Φ Yayamaz Kayımca Gönderi tarihi: 22 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 22 Mart , 2008 Acıyı görmek mi istiyorsun? Gözlerime Bak Acıyı görmek mi istiyorsun? Gözlerime bak! Dudaklarımda söyleyemediğim sana ait duyguları, Bana her fırsatta bıraktığın yokluğunun acısını fark edeceksin. O zaman anlayacaksın acının sende ne kadar masum durduğunu. Ayrı yetişmiş güllerin birbirine hasreti gibi, Umutla kurudum sensiz. Ve sen hiç gözlerime bakıp beni sevdiğini söyleyemedin. Oysa sırf bu kelime için kurduğum hayallerdi beni hayatta tutan Bir boşluktan içeri girdim her gece, Senli düşlerden sensiz karanlıklara süzülür gibi. Ellerin nasıldı? Küçük müydüler? ve parmakların ince uzun mu? Parmaklarını parmaklarımın arasında hissedip, Seninle sahil boyu denizi hiç fark etmeden bir birimize bakıp yürüyemedik. Gözlerinin yeşilinde geleceğe dair hayaller kuramadan, sadece umut ettim gözlerini görebilmeyi. Ve o gözlerinde ki ışıltıyla karanlık gecelerime yol göstermeni istedim. Acıyı görmek mi istiyorsun. Gözlerime bak! Ve yaşanmamış boşa geçen anların hüznünün şiirlerini oku, kirpiklerinden sıyrılıp yanaklarına düşen dizelerimde. Bensiz yattığın o yataklarda benli hayaller kurma artık. Sabahlara merhaba derken beni seven bir şair var deyip gurur duy sadece. Ve hiç bilme o şairin senin için her gün defalarca öldüğünü. Ve bil ki insan sevdiğiyle beraber olacak mahşerde. Tek umudum bu şimdilik. Dünyada olamadığım anları mahşere bıraktım ben, Ben seni bu dünyalık mı sevdim sandın? Ölüm müş,terk edilişmiş umurumda değil gelme istersen. Nasılsa bir gün hayat biletimi kestiğinde, Kavuşma vakti olacak benim için ölüm. Dudaklarımda ki acı tat? Yoksa acı bir tebessüm mü olacak sana ulaşmayı beklemek? Ne yazık hiç bilemeyeceğim. Acıyı görmek mi istiyorsun? Gözlerime bak! Sen uzakta çok uzakta Bensiz bir yaşamın anlamsız günlerini yaşamaktasın, Benim gibi. Seni seviyorum, Gerçeğin ta kendisi bu iki kelime, Sırf dudaklardan çıkması istenen değil de İçimde taa içimde senin için atan bir kalbin feryadı, Haykırışı bu sevdiğim. Sana ulaşamasam da, Biliyorum ki zavallı kalbim Sana ait her şeyi saklıyor en gizli yerlerinde Kanlı ve uykusuz gözyaşlarımın Her gece aynalardan süzülmesi gibi acı veriyor uzaklarda oluşun. Biliyorum beni sevdiğini Acıyı tattığını da benden uzaklarda Ama hiç bana sana ait bir şeyi vermedin? Acı tek taraflı olsaydı, Ne yürek dayanırdı ne yaşamın bir anlamı olurdu. Ama yokluk kötü sevdiğim. Bir beden olmak isteyen yüreklerde ayrı ayrı yaşamak kötü. Sana her fırsatta koşmak isterken beni durdurmaların, Yüzüne hasret kaldığım günlerde Beni ısrarla kırışlarını hiç anlamış değilim. Eminim yine okuyunca bu şiirimi büzeceksin dudaklarını Ve eminim ağlayacaksın. Ağlamak seni ben yapar sevdiğim Ve beni sen yapanda içimde senin için yanan bir kalple yaşamak. Her gün Üsküdar’da oturup kendimi dinlerim Oysa konuşan sendin hep benimle, Ne martıların vapurlara takılışı, Ne işportacıların bağırışıydı fark ettiğim. Ben denizi seyrederken gözlerinde boğulmayı sevdim. Yosun tuttu gözyaşlarım sensizliğin dalgalarında. Gözlerim ve ben her Üsküdar’a inişimizde Bir gün seninle bir bankta oturup Sadece ve sadece hiç konuşmadan gözlerine