Φ gülemeftun Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2008 Sevgili Gülemeftun siz ve diğer arkadaşlarınızın bu konuda yazdıklarını şimdi okudum,tek bir satırını bile kaçırmadan.İnanın ki ne diyeceğimi bile bilmiyorum.Gerek siz gerekse değerli forum arkadaşlarımız Tengerin boşiig ve Taklamakan, kendinize ait olan düşüncelerinizi o mkadar net ve seviyeli bir tartışma alanı içerisinde belitrmişsiniz ki!Ben herkesin ne demek istediğini çok iyi anladım,hepinize kendi adıma çok teşekkür ederim.Bir sorum daha var;ama neyse biraz ara vereyim sorularıma...sizleri çok yordum... ben kendi adıma teşekkür ederim. güzel sorularınız, anlamaya ve öğrenmeye yönelik tavrınızdan dolayı. zaten bu forumu bu yüzden seviyorum. farklı inançları paylaşıyor olabiliriz, farklı bakış açılarımız olabilir. biz birbirimizin niye inandığını-inanmadığını açıklamaya çalışıyoruz. özellikle dayatma yapmadan ve saygı sınırlarını ihlal etmeden. en azından ben böyle yapmaya çalışıyorum. sınırı geçtiğim saygısızlık ettiğim oldu ise kusuruma bakmayınız. gerçekten isteyerek yapmamışımdır. benim düşünceme saygı duyulmasını beklediğim gibi, ben de saygı duymaya çalışıyorum. sadece kendi inancımızı, neden inandığımızı açıklamaya çalışıyorum nacizane ve elbetteki neden inanılmadığını da anlamaya çalışıyorum... daha çok güzel fikir paylaşımları, beyin fırtınaları yapıcaz inşallah. ama dediğim gibi saygı çerçevesinde.... yeni sorularınızı da merakla bekliyorum... saygılar ve sevgiler.... Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2008 Evet. Bizde şaşıyoruz. Sizde islamiyeti kendisinden daha eski devirlerle karşılaştırarak haklı çıkarma çabanızdan vazgeçiniz. Sizin dininiz gelmiş geçmiş tüm ÇAĞLARA ŞUMUL değilmiydi yoksa. Arada birde bu çağla karşılaştırın bakalım. Çağımızda aciz kulların yaptığı kanunlar , Allahın gönderdiği Kurandan daha medini , mantıksal ve İNSANCIL dır. (TC kanunları ve Insan Hakları evrensel bildirgesi ) Bide buna tarafsız bakınız. Yuk kaldırmada ve cocuk dogurmada yada gundelık ıslerde demıyoruz zaten. BIREY OLARAK esıtlıkten. KANUN karsısındakı esıtlıkten bahsedıyoruz. Sız hala , kac kılo yuk tasırdasınız. Gunluk hayattakı ısgorme farkılılıklarını , Kuranın kadını IKINCI sınıf goremesıne , makul acıklama olarak getıremez sınız. Kanun onunde BIREY olarak esıtlıkten bahsediyoruz. Bu cumleye verecek cevap bulamadım. Sadece helal olsun. Bu kadarda olmaz dıyorum. Devam ediyoruz. Nisa Suresı 3. Eğer, yetim kızlar hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, (onları değil), size helâl olan kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikahlayın. Eğer adaletli davranamayacağınızdan korkarsanız o taktirde bir tane alın veya sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için daha uygundur. 4 evliliği TAVSİYE eden ayet varmış.!!!!!!!!!!!!!!! Bir tek ayet yoktur demeyınız. Tek eş alma durumuu da... CARİYELERLE İDARE EDİN kavramı ıle bırlıkte sunmus. Neymiş. Tek olmazda ... Olursa.. Carıyenız var ya canım... Onlarla ıdare edın dıyor. Bu sozunuzu destekler TEK bır ayet bulabılır mısınız. İKİNCİ EŞ KESINLIKLE YASAKTIR dıyen. Hadi bakalım. Bi ayet te siz yazınız. Saygılar. Taklamakan. Yahu, Sevgili Arkadaşlar Yine Neler olmuş Burada. Yalnızca Bir Gün Boş Bırakmaya Gelmiyor. Hemen Koalisyonlar Kurulup Hükümet ler Düşürülülmeye Çalışılıyor. Şimdi Gelelim Desteksiz Kuru Sıkı Atışlar a ; Sevgili Taklamakan Diyorsunuz ki ; Nisa Suresı 3. Eğer, yetim kızlar hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, (onları değil), size helâl olan kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikahlayın. Eğer adaletli davranamayacağınızdan korkarsanız o taktirde bir tane alın veya sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için daha uygundur. 4 evliliği TAVSİYE eden ayet varmış.!!!!!!!!!!!!!!! Bir tek ayet yoktur demeyınız. Alıntı Taklamakan. Bu Ayet Nasıl ve Ne Şekilde Dört Evliliği TAVSİYE Ediyor ? Söyleyiniz. Bu İfadeler Nasıl Tüm Müminler Adına Bir TAVSİYE Niteliğine Sahip Olabiliyor ? İspat ediniz. Bakın Taklamakan Burada Resmen ve Çok Açık Şekilde Durum ve Şart Gerekliliği Aranıyor. Göremiyor mu su nuz ...? Bakın Tekrar Gösteriyorum Lütfen Okuyunuz ve Anlayınız ; Eğer, yetim kızlar hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, Eğer adaletli davranamayacağınızdan korkarsanız, Nasıl...? Şimdi Okuyup Anlayabilmişsinizdir Umarım. Bu Ayet te Açık ve Net Bir Şekilde, Bir Mümin in İçerisi n de Bulunabileceği Bir Korku ve Güvensizlik Durumundan, ve Ancak Bu Durum da Kendisi Adına Uygun Sayılabilecek Bir Özel İmtiyaz ve Hak dan Bahsediliyor. Ne Buyuruluyormuş...? ; (Bakın Aşağıda Bir Şart Koşuluyor, ve Özel Bir ''Korku'' Durumunda Olmak tan Bahsediliyor.) Eğer, yetim kızlar hakkında adaletsizlik etmekten KORKARSANIZ , Eğer adaletli davranamayacağınızdan KORKARSANIZ , O TAKDİRDE ; (Evet. Görüldüğü Gibi, Ancak Bu Durumda Olan Müminlere, Birden Çok Eş e ile Nikah a Müsaade Ediliyor.) size helâl olan kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikahlayın, (Evet. Ayet Kesin ve Açık tır. İşte Burada da; Tavsiye Edilen Kısım Anlatılıyor.) BİR TANE ALIN, veya sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. (Bakınız. Asıl Tavsiye Edilen Hakikat in , TEK EŞLİLİK Olduğu Açıkca Vurgulanıyor, ve Tekrar Ediliyor.) BU, adaletten ayrılmamanız için DAHA UYGUNDUR. Hala Anlayamayanlar ve Ayetler i Yorumlamaya Gayret Edenler Sesleniyorum ; Biz Sadece Aciz Mümin ler iz. Kuran ı Kerim in Meşru Müdafaa sını Yapabilmek Bizim Harcımız Değildir. Değerli Aliml er bu İş İçin Can larını Ortaya Koymuş ve Adanmışlardır. Lakin Görüldüğü Üzere Ne Bize Ne de Bir Alim e İhtiyaç Dahi Bırakmadan ; Kuran ı Azimmüşşan Kendini Açıklıyor. Görüldüğü Gibi Ayetleri Aynen Yayınladık. O Karalamaya Çalışan Arkadaşlar ın Bizzat Kendi Yazdıklarından Alıntı Yaparak Hemde. Evet. Onlar, Kendileri Gerçekten Tam Olarak Yazabilmişler, Ancak Karanlık Gözlüklerine Yansıyan Haliyle Anlamaya ve Yorumlamaya Çalışmışlar. Halbuki Bakınız, Kuran ı Kerim Kendi Ayetlerini Ne Güzel Açıkladı, ve Tasdik Etti. Yukarıda Parantez İçerisindeki Açıklamalar Şahsıma Aittir. Diğerleri Bizzat Ayetlerdir. Herşey Su Kadar Berrak ve Kar Tanesi Kadar Temiz. HiçBir Tutarsızlık Yok . İddia Bile Edilemez. KURAN I KERİM ; Kainat ı, Süzerek Okuyan ve Okutturan Bir NUR dur. Savunmak Ne Kelime. O nun Belagat ine Yetişebilmek Mümkün Değildir. Kaldıki El Sürelebilsin, Kaldıki Dil Uzatılabilsin... Bu Ayet i Kerim e Hakkında Bilgi Edinmek İsteyen ler Adına, Konu Şimdilik Kapatılmayacak. Sorular Yanıtlandırılmaya Devam Edilecektir... Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2008 "erkeklik ve kadınlık gibi durumlarda ve değişik cinsiyette... Akıl ve anlayış gibi hususlarda ve farklı kabiliyette... Bilgi ve beceri konularındaki değişik seviye ve yetenekte olan insanları aynı kalıba koymak ve eşit saymak, hem yanlıştır hem de böyle mutlak bir eşitliği sağlamak zaten imkânsızdır. " benim bahsettiğim eşitsizlik bu yönde... Bakınm şu söylediğiniz o kadar mantık dışı ki, anlatamam... Kadınla erkek bu yönlerden farklıymış... İlk olarak bu farklılık Toplumu Düzenleyecek kadar önemli değildir... Kadın tek başına ev geçindirebilecek güçtedir, çocuğuna bakacak ve ayakta kalabilecek kadardır... Bir erkekten daha güzel bir şekilde evini geçindirebilen onlarca kadın tanıyorum ve çoğu da boşanmış olduğu ve nafaka almadığı ya da çok az aldığı halde çalışarak kendilerinin ve çocuklarının geçimlerini çok iyi sağlarlar... Hadi diyelim ki bunu da kastetmediniz ama yetenek olarak kadınlarla erkekler farklıysa birbirinden, kadınlarla kadınlar arasında ve erkeklerle erkekler arasında da bu farklılıklar oldukça fazla var. Birçok erkek çok güzel çocuk bakabilirken, bir çok erkekte daha çocuğu tutmayı beceremez. Birçok kadın çok güzel çocuk bakabilirken, bir çok kadında daha çocuğu tutmayı beceremez. Birçok erkek çok güzel yemek yapabilirken, bir çok erkekte daha kaşığı tutmayı beceremez. Birçok kadın çok güzel yemek yapabilirken, bir çok kadında daha kaşığı tutmayı beceremez. Birçok erkek çok güzel temizlik yapabilirken, bir çok erkekte daha wc'yi temiz tutmayı beceremez. Birçok kadın çok güzel temizlik yapabilirken, bir çok kadında daha wc'yi temiz tutmayı beceremez. Birçok erkek çok akıllı ve zekiyken, bir çok erkekte daha 2 ile 2yi çarpmayı beceremez. Birçok kadın çok akıllı ve zekiyken, bir çok kadında daha 2 ile 2yi çarpmayı beceremez. Birçok erkek çok yetenekli ve sanatçıyken, bir çok erkekte daha keser/tığ bile tutmayı beceremez. Birçok kadın çok yetenekli ve sanatçıyken, bir çok kadında daha keser/tığ bile tutmayı beceremez. Bir erkek çok güçlüyken, diğer bir erkek hayatı boyunca kadınlardan hep dayak yiyecek kadar güçsüz olabiliyor. Bir kadın çok duygusalken, diğer bir kadın çok katı olabiliyor. Bir erkek evini geçindiremezken, bir kadın kendi ailesine ve anne-babasına bile bakabiliyor. Bir adam daha bakkala gidemezken ya da evinin yolunu bulamazken, bir kadın hukuk gibi zor ve karışık bir işin altından kalkabiliyor. Birçok kadın çocuğunu ne kadar emzirsede annelik yapmaktan acizse, birçok erkekte bir anneden daha iyi babalık yapabiliyor. Yani sizin bahsettiğini o eşitsizlik Erkeklerin kendi içinde ve Kadınların kendi içinde var... Bu eşitsizlik İnsanın doğasında var... Kalkmış birde bana Kadınla Erkek eşit değil diyorsunuz. Ya hu Türk Kültürünü sevmemin bir nedeni de bu işte... Araplar Erkeklerin hepsini Erkek, Kadınların hepsini Kadın olarak görürken Türkler bak ne demiş: "Beş parmağın beşi de bir değil!" Bırak Kadın ile Erkeği, bir insan zaten diğerine denk değil ki? Ama biz bundan bahsetmiyoruz. Kur'an-ın kadınlarla erkekler arasında koyduğu eşitliksiz tavır yeneklerden ya da yeterliliklerden kaynaklanmıyor. Kadınların o 15-17cm'lik uzuvlarının olmamasından kaynaklanıyor... sizin de bu önermeniz oldukça ilgin. kainatta herşeyin bir çifti vardır. bu anlamda kadın ve erkeğin bir çift olması da gayet mantıklıdır. eş seçimi elbette tercih meselesi. ama gelin görün ki ezici bir çoğunluk bir eş sahibi olmayı tercih eder. çünkü kimse bu hayatı tek başına yaşamak istemez. kendisine destek olacak, elinden tutacak bir eşe hem erkeğin hem de kadının ihtiyacı vardır. Eşi olmadan da yaşayabilen birçok insan var... Evlilik geleneksel ve hukuki bir kurumdur, birlikte yaşayacak olan ve sorumluluklarını tam olarak yerine getiremeyen insanların birbirlerinin haklarını gözetemeyeceklerinden dolayı bu hakların korunmasını devlete devrettikleri bir sözleşmedir. dini kaideleri dikkate alan bir eş zaten hanımı istemediği zaman ikinci bir eş getirmez. Ki kadın bunu evlenmeden önce şart olarakda sunabilir. Kur'an-da böyle birşey geçmiyor. Sadece erkeğin dört kadını da idare edebiliyorsa evlenebileceği geçiyor. Geri kalan yargılar ise uyumlu hale getirmek ve meşrulaştırmak için gerekliliktir. kardeşim, bu ayet bir borç ayetidir. tekrar belirtiyorum toplumda kadının ticari işlerle, para ve borç durumlarıyla fazla ilgilenmediği gözönünde bulundurularak "unutursa" ikinci bir kadın şahite başvurulabileceği söyleniyor. Yok yaaa' Nasıl oluyormuş o kadın ticaretle ilgilenmiyormuş? Hz. Hatice neydi peki? Hind neydi peki? Ebu Leheb'in karısı neydi peki? Bunlar ticaretle uğraşmayan kadınlar mıydı? Kadınlar o günde, bugün de ticaretle uğraşmaktadırlar... Hatta bugün bu para ve piyasa işlerinden erkeklere taş çıkaracak kadar erkeklerden daha çok anlayan kadınlar vardır. Demek ki Kur'an-ın bu düşüncesi de evrensel değil ve her zamana hitap etmiyor. Lütfen kılıf bulmaya çalışmayınız... kadının dört erkekle evlenmesi. bu da hayli ilginç bir durum olurdu. ben açıklama yapmasamda sizin düşündüğünüzde ne kadar saçma olduğu fikrine ulaşmanız pek zor olmasa gerek. ama yine de belirteyim. kadınların da birden fazla evliliği aynı anda