Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Hint kaynaklarında "ay yarılmasının milat alındığı" uydurmasını ilk kez duyuyorum. Zaten nerde inanılmayacak bir acaiplik olsa, bunu ya Hintliler biliyordu olur, ya Mısırlılar...

Ay'da bulunan söz konusu yeryüzü şekli, yarıktan çok bir kırıktır. Kabuk bir tarafta çökmüştür ve diğerine göre aşağı inmiş, diğer kenar aynı kalmıştır. Bu yüzden güneşin belli bir konumunda gözlenebilir, diğer konumlarda gözlenemez. Ay'ın toplam görünür yüzüne oranla da çok küçüktür. İkiye ayrılmış bir Ay yüzeyinde boydan boya olması gerekirdi. Zaten Ay katı bir bilye değildir ki yarılsın! İçi mağma ile doludur. Yani sıvı bir cisimdir, jeoloji bilmeyenlere tuhaf gelse de... Dış kabuk gerçekte çok incedir, bize kalın gelse de çapa göre çok incedir. Ay'ın kabuğu yarılsa bile Ay'ın ikiye ayrılması hiç bir şekilde olası değildir.

Zaten Muhammed Ay'ı yardığını hiç iddia etmemiştir. Bu konudaki tek veri: "Saat yaklaştı... Ay yarıldı..." ifadeleridir. Kuranda bu tip taktikler kullanılır. Ortaya belirsiz bir şey atar ve onu dallandırıp budaklandırmayı inananlarına bırakır. Tüm diğer mucizeler de böyledir. "Attığında sen atmadın, lakin Allah attı..." Bu da ayet. Ama ne attı, kime attı, kim tuttu, hiç ayrıntı yok. Lafa gelirse bir avuç kum atmış da tüm kafirlerin gözüne gitmiş.

İşte mucizeler böyle belirsiz ifadelere dayandırılan atmasyonlardır. Ayrıca Muhammed mucize taleplerinden öyle bunalmış ki, mucize isteyenleri yerden yere vurmuş, kafirlikle itham etmiştir. İnanacak olanın zaten inanacağını, inanmayacak olana mucizenin kâr etmeyeceğini söylemiştir. O yüzden kimse mucize talep etmemiş, edememiş, mucize üretimi ölümünden sonra başlamıştır.

Tabii ki gökbilimciler ne bu Ay yarığına hayret etti, ne de doğal olmadığını söylediler. Bunlar da tamamen uydurma...

• Cevaplar 108
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
hiç alçakgönüllülük yapmayın sayın Yarasa, topu başarıyla saha dışına atan sizlersiniz...

yok uçan spagetti yaptı, yok zeus yarattı, yok bilim yüzyıllardır araştırıyor biz nasıl açıklayalım dediniz... soruların hiçbirini yanıtlayamadınız...

şimdi de biz soruların hiçbirine cevap alamıyoruz... hani bilim herşeyi çözerdi.. hani bilim herşeydi.

hani bilim herşeyi açıklıyordu, her konu bilimsel veriler ışığında açıklanabilirdi..... ama bilim bunları yüzyıllardır açıklayamamış... ilginçççç......

Bildiğim kadarıyla Japonya'nın bulunduğu Adalar silsilesi ile Asya Kıtası arasında, okyanus tabanında dünyanın en uzun ve en derin yarığı bulunmaktadır.

Sanırım zamanında başka bir gezegenin peygamberi de dünyayı ikiye bölmüş!

Düşünün bir kere:

Hadi ay yarıldığında dünyada bir sürü yeryüzü faaliyetlerinin olacağını es geçelim...

Herhangi bir başka toplumun bu olaya rastlamaması durumunu da es geçelim...

Akıl var mantık var,

Karşınıza bir adam geliyor ve tek bir el hareketi ile koskoca Ay'ı ikiye bölüyor...

Burada Sayın Bilimselci'den, Sayın BrainSlapper'dan, Sayın Yarasa'dan, Sayın DemirEfe'den tutunda en sağlam ateiste kadar kimi alırsanız alın...

Ben sanmıyorum ki onların karşısına birisi gelip, tek parmak işareti ile (halüsinasyon ve sihirbazlık hilesi ya da kandırmaca olmadığı sürece) Ay'ı ikiye böldüğünde ona inanmasınlar!

Kaldı ki 15 asır önceki, bugünden kat kat bilgisiz insanlar böyle bir olay karşısında hala inanmamış olsunlar...

Ya hu adam Ay'ı ikiye bölüyor, en sağlam ateist bile inanırdı böyle bir durumda.

"Ay" bu ya hu...

Boru değil...

