Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Örtülü Gerçek (2007) Redacted

Her saniye neden yaşıyorum, neden bazı şeyleri görmeden veya görmemezlikten gelerek yaşıyorum sorusunu kendime sormaktan bıktım artık. Acaba bendemi yoksa insanın doğasındamı bu görmemezlikten gelme güdüsü diye çok düşündüm, bu yalnızlık ve açmazlık çıkmazı beni daha çok kendimi kontrol etmeme ve daha çok açılmama neden oldu.

Film bir belgesel ama belgesel olmaktan çok kafanıza balyozla vurulan gerçekleri, gözlerinizi oyarak beyninize yerleştirmeye çalışıyor. Bunun başka türlü bir açıklaması yok ve kapitalizmde bu gerçekleri özgürlük adına yayınlıyor ve yayınladığı bu gerçeklere para vererek seyreden bizleri avlıyor. Utanıyorsunuz kendinizden, gene görmemezlikten geleceğinizi biliyorsunuz veya olayı 'Ben tek başıma ne yapabilirim ki' kandırmacasına çeviyorsunuz. Bir süre sonra nasıl sa unutulacak diyorsunuz. Ben unutmuyorum, ben unutmak da istemiyorum, unutulmaması için çaba sarf edilmesine yemin etmek istiyorum. Benden öte olsun istiyorum ama o ötekinin yanıbaşımda bunların olmaması için çaba sarf etmesinide görmek istiyorum.

Savaşların kirli yüzü hep yansıtılmıştır, savaşa neden açan olayların bu kirli savaşlardan sonra ne kadar yalan olduğuna şahit olmuşuzdur ama hala birileri bu savaşları ve silahları pazarlamak için insan öldürmeye devam ediyor ve bizde bunların vazgeçilmek aktörleri oluyoruz. Onların yaptıklarına ve yapacaklarına hep aynı şekilde ya görmemezlikten gelerek yada para verip seyrederek kendimizi avutarak bir şekilde yardım ediyoruz... 14 yaşındaki o kızın, o insanın, o... yok olmasını ve onun arkasında yok olanları ve ve ve ve.....

Ve şunu hiç aklınızdan çıkarmayın lütfen size yansıtılanlar, bir beynin süzgeçinden geçmiş görüntülerden öteye gidemez ve o görüntüler birileri tarafından hep düzenlenmiş olarak kalacaktır.

Yönetmen: Brian De Palma

Oyuncular: Patrick Carroll, Rob Devaney, Izzy Diaz, Ty Jones, Kel O'Neill, Mike Figueroa, Daniel Stewart Sherman

post-2-1210278387_thumb.jpg

Written and directed by Brian De Palma, this docudrama about the war in Iraq uses news broadcast footage, trial coverage and video blogs shot by soldiers and civilians to illustrate the contrast between different forms of media coverage. Homing in on an incident in which a 14-year-old Iraqi girl was raped and killed by U.S. soldiers, De Palma presents a thought-provoking argument that the realities of war are, in fact, victims of perspective.

Director: Brian De Palma

Cast: Patrick Carroll, Rob Devaney, Izzy Diaz, Ty Jones, Kel O'Neill, Mike Figueroa, Daniel Stewart Sherman

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.