yaptığı bir toplum düşünün. toplumlarda neseb esastır. herkesin soyu bellidir ve bu insanlar için önemli bir mevzudur. şimdi hamile kalan bir kadın çocuğun babası konusunda ne kadar net bir fikir sahibi olabilir. kişiler de bu durumdan ne kadar memnun kalırlar. bir çocuk üzerinde bütün eşler hak iddia ederse ne olacak. sadece bu sebep bile yeterli bu durumun garipliğini belirtmek için.... Söylediğiniz şey AtaErkil toplumlar için geçerlidir. Oysa AnaErkil toplumlar da vardı geçmişte. Toplumlar nesebe göre falan yapılanmaz. "Kan babadan geçer" ya da "Babanın sülalesi esas soydur" gibi ortaçağ zihniyetini artık benimsemiyoruz ne yazık ki. Soyun belli olup olmaması önemli değildir artık, çünkü kimsenin kimseye soy bakımından üstünlük tasladığı kast sisteminde yaşamıyoruz. Yetiştirme yurdundaki soyu sopu belli olmayan bir insanla, yedi kat sülalesi kayıtlı bir insan arasında fark yoktur. Soyun belli olup olmaması zerre kadar önemli değildir. Benim soyum Kayı boyuna kadar gitmektedir, Karakeçili Yörüklerindeniz, bu bellidir ama benim için ve ailem için zerre kadar önemli değildir. Çünkü mensubu olduğu ailenin bir ferdi olarak doğmak, insanın kendi tercihi değildir. Siz bir Çingene ya da Çinli olarak da doğabilirdiniz. Yetimhanede de büyüyebilirdiniz. AnaErkil toplumlarda kadının çok evliliği görülmüştür. peygamberlik görevinin kadınlara verilmemesinin nedenleri bellidir. kadınlar yapı itibariyle nazik, duygusal ve çabuk kırılgan yapıdadırlar. Ya hu kadınlar nazikseler asıl peygamberlik görevi onların hakkıdır... Siz ilahi bir görev vereceksiniz ve bunu kadınlar kadar insani duygulara sahip olmayan insanlara vereceksiniz, akıl alacak iş mi bu? Siz bayandınız değil mi? Ya hu nasıl görmezsiniz, inancınız, kendi kadınlık şahsiyetinizi bile görmenize engel oluyor. Hala erkeklerin daha "Haklı" olduğunu, kendi kadınlığınıza rağmen kabul edip, erkekliği kutsuyorsunuz. Ya hu ben kendi şahsım adına söylüyorum, annem böyle bir düşünce sergilese utanırdım. Bir arkadaşımın çok güzel bir lafı vardır: "Kadınlar 15 dakikalığına erkek olsalardı ne türban takarlardı ne de erkeklerin peygamberliklerine haklı bakarlardı..." Ya hu size dikte edildiği gibi bu kadar büyütmeyin erkekliği gözünüzde. Bende erkeğim, oradan biliyorum, kadınlardan kat kat kırılgan erkeklerde var... Kırılganlık ya da hassasiyet Kadın ya da Erkek olmakla alakalı değil ya hu, yapmayın, gülerler... peygamberlerin tarih boyunca risalet görevi için ne zorluklara, zulümlere dayandıkları barizdir. böyle bir görevi kadının yürütmesi oldukça zordur. ayrıca kadınların özel durumları ve hamile kalma olasılıkları da hesaba katılırsa nasıl yürütülebilinir peygamberlik görevi???? ayrıca erkek peygambere dahi inanmayan insanların kadınların neden peygamber olamadığı konusuna fazla takıldıklarını zannetmiyorum !!!! Sen sanmıyor olabilirsin ama birçok kadın birçok peygamber kadar güçlüdür merak etmeyin... kadınlar örtünmeye zorlanmaz kardeşim, bu bir gerekliliktir ve nitekim erkekler için de tesettürden söz edebiliriz. vücut hatlarını belli etmeyecek, dar olmayacak, göz almayacak vasıflarda giysiler hem erkek hem de kadınlar içindir. kadının haricen saçı da zinet sayıldığından bunu göstermesi de haramdır. selametle... Tesettürün ne olduğunu tartışmıştık daha önce. Tesettürün fetişist ve art niyetli bir giyim olduğunu biliyorum. Kimse kimsenin dirseğinden, saçından, bileğinden, boynundan, kulağından falan tahrik olmuyor çünkü. Bu organlardan tahrik olmak Fetişizmdir. Sağlıklı insanlar bu organlardan tahrik olmadığı halde herkes tahrik oluyormuş gibi gibi herkesten art niyet bekleyerek böyle giyinmek hem art niyettir, hem paranoyadır, hem de o organların cinsellik uyandırabileceğini düşünmekten ve buna koşullanmaktan dolayı fetişistliktir. Tesettüre girenler, dışarıdaki hemen herkesten böyle bir art niyet beklemeye koşullanmışlardır ve beklemektedirler. Oysa bu organlardan cinsel haz duymak sağlıksızlıktır ve bu rahatsızlık çok çok azdır. Nasıl ki insanlar arasında şizofrenler olabilir diye çelik yelekle dolaşmıyorsak, Binlerce kişi arasından iki üç kişi ayağa, parmağa bakacak ta zevk alacak diye kapanmak akıl dışıdır. Başkasının rahatsızlığından, kadınlar mesul tutulamaz. Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2008 Yahu, Sevgili Arkadaşlar Yine Neler olmuş Burada. Yalnızca Bir Gün Boş Bırakmaya Gelmiyor. Hemen Koalisyonlar Kurulup Hükümet ler Düşürülülmeye Çalışılıyor. . . Sevgili Arkadaşlar ; Yukarıda Zikredilen Ayet ve Meal i ve Tefsir i Hakkında , Hala Anlaşılamayan ve Merak Edilen Bir Mesele Var mı...? Biz ce de Olmamalı Zaten. Her Şey, Kuran ı Azimmüşan ın Mucizevi İfade ve Anlatımları ile Aşikar Olmuştur. Kesinlikle El Sürülemez, Kesinlikle Kirletilemez. O Kitab ı Mübin de , O Kelam ı İlahi nin Ayetleri de MUKADDES dir. İman Edilemezse İse de ; Ancak Saygı Duyulabilir. Yoksa Saygısızlık Kim in Haddine...? Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ YARASA Gönderi tarihi: 19 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 19 Temmuz , 2008 ben yaşamsal anlamdaki farklılıklarından bahsetmiştim. peki kardeşim, siz birey olarak eşitliklerinden bahsediyorsunuz, aynı eşitlikten kuranda bahsediyor. Kadın ve erkek hukuk ve adalette eşittir: "Kim bir kötülük (suç) işlerse, kendi mislinden başka ceza görmez. Erkek olsun, kadın olsun, kim de mü'min olarak salih bir amelde bulunursa, işte onlar içinde hesapsız rızıklandırılmak üzere cennete girerler." Siz Kuran'ı okumadınız sanırım! Okumadan nasıl inanıp savunuyorsunuz bir türlü anlamıyorum... Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 19 Temmuz , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 19 Temmuz , 2008 Siz Kuran'ı okumadınız sanırım! Okumadan nasıl inanıp savunuyorsunuz bir türlü anlamıyorum... Ne Tesadüf Sevgili Yarasa ; Biz de, Siz i Bir Türlü Anlayamıyoruz... Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ Yorgun_Demokrat Gönderi tarihi: 19 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 19 Temmuz , 2008 Acaba burada Bilim Adamı varmı..? Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 19 Temmuz , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 19 Temmuz , 2008 Acaba burada Bilim Adamı varmı..? Sevgili Yorgun_Demokrat ; Öncelikle Aramıza Hoşgeldiniz. Nasılsınız ? Dini Konular Ana Başlığında, Katılımcı Olarak, Bu İlk Bulunmanız mı ? Gelelim Sorunuza ; Aramızda Bir Bilim Adamı Var mı ? Gerçekten Ben de Siz in Kadar Merak Ediyorum. Lakin Kendimi Tanıtmam Gerekirse ; İnançların ( Özellikle Yaratıcı İnancı ) , Kesinlikle Bir Bilim Adamı Olmayı Gerektirmeksizin, Tamamen Bilimsel Açıdan, ve Cesurca Savunulabileceğine, ve Gereğince Anlatılabileceğine (Tebliğ) İnanan Bir İnsan ım. Bu Bağlam da Bura (Dini Konular Ana Başlığın) da, Bir Çok Hakikat i Açıkladık, ve İspat Ettik. ve ; Bir de İddia mız Oldu. ''Burada Her Soruya Cevap Verilir.'' İsmi Altında. Bu İddia mız ( Her Ne Kadar İnkar Edilsede) ; Gerektiğinde Aynı Ayna Onlarca Üye nin Tükenmek Bilmeyen Sorularını Yanıtlamak Sureti İle İspat Edilmiştir. ve Hala İspat Edilmektedir. Sizin Bu Konuda Bizlere yeni Bir Heyecan ve Renk Katabilmeniz Ümidi İle, Tekrar, ''Aramıza Hoş Geldiniz.'' Diyorum... Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 19 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 19 Temmuz , 2008 Burada ilk olan birine bende Birvarmışhiçyokmuş'u tanıtayım mı?Gerçekten sonuna kadar insan!Bu arkadaşımızı seveceksin Yorgun Demokrat!Saygılı,seviyeli.... Gelmişken bir soru daha sorayım mı değerli arkadaşım? Başörtü hangi ayetlerde emredilmiş?Sende çok oldun demeyeceğinizi bilerekten,teşekkürler. Alıntı
Φ Yorgun_Demokrat Gönderi tarihi: 19 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 19 Temmuz , 2008 Sevgili Yorgun_Demokrat ; Öncelikle Aramıza Hoşgeldiniz. Nasılsınız ? Dini Konular Ana Başlığında, Katılımcı Olarak, Bu İlk Bulunmanız mı ? Gelelim Sorunuza ; Aramızda Bir Bilim Adamı Var mı ? Gerçekten Ben de Siz in Kadar Merak Ediyorum. Lakin Kendimi Tanıtmam Gerekirse ; İnançların ( Özellikle Yaratıcı İnancı ) , Kesinlikle Bir Bilim Adamı Olmayı Gerektirmeksizin, Tamamen Bilimsel Açıdan, ve Cesurca Savunulabileceğine, ve Gereğince Anlatılabileceğine (Tebliğ) İnanan Bir İnsan ım. Bu Bağlam da Bura (Dini Konular Ana Başlığın) da, Bir Çok Hakikat i Açıkladık, ve İspat Ettik. ve ; Bir de İddia mız Oldu. ''Burada Her Soruya Cevap Verilir.'' İsmi Altında. Bu İddia mız ( Her Ne Kadar İnkar Edilsede) ; Gerektiğinde Aynı Ayna Onlarca Üye nin Tükenmek Bilmeyen Sorularını Yanıtlamak Sureti İle İspat Edilmiştir. ve Hala İspat Edilmektedir. Sizin Bu Konuda Bizlere yeni Bir Heyecan ve Renk Katabilmeniz Ümidi İle, Tekrar, ''Aramıza Hoş Geldiniz.'' Diyorum... Saygılarımla. Doğan Gülbudak Hoşbulduk Sevgili BirVarmışHiçYokmuş.. Beni böyle hoş bir şekilde karşılamanız mutlu etti. Ve sanırım cevabımı aldım. Bilim Adamına gerek yok burada sanırım.. Yinede bu haberi sizlerle paylaşmak istedim. Tabii aynı bu haberden varmı yokmu bilemiyorum ama yinede paylaşıyorum.. Bilim dünyası Allah'ın var olduğunu tekrar ıspatladı... Saygı Ve Sevgiyle, DostçaKalın Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 19 Temmuz , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 19 Temmuz , 2008 Burada ilk olan birine bende Birvarmışhiçyokmuş'u tanıtayım mı?Gerçekten sonuna kadar insan!Bu arkadaşımızı seveceksin Yorgun Demokrat!Saygılı,seviyeli.... Gelmişken bir soru daha sorayım mı değerli arkadaşım? Başörtü hangi ayetlerde emredilmiş?Sende çok oldun demeyeceğinizi bilerekten,teşekkürler. Sevgili Mavi Olmayan Gökyüzü ; Bazen An Olur ki ; Söyleyecek Söz Bulamam. Düşünmek Taşınmak da Nafile, Tıkanıp Kalırım. Hani Her İnsan Hisseder Ya Bazen, İşte, Sanırım Öyle Birşey, Lakin Şimdiki Bir Başka ; Hislerimi Kelimelere Dökemiyorum, Sanırım. Hissedebiliyorum ; Lakin Manalar Var Yüreğimde , İfadeler Tutunamıyor Zihnimde. Bilmem Başka da Nasıl Anlatılabilirdi ? Aslında, ''Ahval i Efkar'' ım ı Teşhir için Bir Kelime bile Yeterli Olabilir Belkide ; M A H C U B İ Y E T ... Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 19 Temmuz , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 19 Temmuz , 2008 Burada ilk olan birine bende Birvarmışhiçyokmuş'u tanıtayım mı?Gerçekten sonuna kadar insan!Bu arkadaşımızı seveceksin Yorgun Demokrat!Saygılı,seviyeli.... Gelmişken bir soru daha sorayım mı değerli arkadaşım? Başörtü hangi ayetlerde emredilmiş?Sende çok oldun demeyeceğinizi bilerekten,teşekkürler. Sevgili Mavi Olmayan Gökyüzü ; Kesinlikle Hakkınızda Öyle Düşünemem. Aslında, Siz ve Ciddi Sorularınız, Bize ; ''Her Soruya Cevap Verilir.'' İddiamızı İspatlayabilmemiz Adına Fırsat Veriyor. Davamız ı Kanıtlamamız a Hak Tanıyor, Olanak Sağlıyor. Siz e Bu Sorgulayıcı Tutumunuz dan Ötürü, Ayrıca Teşekkür Etmeliyim. Şimdi Gelelim Sıradaki Sorumuza ; Başörtüsü Hangi Ayetlerde Emredilmiştir ? Öncelikle Bir Kavram Karmaşasına Son Vermeliyiz ki, Hakikat ı Beyan Edebilelim ; Başörtüsü Türkçe Bir Kelimedir, ve Bu Şekliyle Kuran da Geçmez. Pekiyi Nasıl Farz Olabilir ? Şöyleki ; Kuran ı Kerim de Açıkça ; ''Örtünmek, Setretmek'' Manaları Taşıyan, TESETTÜR ( SeTeRe) İfadesi Vurgulanır. ve Türkçedeki Meal i Başörtüsü Anlamını Taşıyan Giysi Açıkça Emredilir. Bakınız Bu Hususda Kuran ı Kerim, Biz İnanlar a Ne Buyuruyor ; "Ey Ademoğulları! Şeytan ana ve babanızı kötü yerlerini kendilerine göstermek için elbiselerini soyarak nasıl cennetten çıkardıysa, Sakın size de bir Kötülük Yapmasın" (el-A'râf; 7/27). "Ey Ademoğulları! size çirkin yerlerinizi örtecek bir giysi, bir de giyip süsleneceğiniz bir giysi indirdik. TAKVA Örtüsü ise daha Hayırlıdır" (el-A'raf, 7/26). Devam Ediyoruz ; İşte Mümin Erkeklere Kuran dan Öğüt ve Emirler ; "Mümin erkeklere söyle: Gözlerini Sakınsınlar ve Irzlarını korusunlar. Bu