Ama biz bir bakıyoruz ki, koskoca Ay'ın yarılması olayının söylenmesine rağmen

Mucize isteyenler sanki her canları sıkıldığında Ay yarıyormuşlar gibi sıradan bir olay gibi karşılayıp hala inanmamışlar Hz. Muhammed'in Ay'ı yarmasına rağmen!

İşte bu yüzden, birde inanmayan insanların olması nedeniyle Ayın yarılması diye bir olayın olmadığından emin olabiliriz.

Komik olan ise şu:

İnançlı arkadaşlar diyor ki

"Onların kalpleri mühürlendiği için mucizeyi göremediler."

Tanrı hem onların kalplerini mühürlüyor göremesinler diye...

Hemde göremediler diye onları cezalandırıyor, kafirler diyor...

Tuhaf...

Gönderi tarihi:
hiç alçakgönüllülük yapmayın sayın Yarasa, topu başarıyla saha dışına atan sizlersiniz...

yok uçan spagetti yaptı, yok zeus yarattı, yok bilim yüzyıllardır araştırıyor biz nasıl açıklayalım dediniz... soruların hiçbirini yanıtlayamadınız...

şimdi de biz soruların hiçbirine cevap alamıyoruz... hani bilim herşeyi çözerdi.. hani bilim herşeydi.

hani bilim herşeyi açıklıyordu, her konu bilimsel veriler ışığında açıklanabilirdi..... ama bilim bunları yüzyıllardır açıklayamamış... ilginçççç......

Bilim ile dinin çelişkileri; bilimi, dini ispat etmek adına kullanmak isteyenlere ve ancak işine gelmeyince din ayrı bilim ayrı diyenlere gerekli cevapları vereceğim.. Merak etmeyin siz...

Gönderi tarihi:
Hint kaynaklarında "ay yarılmasının milat alındığı" uydurmasını ilk kez duyuyorum. Zaten nerde inanılmayacak bir acaiplik olsa, bunu ya Hintliler biliyordu olur, ya Mısırlılar...

Ay'da bulunan söz konusu yeryüzü şekli, yarıktan çok bir kırıktır. Kabuk bir tarafta çökmüştür ve diğerine göre aşağı inmiş, diğer kenar aynı kalmıştır.

Teşekkürler demirefe;

Bunları ayrıntılı konuşacağız. Bu safsataların ne olduğunu gün yüzüne çıkaracağız. bakalım havadan sıkmak ile oluyor mu...

Gönderi tarihi:
Sevgili Dostlar ;

Yoksa Burada da mı Şakkı Kamer Mucizesi Tartışılıyor.

Aynı Anda İki Farklı Başlıkta (Hz. MUHAMMED'E İNANMAYAN BİR TOPLUM VEYA KİŞİLER BU AYETLERE GÖRE NASIL ZALİM OLUR) Tartışılmakta Bu Konu.

Tebrik ediyorum Tartışmacıları. Büyük Gayret Sergiliyorlar.

Ama Elimde Değil, Ne Yapayım. Hatırlatmak Zorunda Hissdiyorum Kendimi ;

Bu Bilimsel Olarak Ele Alınmaya , Araştırılmaya, İncelenmeye, ve Anlaşılmaya Çalışılan Hadise Var ya , BİR MUCİZE dir.

Anlıyor mu su nuz ...?

Bir MUCİZE yi , İnsani ve Bilimsel Bir Yaklaşım İle Tartışmaya Çalışıyorsunuz.

Bir Hatırlatayım Dedim...

Saygılarımla. Doğan Gülbudak

Sayın birvarmışhiçyokmuş...

Hani Bilim, Tanrı'nın varlığını ispatlardı?

Mucizelerin ne olduğunu ispatlayamayan ve onların geçersizliğini ortaya koyan Bilim

Nasıl olurda Tanrı'yı ispatlar?

İşinize gelince "Bilim"...

Gelmeyince "Mucize"...

Gönderi tarihi:
Sevgili Dostlar ;

......

Bu Bilimsel Olarak Ele Alınmaya , Araştırılmaya, İncelenmeye, ve Anlaşılmaya Çalışılan Hadise Var ya , BİR MUCİZE dir.

Anlıyor mu su nuz ...?

Bir MUCİZE yi , İnsani ve Bilimsel Bir Yaklaşım İle Tartışmaya Çalışıyorsunuz.

Bir Hatırlatayım Dedim...

Biz iki başlıkta da aynı duruşu sergiledik.

Ay muhammed yada onun İlahı tarafından yarılmamıştır.

Bu mucize denilen olay olmamıştır.

Masaldır.

Yalandır.

İnsanları kandırmaktır. Dedik.

Başka ne dedik , bu olay bilimsel olarak mümkün değil dedik.

