Zıplanacak içerik

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Kutlu Doğum Haftası Çakışması Sorunsalı

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Adamlar çok güzel oyunlar oynuyorlar...

1 Mayıs'ta tatil yapmamalarının nedeni zaten belli...

Adamlar emekçi düşmanı zaten...

Peki niye Kurban Bayramı ya da en basitinden Kandilleri falan Hicri Takvime göre kutlarlar da,

Kutlu Doğum Haftasını ve Mekkenin Fethini illa ki Miladi takvime göre kutlarlar?

Niye Kutlu Doğum Haftasını 23 nisan haftasına denk getirirler?

Ve en önemlisi ne biliyor musunuz?

Küçük öğrenciler kutlamalarda güya usanıyor diye kutlamalara katılmaları engellenirken,

Niçin Milli Eğitim Bakanlığınca, Kutlu Doğum Haftasının önemini öğreten vaizler ilköğretim okullarına ve liselere gidip ders verirler bir saatlik?

Neymiş, Hz. Muhammed doğmuşmuş...

İyi tamam doğmuş...

Doğmuşta, niye Hicri takvime göre kutlamıyorsunuz kardeşim?

Yoksa Milli bilinci yok etmek için mi uğraşıyorsunuz?

Peki kendisini Milletperver olarak niteleyen Müslümanlar buna nasıl bakıyor, çok merak ediyorum...

Onlar bu iki yüzlülük karşısında neler hissediyor?

Açıkçası size birşey itiraf etmek istiyorum:

Bu türlü şeylerin artması, beni İslam'dan fazlası ile soğutmaya başladı...

Ve yanılmış olduğumu da düşünmüyorum...

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:
Niçin Milli Eğitim Bakanlığınca, Kutlu Doğum Haftasının önemini öğreten vaizler ilköğretim okullarına ve liselere gidip ders verirler bir saatlik?

Neymiş, Hz. Muhammed doğmuşmuş...

İyi tamam doğmuş...

Ben de, Bilge Kağan, Kültigin, Tonyukuk, Hattusili ve Arnuwanda'nın doğum günlerinin Kutlu Doğum Günleri ilan edilmesini istiyorum. Darius ve Hector da listeye eklensin.

Milli Eğitim Bakanlığı bu atalarımızı da her yıl okullarda anlatsın ve anma törenleri düzenlesin.

Arapların ve yahudilerin ataları can taşıyor da, bizim atalarımız ****** mı taşıyorlar?

Saygılar.

Gönderi tarihi:

yaw doğmuşsa doğmuş ne olmuş yani o da bir adem oğlu adem.adem elmayı yedi diye tanrısından cezasını bulmadı mı.? *****

Gönderi tarihi:

Yoksa Milli bilinci yok etmek için mi uğraşıyorsunuz?

Peki kendisini Milletperver olarak niteleyen Müslümanlar buna nasıl bakıyor, çok merak ediyorum...

Onlar bu iki yüzlülük karşısında neler hissediyor?

[/b]

Ben vatandaşlarımızda genelde şunları gözlemliyorum:

Allah'a inanan ama günlük hayatında İslam'la çok da haşır neşir olmaya yanaşmayan,cenaze namazı haricinde hiç namaz kılmayan,laikliği vazgeçilmez olarak gören kişilerde dahi dine karşı herhangi bir çıkış gördüklerinde savunma mekanizmasını işleterek İslam'ı ciddi bir koruma ve dinin eleştirilmesi durumunda açıkça huzursuzluklarını belli etme tepkisi vardır.Bu kişiler din adına yapılan art niyetli işleri ise rahatlıkla farkına varırlar.

Öteki taraftan,beş vakit namazını kılan,elinden geldiğince ibadetleri aksatmamaya çalışan ve etnik kökenini hiçbir zaman ön plana çıkarmayan ve çıkarılmasını da istemeyen ve devleti kutsal gören kesimde de milli bilinci yok etmek öyle kolay bir iş değildir.Burada özellikle etnik kökeni ile kandırılamayacak kişilerden bahsettiğimi tekrarlayayım.

Bir de ne yazık ki sürü psikolojisinden kurtulamayan,seçimlerde büyük bir oy potansiyeli bulunan,etliye ve sütlüye karışmamayı bir ilke zanneden azımsanamayacak sayıda insanımız var ki haklarında nasıl yorum yapmak ve onları neye havale etmek gerek bilemiyorum.

Saygılar...

