Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Ben bir kul'um,teb'a değil, herkes eşit rabbimin huzurunda.Zengin-fakir, avrupalı-asyalı ,zenci-kızılderili, şehirli-köylü,patron-işçi...Üstün olan sadece Allah'tır, kul olan vatandaşlar arasında ise üstünlük sadece takva sahibi olanlardadır, yaratılan kullar içinde insani vasıfları en iyi temsil eden, örnek şahsiyetlerdedir.

Herkes tarağın dişleri gibi eşittir benim dünyamda.Bu sloganik, şekilci, ütopik bir özgürlük değildir, imanımın bir gereği, yaşam tarzımın sonucudur.Vatandaş , birey...gibi kavramlarla uyutulup, içi boş terimlerin ardından sürüklenmem ben.Sadece seçim zamanı hatırlanıp, en az 100 yıldır üzerinden siyaset yapılan, vasıta olarak kullanılıp, değer veriyor gibi gösterilip sömürülen biri olmam ben.Adına hüküm sürülüp, kendisi fakir olan, hor görülen, ezilen, sürü yeri konan, düşünme ve karar verme yeteneği kendisine layık görülmeyen, maddi manevi yetkilerini belli zümrelere kaptıranlardan asla olmam ben.Muhatabım bakan, paşa, patron,...olsa da benim gibi kul olduğunu bilirim.Kim olursa olsun Allah'ın yarattığıdır, kendisine saygı gösterir ama asla kulun kulu olmam ben.Önünde eğilmem, kıvırmam, yalakalık yapmam, korkmam....Çünkü herkes kuldur benim gözümde,biriz , aynıyız, eşitiz, hürüz, kardeşiz, emanetçiyiz...Önünde tek eğileceğim, Yaratıcıdır benim.Geri kalanlar sadece kul'dur, benim gibi.Vatandaş bırakın bakanı, cumhurbaşkanını... "vekiline " ulaşmak için araya vasıtalar koyarken, kul olan benim vasıtaya ihtiyacım ise asla yoktur!

Ben kul'um ; yaratılan ve eşrefi mahlukat olanım ben.Tüm insanlar ya atam Adem'den fıtraten kardeşim ya da dinim İslam'dan dolayı din kardeşimdir benim.Aramızda üstünlük yarışı yoktur.Mal sahibi de sadece emanetçidir, sağlıklı olanda genç olanda...Hepsi aynı gemide aynı yere yolculuk ederler.Tek üstün vardır, kulların Hâlik'i, Azze ve celle; Allah!Bizde üstünlük kıstası para, güç, siyaset, torpil...değildir çünkü ben kul'um.Pragmatist, egoist, benci birey değilim ben, türlü yöntemlerle fikri, aklı, düşüncesi sömürülen vatandaş değil, her biri bir alem olan kullar içinde eşit ama her biri iyilikte yarış içinde olanlar içinde olanlardanım ben, çünkü kul'um ben, Hamdolsun !

Ben kul'um, Abdal'ım Pir Sultan gibi.Benden Veliler çıkar, Hacı Bektaş'lar gibi.Benim dünyamdan Yunus'lar çıkar, Mevlana'lar çıkar, örnek diye...Yurttaş, vatandaş, birey...sadece slogan, elma şekeri gibi...Aslında yurdumda da , dünyada da ezilen onlardır,sömürülenlerde onlar.Vergisi alınan, askere çağrılan, beş yılda bir oy kullanan, adına kanunlar çıkarılan, idamlar ,ihtilaller yapılan, cinayetler işlenen, enformasyon ile yönlendirilen, basmakalıp kavramlarla uyutulan, asla kendine verilen sözler tutulmayandır onlar.Tüm bunlarda edilgen konumda olanda onlarır...Ama tümcelerde efendi de onlardır, yönetende ...Kul'un ise Allah'ı vardır.Cumhurbaşkanın da , vekilinde üstünde.Yaratan ,rızık veren, tek Mâlik, yönetici.Sözünden asla caymaz...

