Φ hasan17 Gönderi tarihi: 23 Mart , 2005 Gönderi tarihi: 23 Mart , 2005 Ben inançlarıma bağlı bir kişiyim eminim hepimiz böyleyizdir..buna şüphem yok asıl meseleye gelelim........... Ben mezheplere karşıyım çünkü; mezhepler İslamda birliği bozmaktadır Peygamber efendimizin ölümünden sonra ortaya çıkmıştır..... mesela bazı mezheplerde namaz ve oruç farz değilmiş? bazılarında abdessiz namaz kılanabiliyormuş ben bunlara karşıyım şimdide insanları bölgelere ayırıp inançlarının içeriğini belirliyorlar İSLAM dini herbölge her insan için aynıdır bunların kollara ayrılması saçmadır hiç kimseye senbunuyap senbunuyapma diyemez İslamın özünde birlik vardır...... ................ DÜŞÜNCELERİNİZİ BEKLİYORUM.............. Alıntı
Φ nurullah Gönderi tarihi: 17 Nisan , 2005 Gönderi tarihi: 17 Nisan , 2005 hak mezhep amelde döt tanedir bunların dışında saıtmış islama zarar veren mezhepler vardır.Karşı olunacak olan mezhepler bu bu dört mezhebin(hanefi,şafii,maliki,hanbeli) dışındakilerdir. Alıntı
Φ doganceym Gönderi tarihi: 18 Nisan , 2005 Gönderi tarihi: 18 Nisan , 2005 Ben inançlarıma bağlı bir kişiyim eminim hepimiz böyleyizdir..buna şüphem yok asıl meseleye gelelim........... Ben mezheplere karşıyım çünkü; mezhepler İslamda birliği bozmaktadır Peygamber efendimizin ölümünden sonra ortaya çıkmıştır..... mesela bazı mezheplerde namaz ve oruç farz değilmiş? bazılarında abdessiz namaz kılanabiliyormuş ben bunlara karşıyım şimdide insanları bölgelere ayırıp inançlarının içeriğini belirliyorlar İSLAM dini herbölge her insan için aynıdır bunların kollara ayrılması saçmadır hiç kimseye senbunuyap senbunuyapma diyemez İslamın özünde birlik vardır...... ................ DÜŞÜNCELERİNİZİ BEKLİYORUM.............. 3208[/snapback] Alıntı
Φ doganceym Gönderi tarihi: 18 Nisan , 2005 Gönderi tarihi: 18 Nisan , 2005 dinin zaruriyat (yapılması gerekenler ve gerklemeyenler) ve teferruat kısmı vardır. zaruriyat kısmında olan hükümler kur'anda sabittir ve değişmez değiştirilemez. yani senin dediğin namaz ve orucun farz olmaması veya abdestsiz namazın kılınması gibi hükümler 4 hak meshep için söz konusu değildir. bunların aksi kesin hükümlerdir. faklı olan hükümler ise teferruatta kalan hükümlerdir. bunlar ise kuran da kesin hüküm belirtmeyen konulardır. bunlar hakkındaki hükümler ise ilk olarak hadislerde onda da yoksa icma' ve kıyas yöntemleriyle belirlenir ve 4 hak meshebin hükümleri bu kurallara göre belirlenmiştir. Yani kimse kafasına göre bu helaldir bu haramdır diyemez. Teferruattaki hükümlerin farklı farklı olmalarının bir sebebi konu hakkındaki bir hadisin farklı farklı anlaşımasıdır. örneğin hanefilerde kan akınca abdest bozulur fakat şafiilerde bozulmaz. bu şu hadisten çıkarılmıştır ki:" peygamber efendimiz namazda iken anlı kanar ve hanımı kanıyan yarasına elini sürer. peygamberimiz de namazını bozup tekrar abdest alır. ". hanefi hazretleri demiştirki kan aktı onun için abdesti buzuldu. şafii hazretleri demiştirki hanımın eli değdi abdesti bozuldu. tabii onların bu şekilde hüküm vermeleri bemce dini kolaylaştiriyor. çünkü şafii hazretlerinin bulunduğu topraklar köylü kısmının bulunduğu ve hanefi hazretlerinin bulunduğu kısım şehirlilerin bulnduğu yerler. düşünsene köylüler devamlı tarımla uğraştıklarından kanama olayının olasılığı çok yüksek. eğer kanamayla abdst bozulsaydı onlar için ne kadar zor olurdu değil mi son olarak sana şu misali vermek istiyorum: su ameliyattan çıkanlar için zararlıdır. o kişi için haram gibidir. böbrek yetersizliği olan için yararlıdır.o kişi