Φ KKARAMAN Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2006 Yolcu nereye? Ne bu telaş? Neyin nesi, bu acele? Bu susamışlık niçin, neye? Bu koşuşturma, bu yarış, nereye? Kimden bu kaçış? Seni de mi kuşattı herkes gibi, gizem dolu çağırış? Azmettiğin menzile varılır mı böyle karış karış? Ve nereye varış? Kime, niçin bu kadar yalvarış? Ya, ne için bunca yakarış? Yolcu nereye? Bu gözü dönmüşlük, hınçla dolu bu açlık, gözlerden bir şeyler kaçırmanın telaşıyla. Yapmadan acılara arkadaşlık erişebilir misin amacına, birkaç damla gözyaşıyla? Yapma yanlışlık! İnan yol yok buradan öteye ve yok öyle sihirli, gizli bir geçit ne sana, ne kimseye. Yolun sonunda gel gel-git git hayatın ötesi de berisi de.. Birbirlerini yiyenler… Bir bir gitti gitmem diyenler. Rollerini oynayıp seçilen oyunda ellerinde ne kaldı? avuçlarında ne var? bırakıp geride. Direnmenin faydası yok! Bekliyorlar seni de çürümüş zamanlar koyunda. Kolu kanadı kırık umut senin ki.. göreceksin! hayali yükseklerden in ki! İstersen hayalinde inat et istersen inadına hayalini istinat et! Düşün ve düşme darlığa bir ân bile hazineleri dolu hazinelerin olsa ne çıkar kefeninin ceplerinde. Rüzgar esecek bir gün yağmur ıslatacak ayaz donduracak kimse olmayacak yerinde.. Tutmamışsan bir elden yapmamışsan karşılıksız bir iyilik; elinden tutanın olmayacak yarın. Kim bilir hangisinde ve neresinde tıkanıp kalacaksın yolların? Son lokmanı yutamadan, son arzunu gerçekleştiremeden, süzgeçlerde asılı kalacak canın! Avun avunabilirsen, pıhtılaştığında kanın. savun savunabilirsen, gösterildiğinde isyanın. Kim sana yanlış yol gösteren Kim doğrudan aklını çeldi? Hesap sordun Hesabı düşünmeden yolcu nereye dur! Hesap verme zamanı geldi! www.kadirkaraman.com Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2006 Yolcu Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın, Bu toprak, bir devrin battığı yerdir. Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın, Bir vatan kalbinin attığı yerdir. Bu ıssız, gölgesiz yolun sonunda, Gördüğüm bu tümsek, Anadolu’nda, İstiklal uğrunda, namus yolunda, Can veren Mehmed’in yattığı yerdir. Bu tümsek, koparken büyük zelzele, Son vatan parçası geçerken ele, Mehmed’in düşmanı boğuldu sele, Mübarek kanını kattığı yerdir. Düşün ki, hasrolan kan, kemik, etin Yaptığı bu tümsek, amansız, çetin, Bir harbin sonunda, bütün milletin, Hürriyet zevkini tattığı yerdir Mehmet Akif Ersoy Alıntı
Φ GÜLSÜN Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2006 Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2006 ^^ Ümit Yolcusu ^^ çağlayan pınar gibi akıp durdum yolumu bilmeden yollara koyuldum bir gün mutluluğu bulacakmış gibi boş hayaller kurdum... Yüzümde tebessüm bir çıkış umdum Kağıt üzerine sevgiler sundum Belki huzura kavuşacakmış gibi Beklenen ^^şair^^ oldum Ümit Yolcusu Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.