Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

carew76

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    25
  • Katılım

  • Son Ziyaret

carew76 tarafından postalanan herşey

  1. http://rapidshare.de/files/7278401/matthew..._komik.mpg.html
  2. ahmed hassanın konyaya attığı gol http://rapidshare.de/files/6653781/Besikta..._Giga_.mpg.html ailtonun boltona attıgı gol http://rapidshare.de/files/6537151/2f18e80...5_.spl.asf.html ronaldonun fenere golü(1) http://rapidshare.de/files/3855324/Fb_1-2_...ldo_2.mpeg.html ronaldonun fenere golü(2) http://rapidshare.de/files/3855269/Fb_1-2_...ldo_1.mpeg.html vaduz maçı golleri http://www.megaupload.com/?d=220QYJKJ http://www.megaupload.com/?d=331JTV4T http://www.megaupload.com/?d=22T5BOH0 http://www.megaupload.com/?d=22Z6C27K http://www.megaupload.com/tr/?d=36H0G8Z3 feneri yendigimiz maç 3-4 http://rapidshare.de/files/4169830/fenerba...iktas1.wmv.html http://rapidshare.de/files/4169869/fenerba...iktas2.wmv.html http://rapidshare.de/files/4169925/fenerba...iktas3.wmv.html http://rapidshare.de/files/4169975/fenerba...iktas4.wmv.html ahmet dursundanda bir gol fenere http://rapidshare.de/files/4243949/fb_bjk_...dursun.asf.html ailtonun kariyerindeki golleri http://rapidshare.de/files/3190879/Ailton_goller.wmv.html fenere bir golde pascaldan http://rapidshare.de/files/7276548/0203bjk1fener0.mpeg.html fenere bir golde sergenden http://rapidshare.de/files/6815470/0203bjk2fener0.mpeg.html samsunspor maçı 3-2 http://rapidshare.de/files/5797939/Besikta..._Giga_.wmv.html ailtonun gençlerbirligine attıgı gol http://rapidshare.de/files/4214567/GB_0-1_...-Giga-.wmv.html bjk denizli maçı özel http://rapidshare.de/files/3987259/bjk_denizli_2.avi.html ŞİMDİLİK BU KADAR
  3. off sizinlemi ugrascam inanmazsan inanma zaten hata bende sizleri biliçlendirmeye çalisiyorum arkamdan bisey de yazma cevap vermicem.
  4. güzel kardeşim sana kaynaklarıyla yazıyorum sen hala bana ne sayıyosun zaten o üç kişinin gerçek yüzü peygamber öldükten sonra ortaya çıktı.
  5. buralarda nakledilmiştir 1- Şavahid'ut- Tenzil, c.2; el-Müstedrek. Hakim. 2- Ömer'in Hz. Fatıma'nın evine saldırıp, kapısına ateş verdiğini büyük tarihçiler topluluğuyla birçok alimler, uzun kısa farklı tabir- i lerle nakletmişlerdir. Örneğin: Şerh-i Nehc'ül-Beliiğa, İbn Ebi'l- i Hadid, c.2; Tarih-i Yakubı, c.2; el-İmamet-u ve's-Siyase. c i; eL- İkd'ul-Ferid, c.2; Tarih-i TaberI, c.3; Tarih-i Ebi'I-Fida. c. i: E'lam'un-Nisa, c.3; Kenz'ul-Ummal. c.3, s.I29; Tarih-i İbn-i Esir, i c.23, s.I24. i bu olayı öğrendikten belki sen bile ömer ve ebubekirden nefret ediceksin Ebubekir, kaba-kuvvet, tehdit ve hatta kılıçla halktan, zorla kendine biat aldıktan sonra, bir gün Ömer, Kunfuz, Halid b. Velid, Ebu Ubeyde b. Cerrah'ı bir grup topluluğun eşliğinde Ali (a.s) ve Fatıma (a.s)'nın evine 79 gönderdi. Oraya vardıklarında Ömer, Hz. Fatıma'nın evi- nin kapısına odun yığınaya başladı. Oysa o kapı, öyle sıradan bir kapı