helal ve vacip ve müstehap gibidir. terli olan içmese daha iyi olur. o kişi için mekruh gibidir. normal insan o an içebilirde içmeyebilirde. onun için mübah gibidir. Gördüğün gibi su bir hakikat iken 4 farklı şey oldu. işte meshebî meselelerde o imamların bulunduğu halkın hayatını düzenlemek için hadisten ve kurandan çıkardığı hükümlerdir. rasgele verilen hükümler değildir. ve bunlar ayrılığa ve bozgunculuğa sebep olan hükümler değildir. aksine kolaylığı ve rahmeti getiren hükümlerdir. çünkü peygamberimiz "ümmetimin ihtilafında rahmet vardır" demiştir Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2005 Biz karsi olsak ta olmasak da mezhepler her dinde vardir ve kacinilmazdir. Mezhep ancak gerekli yayilimini gösterememis dinlerde yoktur. Büyüyen, yayilan her dinde mezhepler vardir. Neden? Bir din kitalara yayildiginda ilk ciktigi özellileri yer yer yitirip bazi tavizler ya da dgisikliklerle yerlesir toplumlara... Bakiniz, oslamiyet tüm arap ülkelerinde ve Türkiye de biribirinden nüans farkliliklri ile ayrilan degisik hükümlerle uygulanir. Her din, icine girdigi yeni toplum tarafindan dislanmamak icin bazi degisikliklere ugramak zorunda kalir. Bu da degisik bir tutum gerektirir. Uygulamalardaki bazi ciddi degisiklikler de zaman tzaman catisma yaratacak denli ayriliklar sergiler. Nasil deyim, imamlar, liderler, din yayicilari; inanclarini o ülkenin sosyal konumuna göre düzenlediklerinde ortaya mezhep cikar. Örnegin biz kendimize islamiz derken, hic bir arap ülkesi bizim islam oldugumuza inanmiyor. Sünni kesimimize bile islam demiyorlar. Cünkü Türk toplumu kur anin emrettiklerini harfiyen yapmiyor da ondan. Bana sorarsaniz demokrat bir Türkiye icin ben bu isten gurur duyarim orasi ayri bir konu. eger kuranin türkcesini iyi okursak ne kadar islam oldugumuzu anlariz. mezheplerimiz icin de ayni sey söz konusu. alevi kesimimiz bile aliyi severken alevi inanclarinin hic birini yapmazlar. Bu da güzel bir sey benim icin. Aslolan Demokratik Türkiye Cumhuriyeti nin bagimsiz, baris icinde ve mutlu yasamasi. baska bir istegimiz olamaz. Böyle bir refah ülke olusturabilirsek, kimse kimsenin ne türbanindan, ne sakalindan, ne de seriat satanlardan cekinmez. Alıntı
Φ chromakey Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2005 dinin zaruriyat (yapılması gerekenler ve gerklemeyenler) ve teferruat kısmı vardır. zaruriyat kısmında olan hükümler kur'anda sabittir ve değişmez değiştirilemez. yani senin dediğin namaz ve orucun farz olmaması veya abdestsiz namazın kılınması gibi hükümler 4 hak meshep için söz konusu değildir. bunların aksi kesin hükümlerdir. 3925[/snapback] 4 tane hak mezhep olduğunu kim belirliyor... inananlar için hakları allah belirler haşaa siztanrımısınız kesin hüküm vererek 4 tane hak mezhep var diyorsunuz. mutlak doğruyu yanlızca allah bilir . belkide bu mezheplerde olmayan bir şeyi yapan bir insan allah katında kabul görür buda size haksızlık yapılmış sayılmaz çünkü allah 4 tane hak mezhep var dememiştir Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2005 Elbette ki 4 mezhep var dememistir Allah. Yukaridaki Yaziyi iyi okursaniz; mezhepleri, büyüyen dinlerde, din merkezine uzak ülkelerde farkli gelenek ve göreneklere sahip imam, haci ya da hocalarin, islam uygulamalarini kendi kosullarina göre uydurmasi ile cikmis oldugu anlasilir. etiopya nin kabesi nerede bilir misiniz. Yarisi müslümandir oranin, bir kismi hristyan, kirsal kesimleri ise afrikanin eski dinlerine inanir. Müslüman olanlarin kabeleri, kendi ülkelerindedir. Ibadet bicimleri ise araplarinkine asla benzemez. ABD deki müslüman siyahlarin bir cogunun da kabeleri arabistan degildir. Bizler övgü kaynagi icin hepsini ayni kefeye koyup müslümanlar deriz. Oysa her bir ülkede yüz yillardan bu ya islamiyet hic bir zaman ciktigi gibi uygulanamamistir. Bu da dogaldir. Her ülkenin kendi yapisina göre sekil almistir ibdet ve inanclar... Alıntı
