Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Fakat Mevlana'nın hakkını vermek gerekir,Mesnevi'nin hiçbir yerinde ''Önceki şu sayfada yazdığım hükmü şu şekilde değiştiriyor ve sizi bir güzel uyutuyorum sevgili müminler.'' anlamında bir ifadeye rastlayamayız.

Bazı meseleler zaman içinde değişebilir. Bu sana çok mu garip geldi?

Eskiden belki resim yasaktı. Müzik te olabilir. Ama kesinhüküm yoktur. Ama çağımızda resim çektirmek vb yasak değil. Günah olma ihtimali de gayet düşük. Çünkü MÜceddid denen kişiler var.Her asırda gelen bazı ayrıntıları değiştiren yenileyen İslam Alimleri

Peygamber Efendimiz bir hadis-i şeriflerinde şöyle buyurmaktadır: "Şüphesiz ki, Allah her yüzyılın başında bu ümmete dinî işlerini yenileyecek bir müceddid gönderecektir" (Ebu Davud, Melahim, 1).

İşte İslam'a dogma diyenler, sabit fikrili diyenler. Var mı sizin kalıplaşmış fikirlerinizi düzeltecek. İslam değil küfür taassubtur..

Belki Mevlana'da müceddid di....Ve insanı koruyan Allah kitabı ya da bir hedefi neden korumasın? çok mu Saçma geliyor. Moğolların sadece Konya'ya da saldırmadıkları ve kalabalık ordusunun kale önünden çekilip gittiklerini de unutmamak gerek..

• Cevaplar 108
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Bazı meseleler zaman içinde değişebilir. Bu sana çok mu garip geldi?

Eskiden belki resim yasaktı. Müzik te olabilir. Ama kesinhüküm yoktur. Ama çağımızda resim çektirmek vb yasak değil. Günah olma ihtimali de gayet düşük. Çünkü MÜceddid denen kişiler var.Her asırda gelen bazı ayrıntıları değiştiren yenileyen İslam Alimleri

Peygamber Efendimiz bir hadis-i şeriflerinde şöyle buyurmaktadır: "Şüphesiz ki, Allah her yüzyılın başında bu ümmete dinî işlerini yenileyecek bir müceddid gönderecektir" (Ebu Davud, Melahim, 1).

İşte İslam'a dogma diyenler, sabit fikrili diyenler. Var mı sizin kalıplaşmış fikirlerinizi düzeltecek. İslam değil küfür taassubtur..

Belki Mevlana'da müceddid di....Ve insanı koruyan Allah kitabı ya da bir hedefi neden korumasın? çok mu Saçma geliyor. Moğolların sadece Konya'ya da saldırmadıkları ve kalabalık ordusunun kale önünden çekilip gittiklerini de unutmamak gerek..

Bana dinlerin içindeki hiçbir şey garip gelmiyor,çünkü dinler imanla beslenir,kuşkunun yasak olduğu bir mutlak teslimiyet ile.Zaten ortalık müceddidden geçilmiyor.Yalnız bunların bir beceremedikleri şu mezhepleri ve insanların birbirine kıymalarını ortadan kaldırmak.Bu adamlar her asırda geliyorlarsa o zaman bunları da Allah gönderiyor olmalıdır tabi.Yani kitaplarının da Allah tarafından korunup,kutsal ve tartışılmaz kabul edilmesi gerektiğini savunmaları da doğaldır,garipsenecek birşey yok inançlarda.

Mevlana Mesnevi için şöyle yazmış:

''Bu, Mesnevi kitabıdır.O,ulaşma ve kesin bilme sırlarını açıklamada dinin asıllarının asıllarının asıllarıdır. O, Allah'ın en büyük fıkhıdır, Allah'ın en aydınlık yoludur ve Allah'ın en açık delilidir.Işığının hâli, içinde kandil bulunan kandillik gibidir. Rızıkları genişletir ve ahlakı güzelleştirir. Kerem sahibi ve salih yazıcıların elleriyle yazılmıştır.Temiz kişilerden başkasının ona dokunmasını menederler. Âlemlerin Rabbinden indirilmedir.Batıl ona önünden ve arkasından gelmez.Allah onu gözetir ve korur. O, en iyi koruyucudur ve merhametlilerin en merhametlisidir.''

İnandıktan sonra herşey mümkün,hiç de garip değil.

Gönderi tarihi:
Bana dinlerin içindeki hiçbir şey garip gelmiyor,çünkü dinler imanla beslenir,kuşkunun yasak olduğu bir mutlak teslimiyet ile.Zaten ortalık müceddidden geçilmiyor.Yalnız bunların bir beceremedikleri şu mezhepleri ve insanların birbirine kıymalarını ortadan kaldırmak.Bu adamlar her asırda geliyorlarsa o zaman bunları da Allah gönderiyor olmalıdır tabi.Yani kitaplarının da Allah tarafından korunup,kutsal ve tartışılmaz kabul edilmesi gerektiğini savunmaları da doğaldır,garipsenecek birşey yok inançlarda.

Mevlana Mesnevi için şöyle yazmış:

''Bu, Mesnevi kitabıdır.O,ulaşma ve kesin bilme sırlarını açıklamada dinin asıllarının asıllarının asıllarıdır. O, Allah'ın en büyük fıkhıdır, Allah'ın en aydınlık yoludur ve Allah'ın en açık delilidir.Işığının hâli, içinde kandil bulunan kandillik gibidir. Rızıkları genişletir ve ahlakı güzelleştirir. Kerem sahibi ve salih yazıcıların elleriyle yazılmıştır.Temiz kişilerden başkasının ona dokunmasını menederler. Âlemlerin Rabbinden indirilmedir.Batıl ona önünden ve arkasından gelmez.Allah onu gözetir ve korur. O, en iyi koruyucudur ve merhametlilerin en merhametlisidir.''

