Φ politika Gönderi tarihi: 23 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 23 Mart , 2008 AKP ile DP yi yani 27 Mayis devrimiyle yikilan Demokrat parti iktidarinin bir analizini yaparak aralarindaki bu yakin benzerligi ortaya cikardim,belki yanildigim noktalar olmustur. Ortaya cikan sonuclarin en önemlisi Dünkü Adnan Menderes nasildiysa bugünkü Erdogan'in da onun bir kopyasi oldugudur. Örnegin taze oldugu icin önce Erdogan'in CHP yi suclamasina deginiyorum; -"Sayin Baykal,iktidari ele gecirebilmek icin baska güclerden yardim bekliyor,biz Demokrasiyi gelistirmeye güclendirmeye calisiyoruz,Sayin Baykal darbeden ümot bekliyor.Halkin iradesine saygi duymuyorlar." Ve simdide Menderes'in konusmasina bakalim; -"Size esefle haber vermek isterimki,iktidara gelisimiz henüz bir ayi bulmadigi halde,bazi *ZARURI DEGISIKLERI*sebep göstererek CHP si orduyu aleyhimize tesvik etmek yoluna sapmistir.Bizim bütün calismalarimiz*Memleketimizde demokrasiyi percinlemeye yöneliktir*13 Haziran 1950 Bu kadar benzerlik tesadüfmü?Demokrasi adina cok seyler yapildi,ama demokrasiyi bir türkü beceremediler ama hep birilerini sucladilar,DEMEK KI AMAC DEMOKRASI DEGILMIS.Demokrasi Menderes icinde bir aracti,Erdogan icinde bir aractir. Aslinda Menderes'e o tarz konusmasi icin izin verenler 1960 devriminide hazirlayanlardir. Erdogan'in da CHP ye saldirmasinin failleride onu CHP ye saldirtanlardir. Menderes'le Erdogan'in benzerliklerine devam edelim; - Istiklal savasi diyorsunuz,pekala 3 ayda bitebilirdi,bunun yillarca uzatilmasinda Mustafa Kemal'in yerlesme ihtirasi tol oynadi. *Yukardaki konusma Yakup Kadri Karaosmanoglu'ndan alintilanmistir.Eger gercekse ki gercektir,bu Menderes'in Mustafa Kemal ve Istiklal savasi hakkinda nekadar karsi bir görüste oldugunu aciklar. **Adnan Menderes Istiklal savasina katilmadigi halde adida kahramana cikarilmistir**bunuda özellikle ifade etmek istedim. Peki Erdogan ne diyordu Atatürk icin? -"Atatürk'ü anmak icin sap gibi dikilmeye gerek yok." Gercekten Ata'ya olan saygi ve sevgileri birbirine cok benziyor. Menderes iktidari,kendinden önceki devirle arasindaki köprüleri tamamen atmis muhalaefetle arasina doldurulmaz hendekler acmis ve bir INÖNÜ fobisine kapilmisti. Erdogan ve hocasinin ECEVIT fobisinden sonra,Erdogan'in hocasiyla köprüleri atmasindan sonra BAYKAL fobisine dönüstü. 1950 secimlerinde iktidari ele geciren DP 1954 secimlerindede tek parti haline gelmisti.AKP ile ne kadarda bir benzerlik var arada.1954 secimlerinde CHP cok önemli bir oy oranina ulasmisti,DP nin 4.100.000oyuna karsilik CHP 3.500.000 oy almisti yani DP oy kaybina ugramisti,ama ne varki eldeki secim kanunu DP ye 488 milletvekili getirmis CHP ise sadece 31 milletvekilligi alabilmisti,bugünde ayni yanlis secim sistemi ile secimlere gidilmektedir.Böyle oluncada demagoglara cok is düsmekte ve kendilerini halkin aslani olarak ilan edebilmektedirler.Aslinda iktidarlar zaferle ciktiklari secimlerden sonra daha olgun,milli birligi korumaya daha cok itina gösterip ve ktidara gelme sartlarini yani onlari iktidara tasiyan secim sisteminin yanlisligini görerek siyaset yapmalari gerekirken,bu sonuclar onlari simartmistir.1954 secimleri DP yi ipe götürmüstür.Peki 22 Temmuz secimlerinden sonraki AKP nin siyaseti gittigi yol DP nin siyasetine benzemiyormu?DP de yargiyla,Ordu ile sorunluydu AKP de aynisi.Yani bu kadar benzerlik varken,bu benzerlikleri dile getirenleri dolaylida olsa uyari