Olamaz dedik.

Ayı ikiye yar , hooop sen şuraya seden buraya... Gördüyseniz madem... Birleştirelim geri.... Hoooop. İşte oldu.

Buna inanmamızın mümkün olmadığını da söyledik.

Diğer başlıktaki arkadaş ta İslam dinine bilimsel deyince.

Bizde bu da mı bilimsel diye örnek verdik.

Ve bu başlıkta ta ciddi tartışılmaya başlandı. Buna da dikkat edelim.

Konu bu. Anlaşılması ümidi ile.

Ben bir soru sorayım o zaman. Direkt. Bakalım cevap nasıl gelecek.

- Ay Muhammed in parmak hareketi ile ikiye yarılmışmıdır Sn Doğan hocam.

- Yarıldı ise eğer , parçalar biri bir tepeye diğeri de öbür tepeye giderken , magma şeklindeki sıvı akmışmıdır. Sağa sola saçılmış mıdır.

-

Saygılar.

Gönderi tarihi:

Seni, herşeyi, evreni yaratan, herşeyi gören, yüceler yücesi Uçan Spagetti Canavarını inkar etmeyi bırak artık.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Biz iki başlıkta da aynı duruşu sergiledik.

Ay muhammed yada onun İlahı tarafından yarılmamıştır.

Bu mucize denilen olay olmamıştır.

.

.

Saygılar.

Sevgili Taklamakan ;

Soruyorsunuz ki ;

Ay Muhammed in parmak hareketi ile ikiye yarılmışmıdır Sn Doğan hocam.

- Yarıldı ise eğer , parçalar biri bir tepeye diğeri de öbür tepeye giderken , magma şeklindeki sıvı akmışmıdır. Sağa sola saçılmış mıdır.

Alıntı Taklamakan

Deriz ki ;

Öncelikle Hocalık Bizim İşimiz Değildir. Lakin, Yinede Sorularınızı Yanıtlandırabileceğimizi Düşünüyoruz.

Şöyleki ;

Şakkı Kamer Mucizesinde Ay İkiye Bölünmüştür. Bunu Size İspatlayabilmek için Bizim ya da HerHangi Bir İnsan ın Elinde,

O An da Çekilmiş Bir Video Kaydı Bulunmamaktadır. Yani Kimse Siz e İşte İspatı Diyemez.

Bizim İspatımız, Kuran ı Kerim dir. Sanırım Bu da Sizi Bağlamaz.

Gelelim, Bu Hadise Efendimizin Parmağı İle mi Gerçekleşmiştir ? Sorusuna ;

Hayır. Peygamberimiz Bir Mucize Yaratamaz, Mucizeleri de, Diğer Her Şey Gibi ALLAH Yaratır.

Efendimiz Yalnızca Bu Hadise nin Vücuda Gelebilmesi adına Rabbine Niyaz Etmiştir.

Rabbi Olan ALLAH da, Peygamberimizi Kafirler Önünde Mahcup Etmemiş, ve

Efendimizin Parmağının Doğrultusunda, Kudretiyle Ay ı Ortadan İkiye Bölmüştür.

Gelelim, Ayın İçerisinden Mağma Şeklinde Sıvı Akmışmıdır ? Sorusuna ,

Bu Soruyu Sizin Gibi BİLİMSEL Bir İnsan a Hiç Yakıştıramadım Doğrusu, Nasıl Böyle Bir Soru Tahayyül Edebiliyorsunuz ?

Bakınız ; Ay Bir Yıldız Değildir, Bir Uydu dur. Yani; Yıldız Gibi Yanmaz, Sıcak Değildir, Soğuktur.

Dolayısı İle Merkezinde Bir Mağma Tabakası ve Çekirdek Taşısada,

Neredeyse Tamamen Donmuş ve Katı Haldedir. Akışkan Kıvamda Değildir.

Sanırım Dünya mız İle Uydusu Ay ı Birbirine Karıştırdınız.

Neyse En Azından Bugünlük Tartışmak Yerine, Bir Şeyler Öğrenmiş Oldunuz. Bu da Bir Gelişmedir Aslında.

Gönderi tarihi:

Ben yazımda mıktar belirtmedim.

Az yada çok. Mağma sağa sola sacıldı mı dedim.

Neyse ki , siz de bu kadar eleştiridien sonra , sorulara nasıl cevap verıilmesi gerektiğini öğrenmiş oldunuz.

Bizde sizin AY ın yarılması na inandığınızı öğrendik.

Hernekadar etrafda saçılan bişey var mı yok mu cevabı gelmemiş olsa da.

İlerleme var.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Ben yazımda mıktar belirtmedim.