Seçtiğimin, patronumun, paranın, gücün... kulu olmak yerine Yaratıcıya kul olurum ben.Benim dünyamda riya, kibir, yasaktır.Sekiz yıllık zorunlu eğitim değil, beşikten mezara dek ilim söz konusudur benim dünyamda.Senede bir gün değil , her gün cennet annelerin ayakları altındadır...Benim Rabbim,Malik'im bana asla yalan söylemez,verdiği sözü bilirim ki kesin tutandır O... 3-5 anahtar sözü verip sonra aile resmi ile kazık atmaz bana, dünyaya demokrasi adı altında sömürü düzeni getirmez.Ben aldatılmam, yalanlarla kandırılmam.Ben kul'um , tabi olduğum ise vatandaşında , bireyinde, yurttaşında, yurdunda asıl sahibidir Allah'tır.

Bende tabii ki yurttaşım, bireyim.Vatanım, kişiliğim, iradem var.Ama kula kulluktan kurtaracak tek çözümün adının Allah'a kulluk olduğunun da bilincindeyim. Evrenselim, eşitim, özgürüm, hürüm...Çünkü kulum ben.Allah'a kul olan kula kulluktan kurtulur.Ben de o kurtulanlardanım ,bi-iznillah, El-hamdü-l'illah.

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

'Aklı ve fikri sömürülen' demişsiniz yazınızın bir bölümünde, burada akıl ve fikir kavramlarının kendiyle çelişen bir ifadeye yer verilmiştir. Hani, akıl ve fikriyatı kuvvetli olan bireyler de kapsanıyor olamaz... Eğer onlar da kapsamındaysa ne olcak bizim halimiz?..

Onun dışında yazınız -şayet size aitse- fena değil. -_-

Gönderi tarihi:
Ben bir kul'um,...

Kitleleri uyutnama yönelik iyi bir arabesk propaganda örneği.

Ben kul'um, Abdal'ım Pir Sultan gibi.Benden Veliler çıkar, Hacı Bektaş'lar gibi.Benim dünyamdan Yunus'lar çıkar, Mevlana'lar çıkar, örnek diye...

Bu arada iyi "kullanmışsın" sünni islamcılığın "mecnun/zındık" olarak nitelendirdiği adamları.

Sekiz yıllık zorunlu eğitim değil, beşikten mezara dek ilim söz konusudur benim dünyamda.

Biz sizin eğitiminizi de, "ilim"den ne anladığınızı da çok iyi biliyoruz. Kuran o kadar harikulade bir kitaptır ki, başka hiçbir kitaba gerek yoktur.

Ben aldatılmam, yalanlarla kandırılmam.

Siz aldatılmazsınız, sadece "inanırsınız".

2 anahtar vadedenin bu vaadini yerine getirmediğini ispatlamak mümkündür.

İslam'ın Allah'ının "sonsuz yiyecek-içecek ve sonsuz seks" vaadini yerine getirmediğini ispatlamanın mümkinatı yok nasıl olsa. Atış serbest.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

Bu arada iyi "kullanmışsın" sünni islamcılığın "mecnun/zındık" olarak nitelendirdiği adamları.

Biz sizin eğitiminizi de, "ilim"den ne anladığınızı da çok iyi biliyoruz. Kuran o kadar harikulade bir kitaptır ki, başka hiçbir kitaba gerek yoktur.

İslam'ın Allah'ının "sonsuz yiyecek-içecek ve sonsuz seks" vaadini yerine getirmediğini ispatlamanın mümkinatı yok nasıl olsa. Atış serbest.

Saygılar.

Sayın Brainslapper, senin ve senin gibi düşünen arkadaşların derdi hakikate uymak değil;hakikati kendine uydurmak.Bunu bazen kasıtlı bazen de kasıtsız yapıyorsunuz.Dini bir meseleyi konuşmanın bir usülü adabı vardır.İş dine gelince ilme ihtisasa hürmeti unutuyorsunuz.Siz bozulan musluğunuzu tamir için berbere gidiyormusunuz?Ne alakası var deme çok alakası var.Dini bir hüküm verecekseniz bir bilene sorunuz demek istiyorum.