görevini yerine getirenleri DARBEcilikle suclamak bence olgunlasamamisliktir,yani ne oldum delisi olmaktir.AKP de ki en olgun siyasetci ve ayni zamanda AKP yi her düzeyde uyaran kisilik ABDÜLLATIF SENER'dir,ama onunda nasil disa itildigini ve kimlerin ittigini bakmasini bilenler görmektedir. Carklarin herzaman ayni yöne dönmeyecegini bazende düsünülenin tersine dönebilecegini iktidardakilerin cok iyi bilmeleri gerekir.1957 secimlerinde DP önemli derecede oy kaybina ugramis muhalefet güclenmisti.Ama ne varki Menderes ve arkadaslari 1957 yi iclerine sindirememis olacaklarki 1957 secimlerinden sonra DP nin yikilis süreci calismaya ve hizlanmaya basladi.Cünkü herkezle hatta kendi icinde kavgalar baslamisti. Menderes iktidara gelmeden önce söyle konusuyordu; -"Karsilikli saygi ve sevgiyi insan kendi terbiyesi icin yapar,onlar bize sevgi ve saygi göstermeseler bile,biz bunu yapmaya mecburuz.Nizamnamemizin karsilikli sevgi ve saygi prensibine riayet etmeye mecburuz..." Bunlari diyen sahis,iktidara gelir gelmez,Inönü'yü hemde meclis kürsüsünden orduyu ele gecirmek askeri hükümet darbesine tesvik etmek gibi agir hükümlerle suclayacaktir. Erdogan ne yapmaktadir? DP iktidara gelirken yaptigi vaatleri iktidara geldikten sonra unutmustur.Bu vaatler sunlardir; -Anayasa teminati, -Adalet teminati, -Basin hürriyeti, -DINI SIYASETE ALET ETMEMEK, -Anti demokratik kanunlari kaldirmak. DP bunlari hem unutmus hemde yolsuzluklara bulasmistir. -Diledigine ihale, -Gizli ihale, -Degisebilir bedellerle ihale. Bugün satisa cikarilan Türkiye'de ihalaler nasil verilmektedir dersiniz? Kore harbi icin Menderes si yakisiksiz sözü söyleyebilmistir; -"Bir avuc kan verdik ama büyük devletler arasina katildik!!" Halbuki biz Istikla savasimizla Kore harbinden cok önceleri büyük bir devlet oldugumuzu kanitlamistik. Peki Erdogan'in *Askerlik yan gelip yatma yeri degildir*demesi ile Menderes'in sözü örtüsmüyormu,iki konusmadada sehitlere hakaret yokmu sizce? DP nin yaptigi ikili anlasmalarin bagimsizligimiza kayitlar getirdigi bir gercektir,yabancilara satilan ülke arazileri,yabancilara taninan haklar Mendere iktidarinin siyaserini andirmiyormu,yani bagimsizlimizi tehlikeye atmis olmadikmi? Menderes icin en dogru yorumu muhakkak ki Menderesten önceki basbakanlardan RECEP PEKER yapmistir;Recep Peker Menderesi'i psikopat diye nitelemistir,Menderes'in siyasi yasamina baktigimizda Recep Peker'in hakli oldugunu görebiliriz. Peki ya bugünkü basbakan??? Tabiiki Menderes'in bazi alanlarda yaptigi calismalarida inkar edemesek bile genel anlamda Menderes ve arkadaslari iktidar olmaya layik degillerdi. Buarada ilginc bir ayrintiyada yer vermek istiyorum; DP nin parti programinda hem kendilerinin hemde bugünkü DP uzantilarinin elestirdikleri 6 ok kavramlari vardi ama bunu birtürlü söylememislerdir. Madde 2-CUMHURIYETCILIK Madde 13-Milliyetcilik Madde 14-Laiklik Madde 15-Inkilapcilik Madde 16-Halkcilik Madde 17-Devletcilik Menderes icin en gercek tanimlama o günün aydinlarindan ve DP nin ilk kurucu üylerinden AHMET HAMDI BASAR tarfindan yapilmis ve söyle demistir;*Menderes'ten sakinin,Menderes kuvvetli fakat tehlikeli bir adamdir* Kuvvetli ve tehlikeli adam ne demektir; Siyaset alaninda Kuvvetli adam,siyasi mücadelede karar gücü,belirli Karakter cizgileri ve potansiyeli olan adam demektir.Eger bu adam,bu karar gücünü zamaninda ve dogru olarak kullanabiliyorsa ,o adam olaylarin akisina müdahale yeteneginde olur