kendileri için daha Temiz dir" (en-Nûr, 24/30). Devam Ediyoruz ; ve Hususen Mümin Kadınlar a Açıkça Emrediliyor ; "Mümin kadınlara da şöyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Zinet yerlerini açmasınlar. Bunlardan kendiliğinden görünen kısmı müstesnadır. BAŞ ÖRTÜ LER İNİ YAKALARI NIN ÜSTLERİNE KOYSUNLAR. Zinet yerlerini kendi kocalarından, babalarından, kocalarının babalarından, oğullarından, kocalarının oğullarından, kendi erkek kardeşlerinden, kendi kardeşlerinin oğullarından, kız kardeşlerinin oğullarından, kendi kadınlarından, kölelerinden, erkeklik duygusu kalmayan hizmetçilerden veya henüz kadınların gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizleyecekleri zinetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah'a tövbe edin. Böylece korktuğunuzdan emin" umduğunuza nail olasınız" (en-Nûr, 24/31). "Ey Peygamber! Eşlerine, Kızlarına ve Müminler in Kadınlarına Dış Elbise ler in den Üstlerine Giymelerini Söyle. Bu onların Tanınıp, Kendilerine Sarkıntılık Edilmemesi için Daha Uygundur. Allah çok yarlığayıcı ve çok esirgeyicidir" (el-Ahzâb, 33/59) . Görüldüğü Üzere, Yukarıdaki Kuran Ayetler i İle İspat Ediliyor ve Buyuruluyor ki ; BAŞÖRTÜSÜ ve TESETTÜR, ALLAH ın EMRİDİR. Evet, Sevgili Mavi Olmayan Gökyüzü. Böylelikle Bir Kere Daha Sorularınızı Yanıtlama Ayrıcalığı Şahsıma Nasip Oluyor. Müteşeekirim. Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ YARASA Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2008 Gülmemek elde değil yaratılış teorisi bilimsel olarak ispat edilse bilime inanan hangi insan kaçar bundan biiiiir! Yaratılış teorisi bilimsel olarak ispat edilse bilimin hangi dalı buna karşı çıkar ikiiiiii! Hadi habersiz bişeler buldunuz, kim buna engel olur üüüüüçççç! Ortak paydalarda buluşmak adınna nelerden ödün veriliyor dööööörrrrt! !!!!!!!!!!!!!!!! Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2008 Sevgili Mavi Olmayan Gökyüzü ; Kesinlikle Hakkınızda Öyle Düşünemem. Aslında, Siz ve Ciddi Sorularınız, Bize ; ''Her Soruya Cevap Verilir.'' İddiamızı İspatlayabilmemiz Adına Fırsat Veriyor. Davamız ı Kanıtlamamız a Hak Tanıyor, Olanak Sağlıyor. Siz e Bu Sorgulayıcı Tutumunuz dan Ötürü, Ayrıca Teşekkür Etmeliyim. Şimdi Gelelim Sıradaki Sorumuza ; Başörtüsü Hangi Ayetlerde Emredilmiştir ? Öncelikle Bir Kavram Karmaşasına Son Vermeliyiz ki, Hakikat ı Beyan Edebilelim ; Başörtüsü Türkçe Bir Kelimedir, ve Bu Şekliyle Kuran da Geçmez. Pekiyi Nasıl Farz Olabilir ? Şöyleki ; Kuran ı Kerim de Açıkça ; ''Örtünmek, Setretmek'' Manaları Taşıyan, TESETTÜR ( SeTeRe) İfadesi Vurgulanır. ve Türkçedeki Meal i Başörtüsü Anlamını Taşıyan Giysi Açıkça Emredilir. Bakınız Bu Hususda Kuran ı Kerim, Biz İnanlar a Ne Buyuruyor ; "Ey Ademoğulları! Şeytan ana ve babanızı kötü yerlerini kendilerine göstermek için elbiselerini soyarak nasıl cennetten çıkardıysa, Sakın size de bir Kötülük Yapmasın" (el-A'râf; 7/27). "Ey Ademoğulları! size çirkin yerlerinizi örtecek bir giysi, bir de giyip süsleneceğiniz bir giysi indirdik. TAKVA Örtüsü ise daha Hayırlıdır" (el-A'raf, 7/26). Devam Ediyoruz ; İşte Mümin Erkeklere Kuran dan Öğüt ve Emirler ; "Mümin erkeklere söyle: Gözlerini Sakınsınlar ve Irzlarını korusunlar. Bu kendileri için daha Temiz dir" (en-Nûr, 24/30). Devam Ediyoruz ; ve Hususen Mümin Kadınlar a Açıkça Emrediliyor ; "Mümin kadınlara da şöyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Zinet yerlerini açmasınlar. Bunlardan kendiliğinden görünen kısmı müstesnadır. BAŞ ÖRTÜ LER İNİ YAKALARI NIN ÜSTLERİNE KOYSUNLAR. Zinet yerlerini kendi kocalarından, babalarından, kocalarının babalarından, oğullarından, kocalarının oğullarından, kendi erkek kardeşlerinden, kendi kardeşlerinin oğullarından, kız kardeşlerinin oğullarından, kendi kadınlarından, kölelerinden, erkeklik duygusu kalmayan hizmetçilerden veya henüz kadınların gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizleyecekleri zinetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah'a tövbe edin. Böylece korktuğunuzdan emin" umduğunuza nail olasınız" (en-Nûr, 24/31). "Ey Peygamber! Eşlerine, Kızlarına ve Müminler in Kadınlarına Dış Elbise ler in den Üstlerine Giymelerini Söyle. Bu onların Tanınıp, Kendilerine Sarkıntılık Edilmemesi için Daha Uygundur. Allah çok yarlığayıcı ve çok esirgeyicidir" (el-Ahzâb, 33/59) . Görüldüğü Üzere, Yukarıdaki Kuran Ayetler i İle İspat Ediliyor ve Buyuruluyor ki ; BAŞÖRTÜSÜ ve TESETTÜR, ALLAH ın EMRİDİR. Evet, Sevgili Mavi Olmayan Gökyüzü. Böylelikle Bir Kere Daha Sorularınızı Yanıtlama Ayrıcalığı Şahsıma Nasip Oluyor. Müteşeekirim. Saygılarımla. Doğan Gülbudak Sevgili arkadaşım, şimdi bu ayetlere baktığımda saçlarınızı da örtün gibi bir ibare bulamadım.Sadece boyunlarınızı örtün diyor.Yanlış mı okudum yoksa ...? ayrıca sizin olan düşüncelerinizle benim için özelsiniz.Özel olan saygı ve seviyenizle...özel olan cümlelerinizle... Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2008 Gülmemek elde değil yaratılış teorisi bilimsel olarak ispat edilse bilime inanan hangi insan kaçar bundan biiiiir! Yaratılış teorisi bilimsel olarak ispat edilse bilimin hangi dalı buna karşı çıkar ikiiiiii! Hadi habersiz bişeler buldunuz, kim buna engel olur üüüüüçççç! Ortak paydalarda buluşmak adınna nelerden ödün veriliyor dööööörrrrt! !!!!!!!!!!!!!!!! Sevgili Yarasa ; Gerçekten İyi Sayabilmişsiniz, Lakin Dört te Kalmışsınız. Hepsi Bu Kadar mı ...? Yani Devamı Yok mu...? Sizin Gibi Bilimsel Bir İnsan ın , Kendisine Sunulan Bilimsel Bir Haber i, İnkar Ederken ; En Azından Biraz Bilimsel Bir Yaklaşım Sergilemiş Olması Gerekmez miy di...? Yani Karşınızda Resmen Evrensel Başarılara İmza Atmış Bilim Adamlarının Kendi Açıklamaları Var. Resmen Bilim in, Yaratıcı yı, ve Yaradılışı Doğruladığı nı Beyan Ediyorlar. Dikkat Edin Bunu Ben Söylemiyorum ; Dünyanın En Büyük Genetik Uzmanı Olan ve D N A nın Şifresini Çözebilen Tek