değildi. Sevgili Peygamberimiz (s.a.a) her sabah namazına gidişinde bu kapının önünde durur, "Selam olsun size ey Peygamberin Ehlibeytil" derdi. ı Bu kapıdan bir kez olsun izinsiz girmemişti. İşte Ömer, o- dunlara ateş vererek böyle bir kapıyı yaktı. (Ateş verilmeden önce) Hz. Fatıma Ömer'i ve yanın- . dakileri evden uzaklaştırmak için kapının arkasına geldi- i ğinde, Ömer bir omuz darbesiyle kapıyı açtı ve Hz. i Fatıma'yı kapıyla duvar arasında sıkıştırdı. Tam bu şiddet sırasında karnındaki altı aylık (Muhsin adlı) bebeğini: düşürdü ve kapının arkasındaki çivi göğsüne saplandı. i Acı dolu bir sesle haykırdı: "Ey Allah/ın Peygamberi! Ey babam! Gör ki senden sonra İbn-i Hattap ile İbn-i Ebu i Kuhafe başımıza neler getirdiler... " Bunları duyan Ömer, yanındakilere, "Vurun Fatıma- ya! " diye emretti. Onlar Peygamberin göz nurunu, ciğer paresini tekme, tokat ve kırbaç darbeleriyle dövüp kanlar içinde bıraktılar, sonra da çekip gittiler. İşte bu kapıyla duvar arasındaki sıkışma ve darbeler, etkisini Hz. Fatı- ma'nın üzerinde gösterdi ve sonuçta hastalanıp dünyadan göçmesine sebep oldu. Bu nedenle Hz. Fatıma, Peygarnberlik hanedanının şehididir. Evet Hz. Fatıma'nın (s.a) vefatına Ömer b. Hattap sebep olmuştur kaynaklardada mevcuttur yazdığım olay ben burda kendi mezhebimin doğru olduğunu kanıtlamaya çalışmıyorum bunu biliyorum zaten ben burda müslümanların artık gözlerini açmalarını iyicene bi düşünmelerini istiyorum.
  6. HAK HALİFE HZ.ALİDİR BANA DEFALARCA KARŞI ÇIKTINIZ AMA BUNU OKUDUKTAN SONRAKİ DÜŞÜNCELERİNİZİ ÖĞRENEBİLİRMİYİM Resulullah (s.a.a) kendisinden sonra İmam Ali b. Ebu Talib'i halife olarak tayin etmiştir ve bunu çeşitli münasebetlerde defalarca tekrar etmiştir.2 Mesela, ------------------ 1- Zuhruf, 23 2- Resulullahlm (s.a.a) İmam Aliıyi (a.s) kendisinden sonra hali- fe tayin etmesiyle ilgili hadisler yüzlerce kaynakta söz konusu edil- miştir. Bkz. Tarih-i İbn-i Cerir, c.2, s.562; Kenz'üI-Ümmal, c.6, s.392; Sünen-i Tirmizi, Sünen-i İbn-i Mace; Müsned-i Ahmed b. Hanbel; Müstedrek-i Sahihayn; Tefsir-i Kebir, Fahr-i Razi; es- Sevaik'ul-Muhrika. 24 Veda Haccından dönerken, Mekke ile Medine arasındaki Gadir-i Hum denen yerde, insanları bir araya toplayarak Ali'nin (a.s) elini kaldırmış ve "Ben kimin mevlası isem Ali de onun mevlasıdır. Allah'ım! Ali'ye dost olana dost ol, düşman olana düşman. Ona yardım edene sen de yardım et, ondan yüz çevirene sen de yüz çevir." demiştir. Sonra Peygamberimiz minberden inmiş (ve sayıları yüz bini aşan) Müslümanlara, "MüminIerin emiri olarak Ali'yi tebrik edin" diye buyurmuştur. O kalabalık da bir bir gelip, "Selam olsun sana, ey müminlerin emiri!" di ye- rek isteğini yerine getirmiştir. İşte bu sırada Ebubekir ile Ömer de Ali'nin yanına gelmiş ve kendisini tebrik et- mişlerdir. Ömer, "Ne mutlu sana ey Ebu Talib'in oğlu! Sen bugün benim ve kadın-erkek bütün müminlerin mevlası oldun." demiştir.l demek ki Peygamber'in (s.a.a) hak halifesi Hz. Ali'dir.
  7. carew76