demektir.Bu yetenek ise önderlik vasiflarindan biridir. Fakat kuvvetli olmak icin bu yetenek yetmez,bu yetenege sahip olan insan belirli ve olumlu karakter cizgileri ve özellikle ileriyi görem kudretide olmalidir.Bu cizgiler ve kudret ise sahsiyetlilik dedigimiz halin baslica vasiflari ve unsurlaridir.Gerekli bir kültür hek kendine hem baskalarina karsi olgun bir denge ve hepsinin üstünde inanilir güvenilir olmak vasfi ve sorumluluk duygusu,bu karakter cizgilerinin vasfinin bazi unsurlaridir.Menderes ve Erdogan'da bunlari göremiyoruz. Tehlikeli adama gelince,Tehlikeli adam,kuvvetli adam olsada yukarida özetlenen sahsiyetlilik vasiflarina malik olmayan bu özellikleri kötüye kullanan adam demektir.Her ülkenin siyasi hayatinda kuvvetli adamlar veya tehliklei adamlar daima olmustur ve olacaktirda.Atatürk kuvvetli bir sahsiyetti,Menderes hem kuvvetli hem tehlikeliydi,Erdogan'ida siz degerlendirin. Menderes belki kuvvetli belki tehlikeli bir adamdi ama Menderes ileriyi göremeyen birisiydi,Aynen Erdogan gibi. Erdogan Türkiye'yi felakete sürükleyebilecek tek insandir.Bugünkü kaos ortami,insanlarin birbirine güvenmemesi,Erdogan'in iddia ettigi gibi,özgürlük ve demokrasi karsitlarinin degil kendi yarattiklari kaostur.Bugünkü ortami yaratan Erdogan ve partisidir.Tek parti fasiszmine dogru gitmektedir Erdogan,ayni tek parti fasismini Türkiye 1950-1960 döneminde yasadi ve sonucu ülke ve halk icin cok agir oldu.Eger gercek anlamda bir karsilastirma yapmis olursak bugünkülerin günahlari elli DP yi cepten cikaracak nirelikte ve büyüklüktedir.Dünde yargiya orduya dil uzatiliyordu,üniversitelere dil uzatiliyordu,keske darbe olmasaydi ama oldu.Bundan örnek almak gerekirken aksi yapilmaktadir.Gidis gidis degildir. DP yi halk iktidara tasidi ama DP halkin güvenini kendisi icin kullandi ve beni halk getirdi diye herkese yukardan bakmasinin tek iktidar diktasi yapmasinin acisini sadece kendisi degil kendisini iktidara tasiyan halka cektirdi. saygilarla Not:Yukardaki yazimin bazi bölümleri alintidir. Alıntı
Φ bezgin Gönderi tarihi: 24 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 24 Mart , 2008 MENDERES SABETAYDIR Syn Politika öncelikle hiç bir ihtilal dahil 27 mayıs ihtilalini de demokrasi ülkesinde savunamam (ama bazı değerler elden gidecekse yani Kanserli bölgenin İlerleyip vucudu tamamen yok etmesine izin verilmemesi gerekiyorsa ameliyat yapılmalı ),zaten ondan sonra peşi sıra bu ülkede askeriye beğenmeyip kafasına estikçe darbeler silsilesi atmaya başlamış,sonuç olarak demokratik taşlar peşi sıra sallanmışlardır hala toparlayamıyoruz , Menderes sadece idam edilmedi 13 ay en ağır şartlarda işkencelere maruz bırakıldı o yüzden büyük bir lekedir,(gene açıklama yapmak zorundayım burada Menderes'i savunmuyorum;Her mahallede 1 zengin yaratdı ama o mahallede 100 lerce fakir de yaratdı) gelelim neden asıldığına ; bildiğiniz üzere menderes,sabetaydır ,beyaz türkler kitabında da geçtiği gibi,aslen yahudi olup cemaat içinde müslüman takılan kimselere denir , ancak menderesin şu sözü önce sabetay cemaatleri arasında ardından devletin rejimi değişebilecek korkusundan askeriye'de baya yankı uyandırmıştır Alıntı:Demokrat Parti Meclis grubunda milletvekillerine hitaben şöyle konuşmuştu: “Arkadaşlar, bu millet size vekâlet vermiştir. İsterseniz, Hilâfet’i bile geri getirebilirsiniz...” ve bu sözlerle demokrasi demokrasi derken güttükleri siyaset demokrasiye taban tabana zıt olduğundan aldıkları