Bilimi Olan ; Dr. Francis Collins Söylüyor. ve Dünyanın Önde gelen Saygın Bilim Adamlarından Biri lan Yakın Arkadaşı ; Craig Venter de Aynen Tasdik Ediyor. Ağızlarından Çıkan Her Kelimenin Bilim Dünyasında Yankı Bulduğu, Bu Otorite Olmuş Uzmanlar Açıklıyorlar ; Bilim i Takip Ettikçe, Yolunuz Mutlaka Tanrı ya Varıyor. Diyorlar. Şimdi Bu Adamlar , ''Maymundan Geldik'' Deseler ; Amenna, Tabii ki Öyledir, Diyeceksiniz. ''Kendi Kendine, Tesadüfen Varolduk'' Deseler ; Bilim Adamları Doğru Söylemiş Diyeceksiniz. Ama Bir Gün Aynı Bilim Adamları ; ''30 Yıldır Ateizm Gölgesindeydim, Fakat Artık Yaratıcı ya İnanıyorum. Bilim Bize Yaratıcı yı Gösteriyor.'' Diyerek, Basın ve Bilim Dünyası nın Huzurunda Beyanat Verecekler , O Zaman Siz Buna İnanmak Yerine, O Pervanesi Olduğunuz, Uzmanlara bile Sırtınızı Dönüp; ''Bilim Adamları Nereden Bileceklermiş.'' ''Bilim Kesinlikle Yaradılış ı Kabul Edemez'' Diyeceksiniz. E Biz Daha Ne Söyleyelim ki ; Siz ; Bilim in Yegane Koruyucaları Oldukça, ve Bilim in Allah la Yakın Olamayacağına Böylesine Kendinizi inandırdıkça, Bilim Adamlarını Bile Tanımazsınız, Kendinizi Onlardan Daha Bilimsel Görüyor Olmanız da, Kesinlikle Anormal Sayılamaz. Tamam. Artık Fazla da Bir Şey Söylemeyeceğim, Bundan Böyle Biz de , Bilim Adamlarının Araştırmalarını Değil , Sizin Yazdıklarınızı Takip Etmeliyiz. Ne de Olsa Siz, Hepsinden Daha Bilimsel siniz... Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2008 Sevgili arkadaşım, şimdi bu ayetlere baktığımda saçlarınızı da örtün gibi bir ibare bulamadım.Sadece boyunlarınızı örtün diyor.Yanlış mı okudum yoksa ...? ayrıca sizin olan düşüncelerinizle benim için özelsiniz.Özel olan saygı ve seviyenizle...özel olan cümlelerinizle... Sevgili Mavi Olmayan Gökyüzü ; Öncelikle, Bu İltifatlarınız ile Beni Gerçekten Mahcup Ediyorsunuz. Her Ne Kadar, Şahsımda Bu Övgüleri Hakettiğime İnanmasam da , Bu Teveccühünüze Layık Olmaya Gayret Göstereceğim. Gelelim Başörtüsü Mevzuuna ; Yukarıda Verdiğim Yanıt İçerisinde, Size Bazı Ayet Mealleri Sundum. Dikkat Ediniz. Direkt Başörtüsü nün Emredildiği Kısmı, Kolay Farkedilmesi Açısından, Büyük Harflerle Yazarak Takdim Ettim. Lütfen Yazımı Tekrar Okuyunuz. Büyük Harflerle Yazılan Cümleleri İnceleyiniz. Tam Olarak Şöyle Yazıyor ; Nur Suresindeki Başörtüsü Ayeti ; BAŞ ÖRTÜ LER İNİ YAKALARI NIN ÜSTLERİNE KOYSUNLAR. Görebildiniz mi ? Sevgili Mavi Olmayan Gökyüzü. İşte Bu Ayet Kesin Olarak, Başörtüsü nü İspat Ediyor. Emrediyor. Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ YARASA Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2008 Dünyanın En Büyük Genetik Uzmanı Olan ve D N A nın Şifresini Çözebilen Tek Bilimi Olan ;Dr. Francis Collins Söylüyor. ............... Doğan bey biz bunları tartışalı çok oldu merak etmeyiniz. Dini konularda ayrı bir başlıkta bile ele aldık biz bunları. Bana bilimden haber verin bilimden! Film ve filmcilerden değil! Bilimsel dergi nedir bilir misiniz? Hiç okudunuz mu? Ciddi olarak soruyorum. Bana bir tane okuduğunuz bilim dergisi gösteriniz... Ondan sonra tartışırız kimin ve neyin bilimsel olup olmadığını!! OKUYUNUZ Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2008 Resmen Bilim in, Yaratıcı yı, ve Yaradılışı Doğruladığı nı Beyan Ediyorlar.Dikkat Edin Bunu Ben Söylemiyorum ; Dünyanın En Büyük Genetik Uzmanı Olan ve D N A nın Şifresini Çözebilen Tek Bilimi Olan ; Dr. Francis Collins Söylüyor. ve Dünyanın Önde gelen Saygın Bilim Adamlarından Biri lan Yakın Arkadaşı ; Craig Venter de Aynen Tasdik Ediyor. Ağızlarından Çıkan Her Kelimenin Bilim Dünyasında Yankı Bulduğu, Bu Otorite Olmuş Uzmanlar Açıklıyorlar ; Bilim i Takip Ettikçe, Yolunuz Mutlaka Tanrı ya Varıyor. Diyorlar. Şimdi Bu Adamlar , ''Maymundan Geldik'' Deseler ; Amenna, Tabii ki Öyledir, Diyeceksiniz. ''Kendi Kendine, Tesadüfen Varolduk'' Deseler ; Bilim Adamları Doğru Söylemiş Diyeceksiniz. Ama Bir Gün Aynı Bilim Adamları ; ''30 Yıldır Ateizm Gölgesindeydim, Fakat Artık Yaratıcı ya İnanıyorum. Bilim Bize Yaratıcı yı Gösteriyor.'' Diyerek, Basın ve Bilim Dünyası nın Huzurunda Beyanat Verecekler , O Zaman Siz Buna İnanmak Yerine, O Pervanesi Olduğunuz, Uzmanlara bile Sırtınızı Dönüp; ''Bilim Adamları Nereden Bileceklermiş.'' ''Bilim Kesinlikle Yaradılış ı Kabul Edemez'' Diyeceksiniz. E Biz Daha Ne Söyleyelim ki ; Siz ; Bilim in Yegane Koruyucaları Oldukça, ve Bilim in Allah la Yakın Olamayacağına Böylesine Kendinizi inandırdıkça, Bilim Adamlarını Bile Tanımazsınız, Kendinizi Onlardan Daha Bilimsel Görüyor Olmanız da, Kesinlikle Anormal Sayılamaz. Tamam. Artık Fazla da Bir Şey Söylemeyeceğim, Bundan Böyle Biz de , Bilim Adamlarının Araştırmalarını Değil , Sizin Yazdıklarınızı Takip Etmeliyiz. Ne de Olsa Siz, Hepsinden Daha Bilimsel siniz... O filimcilerin ispat ettikleri yaratıcının adı Uçan Spagetti Canavarı, sizin "Bana inanmayanların, Muhammed'i sevmeyenlerin derilerini değiştirip değiştirip sonsuza kadar kızartıcammm hııı haaa haa" diyen, ***** Hemen sahiplenmeyin. Saygılar. Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2008 Doğan bey biz bunları tartışalı çok oldu merak etmeyiniz. Dini konularda ayrı bir başlıkta bile ele aldık biz bunları. Bana bilimden haber verin bilimden! Film ve filmcilerden değil! Bilimsel dergi nedir bilir misiniz? Hiç okudunuz mu? Ciddi olarak soruyorum. Bana bir tane okuduğunuz bilim dergisi gösteriniz... Ondan sonra tartışırız kimin ve neyin bilimsel olup olmadığını!! OKUYUNUZ Sevgili Yarasa ; Öncelikle Şunu Biliniz ki ; Biz Sizinle Tartışmıyoruz. Biz Tartışacağımız Kişide, Denklik Ararız. Emsalimizle Yarışırız. Size Hitaben Yazdıklarımızın Hepsi ''Malum u İlan'' Nevinden Beyanlardır. Biz, Gösterdiğimiz Hakikatleri, Size Zorla Dikte Ettirme Çabasında Değiliz. Siz Dilediğinizce ***. Yani ; Sizin, Yazdıklarımızı Anlayabilmeniz ya da Kabul Edip Etmemeniz, Tarafımızca Ehemmiyet Arzetmemektedir. Kıymet i Harbiye si