Φ doganceym Gönderi tarihi: 3 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 3 Temmuz , 2005 Mesheblerin hak olup olmadığını belirleyen temelde yine kur'an ve sünnettir. Kur'an ve sünnetin çizdiği yol haricinde giden meshebler (bunlar mutezile, vahhabilik, kaderiye veya senin bahsettiğin o garip mezhepler olabilir) hak değillerdir. bununla beraber bu hükümler inançla ilgili olan kurallar değil amel ile ilgili olan kurallar. ayrıca söylediğm bazı şeyleri yanlış anladınız her halde. "Yukaridaki Yaziyi iyi okursaniz; mezhepleri, büyüyen dinlerde, din merkezine uzak ülkelerde farkli gelenek ve göreneklere sahip imam, haci ya da hocalarin, islam uygulamalarini kendi kosullarina göre uydurmasi ile cikmis oldugu anlasilir." demişsin. ama dikkatli okumamışsın. ben yazının en üstünde teferruatta kalan ve kuran ve sünnette kesin hükme bağlı olmayan konularda ancak fikir beyan edebileceklerini (bu görüşler de uydurma değil yine sünnet ve kur'anın aksine olmamak ve dünyevi bir menfaat doğrultusunda olmamak kaydiyle) savunmuştum (ayrıca bu hükümleri koyanlar "hacı hoca" değil bazıları 1.000.000 dan fazla hadisi ezbere bilen ve bütün hayatını bu yola adamış ve senin dediğinin aksine bazıları islam uğruna hapishanelerde vefat eden müctehidlerdir.) hem demişsin; "Bakiniz, oslamiyet tüm arap ülkelerinde ve Türkiye de biribirinden nüans farkliliklri ile ayrilan degisik hükümlerle uygulanir. Her din, icine girdigi yeni toplum tarafindan dislanmamak icin bazi degisikliklere ugramak zorunda kalir. Bu da degisik bir tutum gerektirir. Uygulamalardaki bazi ciddi degisiklikler de zaman tzaman catisma yaratacak denli ayriliklar sergiler. Nasil deyim, imamlar, liderler, din yayicilari; inanclarini o ülkenin sosyal konumuna göre düzenlediklerinde ortaya mezhep cikar." Sen bu sözlerle beni desteklemeye mi çalışıyorsun yoksa benim söylediklerime yamuk gözlükle bakıp farklı hükümleri çıkarıyorsun. bi de söylediklerin kesin doğruymuş gibi kesin cümlecikler kurmuşsun.Bi defa eğer din hak bir din ise o dinin dışlanmak gibi bir kaygısı olamaz. olsaydı Peygamber efendimiz müşriklerin ananelerin aksine hükümler değil onların hoşlarına gidecek tarzda şeyleri emrederdi. hem imam-ı azam (hanefi mezhebinin imamı) halk-ı Kuran meselesinde(ki bu mesele halktan saraya hkadar herkezin savunduğu bir meseleydi) mutezileye ve halka ve saraya karşı çıkıp hapishanelerde çürümezdi. Yine tekrar edeyim belki yine anlamaışsındır; onların verdiği hükümler kur'anın ve sünnetin istikametinde ve onlarda kesin hükmü bulunmayan (mesela kabenin neresi olduğu gibi bir konu fıkhın bir konusu olamaz) ve sadece insanlara dini uydurmak menfaata göre hüküm vermek değil belki dini ibadetleri kolaylaştırmak noktasında sırf allah rızası için verilmiş hükümlerdir. başka türlü olsa ona da zaten bid'a ve o yolda gidenlere sapkın mezhep denilir. Daha yazacaktım ama vaktim yok... Yani yazacaklarım daha bitmedi... Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 3 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 3 Temmuz , 2005 Farkli bakiyoruz. Kimse kimseyi cürütmeye ya da desteklemeye calismiyor. Düsünce alis verisi yapiyoruz yalnizca. Söylediklerinize karsi olmadigim gibi, kendi düsüncelerimi de beyan ediyorum. Hepsi bu Her seyden önce inanan insanlar gibi, hak olup olmadiklari beni fazla ilgilendirmiyor. Bu nedenle aciklamalariniz dogaldir. Ben büyüyen dinlerin, cesitli cografyalarda, cesitli din bilginlerinin kendi toplumlarinda dini nasil degisikliklere ugradigini ve ugrattigini söylüyorum. Yani dinlerin, toplumlardai sosyo-ekonmmik etkileri beni ilgilendiren. Yayilamlari ve mezheplere bölünmelerin de altinda aslinda ekonmi yatar diyorum. Farkli bir bakis bu. Uygulamalarda da degisiklik son derece dogaldir, zira dinler yayilmasi sirasinda toplumlara zor yoluyla kabul ettirildiklerinden, sonradan kabull edenler cogunlukla takiyye yöntemine bas vurulmus, dinsel inanclar kasinilmaz olarak günden güne degisiklikler arz ederek mezhep dedigimiz farkliliklara bölünmüslerdir. Hak olmayabilir. Inanc bazinda dogrudur. Alıntı
Φ doganceym Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2005 Ben büyüyen dinlerin, cesitli cografyalarda, cesitli din bilginlerinin kendi toplumlarinda dini nasil degisikliklere ugradigini ve ugrattigini söylüyorum. Yani dinlerin, toplumlardai sosyo-ekonmmik etkileri beni ilgilendiren. Yayilamlari ve mezheplere bölünmelerin de altinda aslinda ekonmi yatar diyorum. Farkli bir bakis bu. Uygulamalarda da degisiklik son derece dogaldir, zira dinler yayilmasi sirasinda toplumlara zor yoluyla kabul ettirildiklerinden, sonradan kabull edenler cogunlukla takiyye yöntemine bas vurulmus, dinsel inanclar kasinilmaz olarak günden güne degisiklikler arz ederek mezhep dedigimiz farkliliklara bölünmüslerdir. Hak olmayabilir. Inanc bazinda dogrudur. 6238[/snapback] bu sözlerinin çok az bir doğruluk payı var bence. Çünkü bütün mezhepleri kapsayan bir genelleme yapmışsın. ama hiç bir mezhep (belki 1 veye 2 mezhep senin dediğin tarzda vardır) an azından benim bildiklerim ekonomik bir neden veya baskı altında ortaya çıkmamıştır (varsa örnek ver; biz de araştıralım. öyle lafı ortaya atmakla olmaz ). Öncelikle bu 4 hak mezhebin ortaya çıkışında kesinlikle bu etkenler rol oynamamış ve bu mezheplerin kurucuları "Ya hadi gelin ben bir mezhep kuruyorum benim dediklerime inanmak zorundasınız" düşüncesiyle ortaya çıkmamışlar. Onlar sadece üstü kapalı bazı teferruat meselerini tartışıp rey beyan etmişler. İnsanların bazıları birinin bazıları diğerinin görüşlerini tatbik etmiş. Böylece hanifiye, malkiye, şafiiye uyanlar ortaya çıkmış. Yani daha sonra mezhep dediğimiz (tabiri caiz ise bir fikre göre hareket eden insanlar topluluğu) gruplar ortaya çıkmış. Haaa... sunu da söyleyeyim. bunlar sadece reyden ibaret olduklarından sadece bir imamın dediğini dinlamek zorundasın. ötekinin dediğini yaparsan kafir olursun diye bir kaide de yok. Bununla beraber mesheplerin farklılıkları ekonomik bir unsurdan dolayı değil, bir çoğu hadis ve Kur'anın ayetlerine farklı manalar vermekten ortaya çıktı. istikameti şaşıranlar batıl bir mezhep oldular (bunlar kaderiye, mutezile gibi). Bazı meshepler ise şii ve hariciler gibi, yine Ku'anı farklı yorumlama ve birazda siyasi bazı unsurların etkisiyle ortaya çıkmış olabilir (belki senin söylediğinin bu mezheplerle biraz ilişkisi vardır denilebilir.). Ayrıca hiç bir mezhep takiyye suretinde ortaya çıkmamış. Hem takiyye çoğunluka hristiyan zulmünden kurtulmak için müslümanların yaptığı bir şey. ama bazı baskıcı rejimlerde (örneğin emevi gibi ama bu baskı zorla dine davet şeklinde değil) bazı meshep mensupları(örneğin şiiler) takiyyeye baş vurmuşlar ama bu zaten var olan bir meshebin bir uygulaması yani bir mesebin ortaya çıkmasının sebebi değil. Hem zorla müslüman yapmak hiç bir zaman bir müslüman devletinin politikası olmamıştır. bunu hristiyanlar yapmış. ama bazıları menfaat sağlamak ve rahat hareket edebilmek için müslümanlığı seçip müslüman gibi davranmış olabilir. bunlara ise münafık denir. Ama islam içinde karışıklıklara sebep olup fitne çıkartanlar da olmuş bu münafıklar arasında.