Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2008 Sayın Gülbudak, felsefeye bu kadar alerjik reaksiyon göstermenize şaşırmadım. Çünkü Said Nursi felsefe ile uğraşanlara türlü hakaretler ederek "muannid feylesof" gibi tabirler kullanır. Onun gözünde felsefe inkar ve küfürle eşdeğer bir şeydir, zaten Gazali'nin Farabi ve İbn Sina hakkındaki kafir fetvasını da onaylar. İslam felsefesi denince akla hemen Farabi gelir. Yani bu iki kelimenin bir araya gelmesi "kuru su" ya da "gündüz gecesi" ya da "hava boşluğu" gibi oksimoron değildir. Siz ve üstadınız yok sayarsınız, o ayrı. Halbuki Farabi nedensellik yoluyla "ilk neden"e ulaşmayı amaçlamıştır, Said Nursi'den ve Gazali'den yüz kat daha zeki olduğuna eminim. Ki bunu Farabi'nin görüşlerini eksik ve yanlış bulduğum halde söylüyorum. İbn Sina'yı ayrı tutarım. O çok daha müthiş, zamanından evvel dünyaya gelmiş bir dahi idi. Maalesef bilimle değil, tutuculardan canını kurtarmakla uğraşmak zorunda kaldı. Said Nursi'nin böyle takıntıları vardır. Bir takıntısı da "müddei" dir. Bu, savcı demek. Hayali bir inkarcı kafir savcı yaratır zihninde ve onu "müddei şöyle, müddei böyle" diye yerden yere çalar. Herhalde savcıların hakkında düzenledikleri iddianamelere çok öfkelendiğinden olsa gerek... Sayın Demirefe... Yani size daha ne denilebilir ki? Tam onikiden vurmuşsunuz gerçekten... Tebrikler... İbn-i Sina'dan daha geniş bahsetsek biraz, daha iyi olurdu gibime geliyor... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2008 İNATÇI anlamına gelir... Sizce Bu Ne Tür Bir Hakaret dir.Size, Bizzat Bediüzzaman adına bu forumda kullandığınız İfadeleri, kelimeleri tetkik etmenizi Öneririm. Ben "muannid feylesof"a türlü hakaretler ettiğini söyledim. Aklıma ilk gelen örneği vereyim: "ebleh" der örneğin. Bu hakarettir. Akıl fikir yoksunluğu türü bir anlam ifade eder. Üstelik arapça kurallarına göre şiddetlenmiş anlam ifade eder. Örneğin sevde siyah demekken esved kara demektir. Ya da beyda beyaz iken ebyed bembeyaz, ak'tır. Peki ben forumda ne hakaret kullanmışım? Siz de örnekleyebilir misiniz? Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2008 İbn-i Sina'dan daha geniş bahsetsek Şu kadarını söyleyeyim: Adı "hükümdarları iyileştiren hekim'e çıkmış olmasa ve himaye görmese, kesinlikle hayatta kalamazdı. Otopsi yaptığı için "ölülere zulmediyormuş" diye ayaklanan halkın elinden canını zor kurtardı. Yine de modern anlamda büyük ve küçük kan dolaşımını keşfetmeyi başardı... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2008 Peki ben forumda ne hakaret kullanmışım? Siz de örnekleyebilir misiniz? Yanıt gelmedi ama, sizin Said Nursi'nin "feylesoflara" ne tür hakaretleri ettiğini bilmeniz ve bana söyletmemeniz gerekirdi sayın Gülbudak. Risalei nur okumuyorsanız bari xprensesx'in imzasına bakın. O sözün risaleden alıntılandığını bal gibi bilirsiniz. Bakın, "***** ve geveze felsefe" imiş. Neymiş? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.