Yoktur. Gelelim, '' Bilimsel dergi nedir bilir misiniz? '' İsimli Sorunuz a ; Hayır. Biz Bilimsel Dergi Nedir Bilmiyoruz. Adını Dahi Duymadık. Bütün Günümüzü Boş İşlerle Geçiriyoruz. Ne Bileyim İşte ; 1500 Sene Önce Gönderilmiş KİTAP ları Okuyabiliyoruz Ancak. Bazen de O Kitaplar ın Tefsiratlarını. Yoksa Öyle Bilimsel Dergiler Falan Bizim Harcımız Değil. Zaten Okusak da Anlamayız Galiba. Biz, Sizin Gibi Doğuştan Bilimselci Değiliz ki. Bilim Kim, Biz Kimiz. O Ancak Sizin Gibi Aydın Şahsiyetlerin İşidir. Yoksa Bilim Bizim Ne Haddimize. { Nasıl Şimdi Tatmin Oldunuz mu ...? Hala, Bizim Gibi Bir ''Bağnaz'' İle Tartışmak İstiyormusunuz ...? } Saygılarımızla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2008 Sevgili Mavi Olmayan Gökyüzü ; Öncelikle, Bu İltifatlarınız ile Beni Gerçekten Mahcup Ediyorsunuz. Her Ne Kadar, Şahsımda Bu Övgüleri Hakettiğime İnanmasam da , Bu Teveccühünüze Layık Olmaya Gayret Göstereceğim. Gelelim Başörtüsü Mevzuuna ; Yukarıda Verdiğim Yanıt İçerisinde, Size Bazı Ayet Mealleri Sundum. Dikkat Ediniz. Direkt Başörtüsü nün Emredildiği Kısmı, Kolay Farkedilmesi Açısından, Büyük Harflerle Yazarak Takdim Ettim. Lütfen Yazımı Tekrar Okuyunuz. Büyük Harflerle Yazılan Cümleleri İnceleyiniz. Tam Olarak Şöyle Yazıyor ; Nur Suresindeki Başörtüsü Ayeti ; BAŞ ÖRTÜ LER İNİ YAKALARI NIN ÜSTLERİNE KOYSUNLAR. Görebildiniz mi ? Sevgili Mavi Olmayan Gökyüzü. İşte Bu Ayet Kesin Olarak, Başörtüsü nü İspat Ediyor. Emrediyor. Saygılarımla. Doğan Gülbudak Evet şimdi gördüm.Teşekkürler Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2008 Nur Suresindeki Başörtüsü Ayeti ; BAŞ ÖRTÜ LER İNİ YAKALARI NIN ÜSTLERİNE KOYSUNLAR. Görebildiniz mi ? Sevgili Mavi Olmayan Gökyüzü. İşte Bu Ayet Kesin Olarak, Başörtüsü nü İspat Ediyor. Emrediyor. Senin kitabındaki, 6. yüzyıl Arap modası, ne Türkleri bağlar, ne Japonları, ne Eskimoları. * Ayrıca, kutsal dediğin kitabı bile bilmiyorsun. Nur Suresi: Ali Bulaç 31- Mü'min kadınlara söyle: 'Gözlerini (harama çevirmekten) kaçındırsınlar ve ırzlarını korusunlar; süslerini açığa vurmasınlar, ancak kendiliğinden görüneni hariç. Baş örtülerini, yakalarının üstünü (kapatacak şekilde) koysunlar. Süslerini, kendi kocalarından ya da babalarından ya da oğullarından ya da kocalarının oğullarından ya da kendi kardeşlerinden ya da kardeşlerinin oğullarından ya da kız kardeşlerinin oğullarından ya da kendi kadınlarından ya da sağ ellerinin altında bulunanlardan ya da kadına ihtiyacı olmayan (arzusuz veya iktidarsız) hizmetçilerden ya da kadınların henüz mahrem yerlerini tanımayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizledikleri süsleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Hep birlikte Allah'a tevbe edin ey mü'minler, umulur ki felah bulursunuz.' Diyanet Vakfı 31. Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunanlar (köleleri), erkeklerden, ailenin kadınına şehvet duymayan hizmetçi vb. tâbi kimseler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar (Dikkatleri üzerine çekecek tarzda yürümesinler). Ey müminler! Hep birden Allah'a tevbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz. Edip Yüksel 31. İnanan kadınlara da söyle, gözlerini sakınsınlar, iffetlerini korusunlar ve açıkta olması gereken yerleri hariç, alımlı yerlerini göstermesinler. Örtülerini göğüslerinin üzerine kapasınlar. Vücutlarının alımlı yerlerini kimseye göstermesinler; ancakkocaları, babaları, kocalarının babaları, oğulları, kocalarının oğulları, kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kızkardeşlerinin oğulları, diğer kadınlar, cinsel iktidara sahip olmayan erkek hizmetkarlar ve işçiler ve kadınların cinsel yönlerinihenüz anlamayan çocuklar hariç. Gizledikleri alımlı bölgelerini sergilemek/bildirmek için ayaklarını yere vurmasınlar. Ey inananlar, topluca ALLAH'a yöneliniz ki başarılı olasınız. Elmalılı Hamdi Yazır 31-Mü'min kadınlara da söyle, gözlerini sakınsınlar, ırzlarını korusunlar: görünmesi zaruri olanların dışında zinetlerini açmasınlar ve baş örtülerini yakalarının üzerine vursunlar; zinetlerini, kocalarından veya babalarından yahut kayın babalarından yahut oğullarından yahut üvey oğullarından yahut kardeşlerinden yahut kardeş oğullarından yahut kız kardeş oğullarından yahut kendi kadınlarından yahut sahibi bulundukları cariyelerden veya uyuntu (şehvetten yoksun) erkek hizmetçilerden veya henüz kadınların şehvet uyarıcı taraflarından habersiz çocuklardan başkasına göstermesinler; gizledikleri zinetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Ey mü'minler, hepiniz Allah'a tevbe edin ki, mutluluğu bulabilesiniz. Süleyman Ateş 31. İnanan kadınlara da söyle: "Bazı bakışlarını kıssınlar, ırzlarını korusunlar. Süslerini göstermesinler. Ancak kendiliğinden görünenler hariç. Baş örtülerini (göğüs) yırtmaçlarının üstüne koysunlar. Süslerini kimseye göstermesinler. Yalnız kocalarına,yahut babalarına, yahut kocalarının babalarına, yahut oğullarına, yahut kocalarının oğullarına, yahut kardeşlerine, yahut kardeşlerinin oğullarına, yahut kızkardeşlerinin oğullarına, yahut kadınlarına, yahut ellerinin altında bulunan(köle)lerine, yahut kadına ihtiyacı bulunmayan erkek tabi'lerine, yahut henüz kadınların mahrem yerlerini anlamayan çocuklara gösterebilir. Gizledikleri süslerin bilinmesi için ayaklarını vurmasınlar. Ey mü'minler, topluca Allah'a tevbe edin ki felaha eresiniz. Yaşar Nuri Öztürk 31 Mümin kadınlara da söyle: Bakışlarını yere indirsinler. Cinsel organlarını/ırzlarını korusunlar. Süslerini/zînetlerini, görünen kısımlar müstesna, açmasınlar. Örtülerini göğüs yırtmaçlarının üzerine vursunlar. Süslerini şu kişilerden başkasına göstermesinler: Kocaları yahut babaları yahut kocalarının babaları yahut oğulları yahut kocalarının oğulları yahut kardeşleri yahut erkek kardeşlerinin oğulları yahut kız kardeşlerinin oğulları yahut kendi kadınları yahut ellerinin altında bulunanlar yahut ihtiyaç içinde olmayan erkeklerden kendilerinin hizmetinde bulunanlar yahut kadınların kaygı duyulacak yerlerini henüz anlayacak yaşa gelmemiş çocuklar. Süslerinden, gizlemiş olduklarının bilinmesi için ayaklarını yere vurmasınlar. Ey müminler, Allah'a topluca tövbe edin ki kurtuluşa erebilesiniz! Çeviriler başörtüsü ve örtü konusunda mutabık değilller. Örtü göğüsleri kapamak için kullanılan örtü/gömlek, bluz da olabilir. Bu çevirilerde ortak nokta, o zamanki giyim tarzında kendiliğinden görünen yerler hariç, mahrem yerlerin örtülmesidir söylenen. Kendiliğinden görünen yerler ne olabilir? Saç baş, yüz, kol, ayak vs. Kendiliğinden görünmeyen ne olabilir? Popo, cinsel organlar, göğüs vs. Eeee o zaman neden Muhammed'in 6. yüzyıl Arap modası tarifini burka, çarşaf, çuval olarak yorumluyorsunuz? Saygılar. Alıntı