Az yada çok. Mağma sağa sola sacıldı mı dedim.

Neyse ki , siz de bu kadar eleştiridien sonra , sorulara nasıl cevap verıilmesi gerektiğini öğrenmiş oldunuz.

Bizde sizin AY ın yarılması na inandığınızı öğrendik.

Hernekadar etrafda saçılan bişey var mı yok mu cevabı gelmemiş olsa da.

İlerleme var.

Saygılar.

Sevgili Taklamakan ;

Bakınız, Siz Alıntı yı Bile Eksik Yapmışsınız ;

Biz Ne Dedik, Buyurunuz Okuyunuz ;

Bakınız ; Ay Bir Yıldız Değildir, Bir Uydu dur. Yani; Yıldız Gibi Yanmaz, Sıcak Değildir, Soğuktur.

Neredeyse Tamamen Donmuş ve Katı Haldedir. Akışkan Kıvamda Değildir.

Sanırım Dünya mız İle Uydusu Ay ı Birbirine Karıştırdınız.

Alıntı Bizzat BirVarmışHiçYokmuş' tan

Şimdi Anlayabildiniz mi ...?

Sizin Öğrenmeniz Gereken ;

Ayın İçerisindeki Mağma nın Boyutu ya da Miktarı Değil ,

O Mağma nın (Sizin Zannettiğiniz Gibi) Akışkan Kıvamda Olmadığı Gerçeğidir.

Anladınız mı ...?

Tekrar Ediyorum ; Ayın Çekirdeğinde ki Mağma Tabakası Donmuştur, Akıcı Değildir.

Yani Ay Ortasından Yarılsa Bile ,İçindeki Mağma Kimsenin Tepesine Akamaz. Merak Etmeyiniz.

Pekiyi Siz Ne Diye ; Bunu Öğrenmiş Olmanız Adına Bize Teşekkür Etmek Yerine ,

Hala Daha ''Soruma Cevap Alamıyorum'' Diyebiliyorsunuz ...?

Bir Teşekkür Bu Kadar mı Zor ...?

Gönderi tarihi:

Ay dünya kadar magmatik yapı içermese de, hiç bir zaman bilye gibi katı bir cisim olduğu iddia edilemez. Yapılan sismik incelemelerde, Ay içlerine gönderilen ses dalgalarının büyük ölçüde bozulmadan yayıldığı, buna göre katı kabuğunun çok ince olmadığı anlaşılıyor. Ama bu, tamamen katı olduğu anlamına gelmez. Magma sızması ile oluşmuş bir çok yüzey şekline sahiptir. En önemli örnek, meteor çarpması ile oluşan kraterlerin içi magma ile dolmuştur. Yani meteor çarpması kabuğu delmiş ve magma ortaya çıkmış. "Deniz" adı verilmiş düzlükler de magma taşmaları ile kaplanmış yüzeylerdir. Magma ise zaten katı olmayan, akışkan, erimiş kaya demek. "Magma var ama donmuş halde" demenin hiç bir bilimselliği yoktur. Donan magma kaya olur, ona artık magma denmez.

Küçük bir gök cismi olduğu için şimdi büyük ölçüde soğumuş olması muhtemel. Günümüzde yüzeye hiç magma çıkışı gözlenmiyor zaten. Ama içinde magma kesinlikle vardır.

Doğan bey, çok taç ve ofsayt atışına neden oluyorsunuz. Başta "bu mucize, bilimsel tartışılmaz" dediniz, şimdi Ay'ın bir "yıldız olmadığını" söyleyerek bilimsel açıklamalara girişiyor ve fena halde ofsayta düşüyorsunuz. Dünyamız ve tüm kayasal gezegenler de yıldız değildir, ama içleri magma ile doludur. Biraz daha düşünerek yanıt vermelisiniz. Yıldız ateşinin magma ile hiç alakası yoktur.

Gönderi tarihi:
Ay dünya kadar magmatik yapı içermese de, hiç bir zaman bilye gibi katı bir cisim olduğu iddia edilemez. Yapılan sismik incelemelerde, Ay içlerine gönderilen ses dalgalarının büyük ölçüde bozulmadan yayıldığı, buna göre katı kabuğunun çok ince olmadığı anlaşılıyor. Ama bu, tamamen katı olduğu anlamına gelmez. Magma sızması ile oluşmuş bir çok yüzey şekline sahiptir. En önemli örnek, meteor çarpması ile oluşan kraterlerin içi magma ile dolmuştur. Yani meteor çarpması kabuğu delmiş ve magma ortaya çıkmış. "Deniz" adı verilmiş düzlükler de magma taşmaları ile kaplanmış yüzeylerdir. Magma ise zaten katı olmayan, akışkan, erimiş kaya demek. "Magma var ama donmuş halde" demenin hiç bir bilimselliği yoktur. Donan magma kaya olur, ona artık magma denmez.