İnandıktan sonra herşey mümkün,hiç de garip değil.

Sevgili Artropod ;

Tartışmalarımız da Siz in le Müşerref Olamayalı Epey Oldu.

İyisinizdir Umarım.

Gelelim Konumuza. Diyorsunuz ki ;

Zaten ortalık müceddidden geçilmiyor.

Alıntı Artropod

Şimdi Biz de Tabii ki Hayretle Merak Ediyoruz. Kim Bu Ortalıktaki Müceddidler.

Biz Hiç Müceddidlik Davasında Bulunmadık. ( Şakacıktan )

ALLAH Esirgesin, Kim Çıkıp Böyle Müceddidlik İddialarında Bulunuyor..?

Biz i, Hoşgörünüz ki ;

Bu Saygın Forum da, Yazmak ve Okumak İşi, Bize Basın ı Takip Edebilme Fırsatı Dahi Bırakmıyor.

Yani Güncel Hadiseler e Epey Uzak Kalıyorum. Takip Edemiyorum.

(Aslında Pek de Bir Şey Kaybettiğime de İnanmıyorum.)

Lütfen Siz Bize Söyleyin şu Ortalıklarda Gezinen ''Stepne Müceddidler'' i .

İsimlerini Tek Tek Verin de, Biz Onların Kulaklarını Çekelim.

Bir Daha Saklambaç Oynamasınlar Bizimle, Keratalar.

Saygılarımla. Doğan Gülbudak

Gönderi tarihi:
Biz Hiç Müceddidlik Davasında Bulunmadık. ( Şakacıktan )

ALLAH Esirgesin, Kim Çıkıp Böyle Müceddidlik İddialarında Bulunuyor..?

:original: Merhabalar Sayın Gülbudak.İletimin esansı Mevlana açısından olayın biraz müceddidliği aşmış göründüğü idi.Eh,müceddid de inanıldığı üzere her asrın başında o asra özel geliyorsa,aynı asır içinde de birkaç müceddid olmaz.Bu durumda farklı mezhep mensupları bunların kurucularını müceddid ilan ettiğinde ortalık bayağı karışıyor haliyle.Yoksa buralarda müceddidlik ilan eden olmadı daha iyi ki,iletimdeki ifadelerde ima ettiğim şey o değildi yani.

Saygılar

Gönderi tarihi:
:original: Merhabalar Sayın Gülbudak.İletimin esansı Mevlana açısından olayın biraz müceddidliği aşmış göründüğü idi.Eh,müceddid de inanıldığı üzere her asrın başında o asra özel geliyorsa,aynı asır içinde de birkaç müceddid olmaz.Bu durumda farklı mezhep mensupları bunların kurucularını müceddid ilan ettiğinde ortalık bayağı karışıyor haliyle.Yoksa buralarda müceddidlik ilan eden olmadı daha iyi ki,iletimdeki ifadelerde ima ettiğim şey o değildi yani.

Saygılar

Sizi Anlıyorum Sevgili Artropod ;

Sanırım ; ''Müceddid ler ile Mezhep İmam lar ı Bibirine Karıştırılıyor'' Diyorsunuz.

Kesinlikle Haklısınız. Müceddid Başkadır,Mezhep İmamı Başka.

Tüm Alemi İslam İnancı nda ,

Mevlana Müceddid tir.

İmam-ı Azam Ebu Hanife

İmam-ı Malik

İmam-ı Şafii

İmam-ı Ahmed bin Hanbel ; Mezhep İmam lar ı dır.

Nasıl Karıştırılıyor Anlamıyorum Aslında.

Hiç Değilse Misyonları nın ve Yaşadıkları Asırlar ın İncelenmesi Gerekmez mi..?

Gönderi tarihi:
ben çok basit birşey sordum.

Sayın arkadaşım, ben bilmem ABD de kim Lincoln'ü ne amaçla ve neye dayanarak eşcinsel olarak karikatürize etmiş. Eğer Atatürk'ü de aynı şekilde karikatürize ederlerse oradaki büyükelçimiz açar bakar ABD yasalarını, ya da avukatlarına danışır, orada geçerli yasalara göre suç unsuru varsa gerekli girişimlerde bulunur. Kimsenin de Muhammed düşmanlarını tel'in mitinglerinde olduğu gibi arabaları yakıp, camları indirip olmadık taşkınlıklar yapmayacağını söylemiş olduğum halde neyin cevabını alamadığını anlayamadım...

Şunu ekleyeyim: Bazı suçlar doğrudan hareketin kendisi kabahat olduğu için değil, asayişi ihlal edeceği ve karışıklıklara sebep olacaı için suç kabul edilmiştir. Atatürk kutsal bir kişi olduğu için koruma kanunu çıkarılmamıştır. Biri ona hakaret ettiğinde karşılık göreceği ve olaylar büyüyüp asayişin korunamayacağı gerekçesiyle çıkarılmışltır. Zaten de çok muğlak bir yasadır. "Atatürk'ün hatırasına saygısızlık" gibi bir ifade içerir. Küfür etmekse, zaten değil Atatürk'e sıradan bir vatandaşa da küfür etsen suç, özel yasaya gerek yok.