bakmak istedik. Kaç zamandır bir hüzün dolaşıyor odamda. Duvarlar bir şeyler söylüyor sanki Adım adım yok oluşumu izliyorum Her batan güneşin karanlığı getirmesiyle. Sabahlara kadar uykusuz gözlerimle uzaklara, karanlıklara bakıyorum mütemediyen Ve kayan her yıldızda tek bir şey diliyorum? Ve Senin için yalvardığım namazlarda secdeye kapanıp Rabbime ettiğim dualarım, Tuttuğum dilekle aynı olması ve sonra umudumu yitirmeden Rabbimin bir bildiği var deyip Kabul olmadığında dualarımın Tekrar yalvarmalarımı. Seni okyanusların diplerinde Bir midyenin içinde ki İnciyi görme ihtimalimin olmadığı gibi kabul ettim aşkım Ve seni hiç ulaşılamayacak dağların zirvesinde Koklayamayacağım bir çiçek olduğunu fark ettiğimde Tek bir şey düşündüm? Dokunamadan tenine, Öpemeden öpülesi dudaklarını mahşere erteledim vuslatı. Ben o kargaşada ne yaparım bilmem ama İnsan mahşerde sevdiğiyle beraberdir derler Seni seviyorum meleğim. Acımasız olan ne sensin ne de ben, Bize gümüş tepsiyle sunulan hüzünlü bir hayat sadece Ve kabul etmesi zor olan bu ayrılıklara katlanmak sanırım. İnsan yaşamın değerini Yüzü ve kalbi güldüğünde anlıyor Anlıyor ki ölüm sadece toprağa girmek değil Ve nefesi kesilene kadar yaşadığı her şeyin Gözlerinin önünden geçmesi değil. Ölüm sensizliğin sadece yaşarken verilen cezası sevdiğim. Seni bulduğumda sevgi anlam kazandı Her anımsadığımda yaşamamım oldu gülüşlerin Hiç tükenmedi içimde senin için yanan ateş Ve ben o ateşle yanmayı, Sırf seni sevmek olduğu için İnan bana çok sevdim. 01,08,2006 Oysa Doğum günüme sadece 10 gün kalmıştı Eğer yanımda olsaydın Yaşama daha bir sıkı sarılacaktım.. Şimdi ölüm ne anlam taşıyor? Yaşamak ne anlam? Hiç anlayamayacağım Sensiz bedenim toprağa girmedikçe ERTUĞRUL BAYAM Alıntı
Φ Yayamaz Kayımca Gönderi tarihi: 22 Mart , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 22 Mart , 2008 Beni hiç sevmedin mi sen? Beni dikenli aşk bahçelerinin Umutsuz yarınlarına terk ettin sen. Ve yağmurlar yağdırdın üzerime Beni hiç sevmedin mi sen? Korkma benden! Ne yarınlarına çıkarım Ne telefonlarına Benden korkma! Ben hiç yokmuşçasına beklerim Sokak köşelerinde. Gözünün gördüğü hiç bir yerde olmam Korkma! Senden kopacağım artık Sensizliğin rıhtımında Dalgalarıyla boğuşacağım yalnızlığımın Sensiz yaşayacağım bu koskoca alemde Bir daha hayal edilemeyecek aşkının Umuduyla kavrulacağım. Senden beni alacağım Benden seni söküp aldığın gibi Yerime yaşanmamış mutluluklar bırakacağım. Hatırlamayacaksın bile gözlerimi Ne yağmurlarımda ıslanacak Ne de güneşimle ısınacaksın Söz veriyorum hayatından çıkacağım Ağlatmayacağım artık seni Benden artık korkma! Ben kaybolacağım O kahverengi derinliklerinde gözlerinin Yaşamaksa eğer bu yaşayacağım Gün 24 saat ve ben hep uzaklarda kalacağım Sabırsızca toprağa düşmek isteyen ilk cemre misali, Sensizliğin kuytusunda azaplar içinde ölümü bekleyeceğim. Hiç bir şey yerini tutamayacak inan bana Ve ben hep bunun ezikliğiyle yaşayacağım. Seni sevdiğim için özür dilerim Yaşattığım acılar ve gözyaşları için Ama bir kez daha olsaydı yine severdim Şimdi gitmeliyim artık Beni bekleyen tatmadığım hüzünler var Yazılmamış şiirler Anımsanacak güzel hatıralarımız var Sana kimler dokunacak Kimler öpecek düşünmek bile istemiyorum Beni en çok yaralayan bu zaten Umarım mutlu olursun Sana söylemek istediğim son bir şey var Seni daima sevdim bunu sakın unutma 9 MAYIS 2003 Alıntı