Küçük bir gök cismi olduğu için şimdi büyük ölçüde soğumuş olması muhtemel. Günümüzde yüzeye hiç magma çıkışı gözlenmiyor zaten. Ama içinde magma kesinlikle vardır.

Doğan bey, çok taç ve ofsayt atışına neden oluyorsunuz. Başta "bu mucize, bilimsel tartışılmaz" dediniz, şimdi Ay'ın bir "yıldız olmadığını" söyleyerek bilimsel açıklamalara girişiyor ve fena halde ofsayta düşüyorsunuz. Dünyamız ve tüm kayasal gezegenler de yıldız değildir, ama içleri magma ile doludur. Biraz daha düşünerek yanıt vermelisiniz. Yıldız ateşinin magma ile hiç alakası yoktur.

Sevgili demirefe ;

Ben Futbol dan Hiç Anlamam, Benim Anlayacağım Dilden Konuşun Lütfen.

Bırakın Taç ı Ofsayt ı da Şunu Söyleyin ;

Siz ce ;

Ay İkiye Bölünürse İçinden Sıvı Halde Mağma Akabilir mi ...?

Evet Bana Sorulan Soru Bu idi, Biz de HAYIR Dedik.

Bakalım Siz Ne Yanıt Vereceksiniz. (Ofsayt ı Falan Karıştırmadan Yani.)

Gönderi tarihi:
Ay İkiye Bölünürse İçinden Sıvı Halde Mağma Akabilir mi ...?

Akamaz. Benim söylediğim ise bu değil. Ben Ay'ın katı bir bilye gibi ikiye ayrılamayacağını söylüyorum. Ayrıldığı zaman iki yarım küre biçiminde kalamaz. Böyle bir olay fizik açısından mümkün değildir. Kabukta muazzam çökmelere, çok büyük deformasyonlara uğrar. Ay Ay'lıktan çıkar, mümkünü yoktur.

"Böyle bir ayrılma gerçekte olmadı, ama mucize olarak öyle göründü" deyin, biz de bilim dışı dogmalara inandığınızı anlayalım. Bu mucize iddiasını bilimsel bir kılıfa sokmanın hiç bir yolu yoktur...

Gönderi tarihi:
Akamaz. Benim söylediğim ise bu değil. Ben Ay'ın katı bir bilye gibi ikiye ayrılamayacağını söylüyorum. Ayrıldığı zaman iki yarım küre biçiminde kalamaz. Böyle bir olay fizik açısından mümkün değildir. Kabukta muazzam çökmelere, çok büyük deformasyonlara uğrar. Ay Ay'lıktan çıkar, mümkünü yoktur.

"Böyle bir ayrılma gerçekte olmadı, ama mucize olarak öyle göründü" deyin, biz de bilim dışı dogmalara inandığınızı anlayalım. Bu mucize iddiasını bilimsel bir kılıfa sokmanın hiç bir yolu yoktur...

Sevgili Demirefe ;

Diyorsunuz ki ;

Ben Ay'ın katı bir bilye gibi ikiye ayrılamayacağını söylüyorum. Böyle bir olay fizik açısından mümkün değildir.

Alıntı Demirefe

Yahu Güzel Kardeşim Bizde Zaten Bu Olay , ''Bir İnsan Tarafından Fiziksel Bir Güç Uygulanarak Yapılmıştır.'' Demiyoruz ki.

Biz Bu Olay Fizk Ötesi dir. Yani Koskoca Bir ; M U C İ Z E dir Diyoruz.

Hala Neyi Tartışıyorsunuz ? , Onu da Hiç Anlamıyoruz ...

Gönderi tarihi:

Demirefe ay konusunda gerekli bilgieri vermiş sağolsun.

Ancak olayın bir de şöyle bir yönü var. 1700 km yarıçapındaki bir gök cisminin derin kesimlerinde kütle çekimine bağlı olrak gelişen yüksek basınçlar var olabilir. Bu basınç derinlere indikçe artar. Efsanedeki gibi, ay bir anda yarılmış olsa, bu basınç ani olarak düşeceği için, ayın derin kesimlerindeki katı haldeki manto erimeye başlar. Evet ay yarılır ama, katı halde oldğu anda bir anda magma oluşur. Bu magmanın bir yere akacağını sanmıyorum. Akmaz çünkü nereye akacak? Yeterli çekim mi var? Daha da önemlisi, böyle bir yarılma basıncı aniden düşürdüğü için büyük patlamalara da neden olur. Yani gözümüzde şöyle canlandırabiliriz: mucize olsun diye birisi ayı ikiye ayırsa, ayrılmaya başladığından itibaren erimeler ve patlamalar meydana gelir, erimiş kısımlar etrafa saçılırken donar ve diğer parçalarla birlikte meteorit gibi dünyaya yağar. Bu ayı tekrar birleştirmeye de kimsenin kudreti yetmez :D Hem öyle denildiği gibi, ayın üzerinde çatlak bulduk, bu ayın yarıldığını ispatlıyor yalanlarına inanmayın. Ay yarılırsa patlar ve dağılır.