    4 Hak mezhep

    ben veda hutbesinde soyledi demedimondan sonra o zaman lar olumunden once saygılarımla
  8. carew76

    4 Hak mezhep

    ya tamam kardes benim sorunum sünnilerle deil zaten ama 4 hak mezhep diince biz nerde oluyoz caferi mezhebini kuran imam cafer sadık hanefi mezhebini kuran ebu hanefiye 2 yıl hocalık dersi vermiştir ve imam cafer sadık hz.muhammedin eh li beytinden gelmektedir. sana bişey daha dicem 4 hak mezhepte soyle ortaya çıkmış bunları bilemezsin cok arastırman lazım mezheplerin yaptıkları doru oldugundan deil sadece yuz bin dinar para vermislero zamanın hukumdarına... o zamanın hukumdarı bakmıs sadece 4 5 mezhep yokmus yuzlerce mezhep varmıs hukumdarda bakmıs ki islam parcalanıyor o nunda burda iyi niyeti var demiski bana 100000 dinar getirenin mezhebini RESMİLEŞTİRİCEM bak hak demiyo resmilestiricem neyse o 4 mezhep vermişler parayı bizim caferi mezhebindede zengin bi adam varmıs mezhebe baglı o da mal varlıgını hesaplamıs 80 bin dinar mış ama onlara 20 bin daha lazım sonra demis zaten o kişi arkadaslar bende 80 bin dinar var sizde 20 bin katında bizde resmilestirelim mezhebimizi sonra demisler biz mezhebimizi paraylamı hak resmi yapcaz paralarınızı bosvere vermeyin demişler ve halk arasında yayılmıs 4 mezhep var ve gunumuzdede sünni imamları 4 hak mezhep oldugunu iddaa ediyor hayır 4 ha mezhep yoktur 4 resmi mezhep vardır ve senin o son yazdıgın cumleye tesekkur ediyorum(allah hepimize yardımcı olsun)
  9. carew76

    4 Hak mezhep

    artık bu forum sayfasına ziyaret etmicem şimdi kına yakın
  10. carew76

    4 Hak mezhep

    nihecul el belagayı okursan orda yazıyo hz.alinin hilafeti nasıl gasb edildigi saygılarımla
  11. bence arkadaslar ne dersek diyelim KLEBERSON
  12. bence abi kesin fatih tekke olur ama oyum ailtona
  13. carew76

    kerbela gunu

    hz.muhammedin torunun kerbelada katledilişindeki olaylar hz.huseyinin kafası kesildi kardesi hz.abbasın kolları kesildi 6 aylık bebeginin gogsune ok atıldı ve ailesinden birsürü evladının sehit edilisi boyle bir gunde yas tutmak onları anmak gunahmıdır?
  14. carew76