Φ ELiFLE Gönderi tarihi: 22 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 22 Mart , 2008 Sensizlikten Yoruldum İnan Sana Kapamadım kalbimin kapısını Gülüşlerini unutmadım Sen Düşlerimde olmadan nefes alamam ki Rüzgârın yön değiştirdiği yerdeyim şimdi Sensizlikteyim Dudaklarımı aralayıp Hep söylediğim kelimelerdesin Özlemlerimde, hasretimde, yalnızlığımdasın Uykularımın en yorgun zamanlarında Uyanıp ansızın gece yarıları Yüzüme düşen sensizliğin hüznündesin Unuttum sanma, Ben nerde yaşıyorsam sen ordasın Sana ne yazsam Ve ne kadar anlatamasam dostlarıma Bir o kadar büyürsün içimde Ve bir o kadar gizemli Şimdi Hüznümün başa çıkılmaz anında Bir sigara yakmalıyım önce Kuytu akşamların Senli vakitlerini düşleyip Sesini anımsamalıyım yine Tebessüm etmeliyim Ve dünyanın en şanslı şairi olmalıyım Sırf seni sevdiğim için ve sana yazılan her duygum okunduğu için Onur duymalıyım Gittin biliyorum Beni yiyip bitiren bir merak, Yüzünü göremediğim günlerin acısı kalbimde Ellerinde olamamamın çaresizliği Ve yalnızlığımın baki kalması Hep acı verecek biliyorum Gündüzlerin aydınlığında Kısıp gözlerimi semaya bakıp Bir parça bulut arayacak gözlerim Umut ederek yağmurun değmesini tenime Bekleyeceğim. Senin için yanan tenime Biliyorum, Dokunmayacaksın Kayıp şehirlerin Kayıp sokaklarında yitik kaldım Ayaklarımda umudumun ağır prangaları Ellerimde yokluğunun kelepçeleri Kimselerin bulamayacağı bir yerdeyim Sendeyim Sana en az pencerene gelen bir serçe Yolda gördüğün bir çocuk Sahilde tek başına oturduğun bir bank Gizli gizli ağladığını gören bir ayna Ellerinden dudaklarına değen bir sigara Üzerine alelacele giydiğin bir elbise Uyumak için Ellerinle bir sevgiliyi sardığın gibi sardığın bir yastık Gözlerine düşen uykusuzluk Okuduğun bir kitap Canını sıkan bir insan Öpülesi dudaklarınla ısırdığın bir erik Ve hep beklediğin Hayallerini süslediğin o sevgili kadar yakın olmak istedim Biliyorum ben sana dokunamadan Avuçlarında bir hayatı tadamayacağım Biliyorum Sensizliğin karanlıklarında şiirler yazıp Her şeye rağmen içimde yaşayacaksın Senin yerin orası biliyorum Sokağımdan geçmesen de Kokunu duymasam da en güzel çiçeklerde Sırf yakın olmak adına Balkonundaki bir kaktüsün dikenlerinde Küçük ellerine batmak için Her zaman dua edeceğim Yoruldum inan Düşler kurmaktan Nefessiz kalmaktan Boş bir evde Yalnızlığın şarkılarını söylemekten bıktım Yoruldum inan Yoruldum sensizlikten Her sabah yüzümü soğuk suya vurup Aynada kendimi mutsuz görmekten En güzel günlerinde baharın Sahillerde boş boş gezmekten Durup durup sana yazdığım şiirleri Duvarlara okumaktan Ve cevap beklemekten bıktım inan.. Seni seviyorum Seni özlüyorum Diye söyleyemediğim Telefonumun çalmasını beklerken Yüreğimin sesini duyamadığım Her an için kendime kızıyorum inan Sana da kızıyorum Beni bu boş âlemde Sevgisiz bıraktığın Yüzümü güldürmediğin için Sesinin kulaklarımı okşamasını Dokunamadığım teninde Olabilmeyi Şiirlerime güzelliğini yazmayı her fırsatta Ne kadar istiyorum bilsen Oysa Yoksun İçinde sana