tepki büyük olmuştur ve bundan önce ilk ve büyük hatalarından biri de natoya yaranma ayağına koreye asker yollayıp mehmetçiği göz göre göre ölüm çemberinin içine atmış olmalarıdır ve bende bundan şikayetçiyim tarih sayfasında koreye hiç girilmemeliydi,gazilerimizi ve şehitlerimizi düşününce .. ve gözümdeki bir diğer yanlışı da ; 1958’de Amerika’ya Türkiye’de askeri üs kurma izni verdi. idam ve işkenceler yanlış,ihtilalde yanlış,sadece ülkenin başlarında bulunmamaları gerektiği doğru getirilerinden çok götürüleri olduğu ksıa bir analizle ortada ,ama bunu ihtilalle çözmekte yanlıştı Bence asıl adamın asılma nedenlerinden birii de ; hilafeti getirelim gibi bir konusma yapmasıdır yukarıda açıkladım kaynaklarla tespittir,ve ezan türkce okunurken arapcaya dondurulmesini saglayan kiside budur zaten devlet te Adnan Menderes'i rejim degiscek diye yargıladı yani esas olarak maalesef kanser bütün vucudu sarmıştı ve hasta kurtarılamayacaktı...Şu anda da Kanser bütün hızı ile vucudumuza yayılıyor ama maalesef kanseri durduracak iyi bir doktor yok iş gene Cerraha kalacak ...Bundan korkuyorum ..işte Neşe ile kalın not :Bir başka olgu da Menders'in pembe olmasıdır*arkadaslarım,isteyen Soner Yalçının beyaz türkler kitabını okuyabilir.. pembe*: müslüman cemaatleri icinde müslümanlardan daha cok müslümanlık taslayıp dikkatlerini uzerine ceken ama asıl amacları hilafeti ve dini kullanmak ve bu amacla ulkeyi yonetmek isteyenlere osmanlıda verilen benzetmedir . Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 24 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 24 Mart , 2008 Şimdi bu benzerlikten anlayacağımız şey nedir? AKP kapatılır R.Tayyip Erdoğan Adnan Menderesle aynı kaderimi paylaşır... Bir diğeri Adnan Menderes Sabetay değildir.Onun idamının arkasında İngiltere olduğu söylenir ki bana göre son derecede mantıklıdır,çünkü Menderes hükümetine kadar İngiliz kontrolunde olan siyasi yaşantımız Menderes'le birlikte ABD güdümlü hale gelmiştir. Alıntı
Φ bezgin Gönderi tarihi: 24 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 24 Mart , 2008 Şimdi bu benzerlikten anlayacağımız şey nedir?AKP kapatılır R.Tayyip Erdoğan Adnan Menderesle aynı kaderimi paylaşır... Bir diğeri Adnan Menderes Sabetay değildir.Onun idamının arkasında İngiltere olduğu söylenir ki bana göre son derecede mantıklıdır,çünkü Menderes hükümetine kadar İngiliz kontrolunde olan siyasi yaşantımız Menderes'le birlikte ABD güdümlü hale gelmiştir. Aynen doğru anlamışsınız.. Ama eksik anlamışsınız siz ve sizin gibi düşünenler için...Alternatif 1 açıklama yaptım...ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemem ama Menders'in Sabetay veya Pembe olduğuna dair bilgi edinilmesi için küçük kitapcık isimleri verdim belki sevmeyebilirsiniz ama tavsiye ederim... Neşe ile kalın dip not: ABD güdümü zamanlama olarak idamdan önce (Marshal yardımları zamanı.. başlamıştır )diye biliyorum Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 24 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 24 Mart , 2008 Aynen doğru anlamışsınız.. Ama eksik anlamışsınız siz ve sizin gibi düşünenler için...Alternatif 1 açıklama yaptım...ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemem ama Menders'in Sabetay veya Pembe olduğuna dair bilgi edinilmesi için küçük kitapcık isimleri verdim belki sevmeyebilirsiniz ama tavsiye ederim...Neşe ile kalın dip not: ABD güdümü zamanlama olarak idamdan önce (Marshal yardımları zamanı.. başlamıştır )diye biliyorum Hay hay sevgili Bezgin,Derin Devlet Mahir Kaynak.Ayrıca Efendi yi okumuş birisi olarak ben orda Menderes hakkında Sebatay diye bir kısım okuduğumu hatırlamıyorum, unutmuşta olabilirim.. Bir diğeri Efendi benim çok beğenerek okuduğum bir kitaptır şimdi ikincisini okuyorum Alıntı