    4 Hak mezhep

    sana bisi deyim mi dediklerinin asli esasi yok ben bunlari uzmanlarindan dinliyorum kitaplarindan okuyorum bana kaynak ver Ebubekir meselesini 1 ikincisi Osman Muaviyeyi nasil basa geciriyor o öldükten cok sonra basa gecti Muaviye Osman As tolerens gösteren biriydi Ömer as gibi degildi sen neye dayanarak ilk üc halifeyi lanetlersin onlari halife saymazsin Hz. Ali de ne Allah ne Hz. Peygamberce tayin edildi Hz. Aliye canim feda, ama onu sevmek icin digerlerini lanetlemen gerkmez hele Peygamberimizin en yakin dostuna magara arkadasina Kuranda bile zikredilen bir kisiye asere-i mübesserenin ilkine Hz. Peygamber lanet etmistir diyemezsin dersen Hz. Peygambere iftira etmis olursun ve yine onun hadisine göre cehennemdeki yerini hazirlamis olursun. Hz. Peygambere bir sözü isnad ederken dikkatli ol!!!! Yezid le dediklerin arasinda ise bir baglanti yok kendini zorlama 11854[/snapback] iyi o zaman sana tek bişey dicem şimdi hatırlamıyorum tarihçinin adını arastırsam bulurum 2.halife donemine kadar eli açık namaz kılınıyormus bunu goren ikinci halife osman olması lazım insanlar ellerini baglarmıslar saygın kişiler onunde onunda hosuna gitmiş ve bizde allahın karsısında boyle duralım demiş bunu getirmiş bu bikere doru siz kendi namazınızı bile farz bilmiyorsunuz yok eli baglamak sunnetmiş ama eli açıkda kılınsada batıl olmaz diyorsunuz oyle sey olurmu namazın turlu kılınıs sekli olmaz maliki mezhebine hak mezhep diyosunuz ama eli açık kılıyo o mezhep siz eli baglı oyle sey olurmu bi tanesini kabul edin yaeli açık ya eli baglı bunun sunneti felan olmaz bide sana bir kitap oneririm gercekten bak sana samimiyetimle soyluyorum begenirsin begenmezsin sana kalmıs bagdat alimleri konferansı şia ve ehli sunnet alimlerinin tartısmasını içerir o kitabı okuyup bana o zaman ne dusundugunu soylersen sevinirim ozellikle kitabın halifelik konusu seninlede halifelik konusunu burda tartısmak istemem kapat konuyu burda konusmak yersiz benim oyle dedigime bakma benim annemde sunni ama 4 hak mezhep yuzunden bazen sünnileri bogasım geliyo ama kızıyorum bide kendini benim yerime koy haklı çıkmak istiyorum 12305[/snapback] kardes sana o kitaptan bir kesit gosteriyim bu yasanmıs bi olay cok eski osman lı donemlerinde felan o zaman o konferanstan sonra ırak halkının yuzde 70 kısmı şia oldu işte sana bir kesit Abbasi: - Caferller üç halifenin (Ebubekir, Ömer ve Osman'ın hilafetini kabul etmedikleri gibi onların) iman getirdiklerini de kabul etmezler. Bu ise, gerçek dışı bir şeydir. Çünkü eğer onlar imanlı değilse, Peygamber niçin onlarla akrabalık bağı kurmuştur? Alevi: - Caferller bu üç kişinin kalben iman getirmediklerini savunur. Onlar İsHim'ı zahirde kabul etmişlerdi. ResuluIlah (s.a.a) kelime-i şehadeti ikrar eden herkesi, münafık olsa dahi, Müslüman kabul eder, onlarla Müs- lüman hukuku çerçevesinde münasebet kurardı. Dolayı- sıyla o hazretin onlarla akrabalık ilişkisine girmesi bu açıdandır. Abbasi: - Mesela, Ebubekir'in imansızlığına deliliniz nedir? Alevi: 43 - Bu hususta birçok kesin kanıt vardır. Ezcümle, Ebubekir, Hz. HZ.hz.muhammed'e defalarca