Bu kanuna göre "Atatürk çok rakı içerdi, bu yüzden de karaciğeri iflas etti" desen belki saygısızlık olarak alınacak, ne belli? Benim kişisel fikrimi merak ettiysen katıksız Atatürkçüyüm. Ama kendini bilmezin biri Atatürk'ümüzü çirkin biçimde karikatürize etse köpek havlamış kadar umursamam. Kişisel fikrim bu...

Gönderi tarihi:

Biz burada gösterilen tepkinin şiddetinden vs den bahsetmiyoruz. Benim yaklaşımların nasıl birbiriyle çeliştiğini göstermek için aldığım unsurlarda şiddetli veya şiddetsiz tepkiyle ölçülmüş şeyler değil.

Kimisi tepki için bir yazı yazar, kimisi protesto eder, kimisi cam çerçeve indirir. Tepkilerin ifade ediliş biçimi ile tepki duyulmasını "baskıcılık" olarak görme konuları farklıdır.

"Kendini bilmezin biri Atatürk'ümüzü çirkin biçimde karikatürize etse köpek havlamış kadar umursamam"

Görüldüğü gibi çirkin biçimde karikatürize eden kişi kendini bilmez oluyor, köpekten daha aşağılık oluyor. Atatürk bu şekilde çirkin bir şekilde tasvir edilse bende sert tepki gösteririm. Ancak bir yandan benim için önemli olan değerlere hakaret edilmesine tepki gösterip. Bir yandan başka insanlar için önemli olan değerlere onları rencide edicek şekilde hakaret edilmesini "fikir hürriyeti" nin arkasına saklamaya da çalışmam.

Yani kendi değerlerime hakaret edilince "baskıcı" başkasının değerlerine hakaret edilince "özgürlükçü" olmam. Yunanlı fanatiklerin Türk taraftarları sinirlendirmek ve tahrik etmek için açtıkları "Kemal was .... "pankartından ne gibi işlevsel farkı vardır o karikatürlerin ?

Meselede laf kalabalığıyla boğuntuya getirilebilecek bir mesele değildir.

O karikatürist, Hz Muhammed'i değilde. Atatürk'ü eli silahlı terörist, başına bomba bağlamış terörist yada köpek şeklinde tasvir etseydi

Muhammed karikatürü yapmak onun kutsal bir kişi olduğuna inanmayan biri için normaldir. Kutsal bir kişi olduğuna inanıyorsan sen karikatürünü yapmayacaksın. Ama inanmayana da "yapamazsın" diye baskıda bulunmaya hakkın yok. Onun bakış açısında Muhammed sıradan bir adam. Nasıl Bush'un karikatürünü yapıyorsa onunkini de yapar.

bu yaklaşımı görmeyecektik.

Bu sadece bir örnek, daha bir çok İslamcı baskı örnekleri verilebilir. Batı'da bir kişi rahatlıkla çıkıp İsa'nın babasının belli olmadığını söyleyebilir. Kimse onu dövmeye, mahkemeye vermeye kalkışamaz. Ama İslam dünyasında Muhammed'in eşinin başka biriyle ilişkisi olduğunu iddia eden, ömrünü infaz edilmekten kaçarak geçirir.

bunuda görmeyecektik.

Artı şunuda anlamadım. Bir yandan Kimse taşkınlık yapmazdı deyip. Bir yandan o yasa taşkınlık olur diye çıkarılmıştır diye yasayı açıklamakta ilginçmiş :)

Yayınlandığı günden itibaren ilk başta Avrupalı insan hakları örgütlerinin, ırkçılık karşıtı kuruluşların şiddetli eleştirdiği karikatürler demirefe arkadaşımızın elinde medeniyetin timsali oluvermiş.

"Batı kıyası" ile medeniyet dersi vermete çalışmak biryerde tıkanıyor işte böyle. Batı da hergün dahada artan ırkçı rüzgarın ürünlerinden birisi olan. Amacı ırkçılığın, aşağılamak istediği halkların dini, kültürel, ulusal değerlerine hakaret etme taktiğinin örneklerinden olan karikatürleri "medeni dünya" kriteriyle savunmakta öyle.

O birer "özgürlük" sembolu karikatürler şimdi internetteki beyaz ırkçılık düşüncesine sahip sitelerin girişinde karşılıyor bizi. Birer ırkçılık bayrağı olarak.

Gönderi tarihi:

İlla yanlış bir şey söylediğimi kanıtlamaya bu kadar hevesli bir insana pek bir şey anlatabileceğimi sanmıyorum. Sen tepkinin ölçüsünden bahsetmemiş olabilirsin Cyrano, ama ben tam da bundan bahsediyorum. Bence arabaları ateşe verip cam çerçeve indirmekle köpek havlamış kadar umursamamak ve yasal yollara başvurmak çok çok farklı tepkiler. ABD yasalarına göre suç olmayan bir davranışsa onların yasalarına saygı duyarım. Yani tam da orada Lincoln eçcinsel olarak tasvir ediliyor ve yasalar bir şey yapmıyorsa şayet, evet Atatürk'ün o ülkede o şekilde karikatürize edilmesine de bir şey diyemem. Bundan hoşlanmam ama bir şey de yapmam. Eminim Lincoln'ün karikatüründen de hoşlanmayan bir çok Amerikalı vardır ama yasalara saygılı olduklarından bir şey yapmıyorlardır, şayet böyle bir serbesti varsa, bilmiyorum. Hiç eşcinsel Lincoln karikatürü görmedim, ama sen var dediğin için var olarak kabul ediyorum. Ama ABD bayrağını külot olarak giyeni gördüm.

