Φ CaRiSMa Gönderi tarihi: 22 Mart , 2005 Gönderi tarihi: 22 Mart , 2005 merhaba beyler bu konu hakkında aramızda bi tartısma olustuda bizi aydınlatırsanız sevinirim...cacık yiyecekmidir sizce icecekmidir? Alıntı
Φ Z<İ<L<A<N Gönderi tarihi: 24 Mart , 2005 Gönderi tarihi: 24 Mart , 2005 İÇECEKTİR. GERÇİ SEN MERHABA BEYLER DEMİŞSİN AMA BEN Bİ BAYAN OLARAK CEVAPLAMAK İSTEDİM:) NEDEN İÇECEKTİR DERSEN SULANDIRILMIŞ AYRANIN İÇİNE SALATALIK DOĞRANIR AMA SALATALIK YOĞUN DEĞİLDİR. BARDAĞA KONUPTA İÇİLEBİLİR SEVGİLER...:) Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2005 bence yenir. salatalık yenebilen bir besindir, boyutlarını ne kadar değiştirirsek değiştirelim sonuç değişmez. yoğurt da aynı şekilde, yoğurdu içemezsiniz. karışımdaki su sadece katalizör olarak çalışır, herhangi bir yemeğe karıştırıldığında ne görev yapıyorsa olay cacıkta da o'dur. Alıntı
Φ İNTERLOCK Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2005 CRISMA İŞ KARIŞTIDA BENİM KAFAMMI KARIŞTI CACIK MI KADIN MI ERKEK Mİ ERKEK KADIN MI ERKEK ZİLAN MI CRISMA BİR NE BEN NEYİM ZATEN TUHAF Bİ YOKLUK İÇİNDE YAŞAMIYOMUYUZ KİM NAAPTIĞINI BİLİYOKİ CARİSMACIM... HAKİKAT NE FORUMDAKİ YANDAKİ RESİMLERMİ RESİMLER DOĞRUMU CARİZMA KARDEŞ BEN DOĞRUMUYUM DOĞRU NE BEN NEYİM, KİMİM NOLUYO BURDA BENİM İŞİM NE YARDIM ET TAYLAN ABEM EN İYİSİ KUROMÜKİ ABİME SORAYIM O HRŞEYİ BİLİYO DA DUR DUR BEN ONA KÜSTÜM BE SEN CEVAB VER CANUYUR ABİ DAALDIM. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 22 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 22 Mart , 2007 Cacik her ne kadar hiyardan ve yogurttan yapilsada icinde sarmisak olursada olsun bence serinleticidir... saygilarla Alıntı
Φ zeyynepp Gönderi tarihi: 23 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 23 Mart , 2007 İÇECEKTİR. GERÇİ SEN MERHABA BEYLER DEMİŞSİN AMA BEN Bİ BAYAN OLARAK CEVAPLAMAK İSTEDİM:) NEDEN İÇECEKTİR DERSEN SULANDIRILMIŞ AYRANIN İÇİNE SALATALIK DOĞRANIR AMA SALATALIK YOĞUN DEĞİLDİR. BARDAĞA KONUPTA İÇİLEBİLİR SEVGİLER...:) kesinlikle katılıyorum sana bencede içecektir sonuşta kaşıkla içiliyor 1 Alıntı
Φ Kestane Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2007 Aslinda hem yiyecektir hemde icecek , bazisi icine hic su koymadan sadece salatalik katarak yapar dogal olarak bu yiyecektir, bazisida sulu sever buda icecektir Alıntı
Misafir mtmtk5 Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2007 Bir düşünelim; Şimdi bu cacık, restorantta satılsa, ne diye satılır? Herhalde, yiyecek diye... Ama her ne olursa olsun, tadı güzel Alıntı
Φ nyx-fallen angel Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2009 sulu yiyecektir Aslinda ikisidir hem yiyecek hemde icecek . 1 Alıntı
Φ bursercan Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2009 ayranı sulu ıse ıcecek katı yapılmıssa yıyecek :D orta yol bu olsa gerek. gecenlerde gazete bayısınde asıl duran bı gazetede cacık yunanlılara aıttır dıye bır konu gozuma carpmıstı ama okumak nasıp olmadı. Alıntı
Misafir Bastet Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2009 Yaz sıcaklarında buz gibi ayranda, cacıkta ya da kızartmaların üstüne sos niyetine kullanılan yoğurdun kıymeti artıyor. Ama ne yazık ki bu mevsimde sanayi tipi yoğurdun kalitesi de azalıyor.. Bugünlerde "Ne yersiniz?" sorusu sorulduğunda, ağzımdan hemen "Cacık!." sözcüğü çıkıveriyor. Uçakta hostesin "Ne içersiniz?" sorusunu da hiç düşünmeden "Ayran!" diye yanıtlıyorum. Eğer bir lokantanın listesinde yoğurtlu semizotu salatası varsa, mutlaka ısmarlıyorum. Bol yoğurtlu kabak ya da patlıcan kızartmaları burnumda tütüyor. Kısacası, havaların sıcaklığıyla orantılı olarak yoğurda aşermemin şiddeti artıyor. Yoğurt sanki böyle zamanlar için bulunmuş bir nimet, benim için. Doğrusunu isterseniz, yoğurdu sadece sıcak günlerde değil, her zaman severim. Ama böyle zamanlarda kıymetini