Φ YARASA Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2008 Öncelikle Şunu Biliniz ki ; Biz Sizinle Tartışmıyoruz. O zaman bırakacaksınız forumu! Burası forum ortamı! Yok "ben şunla tartışıyorum, yok ben senle tartışmıyorum" derseniz olmaz. Çocuk eğlencesi değil burası! Yazarsın görüşünü, soru gelirse cevaplarsın. Öyle "burada her soruya cevap verilir" deyip hiç bir soruya cevap verememekle de olmaz! Tartışacaksan tartışacaksın. Tartışmayacaksan cevap vermezsin olur biter!!! Biz Tartışacağımız Kişide, Denklik Ararız. Emsalimizle Yarışırız. Denklik arıyorsan burada tartışmayacaksın... Burda çok az insan var sizin denginiz, emsaliniz! Çoğu insan bilgili, tartışmayı bilen, okumuş, görmüş, sorgulamayı bilen, Türkçe yazmayı ve okumayı bilen, okuduğunu anlayan insanlardır! Gelelim, '' Bilimsel dergi nedir bilir misiniz? '' İsimli Sorunuz a ;Hayır. Biz Bilimsel Dergi Nedir Bilmiyoruz. Adını Dahi Duymadık. Bütün Günümüzü Boş İşlerle Geçiriyoruz. Ne Bileyim İşte ; 1500 Sene Önce Gönderilmiş KİTAP ları Okuyabiliyoruz Ancak. Bazen de O Kitaplar ın Tefsiratlarını. ****** Alıntı
Φ Yorgun_Demokrat Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2008 Soru Var, Sorucuk Var... Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Nisa Suresı 3. Eğer, yetim kızlar hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, (onları değil), size helâl olan kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikahlayın. Eğer adaletli davranamayacağınızdan korkarsanız o taktirde bir tane alın veya sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için daha uygundur. Eğer, yetim kızlar hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, Eğer adaletli davranamayacağınızdan korkarsanız, size helâl olan kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikahlayın, BİR TANE ALIN, veya sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. (Bakınız. Asıl Tavsiye Edilen Hakikat in , TEK EŞLİLİK Olduğu Açıkca Vurgulanıyor, ve Tekrar Ediliyor.) Saygılarımla. Doğan Gülbudak Sn Gulbudak. Hiçbir soruya cevap alamamamıza rağmen soralım yine de. Madem Kuran kendini YIRTARCASINA bağırıyor. TEK eşlilik diye. Peygamber neden 11 defa evlendi. Kuranın tavsiyesini 11 defa dinlemedi....( Falanca hikmet filanca gaye bırakacaksınız... Savaş ..Mavaş...Hediye .. sebeplerini bırakın. Bu masalları biliyoruz.) Gerçi 11 de tek sayıdır ya.!!!!!!!!!! ---------------------------------------------- Diğer 1 den fazla evlenen müslümankların hepisi YETİM KIZLARA ADALETSIZLIK yapacakları korkusu ile mi birden fazla evlendiler. Bunu mu söylüyorsunuz. Ayeti okuyor ve anlamak istemıyorsunuz. Bir yetimle evlenip te ona haksızlık yapmaktan korkar sanız eğer... Diğer hanımlarınızla onu EŞİT tutamaz iseniz... SİZE HELAL OLAN -EŞİT- KADINLARDAN İKİŞER , ÜÇER , DÖRDER diyor ayet. Umarım bu sefer anlatabilmişimdir. !!!!! ---------------------------------------------- Madem tek evlendiniz SAHİP OLDUĞUNUZ CARİYELER İLE YETİNİN.... derken ne demek istiyor. SAHİP OLDUĞUNUZ CARİYELER İLE YETİNİN... ne demektir. Bu kısmıda iyi bir açıklayınız. Sorumuz bu idi zaten. Kenardan geçmeyi bırakınız da. Cevap veriniz. Saygılar Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Sevgili Dostlarım ; Sizlerden Anlam Veremediğim Bir Mevzu da, Bana Açıklayıcı ve Yardımcı Olmanızı İstiyorum. Hepiniz Görüyor, ve Takip Ediyorsunuz. Biz Bu Forumda Sayfalarca Yazılar Yazdık, Sorular Sorduk, Yanıtlar Verdik. Fikir ve Düşüncelerimizi Paylaşmak Adına Gereken Ne Varsa Yerine Getirdik. Kendimizde Olanı, Dostlarımızla da Paylaştık. Evet ''Dostlarım'' Diyorum. Çünki, İnanç ve Düşüncelerine Bakmaksızın, Tüm Forumdaşları Dostlarım Kabul Ettim. Hatta Bu konuda Eleştiriler Bile Aldık ; '' Hiç Ateist ten Dost Olur mu ? '' Dediler. Olur Dedik. Kimseye Kulak Asmadık. Yolumuza Devam Ettik. Sanırım, Şimdi Hepsini Geride Bırakıp, 3 Ay Gibi Kısa Bir Sürede, Çok Büyük Değer e Sahip Olabilmeyi Başarabildik. Evet, Bizim Adımıza Kazanılmış Çok Büyük Bir Değer ; Herkesi Kucaklayabilmek, Herkesle Dost Olabilmek. Kesinlikle Bir Forum da Sahip Olunabilecek En Büyük Servet ; DOSTLAR dır. ve Biz Buna Sahibiz. Hemde Ziyadesiyle. Lakin, Şu Ayırıma Hiç Girmedik ; '' Bizim Gibi Düşünen Bizden dir, Diğerleri Sizden dir...! '' Hayır, Biz Hiç Böyle Düşünmedik. Bu Söz ün ''BÖLÜCÜLÜK'' Olduğunu Biliyorduk. Dostlarımız dan, Taviz Vermedik. ''BİZ BİRİZ, Bölünmeyiz'' Dedik. Lakin, Herkes Böyle Dost Canlısı Olamıyor. Bizi ve Dostluğumuzu Baltalamak Niyetiyle Yanıp Tutuşanlar Var, Ne Yazık ki. Bakınız Biz, Şimdiye Dek Bu Forumda Yayınlanmış Yüzlerce (Yaklaşık 500) Yazım da Görülecektir ki ; Önce Karşımız da ki Kişiye ''Sevgili Kişi'', ya da ''Sayın Kişi'' Sözüyle Hitap Ederiz. Buna, NEZAKET Deriz. Sonra Kimsenin İnanç ya da Düşünce sine Saygısız Kelimeler Söylemeyiz, Hayasızlık Yapmayız. Buna, EDEP Deriz. Hele, Küfür ve Hakaret, Lisanımızda, ve Yazılarımızda Hiç Yer Edemez. Buna, ADAP Deriz. Sonunda, Yazımızı Daima ''Saygılarımla'' İfadesi İle Noktalarız. Buna da HÜRMET Deriz. ** Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.