Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Savaş Dansı (2007) War Dance

Kuzey Uganda'da iç savaşın devam ettiği yerde çekilen bu belgesel yörenin dramını sahneye getirirken enteresan bir yol seçmiş, Dans, belkide bu acımasız yaşama değişik bir bakış açısının değişik tepkiler ve etkiler başlatacağı izlenimi verdi bana. Oskar'a aday gösterilmesi yanında insanın içini burkan bu yaşam şekli belkide sizin göreceğiniz en güzel belgeselerden birisi olmuş. Üç sığınmacı gencin bir sığınma okulunda yöresel dans ve şarkılarla tanışması üzerine kurulmuş ve yaşamın içinden gelen bu ezgilerin altında size Uganda'da neler olup bitiyor o gösteriliyor... Kaçırmayın... Not: Bu insanların ritme bu kadar yatkın olmaları inanılmaz bir dans sentezi ortaya çıkarıyor ve ister istemez insanın nereden geldiğini ve kültürün ne kadar zengin olduğu fikrini aklına getiriyor...

Yönetmen: Sean Fine, Andrea Nix

"Dans ettiğimde problemlerim sona eriyor

Temiz havayı bütün vücudumda hissediyorum

Kendimi gökyüzünden dünyayı seyrediyor sanıyorum"

post-2-1211338975_thumb.jpg

Set in civil war-ravaged Northern Uganda, this Best Documentary nominee for the 2008 Oscars follows the lives of three youngsters who attend school in a refugee camp and find hope through a rich tradition of song and dance. Coming from a world in which children are abducted from their families and forced to fight in the rebel army, these kids give it their all when they travel to the capital city to take part in the prestigious Kampala Music Festival.

Director: Sean Fine, Andrea Nix

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.