Uzun süredir takip ediyorum yazılanları.Gözü kapalı bir şekilde eleştiri yapılıyor.Bir kere şunu unutmayalım:Kur'an'ın ortaya koyduğu bir hüküm yalnız lafızdan yola çıkılarak anlaşılamaz. Ona mana ve maksadı da eklemek şarttır. Maksadı öğrenmek için ise: 1) O konudaki tüm ayetleri iç ve dış bağlamlarından koparmadan tümevarım yöntemiyle okumaya tâbi tutmak; 2) Ahlakı Kur'an olan Hz. Peygamber'in o Kur'anî hükmü hayata nasıl tatbik ettiğini bilmek; 3) O hükmün tatbik edildiği nüzul ortamını bilmek şarttır.Bu forumdaki tartişmaların büyük bir çoğunluğu bu kurallara dikkat edilmediğinden kaynaklanıyor...

Gönderi tarihi:
Sayın Brainslapper, senin ve senin gibi düşünen arkadaşların derdi hakikate uymak değil;hakikati kendine uydurmak.Bunu bazen kasıtlı bazen de kasıtsız yapıyorsunuz.

Hakikat'in, senin Kuran dediğin hurafeler koleksiyonu olmadığı kesin.

Hakikat olan şey, bilimin bulduğu şeydir.

Hakikat, "inanılan", "sanılan", "tahmin edilen" şey değildir.

Hakikat "bilinen"dir.

Bu hakikat de doğadır. Maddedir.

Hakitat'i kimin, kendine uydurmaya çaşlıştığına daha iyi bak.

Dini bir meseleyi konuşmanın bir usülü adabı vardır.İş dine gelince ilme ihtisasa hürmeti unutuyorsunuz.Siz bozulan musluğunuzu tamir için berbere gidiyormusunuz?Ne alakası var deme çok alakası var.Dini bir hüküm verecekseniz bir bilene sorunuz demek istiyorum.

Her zamanki "dinci" taktiği: Konuyu değiştirip "Bir bilene sor" derler.

Benim "bir bilen" olmadığımı nerden biliyorsun?

Belki işin içyüzünü keşfetmiş bir müftüyüm, belki bir imamım, nereden biliyorsun?

Musluk tamiri için berbere gitmem, doğru.

Mevcudatın oluşumu ve mahiyeti hakkında da berbere gitmiyorum.

Sen hem musluk için muslukçuya git diye bana akıl veriyorsun, hem de kendin "maddi" bir dünya ile ilgili meseleleri "metafizik" güçlere havale ediyorsun.

Tutarlı ol.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Hakikat'in, senin Kuran dediğin hurafeler koleksiyonu olmadığı kesin.

Hakikat olan şey, bilimin bulduğu şeydir.

Hakikat, "inanılan", "sanılan", "tahmin edilen" şey değildir.

Hakikat "bilinen"dir.

Bu hakikat de doğadır. Maddedir.

Hakitat'i kimin, kendine uydurmaya çaşlıştığına daha iyi bak.

Her zamanki "dinci" taktiği: Konuyu değiştirip "Bir bilene sor" derler.

Benim "bir bilen" olmadığımı nerden biliyorsun?

Belki işin içyüzünü keşfetmiş bir müftüyüm, belki bir imamım, nereden biliyorsun?

Musluk tamiri için berbere gitmem, doğru.

Mevcudatın oluşumu ve mahiyeti hakkında da berbere gitmiyorum.

Sen hem musluk için muslukçuya git diye bana akıl veriyorsun, hem de kendin "maddi" bir dünya ile ilgili meseleleri "metafizik" güçlere havale ediyorsun.

Tutarlı ol.

Saygılar.

İlk önce kavramları tanıyalım:

HAK : HER ŞART VE ZEMİNDE DOĞRULUK VE GERÇEKLİĞİNİ KAYBETMEYEN KURALAR BÜTÜNÜDÜR.

DOĞRU İSE ; GERÇEKLİĞİ VE DOĞRULUĞUNU BELLİ ŞARTLARA BAĞLI OLAN KURALLAR BÜTÜNÜDÜR.

MESELA 2+2 HER ZAMAN 4 EDER.YAĞMURDA DA ,ÇÖLDE DE ,10.000 SENE ÖNCE DE UZAY ÇAĞINDA DA... ; BU HAKTIR ! AMA YAĞMURLU BİR GÜNDE ŞEMSİYE İLE DIŞARI ÇIKMAK DOĞRU İKEN BİR BAHAR GÜNÜ ,NEFİS BİR HAVADA ŞEMSİYE İLE DIŞARI ÇIKMAK YANLIŞTIR !... BU İSE DOĞRUYA ÖRNEKTİR.DOĞRUNUN GERÇEKLİLİĞİNİ KORUMASI ŞARTLARA BAĞLI İKEN ,HAK'IN GERÇEKLİLİĞİ ZAMAN VE ZEMİNDEN BAĞIMSIZ OLARAK HER ZAMAN İLERİ SÜRÜLEBİLİR.