Ben Atatürk karikatürü çizen adama bir hayvan adı verip filan hakaret falan da etmiyorum. Sadece yaptığı harekete değer vermediğimi bu şekilde ifade ediyorum. Atatürk'ü koruma kanununu ise savunmadığımı, tam tersine değerlendirdiğimi dikkat edersen anlarsın. Her lafımın senin aleyhinde olduğu saplantısından vaz geçsen iyi olur...

Gönderi tarihi:

Sn mikail13,

Muceddid sıfatı ile gelen bu adamlar , Kuranın tek bir harfini değiştirebiliyorlar mı.

İşte İslam'a dogma diyenler, sabit fikrili diyenler.

Arkadaşım , Kuranı değiştiremez siniz. Tabii ki SABİT FİKİRLİ diyecez. Ne diyecektik. Sabit.. Değişmiyor...

Değiştirilemeyeceği içinde yazıyor.

Oysa hayat dinamiktir. Gelişerek devam eder. Her gelen nesil , önünde bulduğu bilgiyi ekleyerek , geliştirerek , değiştirerek yoluna devam eder.

Bilmi temel alan yaşamda bu var. Doğrular değişerek mükemmele ulaşma çabası içindedir...OLAY BU.

Kuran bunu yapamaz. Biz Kuranın insan yapısı olduğuna inanırız.

Bu kitap

1- Muhammed den öncekilerin masalları. ( Bu beyan Kuranın kendi beyanıdır)

2- Yöresel arap adetleri..( Örneğin, Mayaları ilgilendiren bir adet gelenek görenek yoktur. Eskimoları da.)

3- Muhammede ( Allaha ) karşı gelenlere verilecek cezalar , destekçilerine verilecek ödüller.

4- Babil-Sümer-Mısır-Tevrat silsilesinden gelen bilgiler. Ağırlıklı olarak Musa ile ilgili bilgiler. Yörüngeler , burçlar , yağmur yağması , dağlar , demir.. vb.

5- Birtakım Muhammede ait sözler. Ebu lehebin eli kurusun. Kureyş liler ,Zeydin karısı , Aişenin zina dedikodusu , kendine helal kıldığı kadınlar... vb.

6- Kendi tanımladıklari İlaha ve Muhammede olan övgüler..Salatu selamlar.. O herşeyi bllendir.. şudur budur lar.

7- Sosyal birtakım kanunlar. Zina , hırsızlık , oruç , zekat , teyemmüm ayeti vb. Temeli mısırlılara ve Babile kadar uzanan birtekım bilgiler.

içerik bu.

1470 yıllık bilgi. Değişmeyeceğini beyan ediyor.

Hayatın dinamiklerine karşı... O zamanki kanunları uygulamamızı istiyor. Bunu uygulamayanları , güçleri yetince keseceklerini de beyan ediyor.

Bu düşünce ye karşıyız.

Dayatmasına karşıyız.

Ya benim gibi düşünürsün... Yada ölürsün felsefesine de karşıyız.

Zaman nasıl olsa bu çağdışı düşünceyi tarihi olay olarak bir kenara yazıp yoluna devam edecektir.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

Evet küfür 1400 yıldır aynı iftirayı atıyor. Bari biraz iftiraları geliştirerek önümüze koyun :D

Cevap : İslam Allah tarafından ilk insan ve ilk peygamber olan Hz.Adem'den bu yana gelen ve Hz.Muhammed'e indirilen genel bir şeriatle noktalanan dindir. Dolayısıyla ilk insandan beri insanların zihinlerinde Allah vardır. Günümüzdeki modern tabiriyle '' üstün bir varlığa olan acizlik'' hissi ta ilk insanlardan gelmektedir. Peygamberimiz zamanında yaşayan ve Allah'a inananlar da vardı. Bunlara hanif denmişti. Dolayısıyla onlar ve kitap ehli de Son peygamberi beklemekteydi. Üstteki şiirlerdeki olay da bundan ileri gelir. Zamanın şairlerinden hanifler bu önceki şeriatleri şiirleştirmişlerdir. Adı geçen insanlar zaten haniftir. Ve Son peygamber'e peygamberlik gelince hepsi Kur'an'ın üstünlüğü karşısında sus pus olmuşlardır. Hatta tanınmış kafirler bile. Bu insan sözü değildir demekten kendini alamamışlardır.

İslam, insanların aklındaki tüm sorulara cevap vermiştir. Ama bazı kimseler bu gerçeklere gözlerini yummaya çalışıyorlar. Onlara biz sözüm var : Güneş her zaman karanlığı aydınlatacak ama siz gözünüzü kapatarak sadece kendinize karanlık yapacaksınız.

Gönderi tarihi:
Günümüzdeki modern tabiriyle '' üstün bir varlığa olan acizlik'' hissi ta ilk insanlardan gelmektedir.

Sn msn cı ,

Sn BraınSlapper ,

Uçağı tanımayan ilkel bir insan havada demiri dutan şeyin ilah olduğunu inanır.

Halbuki demiri havada tutan ilah değildir.

demişti RED EDİLEMEZ KESİNLİKTE ALLAH ın İSPATI başlığında.

İnsanlar nedenini bilemdikleri , henüz açıklayamadıkları şeyi İLAH lar yaptı demiş hep.