Mucizelerinize ya bilimi karıştırmayın; bilim inancımızı ispatlıyor demeyin;

Ya da, karıştırıyorsanız, adam gibi bilimsel ispatını yapın!

Gönderi tarihi:
Demirefe ay konusunda gerekli bilgieri vermiş sağolsun.

Ancak olayın bir de şöyle bir yönü var. 1700 km yarıçapındaki bir gök cisminin derin kesimlerinde kütle çekimine bağlı olrak gelişen yüksek basınçlar var olabilir. Bu basınç derinlere indikçe artar. Efsanedeki gibi, ay bir anda yarılmış olsa, bu basınç ani olarak düşeceği için, ayın derin kesimlerindeki katı haldeki manto erimeye başlar. Evet ay yarılır ama, katı halde oldğu anda bir anda magma oluşur. Bu magmanın bir yere akacağını sanmıyorum. Akmaz çünkü nereye akacak? Yeterli çekim mi var? Daha da önemlisi, böyle bir yarılma basıncı aniden düşürdüğü için büyük patlamalara da neden olur. Yani gözümüzde şöyle canlandırabiliriz: mucize olsun diye birisi ayı ikiye ayırsa, ayrılmaya başladığından itibaren erimeler ve patlamalar meydana gelir, erimiş kısımlar etrafa saçılırken donar ve diğer parçalarla birlikte meteorit gibi dünyaya yağar. Bu ayı tekrar birleştirmeye de kimsenin kudreti yetmez :D Hem öyle denildiği gibi, ayın üzerinde çatlak bulduk, bu ayın yarıldığını ispatlıyor yalanlarına inanmayın. Ay yarılırsa patlar ve dağılır.

Mucizelerinize ya bilimi karıştırmayın; bilim inancımızı ispatlıyor demeyin;

Ya da, karıştırıyorsanız, adam gibi bilimsel ispatını yapın!

Sevgili Yarasa ;

Güzel Kardeşim, Bir Mucizeyi Bilimsel Metodla İspat Etmeye Kalkışmadık.

Mucize; Mucize dir Dedik. Fizik Ötesi dir Dedik. İnanırsınız, ya da İnanmazsınız Tartışması Olmaz Dedik. Mucizenin İspat ı Olmaz Dedik.

Anlayamıyor mu su nuz ...?

Pekiyi Anlattığımız Bilimsel Gerçekler Ne İdi ? ;

Onlar Sevgili Taklamakan ın Sorusuna Verilen Cevap lar dı.

Sevgili Taklamakan , ''Bu Şakkı Kamer Mucizesi Olmuş Olsaydı, İçindeki Mağma nın Akmış Olması Gerekmezmiydi'' ? Diye Acaip Bir Soru Sordu ,

Biz de Cevapladık ;

Hayır Dedik, ''Ayın Merkezindeki Mağma Akıcı Kıvamda Değildir. Donmuş Durumdadır. Kimsenin Tepesine Akmaz'' Dedik. Siz Merak Etmeyin Dedik.

Anlıyormusunuz ?

Biz Bir Mucizeyi İspat İçin Değil, Bir Soruya Yanıt Verebilmek için, Bilimsel Açıklamalarda Bulunduk...

İşte Hepsi Bu Kadar...

Saygılarımızla. Doğan Gülbudak

Gönderi tarihi:
Sevgili Yarasa ;

Güzel Kardeşim, Bir Mucizeyi Bilimsel Metodla İspat Etmeye Kalkışmadık.

Mucize; Mucize dir Dedik. Fizik Ötesi dir Dedik. İnanırsınız, ya da İnanmazsınız Tartışması Olmaz Dedik. Mucizenin İspat ı Olmaz Dedik.

Anlayamıyor mu su nuz ...?

Pekiyi Anlattığımız Bilimsel Gerçekler Ne İdi ? ;

Onlar Sevgili Taklamakan ın Sorusuna Verilen Cevap lar dı.