(örneğin 4 halife zamanındaki münafıklar ve sebatay sevi gibi...). Ne olursa olsun ister hak ister hak olmasın mezhepler bazı insanları etraflarında toplamışlar. Ama hangisini doğru ve hak olduğunu zaman göstermiş. Çünkü hak olanları çok güzel meyveler vermiş (Abdülkadir Geylani, İmam-ı Rabbanî gibi zatları) ve veriyor. Hak olmayanları ise ya tarih sayfasından siliniyor ya da tabiileri (en mütaassıpları bile) ne kadar islamiyyetle bağlantılı oldukları açıkça görünüyor (tabii biraz feraset lazım görmek için). Yorumlarını bekliyorum ama bu seferkiler biraz delilli olursa sevinirim Ta ki daha seviyeli olsun Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2005 Yorumlarimi bekliyorsunuz, ve de seviyeli olsun Daha öncekiler seviyesiz miydi? Ya da islam yayilmaciligidan söz etmem mi seviyesizlik, bilemiyorum. Bu, sizin bakis aciniza göre degisir. Bakiniz forum dostum, burada biribirimizin sirtini sivazlayacak degiliz. düsünce farkimiz oldugundan, yazdklarimi kabullenmemeniz cok dogal. Yazdilklarimin hepsi üstelik, seviyelidir. Sizin, bana göre net bir bakisiniz yok. Yalnizca inanan, temiz bir Türk vatandasisiniz. Edindiginiz bilgiler de inanclariniz dogrultusunda oldugu icin, rahatsiz edici nitelikte degildir. Düsüncelerinze katilamadigim icin üzgünüm. Eger yine de yorum yapacaksam, " Hem zorla müslüman yapmak hiç bir zaman bir müslüman devletinin politikası olmamıştır. " seklinde yazmissiniz. böyle bir cümleyi kullanmaniz, islam tarihini cok iyi incelemenizi gerektiriyor diyebilirim. Bu cümleye katilmam mümkün degil. Inancli bile olsam, biri bana bunlari söylese kitaplari didik didik ederim, gercegi ararim. Bu benin insani sorumlulugum. Neye inandigimi bilmek, en dogal hakkim. Diyorum ki, islamiyetin cikisi zaten ekonomik nedenlere dayanir. Cöküntünün esigindeki o dönemin arap toplumu, islamiyetin emirleriyle kendilerine ait olmayan ülkeleri isgal, talan ve katliamlarla Cin sinirina kadar dayanmistir dersem asla anlasamayiz. Hazar bölgesindeki Türk kentlerinde agaclara asilan onbinlerce Orta asyali Türklerin drami, arap, Pers ve asya tarihinde gün gibi aciktir. Cok basitinden, Ö.Hayam bile bir siirlerinde, yapilan din katliamlari üzerine,: "NASIL KIYDIN KÖMÜR GÖZLÜ TÜRKMEN GÜZELINE" seklinde malum dinin sorumlularina?! karsi bu dizeyi yazmistir. Türklerin islamlasmasi adina saklanan bu kanli tarih su yüzüne ciktikca, dinlerin ve mezheplerin cikis nedenleri anlasilmaktadir. Eger size ters gelmeyecekse, Erdogan Aydin´in(Nasil Müslüman Olduk) kitabindaki trajediyi incelemenizi öneririm. Mezheplerin de iktidar cekismelerinden kaynaklanan ekonomik ve sosyal gerceklerden dogdugunu iddia edersem tabi ki anlasamayiz. Bu anlamda size iyi sanslar dilemekten baska care yok. Sevgiler. Alıntı