Gönderi tarihi:

aslında ben de tengerin boşig gibi düşünüyorum. ama diğer yorumcu arkadaşlara katılmıyorum. onlar eleştirileri taraflı yapıyor da ondan .

peygamber efendimizin doğum günü zaten her yıl mevlid kandili olarak müslümanlarca hicri takvime göre kutlanır. bir de sonradan peygamber efendimizin doğum tarihinin miladi olanı yani 20 nisan kutlu doğum haftası olarak ilan edilmişl o yüzden böyle programlar 23 nisan haftasında gerçekleşiyor.

zaten kutllanan bir şey yine bir de mildaid takvimle kutlanıyor bence böyle süpekülasyonlara sebeb verecek bir tercih yapılacağına mevlid kandili daha hakkına yaraşır bir şekilde kutlansa daha iyi olur diye düşünüyorum.

bir e milletperverlik ve millibilinci yok etmek diye bir şey yoktur. zaten hiç bir milletitn diğerine üstünlüğü yoktur çünkü islamiyetçe . veda hutbesine bir bakın zaten orada göreceksiniz. sadece önderlerin anılması olayı bu. diğer bir millete üstünlük verme falan değil. nasıl idari anlamda atatürk anılıyor. dini onlamda da peygamberimiz anılıyor . aynı şeyler.

eğer milletlerin üstünlüğü konusunda tatmin olmak isterrseniz . bir ayetin işaretini said nursinin açıklamasını vereyim.

yeryüzünde öyle bir millet var ki onlar Allah'ı sever Allah da onları sever. yaklaşık meali bu şekilde idi . ama herkes anlamıştır çok karışık olarak aktarmadığımı düşünüyorum işte bu ayetten bediüzzaman said nursi o milletin Türkler olduğunu söylemiştir.

ayetin işaretiyle övülen bir millet . üstünlük değil ama iftihar vesilesi olur. başta veda hutbesinden aktarmıştım. hiç bir milletin diğerine üstünlüğü yoktur.

Gönderi tarihi:
  • Yazar
aslında ben de tengerin boşig gibi düşünüyorum. ama diğer yorumcu arkadaşlara katılmıyorum. onlar eleştirileri taraflı yapıyor da ondan .

peygamber efendimizin doğum günü zaten her yıl mevlid kandili olarak müslümanlarca hicri takvime göre kutlanır. bir de sonradan peygamber efendimizin doğum tarihinin miladi olanı yani 20 nisan kutlu doğum haftası olarak ilan edilmişl o yüzden böyle programlar 23 nisan haftasında gerçekleşiyor.

zaten kutllanan bir şey yine bir de mildaid takvimle kutlanıyor bence böyle süpekülasyonlara sebeb verecek bir tercih yapılacağına mevlid kandili daha hakkına yaraşır bir şekilde kutlansa daha iyi olur diye düşünüyorum.

bir e milletperverlik ve millibilinci yok etmek diye bir şey yoktur. zaten hiç bir milletitn diğerine üstünlüğü yoktur çünkü islamiyetçe . veda hutbesine bir bakın zaten orada göreceksiniz. sadece önderlerin anılması olayı bu. diğer bir millete üstünlük verme falan değil. nasıl idari anlamda atatürk anılıyor. dini onlamda da peygamberimiz anılıyor . aynı şeyler.

eğer milletlerin üstünlüğü konusunda tatmin olmak isterrseniz . bir ayetin işaretini said nursinin açıklamasını vereyim.

yeryüzünde öyle bir millet var ki onlar Allah'ı sever Allah da onları sever. yaklaşık meali bu şekilde idi . ama herkes anlamıştır çok karışık olarak aktarmadığımı düşünüyorum işte bu ayetten bediüzzaman said nursi o milletin Türkler olduğunu söylemiştir.

ayetin işaretiyle övülen bir millet . üstünlük değil ama iftihar vesilesi olur. başta veda hutbesinden aktarmıştım. hiç bir milletin diğerine üstünlüğü yoktur.

Sayın Palam,

Tabii ki hiçbir Millet diğerine üstün değildir...

Ve aslına bakarsanız ve bana sorarsanız, dünyadaki tüm sınırlar kalksın, hiç bir millet diğerine üstün olmadığı gibi kimsenin kültürü de kimseye empoze edilmesin ve dayatılmasın...

Her insan, insanlık adına yaşamını sürdürsün, idame ettirsin ve geliştirsin...

Ama bugünün devlet anlayışı ve bugünün toplumsal yapılanması Millet kavramı üzerine...

Bugün için ideal olan bu...

Bu toplumu bir arada tutan şey 23 Nisan bilinci, 19 Mayıs bilinci, 18 Mart bilincidir...

Şimdi biliyoruz ki Dini günler Hicri Takvime göre ayarlanıyor...

Ve ona göre kutlanıyor...

Buna rağmen 23 Nisan'a Kutlu Doğum haftasını denk getiren ve bunu bile bile denk getiren kimselerden ve bu kimseler AKP güruhundan kimselerse bu kişilerden ve niyetlerinden şüphe ederim...

Milli bilince bir kasıt ararım ve açık açık var zaten...

Yoksa Hicri takvime göre kutlanması gereken bir şeyin, Miladi Takvime kutlanmasının hiçbir anlamı yoktur, olamaz...

Mekke'nin fethi de bu yüzden Yılbaşına denk getiriliyor...

