Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Unakıtan uzlaşmanın adresini gösterdi:İşçi düşmanlığı

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Unakıtan uzlaşmanın adresini gösterdi: İşçi düşmanlığı

27 Mart 2008 -

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, İSO’nun meclis toplantısında konuştu ve işadamlarını hükümetin yaptığı reformlara direnenlere ses çıkarmamakla suçladı. Unakıtan, "Bir kenara çekil mıy mıy orada otur, onu tenkit et, bunu tenkit et. Türkiye’nin üzerine öyle yükler gelmiş ki biz bunları yaparken, sendikalar yürüyor, sizden fazla bir şey çıkmadı. Ses çıkması lazım ses" dedi.

Maliye Bakanı Unaktına sermaye için çabalayan hükümetinin sermayenin hedefi olmasına tepkisini “Kemal Abi Uslubu” ile dile getirdi. Sanayi Odası’nın (İSO) mart ayı olağan meclis toplantısına katılan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, İstanbul’da sanayicilere "Türkiye’nin üzerine öyle yükler gelmiş ki biz bunları yaparken, sendikalar yürüyor, bilmem ne yapıyor, sizden fazla bir şey çıkmadı. Ses çıkması lazım ses" dedi. Unakıtan, bir ülkede yaşayan herkesin üzerine düşen şeyler olduğunu, bir ülkede her zaman çeşitli problemler çıkabileceğini ve bu problemlerin çözümüne herkesin yardımcı olması gerektiğini söyledi. "Banane, ben hiç karışmam, ben uzakta dururum sadece tenkit ederim" yaklaşımının çözüm getirmeyeceğini belirten Unakıtan, "Çünkü Türkiye bir tane, başka Türkiye yok. Hepimiz bu geminin içindeyiz. Gemiye bir şey olduğu zaman hepimiz bundan zarar görürüz. O zaman herkesin taşın altına elini sokması lazım" diye konuştu.

Sermaye ile hükümetin “aynı gemide” olduğunu hatırlatan Unakıtan’ın “AKP’yi bırak ortak düşmana bak” açıklaması, siyasi arenada yükselen gerilim üzerine TÜSİAD ekseninde gelişen ve 3-4 gündür süren “uzlaşma çağrıları”nın hangi eksende gerçekleşebileceğinin de ipucunu verdi.

Kaynak:Sendika .org

Gönderi tarihi:
Unakıtan uzlaşmanın adresini gösterdi: İşçi düşmanlığı

27 Mart 2008 -

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, İSO’nun meclis toplantısında konuştu ve işadamlarını hükümetin yaptığı reformlara direnenlere ses çıkarmamakla suçladı. Unakıtan, "Bir kenara çekil mıy mıy orada otur, onu tenkit et, bunu tenkit et. Türkiye’nin üzerine öyle yükler gelmiş ki biz bunları yaparken, sendikalar yürüyor, sizden fazla bir şey çıkmadı. Ses çıkması lazım ses" dedi.

Maliye Bakanı Unaktına sermaye için çabalayan hükümetinin sermayenin hedefi olmasına tepkisini “Kemal Abi Uslubu” ile dile getirdi. Sanayi Odası’nın (İSO) mart ayı olağan meclis toplantısına katılan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, İstanbul’da sanayicilere "Türkiye’nin üzerine öyle yükler gelmiş ki biz bunları yaparken, sendikalar yürüyor, bilmem ne yapıyor, sizden fazla bir şey çıkmadı. Ses çıkması lazım ses" dedi. Unakıtan, bir ülkede yaşayan herkesin üzerine düşen şeyler olduğunu, bir ülkede her zaman çeşitli problemler çıkabileceğini ve bu problemlerin çözümüne herkesin yardımcı olması gerektiğini söyledi. "Banane, ben hiç karışmam, ben uzakta dururum sadece tenkit ederim" yaklaşımının çözüm getirmeyeceğini belirten Unakıtan, "Çünkü Türkiye bir tane, başka Türkiye yok. Hepimiz bu geminin içindeyiz. Gemiye bir şey olduğu zaman hepimiz bundan zarar görürüz. O zaman herkesin taşın altına elini sokması lazım" diye konuştu.

Sermaye ile hükümetin “aynı gemide” olduğunu hatırlatan Unakıtan’ın “AKP’yi bırak ortak düşmana bak” açıklaması, siyasi arenada yükselen gerilim üzerine TÜSİAD ekseninde gelişen ve 3-4 gündür süren “uzlaşma çağrıları”nın hangi eksende gerçekleşebileceğinin de ipucunu verdi.

Kaynak:Sendika .org

Ne kadar ilginc,islerine gelmediginde kimseye danismaya kimseyle anlasmaya yanasmayan,bana ne halk beni secti diyerek diktasini ilan eden bir iktidar birde kalkmis etrafi sucluyor,neymis efendim,isciler greve gidiyormuslar!Gidecekler tabiikimTürbanlinin demokrasisini savunuyorsan iscinin grevinide savunacaksin,yok öyle cifte standart.Evet hep ayni gemideyiz ama bu geminin dümenini kirmaya calisan hep siz oldunuz,bu ülkeyi kendi bildiginiz yöne cekmeyi siz baslattiniz,o zaman batmasinida siz kurtarin kendi kendinize,yardim beklemeden.

saygilarla

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.