karşı gelmiştir; örneğin Usame'nin ordusuna katılmaması ve Peygambe- rin bu husustaki emrine karşı çıkması gibi. Oysa yüce Allah Kurlan'da şöyle buyuruyor: "Hayır, Rabbine and. olsun ki, aralarında çıkan anlaşmazlıklarda seni ha. kem yapıp, sonra da verdiğin hükmü gönül rahatlı. ğıyla ve tam bir teslimiyetle kabul et~edikçe iman etmiş olmazlar, "1 Ebubekir Peygamber'in (s.a.a) emrine muhalefet ettiği için bu ayetin kapsamına girmektedir. Ayrıca, Resulul- lah (s.a.a) Usame'nin ordusuna katılmayanlan açıkça la- netlemiştir. Az önce belirttiğimiz gibi Ebubekir bu ordu- ya katılmadı. acaba Resulullah (s.a.a) mümin birini lanetler mi? Abbasi: - Tabi ki, hayır. Melik: - O halde Alevi'nin Ebubekir'in mümin olmadığı yolundaki görüşü doğru olmalı! Vezir: - Ehlisünnet, Ebubekir'in ordudan geri dönmesiyle ilgili olarak bir takım teviller söz konusu etmişlerdir. Melik: - Nasıl olur! Onun ordudan geri dönmesini tevil etmek, yaptığına mazeret olur mu? Eğer bu kapı açık tutulursa, canileri, hırsızlan ve bütün suçlulan da sebep- ---------- 1- Nisi, 65 44 lerinden dolayı mazur görmemiz gerekir. Çünkü, hırsız "fakir olduğumdan dolayı hırsızlık yaptım"; içki içen, "sıkıntıdan şarap içtim" ve... der. Böylece düzen bozulur ve insanlar isyan etmeye cesaret bulurlar. Hayır, tevillere ihtiyacımız yok. Teviller bizi gerçeğe ulaştırmaz, tam aksine gerçeklerden uzaklaştırır. Abbasi söyleyecek söz bulamıyordu, tereddütle sordu: - Peki, ya Ömer? Onun iman getirmediğine deliliniz nedir? Alevi: - Bu hususta da çok fazla delil var. Öncelikle şunu söyleyeyim ki Ömerlin bizzat kendisi iman getirmediğini itiraf etmiştir. Abbasi: - Kendisi itiraf mı etmiş? Nerede? Alevi: - Evet. Şu sözlere bir bakın; bunlar Ömer'in sözle- ridir: "Hüdeybiye günü şüphe'ettiğim kadar hiçbir zaman Hz. HZ.hz.muhammed'in peygamberliğinde şüphe etmedim." ı Demek ki Hz. HZ.hz.muhammed'in peygamberliğinden hep şüphe etmiş, Hüdeybiye günü bu şüphesi doruğa çıkmış- tır. Söyle bakalım, ey Abbasi, Hz. HZ.hz.muhammed'in pey- gamberliğinde şüphe eden biri mümin olabilir mi? ------------------ 1- Tefsir-i İbn-i Kesir, cA, s. i 76; el-Kamil Fi't- Tarih, c.2, s.204; Tarih-i Taberi, c.2, s.280; Sahih-İ Müslim, Nevevi Şerhi, c.12, Hüdeybiye Barışı bölümü, s.141; es-Siret'ul-Halebiyye, Hüdeybiye Barışı bölümü; Mu'cem'ul-Buldan, c.2, s.229. 45 Abbasi sessizce başını öne eğdi, ne diyeceğini bilemiyordu. Bu durumu izleyen Sultan Melikşah vezirine sordu: - Alevi'nin Ömer hakkında söyledikleri doğru mu? Vezir: - Raviler böyle rivayet etmişlerdir. Melik: - Olacak şey değil, şaşılacak şey doğrusu! Oysa ben Ömer'i iman öncülerinden biri sanırdım. Onun örnek imana sahip olduğuna inanırdım; şimdi ise onun imanı hakkında şüpheye düştüm. Sultanın bu hayal kırıklığı üzerine Abbasi son bir umutla durumu düzeltmeye çalıştı: - Dur ey Melik, akidene sadık kal! Bu şeyh seni aldatmasın. Abbasi'nin bu çıkışı Melik'i öfkelendirdi: Nizamülmülk, Alevi'nin sözünün doğruluğunu tasdik ediyor ve Ömer'in bu sözleri kaynaklarda geçiyor ve sen hala "Şeyh seni aldatmasın." diyorsun. Bu, taassuptan başka bir şeyolabilir mi?!
  15. carew76