Şimşek çakmasının nedenini bilemeyen eski insanlar ,

şimşek çakmasına , Tanrı kızdı gene , ayak sesleri falan derlermiş.

Şimdi kimse demiyor.

Bu sefer de siz başka şeylere İLAH lar yaptı diyorsunuz.

Bilim onu da açıklayınca... Yeni bişey bulursunuz.

Her çözüm yanında daha ileri sorularla geleceği için ,

ve kolyacı mantığa sahip tembel insanlar , sebebini bilemediği şeye , TANRI der çıkar.

Açıklama falan da aramaz.

Olay bu.

Gönderi tarihi:

BraınSlapper ,

Uçağı tanımayan ilkel bir insan havada demiri dutan şeyin ilah olduğunu inanır.

Halbuki demiri havada tutan ilah değildir.

demişti RED EDİLEMEZ KESİNLİKTE ALLAH ın İSPATI başlığında.

Cevap : Nakın arkadaşım uçak mevzusu gibi bir basit örnek ile Allah'ın olmayacağını düşünüyorsunuz. Bir uçağın çapı ve ağırılığını herkes az çok bilir. Binlerce uçak birleşse bir dünya edemez. İşte bu dünyayı kim güneşin etrafında sapmadan dönderip insanların yararlanacağı bir ölçü koyuyor?

-------------------------------------------------

''İnsanlar nedenini bilemdikleri , henüz açıklayamadıkları şeyi İLAH lar yaptı demiş hep.'' demişsiniz.

Cevap :

Bakın ilk insan Hz. Adem ilk peygamberdir. Eşi ile birlikte çocuklarına Allah'ı tanıtarak bu güne kadar Allah'ın ismini sürdürmüşlerdir. Dolayısıyla silsile gibi bir zincir şeklinde bu inanç herkesin beynine girmiştir. Arada bu zinciri koparan ve Allah kavramından uzak yaşayanlar da olmuştur. Ama içlerinde hep üstün bir varlığa olan inanç vardır.

Şimdi olay şudur : İlk insan nasıl oluşmuştur? (İnsanın yapısını incelerseniz ne kadar kompleks olduğunu kavrarsınız.Tesadüflerle oluşamayacağını anlarsınız.)

Bugün hayvan kopyalayarak kendilerini yaratıcı gibi gösterenleri herkes bilmektedir. Fakat acizliğe bakın ki adamlar yaratılmışlar üzerinde oynayarak kopya edebilmektedirler.

Sorular o kadar çok ki ama çağdaş bilimin hepsine getireceği cevaplar kısıtlıdır. Mesela Big Bang'e ne etki etti. Bir patlama her zaman yıkıcı etki eder de Big Bang sonucunda nasıl evren düzenli bir şekilde oluştu. Güneşin etrafında gezegenleri dönderen ne?

Hidrojen ve helyum oranına gelelim. Yapılan hesaplamalar, uzaydaki hidrojen ve helyum oranının, Big Bang’den günümüze kadar ulaşması gereken oranda olduğunu göstermektedir.

Ayrıca evrenin bir başlangıcı olmasaydı, uzaydaki hidrojen tamamen yanarak çoktan helyuma dönüşmüş olacaktı. Kritik ayarı sağlayan ne?

Astrofizik gözlem ve araştırmalar göstermektedir ki, evrenin genişleme hızı, dünyanın Samanyolu galaksisindeki konumu, Güneşin yaydığı ışığın frekansı, suyun akışkanlık değeri, Ayın dünyaya olan uzaklığı, evrendeki yıldızların birbirleri arasındaki mesafeler, dünyanın dönüş hızı veya dünyanın 23,5 derece eğik olması gibi sayısız faktör, insanın yaşamı için olabilecek en ideal ölçülerde ayarlanmıştır ki, bu ayarların birindeki ufak bir sapma dahi dünyamızda yaşamın asla var olmaması anlamına gelecektir. Mesela atmosferimizde %21 oranında oksijen vardır. Bu orandaki bir derecelik sapma dahi hayatı imkansız hale getirebilir.Bilim adamları evrendeki bu hassas dengeye; “ince ayar” (fine tuning) ismini vermişlerdir. Materyalist önyargılarla araştırmaya başlayan bilim adamları dahi, evrende çok hassas bir denge bulunduğunuı itiraf etmektedirler.

Madem bir ölçü var onu koyan ne?

Bilimsel bir yargıya göre hareket edecek olursanız tesadüf, hiçlik veya doğa kanunları gibi saçma iddialardan vazgeçmeniz gerekmektedir. Bu durumda bir felsefcinin bilimsel bir yargı yapabilmesi için akıl hesabıyla bile bir gücün bunları yaptığını kabul etmesi kaçınılmazdır. Buna rağmen kabul etmeyenler de gerçeği reddetmiş olacaklar ve bu da dogmatizm olacaktır.

----------------------------------------------------------

''Kolaycı insanlar sebebini bilmediği şeye Tanrı der çıkar '' demişsiniz.

Cevap :

Asıl kolaycı insanlar görlükleri yücünden göremediği ALlah'a yok der çıkar ;)

Gönderi tarihi:

Dünyayı güneşin etrafında bir yörüngede döndüren , Yüce Uçan Spagetti Canavarıdır.

Allah değil.

O okadar cömerttir ki. Süpermarketlerde , bakkalarda , heryerde spagetti satılmasına bile müsaade etmiştir.

Kendisinden parçalar yedirerek , bizleri doyurur. Çeşit çeşit spagetti üretilmesine de bişey demez.

Hani masal ya.