dokunamadığım Seninle olamadığım bir dünyada Bahar gelmiş Çiçekler açmış Gülmüş, ağlamışım ne önemi var Ben yokluğunda geçen zamanı Hiç yaşanmamış saydım Biliyorum Ölümüm seni düşünürken Ve yanımda olmadığın bir vakit Ansızın gelecek sen hiç acısını çekmediğin yokluğumda... Bilmeyeceksin bile öldüğümü Ben hiç tamamlanmamış sayacağım Gözlerimi kapattığım hayatımı Ve verdiğim son nefeste bile Acılar çekerken Seni arayacağım Biliyorum Gözlerimin baktığı Dudaklarımın seni sayıkladığı hiçbir yerde olmayacaksın Ölümün acısı hafif kalacak Sesini duyamadan çıkan canımdan Sen bensiz bir hayatı Bensiz geçen zamanı sevdin Hep gizemli kalmayı Kaçmayı Ve sevilmeyi sevdin Hiç çaba sarf etmedin Bir nebze olsun Cesaret edemedin sevmeyi beni Düşlerde bir masal Rüyalarda bir gizem kalmayı seçtin Olamadın benimle Bir kez yüzüme bakıp İçinden geldiği gibi Seni seviyorum Seni özlüyorum diyemedin Ben senli zamanların içinde Hep sevinçten gülen Heyecandan ne yaptığını bilmeyen İçi içine sığmayan koca bir adam değil de Oyuncağı eline verilmiş bir çocuk gibi Hep gülücükler saçtım Ağlayarak geçen koskoca bir zamana inat 23.05.2006 Dünyanın en güzel yeri gözlerinin içinde saklı Baharın yemyeşil dallarında artık hüzün var şimdi Rüzgârlar sesini kesmiş Ve yağmurlar boşa ıslatıyor kaldırımları Gözlerimin uykuya düştüğü Ve karanlığın aydınlığa hasret kaldığı yerdeyim Sensizlikteyim. Ertuğrul Bayam Bir Ertugrul Bayram siiride benden olsun....Güzel seckileriniz icin tesekkürler,Yaymaz Kayimca... Alıntı
Φ Yayamaz Kayımca Gönderi tarihi: 24 Mart , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 24 Mart , 2008 Güzel katkınız ve yorumunus için ben teşekkür edeyim ELİFLE....... Alıntı
Φ Yayamaz Kayımca Gönderi tarihi: 24 Mart , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 24 Mart , 2008 Doğmamış Çocuklarımın Anasına Nerdesin? Doğmamış çocuklarımın anası Muhtemelen güzel kadınım, Şimdi şu an İstanbul’un neresindesin? En kalabalık caddelerinde yürüyor musun? Üsküdar da kız kulesini seyredip Yalnızlığınla oturmuş bir banka Benimi düşünmektesin? Çamlıca dan boğaza bakıp Saçlarını rüzgarlarda savurup Mavi denizi gibi İstanbul’un Soğuktan üşümekte misin? Küçük bir çay bahçesinde, Çay mı içiyorsun arkadaşlarınla? Otobüste misin,? İşyerinde mi,? Evde misin,? Başın mı ağrıyor? Yemek mi hazırlıyorsun? Ne yapıyorsun bensiz Gün be gün yaklaşıyorum sana Yüzünü göremediğim Hasret kaldığım ellerin, Çeyiz mi hazırlıyor,? Yoksa Ağlıyor musun? İstanbul’un Bilmediğim bir sokağında, Bilmediğim bir caddesinde misin? Benden uzakta Beykoz’da mı Üsküdar’da mı, Taksimde, Sultan Ahmet de, Dualarda mısın yoksa Nerdesin? Gördüm mü yoksa Güzel gözlerini Aynı yoldan mı geçtik acaba? Aynı sinema salonunda Aynı film emi ağladık beraber.? Aynı minibüste, Paranı mı uzattım, Hiç tanımadığım şoföre? Teşekkür ettin mi bana? Gözlerime baktın mı acaba? Bekliyor musun yoksa beni? Bebekte Deniz kenarında Hüzünlümü sün acaba? Doğum günün ne zaman kadınım? 