Φ chromakey Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2005 kuran tüm insanlığa indirilmiştir. vede herşey içinde mevcuttur. eğer allahın kitabı diye bunu okuyorsan ve allahın içinizindekininde içini bildiğine inanıyorsanız başkalarının yorumlarını kabul etmek zorunda değilsinizdir (bence çünkü mutlak doğru allah katındadır) kimse kızmasın ama bu bana göre sözde mezhep kurucularının ne dedikleri beni pek ilgilendirmiyor. mükemmmel bir müminde olabilirler ama insandırlar hata yapabilirler hatta kurranda peyugamber efendimiziz hz muhammed' in bile bazı hatalar yaptığını söyleyen ayetler vardır.. ben allahın kelamınını başkalrının ağızından değil direk herşeyi bilen tek tanrı olan allah ın dediklerini okuyarak doğruyu bulmayı tercih ederim. hatam varsa allah affetsin .... çükü bende bir insanım benim doğrularım belkide yanlış çıkabilir...FAKAT KESİN OLARAK ŞUNA İNANIN BU MUTLAK DOĞRUDUR DİYEBİLECEĞİM BİR KAÇ SÖZ VARDIR 1 ALLAH BİRDİR HZ MUHAMMET VE KURANDA GEÇEN AYET İNDİRİLEN LER ONUN PEYGAMBERLERİDİR. HAYIRDA ŞERDE ALLAHTANDIR MUHAKKAK Kİ HESAP GÜNÜ OLACAKTIR KURAN DEĞİŞTİRİLMEMİŞTİR. allah tüm insanlara doğruyu görmeyi nasip eylesin onları egolarından korusun. önemli olan kötüyü kaybetmek değil onu kazanmaktır. inançlı insanlara bela okuyacağımıza allahın onlara doğru göstermesini isteyelim. çünkü peygamber efendimiz kafirlerin ölümüne üzülmüştür önünden kimin cenazesi geçse bile ayağı kalmıştır. cehennem güzel bir yer değildir allah kimseyi oraya koymamasını temenni ederim. bunlar benim sözlerimdir mutlak doğru allah katındadır. Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2005 "FAKAT KESİN OLARAK ŞUNA İNANIN BU MUTLAK DOĞRUDUR DİYEBİLECEĞİM BİR KAÇ SÖZ VARDIR 1 ALLAH BİRDİR HZ MUHAMMET VE KURANDA GEÇEN AYET İNDİRİLEN LER ONUN PEYGAMBERLERİDİR. HAYIRDA ŞERDE ALLAHTANDIR MUHAKKAK Kİ HESAP GÜNÜ OLACAKTIR KURAN DEĞİŞTİRİLMEMİŞTİR." Tesekürler. Saygiliyim. Bu konuda da asla size bir tartisma konusu acmak istemem. Bu, mantiksizlik olur benin icin. Beni ilgilendiren, sosyal yönüydü. Kisi inancina kesinlikle kimse saldiramaz. saglicakla kalin... Alıntı
Φ hayal_et87 Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2005 Yorumlarimi bekliyorsunuz, ve de seviyeli olsun Daha öncekiler seviyesiz miydi? Ya da islam yayilmaciligidan söz etmem mi seviyesizlik, bilemiyorum. Bu, sizin bakis aciniza göre degisir. Bakiniz forum dostum, burada biribirimizin sirtini sivazlayacak degiliz. düsünce farkimiz oldugundan, yazdklarimi kabullenmemeniz cok dogal. Yazdilklarimin hepsi üstelik, seviyelidir. Sizin, bana göre net bir bakisiniz yok. Yalnizca inanan, temiz bir Türk vatandasisiniz. Edindiginiz bilgiler de inanclariniz dogrultusunda oldugu icin, rahatsiz edici nitelikte degildir. Düsüncelerinze katilamadigim icin üzgünüm. Eger yine de yorum yapacaksam, " Hem zorla müslüman yapmak hiç bir zaman bir müslüman devletinin politikası olmamıştır. " seklinde yazmissiniz. böyle bir cümleyi kullanmaniz, islam tarihini cok iyi incelemenizi gerektiriyor diyebilirim. Bu cümleye katilmam mümkün degil. Inancli bile olsam, biri bana bunlari söylese kitaplari didik didik ederim, gercegi ararim. Bu benin insani sorumlulugum. Neye inandigimi bilmek, en dogal hakkim. Diyorum ki, islamiyetin cikisi zaten ekonomik nedenlere dayanir. Cöküntünün esigindeki o dönemin arap toplumu, islamiyetin emirleriyle kendilerine ait olmayan ülkeleri isgal, talan ve katliamlarla Cin sinirina kadar dayanmistir dersem asla anlasamayiz. Hazar bölgesindeki Türk kentlerinde agaclara asilan onbinlerce Orta asyali Türklerin drami, arap, Pers ve asya tarihinde gün gibi aciktir. Cok basitinden, Ö.Hayam bile bir siirlerinde, yapilan din katliamlari üzerine,: "NASIL KIYDIN KÖMÜR GÖZLÜ TÜRKMEN GÜZELINE" seklinde malum dinin sorumlularina?! karsi bu dizeyi yazmistir. Türklerin islamlasmasi adina saklanan bu kanli tarih su yüzüne ciktikca, dinlerin ve mezheplerin cikis nedenleri anlasilmaktadir. Eger size ters gelmeyecekse, Erdogan Aydin´in(Nasil Müslüman Olduk) kitabindaki trajediyi incelemenizi öneririm. Mezheplerin de iktidar cekismelerinden kaynaklanan ekonomik ve sosyal gerceklerden dogdugunu iddia edersem tabi ki anlasamayiz. Bu anlamda size iyi sanslar dilemekten baska care yok. Sevgiler. 