Sevgili Taklamakan , ''Bu Şakkı Kamer Mucizesi Olmuş Olsaydı, İçindeki Mağma nın Akmış Olması Gerekmezmiydi'' ? Diye Acaip Bir Soru Sordu ,

Biz de Cevapladık ;

Hayır Dedik, ''Ayın Merkezindeki Mağma Akıcı Kıvamda Değildir. Donmuş Durumdadır. Kimsenin Tepesine Akmaz'' Dedik. Siz Merak Etmeyin Dedik.

Anlıyormusunuz ?

Biz Bir Mucizeyi İspat İçin Değil, Bir Soruya Yanıt Verebilmek için, Bilimsel Açıklamalarda Bulunduk...

İşte Hepsi Bu Kadar...

Saygılarımızla. Doğan Gülbudak

Varlığı ve olmuşluğu ispatlanamayan hiçbir söylenceyi gerçek olarak kabul etmiyoruz...

Ayrıca:

"Bakın Ay yüzeyinde kocaman bir yarık var, ay'ın ikiye ayrıldığının kanıtıdır" demek, bir söylenceye Bilimsel bir kılıf bulmak demektir.

Bu iddiayı kim yaptıysa, söylediğim onadır...

Gönderi tarihi:
Varlığı ve olmuşluğu ispatlanamayan hiçbir söylenceyi gerçek olarak kabul etmiyoruz...

Ayrıca:

"Bakın Ay yüzeyinde kocaman bir yarık var, ay'ın ikiye ayrıldığının kanıtıdır" demek, bir söylenceye Bilimsel bir kılıf bulmak demektir.

Bu iddiayı kim yaptıysa, söylediğim onadır...

Sevgili TengeriinBoşig ;

Siz Bari Yapmayın, Yahu Ben Burada Boşuna Söylüyorum ; ''Mucize nin İspatı Yoktur. Metafiziksel Bir Olaydır. Delillendirilemez'' , Diye.

Bakın Tekrar Ediyorum ;

Mucizeye İNANILIR. Mucize Bilinmez. Anlıyormusunuz.

Dolayısıyla Edinilmiş Bir Bilgi Değil, İNANILMIŞ Bir Kavram Olduğu İçinde ;

Sizin Yaptığınız Gibi , Varlığı ve Yokluğu Tartışılmaz. İnanırsınız ya da İnanmazsınız, İşte Hepsi Bu.

Size, Kim Mucize yi İspat a Kalkıyor ki ? , Siz de Ona Karşı Olmadığını İspata Kalkıyorsunuz ...?

Yahu Ortada Bir İddia Falan Yok, Neden Anlamıyorsunuz ...? Neyin Yokluğunu İspatlamaya Çalışıyorsunuz ...?

Ben Siz e Diyorum ki ;

''Benim Annem Dünya nın En İyi Annesi dir. Ben Buna Kesinlikle İnanıyorum.''

Haydi Buyurun , Bana Bunun Doğru Olmadığını İspat Edin ...! Bunun İspatı Olur mu ...?

Ben Böyle İnanıyorsam Böyledir. Siz de Belki Kendi Annenizin En İyi Anne Olduğuna İnanıyorsunuz dur. Sizin İçin de Böyledir.

Anlıyormusunuz ? İnançlar, İspat ya da İnkar Edilemez. Hatta Tartışılamaz.

Lakin Varlıklar Tartışılabilir, ve de İspat Edilebilir. Tıpkı ALLAH ın Varlığının İspat Edilebileceği Gibi

Allah ın Varlığı İspat ya da İnkar Edilebilir.

Ama ALLAH A İMAN Tartışılamaz. İspat ya da İnkar Edilemez. Bu Kişisel Bir İnanç Biçimidir.

Ortada Bir Varlık Değil, O Varlığın İnancı Vardır. Söz Konusu Olan İnanç İse, Tamamen Soyutsal dır, Kişiseldir, Tartışılamaz,

İspat Edilemez, ve İnkar Edilemez.

Allah ın Varlığı İspatlanabilir, İnkar Edilebilir , Lakin Allah a İman (Kişinin Buna İnancı) İspatlanamaz, İnkar Edilemez.

Çünki Tamamen Soyutsal dır. Herşey Zihinde Olur Biter.

Gelin Artık Bu Konuda Anlaşalım...

Gönderi tarihi:
Sevgili TengeriinBoşig ;

Siz Bari Yapmayın, Yahu Ben Burada Boşuna Söylüyorum ; ''Mucize nin İspatı Yoktur. Metafiziksel Bir Olaydır. Delillendirilemez'' , Diye.

Bakın Tekrar Ediyorum ;

Mucizeye İNANILIR. Mucize Bilinmez. Anlıyormusunuz.

Tamam Sayın birvarmışhiçyokmuş...