Sizin Adem-Havva ve ensest çocukları masalından ne farkı varsa....

Saygılar.

Gönderi tarihi:
hepsi Kur'an'ın üstünlüğü karşısında sus pus olmuşlardır. Hatta tanınmış kafirler bile. Bu insan sözü değildir demekten kendini alamamışlardır.

Hiç öyle bir şey yok. Kuranın kendisi, müşriklerin onun hakkında neler söyledikleri ile doludur. Kimse "mucizedir, insan sözü değildir, tanrıdan gelmedir" dememiş. Hepsi "geçmişlerin masalları, Muhammed'in uydurması, insan sözüdür" demişler.

Sus pus olmaya gelince, ne zaman müslümanlar kılıç zoruyla ekonomiyi, eşkiyalıkla ticaret yollarını ellerine geçirmişler ve görünürde müslüman olan menfaatçilerin katılımıyla kelek keser hale gelmişler, o zaman Muhammed şirki bırakmayanın öldürülmesini, yahut sürülmesini emretmiştir. İşte o zaman sus pus olma durumu ortaya çıkmış, Kuran beşer üstü bir kelam olduğundan filan değil, efsane anlatmayın burda, karnımız tok böyle uydurmalara.

Menfaatçi ve talancıların, sözde dindarların katılımından Muhammed Kuranın kaç yerinde yakınır. Çünkü bunlar açgözlüydü, ganimetten tanrının ve peygamberinin payını kısmak istiyorlardı, gerçi Muhammed "yakıcı azap"tan bahsediverince ortalık sütliman oluveriyordu.

Muhammed ya yeni bir savaşta eline geçirdiği, ya bir kralın hediye gönderdiği yeni bir cariyesinin tadına bakmak istediğinde eşleri de kıskanıp isyan ediyorlardı, ama onları da azapla korkutuverince cariye ile kolaylıkla baş başa kalıyordu.

Sus pus olma dediğin bundan başka bir olay değildir...

Gönderi tarihi:

Bu sorumun bir cevabı değil. Bilimsel bir cevap bekliyorum. **********

Bana evren nasıl oluştu, insan nasıl oluştu, doğa kanunlarını yapan kim? materyalist felsefenizie göre bunların tanımını ve özelliğini yazın. Güneş'in etrafında gezegenleri dönderen ne? Güneş bize ışınlarını ve ısısını vermek zorunda mı? Bu denge tesadüfle açıklanırsa bilimsel olmayacağına göre siz neyle bunları açıklıyorsunuz?

Gönderi tarihi:

Bana evren nasıl oluştu, insan nasıl oluştu, doğa kanunlarını yapan kim? materyalist felsefenizie göre bunların tanımını ve özelliğini yazın. Güneş'in etrafında gezegenleri dönderen ne? Güneş bize ışınlarını ve ısısını vermek zorunda mı? Bu denge tesadüfle açıklanırsa bilimsel olmayacağına göre siz neyle bunları açıklıyorsunuz?

Ne o? Sıkışında topu futbol sahasının dışına atmak adına bilimin yüzyıllardır çözmeye çalıştığı ve adım adım çözdüğü soruların yanıtlarını bizden iki iletide vermemizi mi istiyorsunuz? :) İslami sitelerden birşeyler okuyup buraya yapıştıracağınıza bilimsel bir şeyler okuyup bu sorularıın cevaplarını, tartışmalarını öğrenebilirsiniz. hani google arama motorunu çok iyi kullanıyorsunuz ya; yapabilirsiniz...

Gönderi tarihi:

Bana evren nasıl oluştu, insan nasıl oluştu, doğa kanunlarını yapan kim? materyalist felsefenizie göre bunların tanımını ve özelliğini yazın. Güneş'in etrafında gezegenleri dönderen ne?

Uçan Spagetti Canavarı ve onun spagetti kolları.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Bana evren nasıl oluştu, insan nasıl oluştu, doğa kanunlarını yapan kim? neyle bunları açıklıyorsunuz?

Şimdi biz burada Kuran mucize mi değil mi onu tartışıyoruz, o yüzden o yönde yanıt verdik. Ama bu tartışmayı bırakıp evrenin oluşumu tartışılacaksa, bilim konusuna geçmiş oluruz. Bu oluşumun nedeninin tanrı adı verilen bilinçli bir varlık olup olamayacağı ise felsefe konusudur. Bunu da felsefede enine boyuna tartışmak olasıdır.

Fakat konu din olduğunda, "yok Allah değil, Zeus, ya da belki Spagetti Canavarı yarattı" demenin önünde hiç bir engel yoktur. Tanrı/ilah kavramının içinin hangi ad ile doldurulduğunun hiç önemi yok. Bir yaratıcı var ise bile, bu İslam'ın doğru, Kuranın kutsal ve Muhammed'in peygamber olduğunu kanıtlamaz. (Tabii savunulan dinin İslam olduğu durum için söylüyorum. Herhangi başka dinin savunulduğu durumlar için de aynı şeyler söylenebilir.)

Felsefe tartışacaksanız uyarayım: Bu alanda ayet hadis filan sökmez. Bu verileri ancak din tartışırken kullanabilirsiniz. Yani bir kutsal metin (ayet, hadis) koyar, "bakın ne kadar mucizevi. Hiç bu beşer ya da sıradan bir insan kelamı olabilir mi?" dersiniz, karşıtlarınız "bana hiç kutsal ve mucizevi görünmedi, pekala sıradan insan sözü" der, böyle tartışılır.

