Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2008 17 yıl Sn Dogan Gulbudak tan alıntıdır. İşte Metafizik Bilimine İnanan Bir Müslüman, Savunduğu Her Fikri ve Düşünce yi İspata Hazır Bekliyor. Burada Karşınızdayım. Tubitak in sitesine bir insan soru sormuş. Soru Şu Şekilde. Metafizik bir bilim dalı mıdır? Bunu sormamın nedeni, bir bilim dalının, bilim dalı olabilmesi için, konusu olan materyallerle etkileşim içinde olması gerekmez mi? Acaba yanlış mı biliyorum? Kolay gelsin...(Fırat Hacıahmetoğlu) Cevap Şu Şekilde. Metafizik, bir bilim dalı değildir. Çünkü, bir şeyin bilim dalı olabilmesi için, o konuyla ilgili bilimsel gözlemler, analizler, deneyler yapılabilmesi gerekir. Metafizik, bilim dışı konularla ilgilidir. Metafiziği bilimle ilişkilendirme amacıyla yapılan çalışmalar varsa da, bu konuda herhangi bir bulgu elde edilmemiştir. Zuhal Özer Lınk i de aşağıdadır. -http://www.biltek.tubitak.gov.tr/merak_ettikleriniz/index.php?kategori_id=5&soru_id=1416- Sn. Dogan bey. Siz METAFİZİK BİLMİNE İNANAN BİR MÜSLÜMAN olabilirsiniz. Ama METAFİZİK bir bilim değildir. Taklamakan
Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2008 17 yıl Yazar Sn Dogan Gulbudak tan alıntıdır. Tubitak in sitesine bir insan soru sormuş. Soru Şu Şekilde. Metafizik bir bilim dalı mıdır? Bunu sormamın nedeni, bir bilim dalının, bilim dalı olabilmesi için, konusu olan materyallerle etkileşim içinde olması gerekmez mi? Acaba yanlış mı biliyorum? Kolay gelsin...(Fırat Hacıahmetoğlu) Cevap Şu Şekilde. Metafizik, bir bilim dalı değildir. Çünkü, bir şeyin bilim dalı olabilmesi için, o konuyla ilgili bilimsel gözlemler, analizler, deneyler yapılabilmesi gerekir. Metafizik, bilim dışı konularla ilgilidir. Metafiziği bilimle ilişkilendirme amacıyla yapılan çalışmalar varsa da, bu konuda herhangi bir bulgu elde edilmemiştir. Zuhal Özer Lınk i de aşağıdadır. -http://www.biltek.tubitak.gov.tr/merak_ettikleriniz/index.php?kategori_id=5&soru_id=1416- Sn. Dogan bey. Siz METAFİZİK BİLMİNE İNANAN BİR MÜSLÜMAN olabilirsiniz. Ama METAFİZİK bir bilim değildir. Taklamakan Dediğinizi Doğru Kabul Etsek Bile ; Yani Bu Durum da Bile ; Her Ne Olursa Olsun ; Benim Tüm Forumdaki Ateistlere Karşı ; HER SORUYA CEVAP VERİLEBİLİR. Sözümü Geçersiz Kılamaz. Bu Gerçeği Değiştiremez. Bu Forum da İMAN Hakkında Cevap verilememiş Bir Kalmamıştır. Bu Tarafımca İspat Edilmiştir... ve Şüphesi Olan Herkes Tarafından Tekrar Test edilebilir. Sonuç Değişmeyecektir. Her Soruya Cevap Verilmiş, ve Verilecektir... Saygılarımla. Doğan Gülbudak
Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2008 17 yıl Eğer Gerçekten Ateist Değilseniz, Sizi Tebrik Ediyorum. Ama Düşünmeden de Edemiyorum.Ateist Değilsiniz. Ama ALLAH ı da İnkar Ediyorsunuz. Dinsiz Değilsiniz, ama Din i de Reddediyorsunuz. Yahu ALLAH AŞKINA SÖYLEYİN ; Öyle İse Siz Tam Olarak Ne Oluyorsunuz. İnanç ya da İnançsızlığın Dışında Bizim Bilmediğimiz Üçüncü Bir Boyut mu Var..? Aeist olmak ya da olmamak tebrik edilecek ya da yadırganacak bir şey değildir. O yüzden tebriğinizi kabul etmiyorum... Üçüncü bir şık var tabii ki: Ben Varlığın kendisine "Tanrı" diyorum... Metafiziği kabul etmiyorum... Sizinle tek farkımız: Sizin Tanrı'yı sadece soyut bir güç/varlık olarak kabul etmeniz ve diğer soyut varlıklara inanmanız... Ateistler ile tek farkım: Onların Varlık'a "Tanrı" adını vermemeleri... Ne Münasebet ; İyi ve Kötü yü Tanımlayan Hayallerimiz Değil ;Bizzat; İYİLİK i de Yaratan, KÖTÜLÜK ü de Yaratan, ve İNSAN ı da Bu İkisi Arasında Seçim Yapma Hakkını Vererek, Özgür Kılıp, Adaletlice Yaratan, Yüce ALLAH tır. O Adil dir. O Kerim dir. O Gafur dur. O Rahman dır. O Rahim dir. 99 Esma ül Hüsna sı İle Birlikte İsmi Anılan ALLAH tır. Bakın ben Şebnem Ferah hayranıyımdır ve onun bir şarkısının çok güzel bir sözü vardır: "Ne ahlak ne de sevgi gökten dünyaya indi, İnsanlık istedi, keşfetti hepsini... Dün doğmuş bir bebeğe bile girebilen mikrop misali, İçimizde hem kötü var hem iyi..." Kısaca: Varlığın Tanrı'lığına inanan birisi için, "Ahlak"ı Tanrı'nın, yani Varlık'ın, yani sonunda İnsanın yarattığı doğru... Ama soyut bir Tanrı'dan geldiği bilgisi... I-ııh! Doğru değil... Tabii ki; iddia Etmek Ne Kelime. Neredeyse Resmen Bunu İlan Ettiniz. Sizce Aşağıda ki Yazılar Kime Ait Olabilir ;Allah, sırf kendisine inanmıyor diye en iyi insanı cehenneme atacak Ve sırf kendisine inanıyor diye en ahlakı bozuk adamı cennete atacak kadar adaletsizdir... Alıntı Tengeriinboşig. HAŞA ; ALLAH ı ; En İyi İnsanı Cehenneme, En Ahlaksız İnsanı Cennete Atmakla Suçlayan, Adaletsiz Diyen, Benmiyim..? Madem En İyi ve En Kötü Tanımı nı Yapabilecek Kişi Siz Değilsiniz, ve Referans Bile Olamazsınız ; Öyle ise Ne Diye ; Bu Hükmü Ortaya Koyuyor ve İşte Allah Bu Yüzden Adaletsizdir Diyosunuz. Söyleyin Bunları Nasıl Söyleyebiliyorsunuz..? Var mı Bir Cevabınız..? Bunları Bizzat Siz Söylemediniz mi..? Yoksa Yukarıdaki Alıntılar da Size Ait Değil mi..? İyi de, bu söylediğimin neresi yanlış? Sizin inandığınızdan hareket ederek söyledim onları... Cevaplayın o zaman: Hayatını iyiliklere ve yardımseverliklere adamış bir İnançsız Cennete girebilir mi? Hayatını adaletsizliklere geçiştirmiş bir Müslüman, eninde sonunda Cennete girmeyecek mi? Çok kısa ve net cevap istiyorum bakalım iyilik ve kötülük tanımında referansımı nereden almışım ve neyi eleştirdiğinizin farkında mısınız bakalım... Demek Hala İnkar Ediyorsunuz. Bu Tanımlamaları Yapan Kişinin Siz Değil de aslında Ben Olduğumu Söylüyorsunuz. Öylemi.Lütfen Elinizi Vicdanınıza Koyunuz. Ben Nerede ve Ne Zaman Bu Tanımlamaları Yapmışım. Lütfen Yazılarımdan