18 imi ekimin Mayısın 7 simi Ağustosun 8 imi Burcun ne? Kaç kardeşsin? En büyükleri misin? En küçüğümü? Evin tek nazlı kızımı yoksa? Öksüz ve yetim misin benim gibi? Anneni yenimi kaybettin? Yasını mı tutuyorsun kardeşinin? Kimsin acaba? Nerdesin? Kiminlesin? Ellerini tutamadığım Gözlerinde dolaşamadığım Evimin gülü Doğmamış çocuklarımın anası kadınım, İstanbul’un neresindesin? Bekliyor musun beni? Özlüyor musun? Pencerenin kenarından bakarak Bütün ışıklarını yakıp şehrimin Yağmurları camına vuran Serin bir akşamında İstanbul’un Yaşın kaç Ya boyun? Şişman mısın? Zayıf mısın? Beyaz mı tenin? Esmer misin,? Kumral mı,? Sarışın mı Gecelerimi süsleyecek Gözlerin ne renk acaba? Şimdi şu an Abdest mi alıyorsun? Namaz mı kılıyorsun? Dua mı ediyorsun Allah’a? Hayırlı bir eş nasip et diye? Acaba Sende hayırlımı sın? Yoksa umarsız mısın Barlarda mısın,? Erkeklerle misin? Bu kadar uçarı mısın? Aşkına veda mı ettin? Şimdi şu an Onun için mi ağlıyorsun? , Yoksa hala seviyor musun? Umarım iyisindir Hayatımın anlamı Doğmamış çocuklarımın anası, Kadınım, Emin ol İstanbul’u sevdiğim gibi Seveceğim seni Bu koca şehrimin, Kalabalıklarında bir gün Karşına çıkacağım. Kendine iyi bak İkimiz için 21,12,2005 Umarım beni beklediğin pencereden Kayan yıldızı görüp Seni en yakın zamanda bulmamdır Tuttuğun dilek. Ertuğrul Bayam Alıntı
Φ Yayamaz Kayımca Gönderi tarihi: 24 Mart , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 24 Mart , 2008 (Biz) Olamadık Zamanımız kalmadı (biz) li günlere Artık sadece Sen Ve Ben Kaldık (biz) olamadık bir türlü Yalvarmama rağmen Adamlığıma bakmadan. Olamadık (biz) olamadık Sen Ben Kaldık koca şehirde Aynı kaldırımlarda yürüdük, Farklı zamanların Aynı düşleriydi belki el ele Ne mutlu baktık Martıların üzerimizde uçuşmalarına Her şey iyiydi de (biz) olamadık Sen Ben Kaldık Şehrin, Herhangi bir yerinde Hep (biz) olmayı hayal ettiğimiz Düşlerinde Yazık Çok yazık Bir aile olamadık seninle 28.12.2005 Saat: Oysa Ne çok istemiştim biz olmayı Alıntı
Φ Yayamaz Kayımca Gönderi tarihi: 30 Mart , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 30 Mart , 2008 Gidiyor musun? Gidiyor musun? Yorgun düşmüş kervanlara katılıp Ağır ağır Beni susuz çöllere bırakıp Yanına gözlerini, gülüşlerini alıp Gidiyor musun? O çok sevdiğim bakışların mahzun Sükutu kaldırmadan dudaklarından Ellerimden sıyrılıp bir çırpıda Gerçekten gidiyor musun? Güneş gidiyor ardın sıra Bir çiçek soluyor Sen Sen gidiyor musun? Mevsimler değişiyor ansızın Kuruyor ağaçlarda yapraklar Deniz dalgalanıyor, Beni bıraktığın sahilde Simsiyah oluyor apaydınlık gün Sen gidiyor musun? Ardında bıraktığın yollara Yalnızlık tohumları ekip Ve beni bahçıvan bırakıp mahsulüne Dönmemek üzere gidiyor musun? Beraber ektiğimiz mutluluk tarlamız Kuruyor sevinç yağmurlarına hasret Geçen her dakika bir şeyler eksiliyor Bir şeyler koparıyor yüreğimden Sen bilmiyorsun Bir şaka gibi Bir rüya Bir yalan Bir kandırmaca İçimden gelmiyor gitme demek Ama bir şeyler eksiliyor Bir şeyler kopuyor yüreğimden, Sen bilmiyorsun Bir yaz yağmuruna takılıp Bir deli rüzgara sarılıp Gidiyor musun? Ertuğrul Bayam Alıntı