    4 Hak mezhep

    böyle bir olay olmamistir kimsenin bilmedigini sen nerden biliyorsun??? 11855[/snapback] o kimsenin bilmedigi deil kabul etmedigidir saygılarımla
  16. carew76

    4 Hak mezhep

    sana bisi deyim mi dediklerinin asli esasi yok ben bunlari uzmanlarindan dinliyorum kitaplarindan okuyorum bana kaynak ver Ebubekir meselesini 1 ikincisi Osman Muaviyeyi nasil basa geciriyor o öldükten cok sonra basa gecti Muaviye Osman As tolerens gösteren biriydi Ömer as gibi degildi sen neye dayanarak ilk üc halifeyi lanetlersin onlari halife saymazsin Hz. Ali de ne Allah ne Hz. Peygamberce tayin edildi Hz. Aliye canim feda, ama onu sevmek icin digerlerini lanetlemen gerkmez hele Peygamberimizin en yakin dostuna magara arkadasina Kuranda bile zikredilen bir kisiye asere-i mübesserenin ilkine Hz. Peygamber lanet etmistir diyemezsin dersen Hz. Peygambere iftira etmis olursun ve yine onun hadisine göre cehennemdeki yerini hazirlamis olursun. Hz. Peygambere bir sözü isnad ederken dikkatli ol!!!! Yezid le dediklerin arasinda ise bir baglanti yok kendini zorlama 11854[/snapback] iyi o zaman sana tek bişey dicem şimdi hatırlamıyorum tarihçinin adını arastırsam bulurum 2.halife donemine kadar eli açık namaz kılınıyormus bunu goren ikinci halife osman olması lazım insanlar ellerini baglarmıslar saygın kişiler onunde onunda hosuna gitmiş ve bizde allahın karsısında boyle duralım demiş bunu getirmiş bu bikere doru siz kendi namazınızı bile farz bilmiyorsunuz yok eli baglamak sunnetmiş ama eli açıkda kılınsada batıl olmaz diyorsunuz oyle sey olurmu namazın turlu kılınıs sekli olmaz maliki mezhebine hak mezhep diyosunuz ama eli açık kılıyo o mezhep siz eli baglı oyle sey olurmu bi tanesini kabul edin yaeli açık ya eli baglı bunun sunneti felan olmaz bide sana bir kitap oneririm gercekten bak sana samimiyetimle soyluyorum begenirsin begenmezsin sana kalmıs bagdat alimleri konferansı şia ve ehli sunnet alimlerinin tartısmasını içerir o kitabı okuyup bana o zaman ne dusundugunu soylersen sevinirim ozellikle kitabın halifelik konusu seninlede halifelik konusunu burda tartısmak istemem kapat konuyu burda konusmak yersiz benim oyle dedigime bakma benim annemde sunni ama 4 hak mezhep yuzunden bazen sünnileri bogasım geliyo ama kızıyorum bide kendini benim yerime koy haklı çıkmak istiyorum
  17. carew76