daha iyi biliyorum. Sık sık bol yoğurtlu çılbır yapıyor, üzerine kızdırılmış kırmızıbiberli tereyağı gezdirip yiyorum. Giderek unutulan yoğurtla yapılmış borani türü sebze yemeklerinin tiryakisiyim. Evlerde yapılanlar dışında başarılı örneklerini bulmak kolay olmasa da bir iki iyi lokantaya sırf mantı için gidiyorum. Ancak ne yazık ki bazı yiyeceklerin, onlara en fazla ihtiyaç duyduğumuz mevsimlerde kalitesi düşüyor. Yoğurtlar da öyle. Biz sıcaklarda yoğurttan medet umarken, yoğurt üreticileri de sıcaklarda ürünlerinin kalitesini korumakta zorlanıyorlar. Bunu, herhangi bir yoğurttan bir kaşık aldığınızda fark ediyorsunuz. Ya hemen sulanmaya başlıyor ya da birkaç dakikada kaşığın çıktığı yeri yoğurdun suyu dolduruyor. Çok zor bulunan Silivri'nin o güzelim tava yoğurtları bile bugünlerde her zamanki kıvamlarını koruyamıyorlar. Ben çocukken sanayi tipi yoğurt var mıydı, hatırlamıyorum. Ama evimizin önünden sokak yoğurtçuları geçerdi. Omuzlarına attıkları iki yanına yoğurt tepsileri ve kefeli el terazisi, metal dirhemler, tabağın darasını ölçmek için irili ufaklı taşlar yerleştirilmiş bir tahta askıyla sokağın başında "Silivri'nin yoğurdu! Yoğurtçu!" diye bir nara atarlardı. Bizler de çukur tabak ya da geniş kâselerle kapıya koşardık. Yoğurtçu, önce ısınmasın diye tepsilerin üzerine örttüğü havluları ve kapağı kaldırır, elindeki ortası hafif çukur özel el küreği ile yoğurdu enlemesine, fazla kalın olmayan tabakalar halinde tepsiden ustaca keser, tabaklarımıza aktarırdı. Bununla yoğurdun sulanmasını önlemiş olurdu. EKŞİ TADI UNUTTUK Sulu ve gevşek yoğurdu sevmem. Geçtiğimiz günlerde Alaçatı Pazarı'ndan süzme yoğurt aldım. Ondan yapılan her şey daha kıvamlı olur. Ancak ailenin gençleri yoğurdu beğenmediler, ekşi buldular. Gerçekten de yoğurt, hakiki Anadolu yoğurtları gibi hafif ekşimsiydi. Bu tada alışkın olanları mutlu eden ekşimsilik, kentlerde sanayi tipi, tatlı yoğurtlara alıştırılmış damaklara artık yabancı geliyordu. Bugün marketlerin toplu alımlarını karşılayacak yüksek volümlü ürünler, ancak büyük sanayi kuruluşları tarafından üretilebiliyor. Onların gölgesinde geleneksel yöntemlerle küçük çapta imalat yapanların ayakta kalmaları zorlaşıyor. Sanayi tipi yoğurtlar da ortalama bir tat tutturmuş. Damak alışkanlıkları onların tatlımsı yoğurtlarına yönelince, güzelim geleneksel süzme yoğurtların satılma şansı pazar yerlerinde bile azalıyor. Organik ve doğal gıdalara kafasını takmış bir arkadaşım katışıklı yoğurtlardan yakınıyor, "Ben artık yoğurdumu kendim yapıyorum," diyordu. "Afiyet olsun!" demekle yetindim. Bugün market sütleriyle evde yapılan yoğurtlar, damak zevkime kesinlikle uymuyor. Kendi torunumdan biliyorum, yağı alınmış, ucuz sütün yoğurdu ağzının tadını bilen küçük bebekleri bile mutlu etmiyor, yemek istemiyorlar. Butik mandıralar sütlerini ya kendi hayvanlarından sağlıyor ya da sütü işlemden geçirilmeden almaya gayret ediyor. Ne var ki dev firmaların tekelindeki süt pazarında bu küçük mandıraların istedikleri miktar ve niteliklerde süt bulmaları çok zor. AHMET ÖRS Alıntı
Misafir ercan Gönderi tarihi: 10 Aralık , 2014 Gönderi tarihi: 10 Aralık , 2014 Hammadde yoğurt olduğuna göre maliyet hesaplamasında ayran da cacıkta yiyecektir maalesef. Ama maliyet hesaplama dışında içecek olarak bilinir bu yüzden 100 kişiden 99 u icecek der haksızca sayılmazlar turizmci ve hatta yiyecek içecek müdürülügü işiyle ilgilenmesem bende kesinlikle içecek derdim ne yazıkki çorbalarda maliyette yiyecek olarak hesaplanır.sahada fazlası var cay ve kahve de mutfak cost' una dahildir yani barların maliyetinde hesaplanmazlar o yüzden ne yazıkki yiyecek maliyetine girer.dedimya bende ayran.cacık cay kahve içerim ama hesaplama yaparken mutfağın yiyecek hanesinde değerlendirilir saygılarımla. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.