Φ Yayamaz Kayımca Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2008 İki Nokta Üst Üste Ve Dışarı Doğru Bir Kavistir Hayatım İçimde uçsuz bucaksın bir karanlık var Ve ben o karanlığın en uzak noktasında, Sadece gözlerinin ışıltısını görüyorum. Her fırsatta koşmak istiyorum sana Ama ayaklarımda anlayamadığım bir yorgunluk. Düşüp düşüp kanatıyorum dizlerimi. Sen hep ulaşılamaz kalacaksın, Ben hep o karanlıklarda sana hasret. Hiç seni sevdiğimi bilemeden sarılacaksın sevdiğine Ve hiç dudakların hissetmeyecek Seni her gece usulca öptüğümü. Oysa Hiç sevmem karanlıkları, Seni benim gibi gizli gizli sevenleri de. Sen bende masumsun Bir başka sevdanın yalancı koynunda tebessüm etmemeli yüzün. O küçük bildiğim ellerini sıkmamalı başka bir el Ve düşündüğün hep ben olmalıyım. Yoksa ne değeri kalırdı sana olan aşkımın? Söyle bu kaçış neden? Yarım kalan aşkların hüznü mü seni mutsuz eden? Yoksa kabul olmayan bir duan mı dudaklarında mırıldandığın? Söyle, susma yoksa bu suskunluk seni benden edecek. Oysa hep mutlu ol istiyorum Benim olmadığım yerlerde beni düşünerek. Sen uykuların en derininde olduğun vakitlerde Rüzgârlarla geleceğim beni fark etmeyeceğin pencerene. Mutlu olduğumu sandığım vakitlerde Hep bir hüzünsün zavallı yüreğimde Ve hep bir eksiklik olacak ellerine hasret ellerimde. Sen mutluluk rolünü oynarken Ben hep seni seyredeceğim Sahilden bakıp uçsuz bucaksız denize. Sevgi bazen çift taraflı işkence, Neden acıtır ki insan sevdiğini hiç olmadık nedenlerle? Aslında mutluluk yok biliyorum senin olmadığın şehirlerde. Bu yüzden mutsuzluğu yaşıyorum kokunu duymadığım sahillerde. Senden bir başkasında tadamayacağım mutluluğu Ve beklemeyeceğim başka bir selam hiç kimseden. Senin dudaklarından çıkmayan Hiç bir kelime önemli değil inan. Bir gün daha bitti sensizliğin sokaklarında başıboş, Ellerim,ahh zavallı ellerim cebimde, Ellerine hasret,çaresiz şimdi. Düşlediğim her şeyin kahramanısın sen, Evimizde neşeyle gezmelerin Sarılmaların ansızın olmadık anlarda. Gecenin olmadık vakitlerinde uyanıp Uyuduğun ve melekleri görmüş gibi tebessüm etmelerini İzledim. Ve mutlu oldum Düşlerden her uyanışımda Acaba ne düşünüyorsun uyurken? Neleri hayal ediyorsun? Oysa ben uykusuz ve yorgun gözlerimle Duvarlara defalarca gözlerini çiziyor Ve onlarla sohbet ediyorum bilmiyorsun? Sana düşlerden bir aşk yarattım İçinde hep birlikte olacağımız. Ama ne yazık Her uyanışımızda bir birimizi yanımızda bulamayacağız. Olsun, sevmek seni zaten yokluğunda da sevmekti. Ve hiç şikayet etmedim Ben sende anlam kazandım Yanımda olamasan da, Bakamasam da hiç rengini bilmediğim gözlerine. Ahh o gözlerin! Biliyorum yakacak bedenimi her gece.. Çocukların gözlerinde ışıltıydın sen, Sen masum bir prensestin beyaz atlı prensini bekleyen. Ama ben ne bir ata sahip olabileceğim sana gelmek için Ne de sana yürüyerek gelebileceğim. Biliyorum Ben senin yokluğunda hep varlığını özleyeceğim Dur! Biraz daha yanımda kal, Yanımda varlığına sarılayım. Gitme! Gitme ki ellerime söz dinleteyim. Yüreğimin sesine dayanamıyorum Sen giderken haykırırcasına arkandan seslenişine gitmeeeeee Sen sağır, yüreğin sağır. Hiç bakmadan gidiyorsun bensizliğe. Gidişin acı veriyor düşlerde bile. Sen, yorulduğunda aşklardan Ve yalnız hissettiğinde kendini sakın korkma Sadece gözlerini kapat ve beni düşün, Göreceksin yalnızlığının usulca seni terk ettiğini. Yüreğimde sana ait bir yer var Kimsenin bilmediği Ve kapısında taştan duvarlar ne zaman ki beni düşünürsün. Depremler olur yıkılır tüm duvarlar. Avuçlarıma bak ve anla Senin