Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2006 19 yıl Bugün yalnızım ne yapıcam aslında neşem yerinde olsa neler yapardım daa... hiç tadım tuzum yok(ama yemek için tuzumuz az da olsa var),çizgi film izlerken bile ağlıyorum bu aralar en iyisi bişey izlememek yemek yapıyim dedim. ne yapıcaz tavuk sote yapalım ne varsa atın evde bulduğunuz sebzelerden domates ,biber,soğan sarımsak,soğandan kaynaklanan az da gözyaşı iyi tat veriyoo...(tavuğuda atın tabi ) ama yaptım da... yokk iştahım yok. yaptım, yaparken doydum afiyet olsun.
Gönderi tarihi: 28 Haziran , 2006 19 yıl abi size börek tarifi vereyim şimdi malzemeler hazılayabilirseniz yufkayı açın yok açamam diyorsanız 1,5 paket hazır yufka (1pakette 6 tane oluyor) 1/2süt neli yapmak istiyorsanız ona göre içine malzeme hazırlayın biraz da sıvı yağ 1tane soda süt ile sodayı karıştırın yapılışı ilk olarak tepsinin altını iyice yağlayınız yağladıktan sonra yufkanın bir parçasının tepsinin boyuna göre düz olarak yerleştirin daha son karıştırmış olduğunuz soda ve sütü elinizle yayın yufkanın üstüne daha onra 2 yufka yine sodalı sütü yayın 3 yufka yine soda ve süt karışımı daha sonra 4. yufka ve neli yapacaksanız hazırlamış olduğunuz malzemeyi oraya koyunuz ve 5 yufkayı koyunuz daha sonra yüne sodalı süt 6 sodalı süt ve 7 sodalı süt iç malzeme 1- patetesli ilk önce tencereye yeteri kadar yağ ve yağ kavruunca soğanı atıyorsunuz 2,5 soğan yeterli olacaktır ortaboy. sonra salça atıyorsunuz salçadansonra tuz ve daha sonra haşlanmış patatesleri doğranmış şekilde katıyorsunuz. 2-peynirli peynirle maydonozu karıştırarak yapa bilirsiniz 3- kıymalı(öğrenci olduğumdan yeteri kadar kıyma alamıyoruz ondan dolayı yapımını bilmiyorum)
Gönderi tarihi: 29 Haziran , 2006 19 yıl 3- kıymalı(öğrenci olduğumdan yeteri kadar kıyma alamıyoruz ondan dolayı yapımını bilmiyorum)
Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2006 18 yıl Yazar çok tozlanmış bu topic bi yemek seçemde şu karnımı doyuram...
Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2006 18 yıl çok tozlanmış bu topic bi yemek seçemde şu karnımı doyuram... Evet sayaman ustaaa bugün mÖnÜde ne var
Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 18 yıl patlıcanı beyleeeeee beyleeeeeeee közlicen iyice pişicek sonra kayık tabağa koyacan üstüne sarımsaklı yoğurt onun üstüne kıymayı kavurup dökeceksin oyyyyyyyy oyyyyyyyyy oyyyyyyyyyyyy rakıyla acaip gidiyo ilginizeee
Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2006 18 yıl marti_name yeni közleme tarifleriyle sizi sabırsızlıkla bekliyoruz
Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2006 18 yıl beyler de cok mahir mutfakta massallah.ben bir karadenizli olmayarak mihlama tarifi istiyorum lutfen. yapiyorum kafadan ama aslini hic yemedim.gercek tadini bilmiyorum
Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2006 18 yıl beyler de cok mahir mutfakta massallah.ben bir karadenizli olmayarak mihlama tarifi istiyorum lutfen. yapiyorum kafadan ama aslini hic yemedim.gercek tadini bilmiyorum daha önceki sayfalara bak yapmıştım tarifini....
Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2006 18 yıl Bugün Soslu Erişte (Kesme Makarna) yapalım. bildiğimiz makarna gibi yapılıyo, sos haricen hazırlanıyo, aynı mantı gibi yoğurtlu soslu servise sunuluyo. Bunun değişik çeşitlerini bilen varsa yazsın bakalım
Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2006 18 yıl Bugün Soslu Erişte (Kesme Makarna) yapalım. bildiğimiz makarna gibi yapılıyo, sos haricen hazırlanıyo, aynı mantı gibi yoğurtlu soslu servise sunuluyo. Bunun değişik çeşitlerini bilen varsa yazsın bakalım Erişteyle yapılan bir çorba tarifi veriyim size Gerçi bilen çoktur da bilmeyenler için.. Düdüklüde yarım tas kadar yeşil mercimeği pişiriniz Yine yarım tas kadar tavuk suyu hazırlayınız Bir tencerede ince ince doğranmış soğanı tereyağı ve ayçiçek yağı karışımıyla kavurunuz(bu önemli bir mutfak hilesidir esasında ayçiçek yağının içinde eritilen tereyağı yemeklere çok hoş bir tat verir..bu kıyağımıda unutmayın ha! ) Şekilli bir şekilde kestiğiniz kırmızı dolmalık biberi(ki bu şekle siz karar vereceksiniz..ben şerit şeklini yakıştırıyorum)soğana ekleyiniz Ardından 3 diş sarımsağı ufak ufak doğrayarak ekleyiniz Son olarak bir çorba kaşığı salçayı katınız ve kavurunuz..salça kavrulurken kırmızı pul biber,karabiber ve tuzu ekleyiniz. Bu sosa 4-5 tas su(tabi tasın büyüklüğü önemli) ve yarım tas tavuk suyunu karıştırıp içine haşlanmış mercimekleri ekleyiniz.Kaynara çıktığında da bir avuç kadar erişteyi koyup şööle bir karıştırınız.. Erişteler pişmeye başlayınca son olarak reyhan ekleyiniz..(çorbaya tadını veren bu nesnedir haberiniz ola!) E,hadi afiyet olsun!!! Bir başka yemek tarifinde görüşmek üzere..hoşçakalınız
Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2006 18 yıl Erişteyle yapılan bir çorba tarifi veriyim size Gerçi bilen çoktur da bilmeyenler için.. Düdüklüde yarım tas kadar yeşil mercimeği pişiriniz Yine yarım tas kadar tavuk suyu hazırlayınız Bir tencerede ince ince doğranmış soğanı tereyağı ve ayçiçek yağı karışımıyla kavurunuz(bu önemli bir mutfak hilesidir esasında ayçiçek yağının içinde eritilen tereyağı yemeklere çok hoş bir tat verir..bu kıyağımıda unutmayın ha! ) Şekilli bir şekilde kestiğiniz kırmızı dolmalık biberi(ki bu şekle siz karar vereceksiniz..ben şerit şeklini yakıştırıyorum)soğana ekleyiniz Ardından 3 diş sarımsağı ufak ufak doğrayarak ekleyiniz Son olarak bir çorba kaşığı salçayı katınız ve kavurunuz..salça kavrulurken kırmızı pul biber,karabiber ve tuzu ekleyiniz. Bu sosa 4-5 tas su(tabi tasın büyüklüğü önemli) ve yarım tas tavuk suyunu karıştırıp içine haşlanmış mercimekleri ekleyiniz.Kaynara çıktığında da bir avuç kadar erişteyi koyup şööle bir karıştırınız.. Erişteler pişmeye başlayınca son olarak reyhan ekleyiniz..(çorbaya tadını veren bu nesnedir haberiniz ola!) E,hadi afiyet olsun!!! Bir başka yemek tarifinde görüşmek üzere..hoşçakalınız sen yemek yapmasınıdamı biliyosun miss bee abla
Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2006 18 yıl hadi bugün yalancı su böreği yapalım..... kolay olsun die yalancısını yapcaz .. işte tarifi Gereçler: 6 adet yufka 2 şişe soda 3 yumurtta 250 gram katı yağ 350 gram beyaz peynir yarım demet maydanoz Yapılışı: ince kıyılmış maydanoz ve ufalanmış peynir karıştırılır.fırın tepsisine yufkalar üst üste aralarına peynir serpitirirek döşenir.istenilen büyüklükte kare şeklinde dilimlenir. ayrı bir tas da sodalar,yumurtta ve eritilmiş yağ karıştırılarak hazırlanmış yufkaların üzerine dökülür. 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişilir. fırından çıkan börek in üzerine su serpiştirir ve bir havlu ile tepsinin üstü örtülür. Servis Önerileri: fırından çıktıktan 20 dakika sonra servis yapılması önerilir.böylecene börek ne çok sıcak ,nede soğuk olucaktır
Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2006 18 yıl Bugün içli köfte pişirelim ama tarifini bilmiyorum siz pişirin ben yerim
Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2006 18 yıl Bugün içli köfte pişirelim ama tarifini bilmiyorum siz pişirin ben yerim Tabii canım ona ne şüphe Ayrıca mutfak uzmanlık alanlarımdan biridir..Kalabalık bir fun topluluğum bile var yaaaaa...
Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2006 18 yıl hadi yaw ozaman yapta riyelim miss beep ablacım be riyelim ablacım riyelim
Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2006 18 yıl :P ablaya dil çıkarma bakiim:angry: bak dilin hep öyle kalır maazallah,taş olursun taş
Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2006 18 yıl tamam ya niye kızıyon ufacık çocuğa ağlarım bak susturamazsın kendi bi parmak ama dili maşallahı var pabuç kadar
Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2006 18 yıl kendi bi parmak ama dili maşallahı var pabuç kadar kimmiş o alla alla mrk ettim
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.