Φ bezgin Gönderi tarihi: 24 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 24 Mart , 2008 Hay hay sevgili Bezgin,Derin Devlet Mahir Kaynak.Ayrıca Efendi yi okumuş birisi olarak ben orda Menderes hakkında Sebatay diye bir kısım okuduğumu hatırlamıyorum, unutmuşta olabilirim.. Bir diğeri Efendi benim çok beğenerek okuduğum bir kitaptır şimdi ikincisini okuyorum Soner Yalçın'ı çok gizemli buluyorum.Derin konuları bildiği için sanırım...Tüm yorumları okudum Efendi hakkında.2.Kitabı en kısa zamanda okumak istiyorum.Anlatmak istediğim Soner Yalçın, " kitapta adı geçen bazı kişilere Sabatayist demediğini, sadece onlarla ilgili olguları alt alta sıraladığını, kararı okuyucuya yani bize bırakdığını anlatmak isterim.. Sonuç olarak bağcıyı dövmemek lazım üzüm yemek en iyisi.. neşe ile kalın Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 24 Mart , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 24 Mart , 2008 MENDERES SABETAYDIR Syn Politika öncelikle hiç bir ihtilal dahil 27 mayıs ihtilalini de demokrasi ülkesinde savunamam (ama bazı değerler elden gidecekse yani Kanserli bölgenin İlerleyip vucudu tamamen yok etmesine izin verilmemesi gerekiyorsa ameliyat yapılmalı ),zaten ondan sonra peşi sıra bu ülkede askeriye beğenmeyip kafasına estikçe darbeler silsilesi atmaya başlamış,sonuç olarak demokratik taşlar peşi sıra sallanmışlardır hala toparlayamıyoruz , Menderes sadece idam edilmedi 13 ay en ağır şartlarda işkencelere maruz bırakıldı o yüzden büyük bir lekedir,(gene açıklama yapmak zorundayım burada Menderes'i savunmuyorum;Her mahallede 1 zengin yaratdı ama o mahallede 100 lerce fakir de yaratdı) gelelim neden asıldığına ; bildiğiniz üzere menderes,sabetaydır ,beyaz türkler kitabında da geçtiği gibi,aslen yahudi olup cemaat içinde müslüman takılan kimselere denir , ancak menderesin şu sözü önce sabetay cemaatleri arasında ardından devletin rejimi değişebilecek korkusundan askeriye'de baya yankı uyandırmıştır Alıntı:Demokrat Parti Meclis grubunda milletvekillerine hitaben şöyle konuşmuştu: “Arkadaşlar, bu millet size vekâlet vermiştir. İsterseniz, Hilâfet’i bile geri getirebilirsiniz...” ve bu sözlerle demokrasi demokrasi derken güttükleri siyaset demokrasiye taban tabana zıt olduğundan aldıkları tepki büyük olmuştur ve bundan önce ilk ve büyük hatalarından biri de natoya yaranma ayağına koreye asker yollayıp mehmetçiği göz göre göre ölüm çemberinin içine atmış olmalarıdır ve bende bundan şikayetçiyim tarih sayfasında koreye hiç girilmemeliydi,gazilerimizi ve şehitlerimizi düşününce .. ve gözümdeki bir diğer yanlışı da ; 1958’de Amerika’ya Türkiye’de askeri üs kurma izni verdi. idam ve işkenceler yanlış,ihtilalde yanlış,sadece ülkenin başlarında bulunmamaları gerektiği doğru getirilerinden çok götürüleri olduğu ksıa bir analizle ortada ,ama bunu ihtilalle çözmekte yanlıştı Bence asıl adamın asılma nedenlerinden birii de ; hilafeti getirelim gibi bir konusma yapmasıdır yukarıda açıkladım kaynaklarla tespittir,ve ezan türkce okunurken arapcaya dondurulmesini saglayan kiside budur zaten devlet te Adnan Menderes'i rejim degiscek diye yargıladı yani esas olarak maalesef kanser bütün vucudu sarmıştı ve hasta kurtarılamayacaktı...