Evrensel bir eğlence, kutlama olan Yılbaşı kutlamalarını, Arap geleneğine uydurmak istiyorlar ve Mekkenin Fethi diye sunuyorlar...

Peki niçin diğer günleri Hicri takvime göre yaparken, bu gibi etkinlikleri Miladi'ye göre yapıyorlar?

Mekke fethedildiğinde Miladi Takvim kullanılmıyordu, Hicri Takvim kullanılıyordu...

Sen her dini vecibeyi Hicri'ye göre yap, sonra bazılarını nedense Miladi takvime göre ayarla,

Sonra da bana "Art niyet yoktur!" de, olur mu sizce de?

Yani hiç kimse çıkıpta bana "Bunda art niyet yoktur!" diyemez...

Ya da şöyle sorayım:

Peki niçin adamlar 23 Nisan törenlerinde, gösteri yapan kızlar şortlu diye gösteriyi yarıda kesitirirken, Kutlu Doğum Haftasının anlam ve önemi için okullara vaiz gönderiyorlar?

Hemde Milli!!!!!!!! Eğitim Bakalığı emriyle...

Aslında Milli Eğitim Bakanlığı yerine "Ümmet Eğitim Bakanlığı" demek daha yerinde olur...

Bu adamlar hangi Milli Bayramda, öğrencileri bilinçlendirmek için okullara özel kimseler göndermişlerdir?

Cevaplar mısınız?

Okullarda Milli Bilinç bitmek üzere...

Ben biliyorum bunu ya, ben görüyorum...

Bilinçli anne/babalardan başka kimsenin çocuğu Milli Bilinç sahibi olamıyor...

Daha da cabası, çocuklarımıza hemde Ümmet Eğitim Bakanlığı emriyle, hurafeler dikte eden kimseler görevlendiriliyor...

Hangi Türk Büyü'nün doğum günü bu şekilde kutlanmış, hatırlanmış?

Ya hu Akp'lilerin 10 Kasım'larda düğünler düzenlediklerini ya da bilmem nerelere ziyaretler icat ettiklerini ne çabuk unuttuk?

Birde art niyet aramamamız gerektiği söyleniyor, yapmayın rica ederim...

Resmen dini alet ediyorlar, kullanıyorlar, cılkını çıkarıyorlar...

Ha eğer o din bunu emrediyorsa, ben o dinden son derece soğudum, açıkça söylüyorum...

Ama eğer o dinde böyle birşey yoksa, Müslümanların akıllarına başlarına toplamaları gerektiğini hatırlatırım...

Zira bilgi çağında bilgiye erişim çok kolay artık...

Freud'un dediği gibi:

"Bilgiye erişim arttıkça, dinlerin doğmaları ortadan kalkacaktır..."

Siz bu iletişim çağında, bilginin tam ortasındayken

Vaizlerle öğrencilere hurafeleri dikte ederseniz,

O çocuklar en yakın zamanda bilgiye ulaştıklarında o dinden nefret ederler, tiksinirler...

Aynen bana "Din" adı altında dikte edilen doğmalardan, bugün nefret ettiğim gibi...

Ve bu:

Kaçınılmazdır...

Yazdıklarım açık ve nettir...

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:

Boşig, Atatürk'ün fikirlerine yabancılaşıp, "illa Atatürk'ü zor kötek anacaksınız" ezberine zorlaya zorlaya Atatürk'ten soğutmayı başardılar. Belki böylelikle de Muhammed'den soğutmayı başarırlar, elleme bakalım...

Soğuya soğuya donmadık yerimiz kalmayacak sonunda.

Paşanın biri kış günü at arabasıyla gezmeye çıkmış. Yanında da kahyası varmış. Hava soğuk olunca aklına gelmiş:

-"Kahya, bu havada elbiselerin olmasa ne kadar dayanırsın?" diye sormuş. Kahya:

-"Şu meydanı bir tur atıncaya kadar" demiş. Paşa denemek için üzerini çıkarmasını söylemiş ve arabacıya meydanı bir tur atmasını söylemiş. Bir turda kahya titremeye başlayınca kürküne sıkıca sarıldıkça keyiflenen paşa kahyaya bakıp gülüyormuş. Kahya sinirlenmiş:

-"İstersen bir tur daha bile atarım!" demiş. Bir tur daha atınca kahya iyiden zangırdamaya, paşa iyiden keyiflenmeye başlamış.

-"Ne olur kahya, bir tur daha! Bir tur daha!" diye gülüyormuş. Kahyanın iyice tepesi atmış ve arabacıya bir tur daha atmasını söylemiş. Bu tur da bitince paşa:

-"Bir tur daha diyecektim ama, burnum üşüdü, yeter artık!" deyince kahya beklediği taşı gediğine koymuş:

-"Paşam benim de üşümedik bir tek yerim kaldı, sen burnunu oraya sok da üşümesin, bir tur daha atalım!" demiş...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.