Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2008 17 yıl Admin Aşk Üzerine (2007) The Feast of Love Çerezlik filmlere başka bir örnek. Boş zamanınız varsa seyredin derim ama yoksa fazla bir şey kaybetmiş sayılmazsınız... Etrafınızı ne kadar dikkatli gözlediğinize takılan bir professör, kaybettiği oğlu için yas tutmaktadır ve etrafındaki olaylara duyarlı bir tip çizmektedir (Morgan Freeman) Ayrıca bir şey daha, filmi yönetmenin adını ilk gördüğümde seyretmeye karar vermiştim Robert Benton onu Kramer Kramer'e karşı filminden hatırlıyoruz. Film insan ilişkilerine ve hep kaybeden tiplerin çevrelerine ne kadar dikkat ettiğine ve elimizdekiler ve elimizde olmayanlar olarak sıralanabilecek özelliklere ışık tutmaya çalışıyor... Çok büyük veya göze çarpan bir özelliği olmayan film fakat boş zamanınız varsa ve Patlamış mısırınızda yanınızdaysa hadi ne duruyorsunuz... Tabiki filmin ismi de başka bir konu.... Yönetmen: Robert Benton Oyuncular:Selma Blair, Morgan Freeman, Kate Mulligan, Fred Ward, Greg Kinnear, Alexa Davalos Set in a small, idyllic Oregon community, veteran director Robert Benton's (Kramer vs. Kramer) charming ensemble drama features different lives intersecting at a coffee shop as they explore the depths of love and loss, joy and pain, and everything in between. Based on the popular Charles Baxter novel, this touching tale stars Morgan Freeman, Greg Kinnear, Selma Blair, Radha Mitchell and Billy Burke. Director: Robert Benton Cast:Selma Blair, Morgan Freeman, Kate Mulligan, Fred Ward, Greg Kinnear, Alexa Davalos
Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2009 16 yıl İstediğim yalnızca bir minik mutluluktu işte bu yüzden gözlerimi kapatıp zıpladım Biliyorum bir daha zıplama diyeceksin bana Hayır zıpla ama bu sefer gözlerini açık tut.. Film ilk başlarda bol sevişme sahleriyle klişe bir görüntü çizsede akışının devamında aslında sadece ve sadece mutluluğu arayan insanların çaresiz çırpınışlarını anlattığını göreceksiniz.. Morgan Freeman bu filmdeki her zamanki bilge karakterini konuşturmuş.Olayları dırşarıdan kendi bakış açısıyla değerlendirirken aslında tüm yaşananların ortasında ve ona eşlik eden Küçük Gün Işığım ve Tanrıdan Gelen filmlerinden hatırlayacağınız Greg Kinnear,ben bu oyuncu dikkate izlediğim filmlerin oldukça iyi işler çıkarttığını fark ediyorum. Film boyunca etrafındaki insanların akıl danıştığı sırlarını dertlerini paylaştığı,aslında hepimizin hayatında mutlaka bulunması gereken bir karakteri oynuyor Morgan Freeman onları dinliyor kararlarına müdahale etmeden kendi fikrini beyan edişi hayatı yaşarak öğrenen insanlardan ne çok şey öğrenmemiz gerçeğini bir kez daha hatırlatıyor bize.. Bazen ihtiyacımız olan mutluluğun arayışında bizi nasıl yanlış yollara sevk ettiğini ve doğruyu bulmaktan asla vazgeçmememiz gerektiğini anlatıyor film bize.. Gerçek aşkın peşinde bir gurup insanın etrafında dönen olaylar zinziri.. Çok beğendim özellikle replikler çok güzeldi Bilerek kendi parmağını kesene adama hastanedeki hemşirenin "bunu kendine neden yaptın?"sorusuna karşılık.."Kalbimdeki acıyı bastırmasını istedim"cevabı aşkın ruhumuzda nasılda derin tahribatlar yaptığının göstergesi değilmidir. Filmi izledikten sonra içinize müthiş bir aşık olma isteği doğması muhtemeldir.. Çok beğendim. Tavsiye edilir ama içerdiği cesur sahneler yüzünden çocukların yanında izlememeniz kaydıyla Filmin Künyesi Yapım:2007 ABD Tür:Dram, Romantik Yönetmen:Robert Benton Senaryo (Kitap):Charles Baxter, Allison Burnett Oyuncular Morgan Freeman, Greg Kinnear, Radha Mitchell, Billy Burke, Selma Blair...
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.