6265[/snapback] işine gelen kitapları okuyorsun.şud unutulmaması gereken bir konu kitabın yazarı. madem Allah inancın bir yaratıcıya bir ihtiyacın yok, neden aklını kullanamıyorsun.aklı vereni neden göremiyorsun, gerçekten Allah diye bir şey olmasaydı..hayat tesadüflerden ibaret olsaydı. o zaman neden insanlar ölür.... neden ölmek diye birşey olsun. diyorsun ki insan öldükten sonra toprak olur ve carbon olur.bizde diyoruz ki insan öldükten sonra hesap vereceği günü bekleyecektir. biz inacımızla yaşayalım sende inancınla yaşa.eğer senin dediğin gibi olursa bize bişey olmayacaktır.yok eğer bizim dediğimiz gibi olursa artık sonunu sen düşün.....şurada karıştırdığın bir nokta var insan içinde ruh vardır bunu senin dediğin bilimde kabul ediyor. toprak olacak olan bedendir.beden ve ruh bir değildir.bedenimizin toprak olması topraktan yar<tıldığı içindir. bunu inkar edemezsin çünkü bunu bilimde kabul ediyor.insan bedeninde bulunan bütün elementlerin aynısı toprakta mevcuttur...illede bilim diyorsan al sana bilim.... 1969 yılında uzaya gönderilen astronotlardan nil amstrong gezi için gittiği Mısır'da öğle vakti duyduğu birşeyi yanındaki rehbere söyler bu nedir diye...rehber oan şöyle der. bu Ezan dır müslümanların günde beş vakit namaz çağrısıdır. buraya kadr herşey normaldir. rehberin dediklerinden sonra nil amstrong müslüman olur. neden bilirmisin. çünkü dedikleri etrafındakileri hayrete düşürecek kadar önemlidir. ben bu sesleri uzayda duydum ve müslüman oldum........ Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2005 Yorumlarimi bekliyorsunuz, ve de seviyeli olsun Daha öncekiler seviyesiz miydi? Ya da islam yayilmaciligidan söz etmem mi seviyesizlik, bilemiyorum. Bu, sizin bakis aciniza göre degisir. Bakiniz forum dostum, burada biribirimizin sirtini sivazlayacak degiliz. düsünce farkimiz oldugundan, yazdklarimi kabullenmemeniz cok dogal. Yazdilklarimin hepsi üstelik, seviyelidir. Sizin, bana göre net bir bakisiniz yok. Yalnizca inanan, temiz bir Türk vatandasisiniz. Edindiginiz bilgiler de inanclariniz dogrultusunda oldugu icin, rahatsiz edici nitelikte degildir. Düsüncelerinze katilamadigim icin üzgünüm. Eger yine de yorum yapacaksam, " Hem zorla müslüman yapmak hiç bir zaman bir müslüman devletinin politikası olmamıştır. " seklinde yazmissiniz. böyle bir cümleyi kullanmaniz, islam tarihini cok iyi incelemenizi gerektiriyor diyebilirim. Bu cümleye katilmam mümkün degil. Inancli bile olsam, biri bana bunlari söylese kitaplari didik didik ederim, gercegi ararim. Bu benin insani sorumlulugum. Neye inandigimi bilmek, en dogal hakkim. Diyorum ki, islamiyetin cikisi zaten ekonomik nedenlere dayanir. Cöküntünün esigindeki o dönemin arap toplumu, islamiyetin emirleriyle kendilerine ait olmayan ülkeleri isgal, talan ve katliamlarla Cin sinirina kadar dayanmistir dersem asla anlasamayiz. Hazar bölgesindeki Türk kentlerinde agaclara asilan onbinlerce Orta asyali Türklerin drami, arap, Pers ve asya tarihinde gün gibi aciktir. Cok basitinden, Ö.Hayam bile bir siirlerinde, yapilan din katliamlari üzerine,: "NASIL KIYDIN KÖMÜR GÖZLÜ TÜRKMEN GÜZELINE" seklinde malum dinin sorumlularina?! karsi bu dizeyi yazmistir. Türklerin islamlasmasi adina saklanan bu kanli tarih su yüzüne ciktikca, dinlerin ve mezheplerin cikis nedenleri anlasilmaktadir. Eger size ters gelmeyecekse, Erdogan Aydin´in(Nasil Müslüman Olduk) kitabindaki trajediyi incelemenizi öneririm. Mezheplerin de iktidar cekismelerinden kaynaklanan ekonomik ve sosyal gerceklerden dogdugunu iddia edersem tabi ki anlasamayiz. Bu anlamda size iyi sanslar dilemekten baska care yok. Sevgiler. 