Ama felsefede bilimsel verileri ve mantığı kullanacaksınız. Göklerin ve yerin bitişik olduğu, altı günde yaratıldığı ve insanın balçıktan yaratıldığı gibi veriler ne bilim ne felsefe tarafından zerre kadar dikkate alınmaz. Çünkü bunların vaktiyle kilden heykel yapan bir çömlekçiyi izleyen, ya da sis çökmüş bir vadiden sisin kalkması ile vadinin ortaya çıktığını gözlemleyen birinin zihninde canlanmış hayal ürünü senaryolar olmadığını bilemeyiz.

Böyle biri gece gökte kayan parlak noktalar gördüğünde, bunun olsa olsa göğe çıkmaya çalışan şeytanların taşlanması olduğunu düşünür. Bu kutsallık zinciri böyle uzar gider. Tabii şeytanları taşlamak için melekler de lazım. Bu şeytanlar gökte ne yapacak da kovuluyor? Gayb bilgileri, büyü filan öğreneceklerdir zahir. Gelsin büyücüler, ifritler, cinler...

Bu kutsallık zincirinin insan zihnini kuşatmasını önleyen tek şey, bilimdir.

Gönderi tarihi:
Fakat konu din olduğunda, "yok Allah değil, Zeus, ya da belki Spagetti Canavarı yarattı" demenin önünde hiç bir engel yoktur. Tanrı/ilah kavramının içinin hangi ad ile doldurulduğunun hiç önemi yok. Bir yaratıcı var ise bile, bu İslam'ın doğru, Kuranın kutsal ve Muhammed'in peygamber olduğunu kanıtlamaz.

:clover:

Zaten benim Uçan Spagetti Canavarı yaratmış, Zeus yaratmış gibi sözlerimin gerekçesi budur.

Kuşların ötmesi, balıkların yüzmesi, kelebekleri ıçması, çocukların şeker yemesi, DNA'nın mükemmelliği, Allah'ı ve Muhammed'i kanıtlamaz.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

Zaten mucize gözünün önünde yapılsa dahi kabul etmeyecektin.

Ay'ın ikiye ayrılması olayı hakkında atıp tutulmuş :D

Bu mucize Hindistan halkı tarafında da görülmüştür. Hindistanda bu olayın olduğu zaman dilimine ait tarihi eserlere ''Ay'ın ikiye ayrıldığı senede yapılmıştır'' ifadesi bulunmaktadır. İsteyen gidip araştırma yapabilir :D

Bilimsel olarak mucizenin kanıtları bulundu :

Bu mucize, 4 Mayıs 1967 yılında Florida'daki Cape Kennedy Uzay Üssünden fırlatılan ''Orbiter 4'' uydusundan çekilen Ay fotoğraflarıyla gündeme geldi. Orbiten 4'ün bu çalışmalarında, uzunluğu 240, genişliği de yer yer 8 km.'yi bulan bir yarık tarafından boylu boyunca kuşatılmaktaydı

Bu çatlağın merkesi, 6 derece güney ve 105 derece dou olarak belirlenmişti. Doğal sebeplerle meydana gelen çatlaklar, dalgalı ve düzensiz çizgiler oluştururken bu bu yarık bariz bir şekilde belliydi.

İtalyan gök bilimci Cassini'nin 3,5 asır önce çizdiği Ay haritasında da bu yarık bariz bir şekilde bellidir. Ve bu derin yarık üzerine konuşan gök bilimciler bu olayı hayretle karşıladı. Bu kadar düz yarığın tesadüfle olmayacağını belirttiler.

Ay'ın, Dünya gibi bir koruyucu atmoster tabakası olmadığı için zaman zaman meteor yağmuruna maruz kalmıştır. Ve bu derin yarık bu doğal nedenler ve sıcaklık derecesindeki ani farklılıklar yüzünden bozulmalara uğramıştır. Ama bu değişmeler Orbiten 4'ün çektiği fotoğrafları yalanlayamaz.

Yine de bilim her konuda aciz olduğu için bu konulara da açıklık getiremiyor. Sözde bilimselci görünen maddeciler de direk reddederler.

Gönderi tarihi:
Zaten mucize gözünün önünde yapılsa dahi kabul etmeyecektin.

Ay'ın ikiye ayrılması olayı hakkında atıp tutulmuş :D

Bu mucize Hindistan halkı tarafında da görülmüştür. Hindistanda bu olayın olduğu zaman dilimine ait tarihi eserlere ''Ay'ın ikiye ayrıldığı senede yapılmıştır'' ifadesi bulunmaktadır. İsteyen gidip araştırma yapabilir

Ha sen gidip araştırdın yani öyle mi?

Arkadaşım "Hintlilerden şöyle yazıyor, böyle yazıyor" demekle olmuyor.

Ağzımız torba değil ki büzelim!

Herkes bu konuda çıkıp;

"Aaa, Bizans belgelerinde de yazıyor! Aaa Çin belgelerinde de yazıyor!" diyebilir.

Oysa biz böyle söylencelere değil,

Yazıldığı iddia edilen o bilginin yazıldığı belgeler gösterilirse itibar ediyoruz.

Arkadaşın birisi "Firavun" diye bir resim koymuş.

Öyle ki Firavun olmadığı çok belli...

Aynen buna benziyor sizin iddianız...

"İsteyen gidip araştırsın" demek nedir biliyor musunuz?

Nasreddin Hoca'ya gökteki yıldızları sormuşlar, kaç tanedir diye...

