alıntı
Φ uzak Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2008 mücizen var mı ki sana inanalım sayın elçi . Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2008 bence de bu kadar mükemmel bir düzen bir yaratıcıyı zorunlu kılar Alıntı
Φ doçent Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2008 mücizen var mı ki sana inanalım sayın elçi . muhammedin mucizesi nedir? keza ben bir kitapla geldim muhmmaede kuran bana prosataryus verildi neden 1400 yıl evvel yaşadığına inandığınız birisine sanki bu gün mucize indirömişte sizde görmüş gibi iman ediyorsunuzda bana iman etmiyorsunuz SÖYLERMİSİNİZ MUHAMMEDİN MUCİZELERİNİ GÖRDÜNÜZMÜ? Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2008 muhammedin mucizesi nedir? keza ben bir kitapla geldim muhmmaede kuran bana prosataryus verildi neden 1400 yıl evvel yaşadığına inandığınız birisine sanki bu gün mucize indirömişte sizde görmüş gibi iman ediyorsunuzda bana iman etmiyorsunuz SÖYLERMİSİNİZ MUHAMMEDİN MUCİZELERİNİ GÖRDÜNÜZMÜ? Siz bir şeye inanmak için illle de görmek gerektiğine mi inanıyorsunuz?Siz sizden önce geçen hatta sizin zamanınızla birlikte sizin görmediğiniz yerde gerçekleşenlere inanmıyor sunuz o zaman?Size göre tarihe atıfta bulunarak fikirlerinize dayanak noktası aramak da dayanak göstermek de yanlış öyle mi?Yer çekimi yasasını Nevton buldu gördün mü gözünle Nevton'u?Edison'un yanında olmadığın için inan mıyor musun ampulu bulduğuna?Akp'mi buldu yoksa ampulu?Şimdi şu yazıları benim yazdığıma da inanmıyorsun?Senin gibi düşünen insanların olacağını Kuran'ı Kerim bildirmiş yıllar önce sen görmesen de!Buyur meydan senin sen de öyle bir öğreti getir ki peşinden gelsin kitleler! MUHABBETLE... Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2008 Siz bir şeye inanmak için illle de görmek gerektiğine mi inanıyorsunuz?Siz sizden önce geçen hatta sizin zamanınızla birlikte sizin görmediğiniz yerde gerçekleşenlere inanmıyor sunuz o zaman?Size göre tarihe atıfta bulunarak fikirlerinize dayanak noktası aramak da dayanak göstermek de yanlış öyle mi?Yer çekimi yasasını Nevton buldu gördün mü gözünle Nevton'u?Edison'un yanında olmadığın için inan mıyor musun ampulu bulduğuna?Akp'mi buldu yoksa ampulu?Şimdi şu yazıları benim yazdığıma da inanmıyorsun?Senin gibi düşünen insanların olacağını Kuran'ı Kerim bildirmiş yıllar önce sen görmesen de!Buyur meydan senin sen de öyle bir öğreti getir ki peşinden gelsin kitleler! MUHABBETLE... Peki Yüce Peygamber Doçent'e ve onun mucizesi prosataryus'a neden inanmıyorsun? Yüce Yaratıcı HİSPORATAMUS seni affetsin. Senin gibi inkarcıların çıkacağını da söyledi zaten Yüce HİSPORATAMUS. O ayeti ben bizzat dinledim Yüce Doçentten. Saygılar. Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2008 Peki Yüce Peygamber Doçent'e ve onun mucizesi prosataryus'a neden inanmıyorsun? Yüce Yaratıcı HİSPORATAMUS seni affetsin. Senin gibi inkarcıların çıkacağını da söyledi zaten Yüce HİSPORATAMUS. O ayeti ben bizzat dinledim Yüce Doçentten. Saygılar. Senin dinin sana benim dinim bana Brain...Sizin Hisporatamus semavi dinlerden önce mi söyledi inkarcıların çıkacağını?Başka neler söyledi onları da yazarsanız karşılaştırabiliriz belki! MUHABBETLE... Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2008 Senin dinin sana benim dinim bana Brain...Sizin Hisporatamus semavi dinlerden önce mi söyledi inkarcıların çıkacağını?Başka neler söyledi onları da yazarsanız karşılaştırabiliriz belki! MUHABBETLE... Herşeyi yaratan Yüce Hisporatamus'un dini insan doğasına hitap eden bir dindir. İnsanın varlığıyla birlikte başlar. Arada hayali ilahlardan vahiy aldıklarını iddia eden sahte peygamberler gelip onun dinini değiştirmeye çalışmışlardır. Ama Yüce Hisporatamus'un dini galip gelecektir. Yüce Hisporatamus'un, sahte peygamberlerce bozulan dininin öğretilerini insanlar ortaya çıkarıp sahte öğretilerden temizlemeye çalışmaktadırlar. Bugüne kadar ortaya çıkarılabilen öğretileri İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi olarak duyurulmuştur. Şuradan okuyabilirsiniz :-http://www.unhchr.ch/udhr/lang/trk.htm- Saygılar. Alıntı
Φ YALINKILIÇ Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2008 Adı ne olursa olsun bir yaratıcının varlığının gerkli olduğuna inanmış tarzda yazan, yazımın doğruluğunu kabul etmiş. (Salat ve selam ona) Yüce ALLÂH'ın Elçisi MUHAMMED'in mu'cizesini merak ediyorsun. O'nun mu'cizesi KUR'ÂN'dır , öyleyse KUR'ÂN mu'cizeleri hakkında yazılanları oku. Sormana bakılırsa mu'cizeleri varsa inanacaksın, ya KUR'ÂN mu'cizelerine inanırsın yada yanlış olduklarını isbatlarsın. EĞER KUR'ÂN GERÇEKTEN MU'CİZE İSE, CENNET VE CEHENNEM VAR , O TAKTİRDE "İNSAN HAKLARI EVRENSEL BEYANNAMESİ" SİZİ CEHENNEMDEN KURTARAMAZ, TEVBE EDİN. (20 taha, 47). “…ve Sağ Olsun kim uydu (Gerçeğe) İletene”. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2008 Adı ne olursa olsun bir yaratıcının varlığının gerkli olduğuna inanmış tarzda yazan, yazımın doğruluğunu kabul etmiş. (Salat ve selam ona) Yüce ALLÂH'ın Elçisi MUHAMMED'in mu'cizesini merak ediyorsun. O'nun mu'cizesi KUR'ÂN'dır , öyleyse KUR'ÂN mu'cizeleri hakkında yazılanları oku. Sormana bakılırsa mu'cizeleri varsa inanacaksın, ya KUR'ÂN mu'cizelerine inanırsın yada yanlış olduklarını isbatlarsın. EĞER KUR'ÂN GERÇEKTEN MU'CİZE İSE, CENNET VE CEHENNEM VAR , O TAKTİRDE "İNSAN HAKLARI EVRENSEL BEYANNAMESİ" SİZİ CEHENNEMDEN KURTARAMAZ, TEVBE EDİN. (20 taha, 47). “…ve Sağ Olsun kim uydu (Gerçeğe) İletene”. Sayın Yalınkılıç, Kuran denilen kitabın mucüze olmadığını burada onca arkadaşımız yazdı çizdi ve halen yazıp çiziyorlar. Siz hala tutmuş diyorsunuz ki: ''yanlış olduklarını isbatlarsın''. Bir de şu: ''EĞER GERÇEKTEN MUCİZE İSE'', yani siz de mi pek inanmıyorsunuz mucize olduğuna da, ''EĞER GERÇEKTEN MUCİZE İSE'' diyorsunuz. Bir mümin ağzından çıkan sözlere dikkat etmeli. Şimdi ''EĞER MUCİZE İSE'' ne demek oluyor? Hemen tövbe edin yoksa cehenneme odun olacaksınız, demedi demeyin! Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2008 Adı ne olursa olsun bir yaratıcının varlığının gerkli olduğuna inanmış tarzda yazan, yazımın doğruluğunu kabul etmiş. (Salat ve selam ona) Yüce ALLÂH'ın Elçisi MUHAMMED'in mu'cizesini merak ediyorsun. O'nun mu'cizesi KUR'ÂN'dır , öyleyse KUR'ÂN mu'cizeleri hakkında yazılanları oku. Sormana bakılırsa mu'cizeleri varsa inanacaksın, ya KUR'ÂN mu'cizelerine inanırsın yada yanlış olduklarını isbatlarsın. EĞER KUR'ÂN GERÇEKTEN MU'CİZE İSE, CENNET VE CEHENNEM VAR , O TAKTİRDE "İNSAN HAKLARI EVRENSEL BEYANNAMESİ" SİZİ CEHENNEMDEN KURTARAMAZ, TEVBE EDİN. (20 taha, 47). “…ve Sağ Olsun kim uydu (Gerçeğe) İletene”. Sayın YALINKILIÇ, "Allah yaratmadı, Hisporatamus yarattı demek" bir yaratıcı olması gerektiğini kabul etmek demek değildir; Hisporatamus inancı sana ne kadar saçma geliyorsa, Allah inancının da aynı kategoride olduğunu göstermek için oluşturulmuş bir parodidir. * Sayın YALINKILIÇ, Senden birşey rica ediyorum: Kuran'ın mealini al eline, baştan sonra oku. İslamiyet'in en büyük gücü, ümmi bir din olmasıdır derler, bu gurur duyulacak bişey değil aslında. Bir dinin en büyük gücü, bilinmemesi olabilir mi? Öğrenin bakalım şu mucize neymiş. Saygılar. Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2008 Sayın YALINKILIÇ, "Allah yaratmadı, Hisporatamus yarattı demek" bir yaratıcı olması gerektiğini kabul etmek demek değildir; Hisporatamus inancı sana ne kadar saçma geliyorsa, Allah inancının da aynı kategoride olduğunu göstermek için oluşturulmuş bir parodidir. * Sayın YALINKILIÇ, Senden birşey rica ediyorum: Kuran'ın mealini al eline, baştan sonra oku. İslamiyet'in en büyük gücü, ümmi bir din olmasıdır derler, bu gurur duyulacak bişey değil aslında. Bir dinin en büyük gücü, bilinmemesi olabilir mi? Öğrenin bakalım şu mucize neymiş. Saygılar. bu kadar uzun bır metnın ustelık bu kadar uzun surede yazılmıs olmasına ragmen sureklı bır kafıye ıle yazılmıs bı baska ornegı varmı. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2008 bu kadar uzun bır metnın ustelık bu kadar uzun surede yazılmıs olmasına ragmen sureklı bır kafıye ıle yazılmıs bı baska ornegı varmı. Sen git Kuran'ı bir oku gel kardeşim. Kuran dediğin şey tekrarları çıkarırsan % 95'i gider. Aynı hikayeleri sürekli tekrarlamak marifetse, bak bilgisayarlarda koplaya-yapıştır işlemi var, sen bile yaparsın. Saygılar. Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2008 Sen git Kuran'ı bir oku gel kardeşim.Kuran dediğin şey tekrarları çıkarırsan % 95'i gider. Aynı hikayeleri sürekli tekrarlamak marifetse, bak bilgisayarlarda koplaya-yapıştır işlemi var, sen bile yaparsın. Saygılar. ıcerık konusmuyoruz kardes metnın mucızesını konusuyoruz. dedıgın gıbı bıle olsa aynı seyler farklı yerlerde boylesıne edebı halde yazabılecek kım var. yazmaklada kalınmamıs dıkkat et. oyle bı metın yazılmıs kı ınsanlar tamamını butununu br cok makamda okunabılmıs. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2008 ıcerık konusmuyoruz kardes metnın mucızesını konusuyoruz. dedıgın gıbı bıle olsa aynı seyler farklı yerlerde boylesıne edebı halde yazabılecek kım var. yazmaklada kalınmamıs dıkkat et. oyle bı metın yazılmıs kı ınsanlar tamamını butununu br cok makamda okunabılmıs. Rock'çılar ve Hip-Hop'çular da eski arabesk parçaları söylüyorlar, her makamda söylenebilir her söz/şiir. Ayrıca sen Kuran'ı oku bir. Senin dediğin gibi olsa bileyi falan boşver, sen kendin bak nasılmış. Saygılar. Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2008 Rock'çılar ve Hip-Hop'çular da eski arabesk parçaları söylüyorlar, her makamda söylenebilir her söz/şiir.Ayrıca sen Kuran'ı oku bir. Senin dediğin gibi olsa bileyi falan boşver, sen kendin bak nasılmış. Saygılar. ıyı bı yere geldık. bu benım sık verdıgım bı ornektır. mesela cocuklugumuzda dınledıgımız ve alıstıgımız sarkının aynısını bı baskası okudugu zaman bıle aynı tarzda okumus dahı olsa olmamıs derız. yahut hepımız ıcın en guzel yemegı yapan kendı annemızdır. neden. ona gore sekıllenmısızdırde ondan. ılkokulda ogretmıslerdı; sıvılar konuldıgı kabın seklını alır teorısını. bende dıyorum kı ınsanda aynı sıvı mısalı bulundugu cevrenın seklını alır ekserıyetle. o kalıbın dısına cıktıkları zaman sırıtır. popcunun arabesk okumasıda bunun gıbıdır. sayenızde bakıyorum ve bunun ıcın tesekkur edıyoruz sıze. ınsaallah hıdayetınıze hıdayetımıze vesıle olur. Allah kalbınızı kalbımızı acar. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.