    4 Hak mezhep

    sana anlatıyım kardes bende şiiyim ama bu anlattıklarımın hepsi dogru şiiler aynı sünniler gibi 5 vakit namaz kılarlar ama kılıs sekli farklıdır sünniler ellerini baglarlar sunnet diye ama şiilere gore de eli açık kılınmalıdır.ve bir konudada şiiler ogle ezanında ogle ve ikindiyi bir aksam ezanından sonrada aksam ve yatsı namazlarını bir kılarız.bu konuda biraz gulebilirsiniz ama bunun dogrulugunu diyanet baskanınızda acıkladı(sünni) şiilerİN sunnet namazlarını kılmaları farz deildir aynı şafilerde oldugu gibi ve ramazan ayında oruc tutarız.ancak sizden 13 dk sonra acarız cunku bizim aksam ezanı sizinkinden 13 dk sonra okunur. bi taneside halifelik konusu size gore 4 halife vardır ama hz.muhammedin bi hadisi var sünni kaynaklarında benim halifem 12 kişidir ve kureys kabilesindendir ama ne ömer ne ebubekir nede osman kureystendir.beni anlıyomusun bu konuyu iyi bi düsün kureys kabilesinden olan hz.alidir ve onun cocukları hz.hasan ve hz.hüseyin diye gitmekte bu 12 kişi bu 12 kişide hz.muhammedin TORUNLARIDIR. 10159[/snapback] bütün halifeler Kureystendir ya sacmalama Mekkenin hepsi Kureysli zaten sen Hasimi ile karistiriyorsun hz. Ali Hz HZ.hz.HZ.hz.muhammed gibi kureysin Hasimi kolundandir 11810[/snapback] o zaman 12 halifesi var hz.muhammedin tüm hadis kitaplarında var kabileye gelirsek omer;ebubekir;ve osman israilogullarından deiller ben onu yazmaya gerek duymamıştım şimdi beni anladınmı o hadis tamamıyla benim halifem benden sonra 12 kişidir kureys kabilesindendir ve israilogullarındandır ama ebubekir osman ve omer bu kapsama girmiyo bu konuda hadi seni haklı saysam deil ama 12 halifem var hadisi var ama siz 4 tane halife var diyosunuz 8 tanesi nerde bunu açıklarmısın. ben sana bazı orneklerde veriyim onların neden halife olmadıgına her nekadar basa gecseler bile. hz.muhmmed ebubekiri lanetlemiştir bunu duydunmu duyamazsın hz.HZ.hz.muhammed bi ordu hazırlamıstı ve kim usamenin ordusundan ayrılırsa allah ona lanet eylesin demiştir ama ebubekir ordudan ayrılarak onun sozune itaat etmemiştir.peygamberin lanetledigi bir kişide halife felan olamaz ve osmana gelelim o ebubekirdende kotu zaten ebubekir İLK 5 İMAN getirenlerdendi ama osman onu kandırdı.osman sizin hz.muaviye dediginiz kişiyi basa getirerek en buyuk sucu işledi muaviyenin carsamba gunu cuma namazı kıldırdıgını biliyormusun.ve bir tane hristiyan karısı vardı.zaten onun oglu yezit de peygamberimizin torununu oldurdu buna ne diceksin.kafasını kestirdi ve kafası onune getirildiginde dudagına vurdu (peygamberin optugu dudaklar) bunları basa getirenlerin kim oldugunu anladın herhalde Hz HZ.hz.muhammed de zaten Hz aliyi halife tayin etmişti olmeden once veda seyini bilyorsundur ondan once hatta ebubekir osman omer onu tebrik etmişlerdir
  18. ya kardesim neye dayanark bunu soyluyorsun 4 hak mezhep var diye ben caferi mezhebindenim sen kesin hanefisindir sizin mezhebi kuran ebu hanefi kim imam cafer sadık kim bunu iyi dusun sizin mezhebi kuran cafer cafer sadıktan 2 yıl ders almıs bunu biliyormuydun.kimin verdigi fetvalar dogru olur. ve imam cafer sadık hz.muhammedin 6.torunudur ve 12 imamdan bi tanesidir her nekadarda hz.muhammedin torunlarını imam kabul etmesenizde
  19. carew76

    4 Hak mezhep

    sana anlatıyım kardes bende şiiyim ama bu anlattıklarımın hepsi dogru şiiler aynı sünniler gibi 5 vakit namaz kılarlar ama kılıs sekli farklıdır sünniler ellerini baglarlar sunnet diye ama şiilere gore de eli açık kılınmalıdır.ve bir konudada şiiler ogle ezanında ogle ve ikindiyi bir aksam ezanından sonrada aksam ve yatsı namazlarını bir kılarız.bu konuda biraz gulebilirsiniz ama bunun dogrulugunu diyanet baskanınızda acıkladı(sünni) şiilerİN sunnet namazlarını kılmaları farz deildir aynı şafilerde oldugu gibi ve ramazan ayında oruc tutarız.ancak sizden 13 dk sonra acarız cunku bizim aksam ezanı sizinkinden 13 dk sonra okunur. bi taneside halifelik konusu size gore 4 halife vardır ama hz.muhammedin bi hadisi var sünni kaynaklarında benim halifem 12 kişidir ve kureys kabilesindendir ama ne ömer ne ebubekir nede osman kureystendir.beni anlıyomusun bu konuyu iyi bi düsün kureys kabilesinden olan hz.alidir ve onun cocukları hz.hasan ve hz.hüseyin diye gitmekte bu 12 kişi bu 12 kişide hz.muhammedin TORUNLARIDIR.
  20. carew76

    alevilik

    tamam.arkadaşım sana bir soru ama dogru cevapla ehli beyti seviyomusun?
  21. carew76