"Vücudumdaki kıl sayısıncadır, istersenin sayın!" demiş...

Ne de olsa kimse sayamayacaktır...

Nasreddin Hoca'ya dünyanın merkezini sormuşlar, neresidir diye...

"Benim bastığım yerdir, isterseniz sayın!" demiş...

Ne de olsa kimse sayamayacaktır...

Sanırım anlatabildim... :D:D

Bilimsel olarak mucizenin kanıtları bulundu :

Bu mucize, 4 Mayıs 1967 yılında Florida'daki Cape Kennedy Uzay Üssünden fırlatılan ''Orbiter 4'' uydusundan çekilen Ay fotoğraflarıyla gündeme geldi. Orbiten 4'ün bu çalışmalarında, uzunluğu 240, genişliği de yer yer 8 km.'yi bulan bir yarık tarafından boylu boyunca kuşatılmaktaydı

Bu çatlağın merkesi, 6 derece güney ve 105 derece dou olarak belirlenmişti. Doğal sebeplerle meydana gelen çatlaklar, dalgalı ve düzensiz çizgiler oluştururken bu bu yarık bariz bir şekilde belliydi.

İtalyan gök bilimci Cassini'nin 3,5 asır önce çizdiği Ay haritasında da bu yarık bariz bir şekilde bellidir. Ve bu derin yarık üzerine konuşan gök bilimciler bu olayı hayretle karşıladı. Bu kadar düz yarığın tesadüfle olmayacağını belirttiler.

Ay'ın, Dünya gibi bir koruyucu atmoster tabakası olmadığı için zaman zaman meteor yağmuruna maruz kalmıştır. Ve bu derin yarık bu doğal nedenler ve sıcaklık derecesindeki ani farklılıklar yüzünden bozulmalara uğramıştır. Ama bu değişmeler Orbiten 4'ün çektiği fotoğrafları yalanlayamaz.

Yine de bilim her konuda aciz olduğu için bu konulara da açıklık getiremiyor. Sözde bilimselci görünen maddeciler de direk reddederler.

Bu söylediklerinizin aynını söyleyenler, Ay'ın bu özellikler nedeni ise büyük bir Uzay Gemisi olduğunu da iddia ediyorlar...

Hem onların, bu söylediklerinize ek olarak sundukları kanıtlar daha inandıcı...

Hangisine inanalım?

Tabii ki size değil mi?

Çünkü siz söylüyorsunuz ya o yüzden... :lol::lol:

Gönderi tarihi:

Benzer yarıkların düyada da olduğunu sana göstersem, dünyayı da uzaylıların peygamberinin yardığını söyleyecek misin?

Gönderi tarihi:

Sevgili Dostlar ;

Yoksa Burada da mı Şakkı Kamer Mucizesi Tartışılıyor.

Aynı Anda İki Farklı Başlıkta (Hz. MUHAMMED'E İNANMAYAN BİR TOPLUM VEYA KİŞİLER BU AYETLERE GÖRE NASIL ZALİM OLUR) Tartışılmakta Bu Konu.

Tebrik ediyorum Tartışmacıları. Büyük Gayret Sergiliyorlar.

Ama Elimde Değil, Ne Yapayım. Hatırlatmak Zorunda Hissdiyorum Kendimi ;

Bu Bilimsel Olarak Ele Alınmaya , Araştırılmaya, İncelenmeye, ve Anlaşılmaya Çalışılan Hadise Var ya , BİR MUCİZE dir.

Anlıyor mu su nuz ...?

Bir MUCİZE yi , İnsani ve Bilimsel Bir Yaklaşım İle Tartışmaya Çalışıyorsunuz.

Bir Hatırlatayım Dedim...

Gönderi tarihi:
Bu Bilimsel Olarak Ele Alınmaya , Araştırılmaya, İncelenmeye, ve Anlaşılmaya Çalışılan Hadise Var ya , BİR MUCİZE dir.

Anlıyor mu su nuz ...?

Bir MUCİZE yi , İnsani ve Bilimsel Bir Yaklaşım İle Tartışmaya Çalışıyorsunuz.

Mucize diye birşey yoktur.

Halüsinasyon vardır, hayal vardır, sihir vardır, hokkabazlık vardır, yalan vardır.

Senin mucize dediğin şeyin olmadığını söylüyoruz.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

Ne o? Sıkışında topu futbol sahasının dışına atmak adına bilimin yüzyıllardır çözmeye çalıştığı ve adım adım çözdüğü soruların yanıtlarını bizden iki iletide vermemizi mi istiyorsunuz? :) İslami sitelerden birşeyler okuyup buraya yapıştıracağınıza bilimsel bir şeyler okuyup bu sorularıın cevaplarını, tartışmalarını öğrenebilirsiniz. hani google arama motorunu çok iyi kullanıyorsunuz ya; yapabilirsiniz...

hiç alçakgönüllülük yapmayın sayın Yarasa, topu başarıyla saha dışına atan sizlersiniz...

yok uçan spagetti yaptı, yok zeus yarattı, yok bilim yüzyıllardır araştırıyor biz nasıl açıklayalım dediniz... soruların hiçbirini yanıtlayamadınız...

şimdi de biz soruların hiçbirine cevap alamıyoruz... hani bilim herşeyi çözerdi.. hani bilim herşeydi.

hani bilim herşeyi açıklıyordu, her konu bilimsel veriler ışığında açıklanabilirdi..... ama bilim bunları yüzyıllardır açıklayamamış... ilginçççç......

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.