Alıntı Yaparak Gösteriniz. Offff... Anlatamıyorum sanırım... O İyilik ve Kötülük referanslarını sizin inandıklarınızdan aldım... Velev ki "İman 1'dir, İman yoksa tüm iyilikler koskoca 0'dır" diyerek tasdikleniz... Bende bu söylediğinizi söylemek istediğimi ve bu anlayıştaki bir Tanrı'nın adaletsiz olduğunu söyledim... İkimizde farklı bir şey söylemedik yani, neyi kabul edemiyorsunuz hala anlamadım... Haklısınız işte: İman yoksa, iyi bir inançsızın yaptığı tüm iyiliklerin hiç bir değeri yoktur sizin inancınızda... Ama kötü kalpli bir müslümanın gideceği yer, sırf Tanrı'ya inanıyor diye, Cennettir... Bunu şey gibi düşünün: Bir devletin, tüm yasadışı işleri yapmasına rağmen bir vatandaşını hapse atmayıp, Kendi ülkesine yardım yapan bir turisti, sırf kendi vatandaşı değil diye tutuklayıp içeri atması gibi... Böyle bir devlet için Adaletten bahsedilemez... Bu Davamı Savunurum. Bizzat ispat ederim. İsterseniz Ben, Sizin İçin Evrim in Olmadığını Hemen Burada Bizzat İspat Edebilirim. Pekiyi Siz ya da Herhangi Bir Materyalist, Hatta Tüm Materyalistler Toplansa Bile; Dünyada ki Bütün Bilim Dallarını Biliyor ve Kullanıyor Olsalar Bile ; EVRİM i İSPAT EDEBİLİRLER Mİ..? Bu Mümkün Olsa idi; Artık Tarihin Tozlu Sayfaları Arasına Karışmak ve Bir TEORİ Olarak Kalmak Yerine, BİLİMSEL BİR İSPAT a Dönüşmüş Olmazmıydı... Evrim henüz tarihin tozlu sayfalarına girmedi ancak görünen o ki, Sigmund Freud'un dediği gibi: "Bilgiye erişim kolaylaştıkça ve yaygınlaştıkça, Dinler tarihin sayfalarına gömülecektir..." İşte Metafizik Bilimine İnanan Bir Müslüman, Savunduğu Her Fikri ve Düşünce yi İspata Hazır Bekliyor. Burada Karşınızdayım. Ve İşte Materyalist Bilim Adamlarının Peşinden Koştuğu TEORİ ler , Hepsi de İspatlanmayı Bekliyor. Ama Kimse Buna Cesaret Edemiyor. Ya hu iyi de, sen Metafizik olarak var olduğuna inandığın hiç bir kavramın ve varlığın varlığını ispat edemezken, Bilim'i çürütebildiğini nasıl ispat edebilirsin? Bana Şeytan'ı, Melekleri, Cinleri, Allah'ı kanıtlar mısın o zaman? Yani dinde adı geçipte ispatlayabildiğin ne var, bana açıklar mısın, lütfen yaaa! Ya hu "Günah" ve "Sevap" kavramlarının bile niteliğini, niceliğini bilemiyorsunuz... Neye göre ölçülür bu iki kavram mesela? Birde bana gelip Bilim'den bahsediyorsunuz... Yine de Cesareti Olanlar Var İse Bekliyoruz. Buradayız... Hemen Başlayalım Materyalist ler En Baştan Anlatsın; Darwin Kimdir ? Evrim Nedir ? Ya hu yemişim Darwin'i yaa... Darwin'in teorisi sadece bir ilk adımdı... Bugün Evrim Teorisi, Darwin'in hayal ettiğinden ve ortaya koyduğunda çok çok başka yerlerde ve ileride... Siz hala Evrim'i "Darwin"den ibaret sanıyorsunuz ve bir de gelmiş bana Evrim'i iyi bildiğinizden, çürütebileceğinizden bahsediyorsunuz... Yani bu konuda ne konuşabiliriz ki sizinle, daha ne diyeyim yani!?
Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2008 17 yıl eğer bir insanın imanı yoksa gerçek insanlık meziyetleri güzel ahlak onda nasıl bulunabilir.. güzel ahlakı tamamlamak için gönderilmiş en güzel meziyetlerle insanlığın zirvesinde bir kişiyi inkar eden biri; nasıl çıkıp da ben güzel ahlaklıyım deme cesaretinde bulunabilir? evet soruyorum... güzel ahlakı tamamlamak için gönderilmiş olan efendimizi inkar edip de güzel ahlaklıyım demek kendi içinde tezatlık oluşturmuyor mu? Ben dünyada "Ahlaklı" olarak bir kaç insan tanırım ve hatırladıklarım şunlar: "Yunus Emre" "Mevlana" "Mustafa Kemal Atatürk" "Friedrich Nietzsche" "Konfüçyus" "Sigmund Freud" "Mahatma Gandhi" "Annem ve Babam" Bence "Güzel Ahlakı" asıl tamamlayan insanlar bunlar ve bunların tamamladıkları Ahlakı inkar edip de güzel ahlaklıyım demek kendi içinde bir tezatlık oluşturmuyor mu? İnsanlığın zirvesindeki bu kişileri inkar eden biri; nasıl çıkıpta ben güzel ahlaklıyım deme cesaretinde bulunur?
Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2008 17 yıl Dogan Gulbudak tan alıntıdır. Dediğinizi Doğru Kabul Etsek Bile ;Yani Bu Durum da Bile ; Her Ne Olursa Olsun ; Benim Tüm Forumdaki Ateistlere Karşı ; HER SORUYA CEVAP VERİLEBİLİR. Sözümü Geçersiz Kılamaz. Bu Gerçeği Değiştiremez. Sn. Dogan Gulbudak , Bu durumda başilığı ; " Her soruya MANTIKLI yada MANTIKSIZ " cevap verilir diye değiştirmek gerekir. O zaman açılan konu başlığı ; tam ifade ettiği anlamı bulur. " Her soruya MANTIKLI CEVAP " bekleyenlerde , beklememeleri gerektigini bilir. Taklamakan
Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2008 17 yıl Yazar Dogan Gulbudak tan alıntıdır. Sn. Dogan Gulbudak , Bu durumda başilığı ; " Her soruya MANTIKLI yada MANTIKSIZ " cevap verilir diye değiştirmek gerekir. O zaman açılan konu başlığı ; tam ifade ettiği anlamı bulur. " Her soruya MANTIKLI CEVAP " bekleyenlerde , beklememeleri gerektigini bilir. Taklamakan Sevgili Taklamakan ; Diyorsunuz ki ; Bu durumda başilığı ; " Her soruya MANTIKLI yada MANTIKSIZ " cevap verilir diye değiştirmek gerekir. Alıntı Taklamakan. Hayır Aslında Öyle Değil, Tam olarak Şöyle Açıklanabilir ; Aslında Cevap Veren Kişi Her Ne Kadar ; Akılcı Mantıklı ve Bilimsel Olursa Olsun, Karşısındaki Kişiler Bu Cevapları Beğenmeyip ''Olmamış'' Diyebilmek Hakkını Bizzat Kendilerinde Saklı Tutarlar. Zaten ; '' Bilimsel Olabilmek Hakkı ve Yetkisi '' Bizzat ve Kesinlikle Ateistler e Aiittir. Aksi Düşünülemez. Hele ; Bir Müslüman İçin Kesinlikle Düşünülemez... Saygılarımla. Doğan Gülbudak
Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2008 17 yıl Zaten ; '' Bilimsel Olabilmek Hakkı ve Yetkisi '' Bizzat ve Kesinlikle Ateistler e Aiittir. Aksi Düşünülemez. Hele ; Bir Müslüman İçin Kesinlikle Düşünülemez... Bu sözünüze katılamayacağım sayın birvarmışhiçyokmuş, bilimsel olabilme hakkını sadece ateistlere vermek inanan insanların bilimi tamamen dışladığı anlamına gelebilir ki doğru değildir, inanan insanlar bilimi dışlamaz sadece yaratılan herşeyi bilime dayandırmaz, İnanmanın iman etmenin bilimle bir alakası yoktur sizde takdir edersiniz...Bilim ayrı iman etmek çok ayrı şeyler.
Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2008 17 yıl Yazar Bu sözünüze katılamayacağım sayın birvarmışhiçyokmuş, bilimsel olabilme hakkını sadece ateistlere vermek inanan insanların bilimi tamamen dışladığı anlamına gelebilir ki doğru değildir, inanan insanlar bilimi dışlamaz sadece yaratılan herşeyi bilime dayandırmaz, İnanmanın iman etmenin bilimle bir alakası yoktur sizde takdir edersiniz...Bilim ayrı iman etmek çok ayrı şeyler. Sevgili Mimoza ; Tamamen Haklısınız. kesinlikle Farklı Düşünmüyoruz. Lakin Ben O yazım da Bir Edebiyat Kavram ı Olan HİCİV Üslubu nu kullanmıştım. Yani Durumun Vehametini Ortaya koyabilmek için Mizahi Bir Yolla, Hakikat ın Tersini Göstermiştim. Kendi Düşündüklerimi Değil Aslında Karşımdakinin Düşüncesini Nazara Vermiştim. Tabii ki Bilim Yalnızca Ateizm in Tekelinde Değildir, ve Olamaz. Saygılarımla. Doğan Gülbudak
Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2008 17 yıl Yazar Sevgili Mimoza ; Tamamen Haklısınız. kesinlikle Farklı Düşünmüyoruz. Lakin Ben O yazım da Bir Edebiyat Kavram ı Olan HİCİV Üslubu nu kullanmıştım. Yani Durumun Vehametini Ortaya koyabilmek için Mizahi Bir Yolla, Hakikat ın Tersini Göstermiştim. Kendi Düşündüklerimi Değil Aslında Karşımdakinin Düşüncesini Nazara Vermiştim. Tabii ki Bilim Yalnızca Ateizm in Tekelinde Değildir, ve Olamaz. Saygılarımla. Doğan Gülbudak Anlaşılıyor mu ? Zorlanılıyor mu ? Şimdi Tekrar Soruyorum ? Bilimin Ateizm in Tekelinde olduğunu İddia Edebilecek Bir i Varmı ? İnançlı Bilim Adamlarının Başarılarına ''Hurafe'', İnançsız, Ateist Bilim Adamlarının yaptıklarına ''Hakikat tir'' Diyebilecek VAR MI ? Bilim ''Maymun dan Gelmişiz'' Müjdesini Verince Sevinçle Zıplayıp, Zafer Narası Atan , Lakin Aynı Bilim ''Bing Bang'' in, yani ''Yaratılış Teorisin'' nin Her Geçen Gün Daha net ve Kaçınılmaz Olduğunu Kabul Ettiğnde ise , Objektivizmi bir Kenara İtip, Bilim le bile Yollarını Ayırıp , (Haşa) ALLAH Yoktur Diyebilecek VAR MI ? '' Bilim e Rağmen ALLAH sızım, Gözümle de Görsem İnanç sız ım, Herkes Duysun ve Bilsin Herşeye Rağmen Müşrik im '' DİYEBİLECEK VAR MI ... ? Saygılarımla. Doğan Gülbudak
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.