    4 Hak mezhep

    Ben bir şiiyim.Ama sünni alimlerinin 4 hak mezhep var demedinden çok rahatsızlık duyuyorum.çÜNKÜ BİZDE NAMAZ KILIYOZ oruç tutuyoz zekat veriyoz ama biz mezhep dışı oluyoz.bu bize resmen siz cennete gidemiyeceksiniz demektir.bu konu ile ilgili cevaplarınızı bekliyorum
  22. carew76

    alevilik

    canuqur sen iranlılara attığın lafı neye dayanarak söylion.ben şiiyim.imam huseyn hz.muhammedin dinini devam ettirmek için kendisi şehit oldu.ve onun sehit düstügü gün gelince kerbela sehitlerini anmaya günah diyosunuz.bizim sine vurmamızın nedenini bilmiyosan anlatıyım.HZ.MUHAMMEDİN ailesine zincirle işkence ettiler.o savastan sonra.bizde onların acısını yasıyoruz.biz ehli beyti seviyoruz.ama siz hayır.içlerinizden sevenler olabilir ama çoğunuz sevmiyosunuz.dinle hz.muhammedin hadisi.size içinizde iki önemli emanet bırakıyorum allahın kitabı ve ehli beytim.simdi anladınmı.
  23. carew76

    alevilik

    Eğer alevilik, Hz. Ali'yi kabul edip sevmek ise bütün müslümanlar alevidir. Ancak, Alevilerden bir kısmı Hz. Muhammed'i, Hz. Ebubekir'i, Hz. Ömer'i Hz. Osman'ı veya herhangi birini kabul etmiyor ise onlarda bir sorun var demektir. Ebubekir, Ömer, Osman halife iken Hz. Ali onların yanında şeyhülislam makamındaydı. Demek ki onların halifeliğini kabul ediyordu. Yok eğer kabul etmiyordu da yanlarına öyle bulunduysa bu Hz. Ali'nin -haşa- ikiyüzlü veya korkak olması ihtimallerini doğuruyor ki bunu da hiç kimse kabul edemez. Aleviliğe hak mezhep değildir diyemeyiz. Eğer içlerinde Allah'ın birliğine inanan, Hz. Muhammed' i peygamber olarak kabul eden ve dinin emirlerini yerine getirenler varsa bu insanları batıllıkla suçlamak büyük bir iftira olur. Ancak bunları yerine getirmeyen bir mezhebi de hak mezhep kabul edemeyiz. 4159[/snapback] senin fikrin çok saçma.sana gel hodri meydan.ben şii yim.bi kere hz.muhammed ebubekiri lanetlemiştir.hz.muhammedin lanetlediği bi kimse halife olmaz.simdi sorcan nerde lanetlemiş.hz.muhammedin hazırladıgı usamenin ordusuna katılmamıştır ebu bekir. ama hz.muhammed usamenin ordusuna katılmayanları açıkça lanetlemiştir.(kaynaklarda var)ve ömerin bir hadisi.hudeybiye günü şüphe ettiğim kadar hz.muhammedin peygamberliğinden şüphe etmedim.demek hep şüphe etmiş.hz.muhammedin peygamberliğinden.buna ne diceksin.ayrıca hz.muhammedin bir hadisi var(sünni kaynakları)benim halifem benden sonra 12 kişidir bunlarda kureyştendir.ama ne ebubekir ne osman ne de ömer kureystendir.kureysten olan hz.ali(a.s) dır.ve onun oğlu hz.hasan(a.s) ve hz.huseyn(a.s) dir.daha sonra imam zeynel abidin (a.s).........diye gidiyo.
  24. carew76

    alevilik

    İlk önce aleviliğin hak olmadıgını söylemek isterim.Ama bazı Aleviler için gecerli degildir.Örnegin caferiler.Onlar namaz kılarlar ramazan ayında oruç tutarlar.Onlarda Hz.Ali taraftarı ama namaz ve orucu yapıyolar.Ama kimi Aleviler de var namaz kılar ramazan ayında oruc tutar.Bunlar haktır ama namaz kılmayıp oruc tutmayanlar batıldır. Bu görüsler degisir.Örnegin sünnilere göre 4 halife vardır.Ama caferiler ve alevilere göre Hz Muhammed peygamber onun halifesi hz.Ali ve onun 11 evladıdır. Bunlar sırasıyla:İmam Ali;İmam Hasan;İmam Hüseyin......diye gitmekte.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.