varlığınla terlemek istediklerini. Ve dudaklarıma bak sonra, Hiç öpmediğin öpemeyeceğin hayallerle kuruduğunda. Ne avuçlarıma bakacaksın Ne dudaklarıma Ne yazık yüzü bedeni olmayan bir aşkı satırlarda bırakacağız. Unuttun beni Biliyorum unuttun, Yine sevdalara dalmış olmalısın, Olsun bir gün, nasılsa bir gün Anlayacaksın gerçek aşkın tuttuğun ellerde değil de Benim hüzünlü aşk şiirlerimde olduğunu. Seni sevmek için acelem yok. Ben bir ömre sığdırdım seni Acı ve hüzün zaten adım benim. Daha ne kadar acı çekebilirim? Zaten uzaktan sevmek sadece niyetim. Sen kimsin ben kimim boş ver bilinmesin Hiç bu kadar yanmamıştı İçimdeki sana ait yüreğim kor akşamlarda Ve hiç bu kadar gözyaşı dökmemiştim dilsiz duvarlara bakıp Sen, ben ve imkânsız bir vuslat, Hiç bu kadar acıtmamıştı canımı. Söyle, şimdi, şu an, nerdesin? 11,08,2006 Seni severken Bu aşk Nereye varacak diye hiç düşünmedim. Düşünseydim zaten sevemezdim Ertuğrul Bayam Alıntı
Φ Yayamaz Kayımca Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2008 Çaldın Hayatımın Tüm Renklerini Koca bir boşluğa bıraktın Çocukluğumun rengârenk balonlarını Uçurtmasını tellere taktın yaşama sevincimin Çaldın hayatımın tüm renklerini Misketlerimi sakladın Kırdın tüm oyuncaklarımı Şimdi Susturulamaz Hayata küsmüş bir çocuk ağlıyor Söyle? Mutlu musun? Hayatı seven bir çocuğu Hüzünlü bir şair yaptığına? 15,08,2006 Kalbim neden ağrıyor ANNE? Ertuğrul Bayam Alıntı
Φ Yayamaz Kayımca Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2008 Yıldızları Gözlerine Hapseden Yar Seviyorum seni Yıldızları gözlerine hapseden yar Denizlerden, yosunlardan almışsın Gözlerinin rengini Seviyorum seni Baharları gözlerinde saklayan yar Fidan olup yağmurlarda açan Gönlüme umut tohumları eken Seviyorum seni Beni özgürlüğe kaçıran yar 09,07,2006 Her şey bir kıvılcımla başladı Şimdi içimde ki bu deli yangını Söndür söndürebilirsen Ertuğrul Bayam Alıntı
Φ Yayamaz Kayımca Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2008 Mutlu musun Bensiz? Seni her görmek isteyişimde Hep kırdın umutlarımı Kendini başka aşklara sakladın Oysa ben seni her özlediğimde Bir sahilde bulurdum gözyaşlarımı Şimdi nerdesin? O küçük ellerin Gülüşlerin kimin? Söyle Mutlu musun bensiz? 31.07.2006 Kayıp gittin avuçlarımdan Hiç bakamadım gözlerine Seni unutmak için? Söyle canım Kaç gönülde daha gezmeliyim Ertuğrul Bayam Alıntı
Φ Yayamaz Kayımca Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2008 Sadece Seni Sevmek İstiyorum Sen ağlayarak Gözlerini açtığında dünyaya Bilemezdin bir gün Beni böyle seveceğini. Ellerimde o küçük ellerini gezdirip Sahil boyu yürürken geleceğimize Hiç konuşmadan yüzüme bakıp Bizli hayaller kuracağını İnan bilemezdin.. Ve ben Nice geceler Dudaklarımda hiç dinmeyen dualarla Hep seni istedim rabbimden Kapandığım secdede Gözyaşlarıydın sen. Bir gün gelip Bir ömür yanımda kalacağını Hep umut ederdim Bilemezdim.. Ne zaman sensiz gitsem üsküdara Hiç durmadan ağlıyor bebekler Martılar küskün Deniz hırçın bana. Ve içimde buruk bir hüzün Dönerim yalnızlığıma. 17,09,2006 Doğmak,ölmektir sadece Ben sadece Bu iki süreç arasında Sadece seni sevmek istiyorum.. İyi ki doğdun İyi ki yanımdasın.. ERTUĞRUL BAYAM'IN EN SON ŞİİRİ Alıntı