6265[/snapback] işine gelen kitapları okuyorsun.şud unutulmaması gereken bir konu kitabın yazarı. madem Allah inancın bir yaratıcıya bir ihtiyacın yok, neden aklını kullanamıyorsun.aklı vereni neden göremiyorsun, gerçekten Allah diye bir şey olmasaydı..hayat tesadüflerden ibaret olsaydı. o zaman neden insanlar ölür.... neden ölmek diye birşey olsun. diyorsun ki insan öldükten sonra toprak olur ve carbon olur.bizde diyoruz ki insan öldükten sonra hesap vereceği günü bekleyecektir. biz inacımızla yaşayalım sende inancınla yaşa.eğer senin dediğin gibi olursa bize bişey olmayacaktır.yok eğer bizim dediğimiz gibi olursa artık sonunu sen düşün.....şurada karıştırdığın bir nokta var insan içinde ruh vardır bunu senin dediğin bilimde kabul ediyor. toprak olacak olan bedendir.beden ve ruh bir değildir.bedenimizin toprak olması topraktan yar<tıldığı içindir. bunu inkar edemezsin çünkü bunu bilimde kabul ediyor.insan bedeninde bulunan bütün elementlerin aynısı toprakta mevcuttur...illede bilim diyorsan al sana bilim.... 1969 yılında uzaya gönderilen astronotlardan nil amstrong gezi için gittiği Mısır'da öğle vakti duyduğu birşeyi yanındaki rehbere söyler bu nedir diye...rehber oan şöyle der. bu Ezan dır müslümanların günde beş vakit namaz çağrısıdır. buraya kadr herşey normaldir. rehberin dediklerinden sonra nil amstrong müslüman olur. neden bilirmisin. çünkü dedikleri etrafındakileri hayrete düşürecek kadar önemlidir. ben bu sesleri uzayda duydum ve müslüman oldum........ 9457[/snapback] SIZIN KAFAYA TAKTIGINIZ SEYLERE HEP SASMISIMDIR. TANRI DIYE BIR SEYIN VARLIGI YA DA YOKLUGU HIC KAFAMI KURCALAMADIGI GIBI BENI ILGILENDIRMIYOR DA. ZORLA BIZE CEVAP HAKKI VERIYORSUNUZ, SONRA DA SALDIRIYORSUNUZ. EGER ÖLÜME INANIYORSANIZ, ALLAHA IHTIYACINIZ COK OLACAKTIR. BÖYLE DEVAM EDIN LÜTFEN. HELE ÖLÜM KORKUSU SARDIYSA ICINIZI, DURUM EPEYCE VAHIM DEMEKTIR??? BAZEN BU ÖLÜM KORKUSUNA TANRI BILE YARDIM EDEMIYOR BILIYOR MUSUNUZ? INKAR EDEMEYECEGIMI IDDIA ETTIGIN SEYLERDEN SEN NE KADAR EMINSIN HEMSERIM! NEDEN SANA INANAYIM KI. BANA NE ANLATMAYA CALISIYORSUNUZ? BENIM AKLIM BENIM ELLERIMDE.!!!!! Alıntı
Φ spartaküs Gönderi tarihi: 18 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ağustos , 2005 olay ortada tanrıyı ve dinleri yaratanda sizlersiniz mezhepleri yaratanda sizlersiniz Alıntı
Φ carew76 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2005 hak mezhep amelde döt tanedir bunların dışında saıtmış islama zarar veren mezhepler vardır.Karşı olunacak olan mezhepler bu bu dört mezhebin(hanefi,şafii,maliki,hanbeli) dışındakilerdir. 3878[/snapback] ya kardesim neye dayanark bunu soyluyorsun 4 hak mezhep var diye ben caferi mezhebindenim sen kesin hanefisindir sizin mezhebi kuran ebu hanefi kim imam cafer sadık kim bunu iyi dusun sizin mezhebi kuran cafer cafer sadıktan 2 yıl ders almıs bunu biliyormuydun.kimin verdigi fetvalar dogru olur. ve imam cafer sadık hz.muhammedin 6.torunudur ve 12 imamdan bi tanesidir her nekadarda hz.muhammedin torunlarını imam kabul etmesenizde Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.