Şu anda da Kanser bütün hızı ile vucudumuza yayılıyor ama maalesef kanseri durduracak iyi bir doktor yok iş gene Cerraha kalacak ...Bundan korkuyorum ..işte Neşe ile kalın not :Bir başka olgu da Menders'in pembe olmasıdır*arkadaslarım,isteyen Soner Yalçının beyaz türkler kitabını okuyabilir.. pembe*: müslüman cemaatleri icinde müslümanlardan daha cok müslümanlık taslayıp dikkatlerini uzerine ceken ama asıl amacları hilafeti ve dini kullanmak ve bu amacla ulkeyi yonetmek isteyenlere osmanlıda verilen benzetmedir . Sayin Bezgin katkiniz icin tesekkürler,ben zaten,yazimda darbeyi savunmadim ve üzerine basa basa DP nin yanlis yolda yürümesinin cezasini ülke ve halkimiz cok agir ödedi dedim ki öyledir.Darbelere karsi olmak her demokratin ve insa olan herkesin görevidir,ama sizinde vurguladiginiz gibi kanser olan hücreler eger vücütttan uzaklastirilmazsa vücüdün tamamini kaplar vede ölümcül olur.Buna darbe cigittkanligi diyemeyiz o zaman kanser hücrelerini kesip atan doktorlarada kasap denmesi gerekir.Herne kadar o hücrelerin kesilme islemi kasaplik gibi görünsede kimse bu doktorlara neden kesiyorsun sen vücudu yarim birakiyorsun dememistir bugüne kadar.Konum zaten Menderes degil bir karsilastirma oldugu icin fazla detaylara inmeyi gereksiz gördüm. saygilarla Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 24 Mart , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 24 Mart , 2008 Şimdi bu benzerlikten anlayacağımız şey nedir?AKP kapatılır R.Tayyip Erdoğan Adnan Menderesle aynı kaderimi paylaşır... Bir diğeri Adnan Menderes Sabetay değildir.Onun idamının arkasında İngiltere olduğu söylenir ki bana göre son derecede mantıklıdır,çünkü Menderes hükümetine kadar İngiliz kontrolunde olan siyasi yaşantımız Menderes'le birlikte ABD güdümlü hale gelmiştir. Hayir tabiiki degil Sayin Suheda,bende dahil olmak üzere sanmiyorumki hicbir arkadas Recep Tayyib'in Menderesle ayni kaderi paylasmasini istemiyor,istenen sadece adam gibi bir yönetimdir. saygilarla Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 24 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 24 Mart , 2008 Soner Yalçın'ı çok gizemli buluyorum.Derin konuları bildiği için sanırım...Tüm yorumları okudum Efendi hakkında.2.Kitabı en kısa zamanda okumak istiyorum.Anlatmak istediğim Soner Yalçın, " kitapta adı geçen bazı kişilere Sabatayist demediğini, sadece onlarla ilgili olguları alt alta sıraladığını, kararı okuyucuya yani bize bırakdığını anlatmak isterim..Sonuç olarak bağcıyı dövmemek lazım üzüm yemek en iyisi.. neşe ile kalın Soner Yalçın'ın gizemi konusunda hem fikirim sizinle, bu adam oldukça ilginç bir adam ben onu ilk kez "Binbaşı Cem Erseverin itirafları"ile tanımıştım..Ve o dönem Alparslan Türkeş'in Yalçın hakkındaki suçlamaları.Şu ergenekon içerisinde birde bunun adını duyarsam şaşırmıycağım.. Ama şu bir gerçek yazım şekil müthiş,sanki kitap okumuyorsunuzda birebir sohbet ediyormuşsunuz hissi veriyor.. Kitapta (Efendi) o kadar çok şeyi üstü kapalı ifade ettiki,ben bir an Adnan Mendersin eşcinsel olduğu hissine bile kapıldım.. Sonra Efendi kelimesini açıkladığı kısım hatırlarsınız hani Atatürk'ün babası A.Rıza Efendi Ve tabi doktor Nazım...Kitap boyunca beni en çok etkileyen karakter,aşık olmuştum resmen... Neyse konumuz Soner Yalçın'ın Efendisi değil...... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.