Φ Yayamaz Kayımca Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2008 Beni Sevmeni Hiç Beklemedim ki Ben ne zaman senin olmak istesem Avucumdadır sensizliğin boşlukları Ve ne zaman umut etsem sevmeni beni Hep ağladığım geceler gelir aklıma Anlarım Yalan dünyada bu kadar olur aşk Oysa İçimde kopan bir fırtınasın sen Ve yağmurlarında hüzündür bakışlarım Ben yalnızlığımın başucunda uykusuz Sen yalan bir dünyada bensizliğe mahkumsun Zaten böyle bir dünyada Seninle gerçek aşkı yaşayamazdım ki ben Sen yalan, Dünya yalan Bana kalan sadece sensizlik işte Hadi gül desem acılarıma Yüzünde ki tebessümün ansızın gider Al beni desem koynuna Kapanır kolların vücuduma Bir şey var biliyorum bana gelmemen için Bir şey Adımı duyduğunda Gördüğünde beni Seni benden uzaklaştıran Ama nedenini hiç merak etmedim Ve etmeyeceğim Ben sadece seni sevdim Beni sevmeni hiç beklemedim ki 23,07,2006 Seni sevmek Hayatı sevmekti Sen beni sevmesen de Sensizlik ölmek değildi Çünkü ölmek Sensizliğin değil Allah’ın emriydi Ertuğrul Bayam Alıntı
Φ Yayamaz Kayımca Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2008 Yüzünü Asma Kırıldığımı zannedip Yüzünü asma Ben ağaçlara kırılırım, Yeşermediklerinde Tepeden baktığımda şehre Sessiz oluşuna kırılırım Sen yüzünü asma İste yıldızları söküp getireyim Deniz ortasından mercanları İste doğayı sereyim önüne Çiçekleri rengârenk Ben sana kırılamam Yeter ki sen yüzünü asma 04.03.2006 Dudaklarından çıkan bir isteği Asla geri çeviremem ben Sen yeter ki iste ERTUĞRUL BAYAM Alıntı
Φ umudumdun Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2008 Bensiz Yattığın O Yataklarda ne zaman yüzümde bir tebessüm olsa ne zaman mutlu hissetsem kendimi içimde içimin en derininde saklı duran bir gözyaşı çıkar kirpiklerime oturur ağlarım ne zaman, çocuksu bir neşe kaplasa benliğimi yokluğun gelir aklıma susarım seni acısı olmayan bir yürekle sevemedim elini her tuttuğumda bilirdim avuçlarımdan sıyrılacağını kopacağını bilirdim yağmurlar yağardı sokaklarıma ıslak kaldırımlar sönen sokak lambaları ve koşuşan bir telaş vardı içimde sensizlik olmalı evet sensizlik kaybolup gittiğim ıssız bir şehirde bulurdum kendimi tanımadığım bilmediğim sokaklar karanlık ve sessizliğin hüküm kıldığı yemyeşil yaprakların arasında gördüğüm tek bir beyaz lale gibi hep içimde kal içimin en derinlerinde gözlerimi kapatıp seni düşlediğim akşamlarda aç yapraklarını aç ki yalnızca benim olduğunu bileyim durmadan işleyen bir zaman durmadan kayan yıldızlar gibi elimi uzatıp tutamadığım gözlerine bakamadığım her dakika çalınmış ve boşa geçen anlarımız için ben ağlarım sen bensiz yattığın o yataklarda beni düşünmesende olur aşkım 03,06,2008 bil ki sevda düşmüş yüreğinin bir köşesinde tutunabildiğin tek daldır umut o umut ki yalnızlığa mahkum aşkım benim senin olamadığım yerde Ertuğrul Bayam Alıntı
Φ Yayamaz Kayımca Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2008 Sitemli Şiir Yokluğunu aradım Acımasızca içimde hissettirdiğin Kaprislerinle savaşlar açarken Yokluğun sanki kurtuluşuydu O çok arzuladığım mutluluklarımın 05,01,2006 Oysa ne çok istemiştim Bir kez de olsa kendin olmanı Ertuğrul Bayam Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.