Size söylemiyorum zaten, aksine siz bunu söyleyebildiğiniz için saygı duyuyorum...

Ben sadece "Ahanda bak ayda yarık var, mucizenin Bilimsel ispatı" diyenlere söylüyorum...

Gönderi tarihi:

Birvarmışhiçyokmuş arkadaşımız bize ''Mucize nin İspatı Yoktur. Metafiziksel Bir Olaydır. Delillendirilemez'' diyor.

Ben şimdi merak ettim bu mucize olayının ne olduğunu. Şu anda bizim gözümüzle göreceğimiz bir mucize olduğunu düşünelim.

Hatta diyelim ki 1400 sene öncesindeyiz.

Muhammed bize mucize yaratacak ve ayı ikiye bölecek.

Şimdi ben sormazmıyım birvarmışhiçyokmuş arkadaşımıza, biz orada olsaydık ne görecektik diye? Sormazmıyım bu mucize nedir diye? Nasıl oluşur nasıl görünür diye? Ve bir de sormaz mıyım, gelecek nesillere bu olayı nasıl aktaracaksın diye? Ne diyeceksin, ne söyleyeceksin diye? Nasıl tarif edeceksin bu olayı diye?

Gönderi tarihi:

Ay yarılmamıştır.

Hepsi bu.

Sn D. Gülbudak ın da belirttiği gibi , bilimsel olarak ispatlanamaz , açıklanamaz.

Sadece inanılır.

Kaf dağının arkasinda da 9 kafalı ejderha var.

Ne farkı var.

İkisinin de ispatı yok.

İnanılır sadece.

Biz de baştan beri bunu demiştik.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

Yok ama tamam ay yarılmamış olabilir de ben başka bir şey soruyorum. Bir mümin mucize görse bunu nasıl görür, nasıl yorumlar, nasıl aktarır, ne der? Merak ettim bu metafizik mucize kavramını. Artık her nedemek ise :)

Gönderi tarihi:
Bir mümin mucize görse bunu nasıl görür, nasıl yorumlar, nasıl aktarır, ne der? Merak ettim bu metafizik mucize kavramını. Artık her nedemek ise :)

Metafizik mucize=halüsinasyon ya da rüya.

Rüya ise uyku halinde olunduğuna,

Halüsinasyon ise, şizofrenik bir durum yaşandığına veya uyuşturucu alındığına delalet eder.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

alıntı yarasa;

Ben şimdi merak ettim bu mucize olayının ne olduğunu. Şu anda bizim gözümüzle göreceğimiz bir mucize olduğunu düşünelim.

Hatta diyelim ki 1400 sene öncesindeyiz.

Muhammed bize mucize yaratacak ve ayı ikiye bölecek.

Şimdi ben sormazmıyım birvarmışhiçyokmuş arkadaşımıza, biz orada olsaydık ne görecektik diye? Sormazmıyım bu mucize nedir diye? Nasıl oluşur nasıl görünür diye? Ve bir de sormaz mıyım, gelecek nesillere bu olayı nasıl aktaracaksın diye? Ne diyeceksin, ne söyleyeceksin diye? Nasıl tarif edeceksin bu olayı diye?

orda olsaydın ya inananlardan olöurdun ya her şeyi görüp de yine iman etmeyenlerden... zaten öyle cahiliye devrindeyken, bilimseli aramazdın emin ol... o zaman çocuğunu nie gömdüğünü merak etmyenler, ayın nasıl yarıldığını niie meak etsin...???

haa bi de... gelecek nesili düşünceene kendi imanını düşünürdün orda olsan.... emin ol hiçkimse gelecek nesli düşünmemiştir orda........

Gönderi tarihi:
alıntı yarasa;

orda olsaydın ya inananlardan olöurdun ya her şeyi görüp de yine iman etmeyenlerden... zaten öyle cahiliye devrindeyken, bilimseli aramazdın emin ol... o zaman çocuğunu nie gömdüğünü merak etmyenler, ayın nasıl yarıldığını niie meak etsin...???

haa bi de... gelecek nesili düşünceene kendi imanını düşünürdün orda olsan.... emin ol hiçkimse gelecek nesli düşünmemiştir orda........

O zamanki insanların ayın nasıl yarıldığını merak etmemesi

Ayın hiçbir şekilde ikiye ayrılıp tekrar birleştirilemeyeceği gerçeğini değiştirmez.

Ay 1500yıl önce de iki ayrılsa dünya yerinden oynar, 1500yıl sonra da ayrılsa aynısı olur...,

Ayrıca şunu sormak istiyorum:

Hanki insan, karşısında ayın yarıldığını gördükten sonra iman etmez?

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.