Bilim doğruyu söyler buna itirazım yok.Ama hakikat konusunda yetersiz kalabilir.Mesela ölüm bir hakikattir ve bilim bu konuya hiçbir zaman çare bulamayacaktır.

Maddi dünyayla alakalı bir olayı metafizik bir güce havale ettiğimi söylüyorsun.Evet klasik bir İslam karşıtı taktiği! Müslümanları cahillikle,karşı tarafı anlamamakla suçlayan bu bay ve bayanların aklının dibini kazıdığınızda kendilerinin aynı hataya düştüklerini görebiliyorsunuz.Ben maddeyi açıklarken bunun tesadüfler sonucu oluşmadığını söylüyorum.Bu yaklaşımım sonucunda senin tepkin, maddi dünyayla alakalı bir olayı metafizikle,masallarla açıkladığım oluyor.Ne kadar komik değil mi?

Son söz:Musluk tamiri için berbere gitme!

Gönderi tarihi:
İlk önce kavramları tanıyalım:

Tartışmaya karışmayayım dedim ama olmadı :)

Veridğin kavram bilgileri için teşekkürler. Gerçekten de ilk defa öğrendiğim şeyler oldu :) Katkın sonsuz...

Bilim doğruyu söyler buna itirazım yok.

Yok bir de olsaydı ha?

Ama hakikat konusunda yetersiz kalabilir.

Hmmm... Yetersiz kalınca hemen hurafelere sarılalım. Nasıl olsa onların bir açıklaması ebette olacaktır, deği mi?

Mesela ölüm bir hakikattir ve bilim bu konuya hiçbir zaman çare bulamayacaktır.

Bu neyi değiştirir?

Bilim 2+2 nin dört olmaması konusunda da çaresizdsir mesela :) Eee? Ne yapacağız? İnanmayalım öyleyse bilime.

Maddi dünyayla alakalı bir olayı metafizik bir güce havale ettiğimi söylüyorsun.

Başka bir açıklaması yok ki yaptıklarının. Hala ısrarla devam ediyorsun hatta!

Evet klasik bir İslam karşıtı taktiği!

Boşver islamı, gelmiş geçmiş tüm dinler için konuşalım!

Müslümanları cahillikle,karşı tarafı anlamamakla suçlayan bu bay ve bayanların aklının dibini kazıdığınızda kendilerinin aynı hataya düştüklerini görebiliyorsunuz.

???? Kavramlarla ilgili ilk cümlelerini hatırlatırım.

Ben maddeyi açıklarken bunun tesadüfler sonucu oluşmadığını söylüyorum.

Burada kim tesadüften bahsetti? Kaçırdıysam söyler misin? Bana maddi olayların tesadüflerle şekillendiğini kimin savunduğunu gösterebilir misin? Aksi takktirde karalama yapıyor olacaksın!

Gönderi tarihi:
Müslümanları cahillikle,karşı tarafı anlamamakla suçlayan bu bay ve bayanların aklının dibini kazıdığınızda kendilerinin aynı hataya düştüklerini görebiliyorsunuz.Ben maddeyi açıklarken bunun tesadüfler sonucu oluşmadığını söylüyorum.Bu yaklaşımım sonucunda senin tepkin, maddi dünyayla alakalı bir olayı metafizikle,masallarla açıkladığım oluyor.Ne kadar komik değil mi?

Son söz:Musluk tamiri için berbere gitme!

Maddi olayların açıklaması yine maddidir. İnanç, hayal, tahmin, fantazi, halüsinasyon değildir.

Deprem oldu. Eee? Allah kafirleri cezalandırdı. Açıklama bu değildir. Maddi açıklaması vardır depremin.

Dünyada hayat var. Eee? Allah ol demiş olmuş. Açıklama bu değildir. Bu açıklama tembelliktir. Maddi bir açıklaması vardır mevcudatın.

DNA çok karışık. Eee?? Bunu allahtan başkası yapamaz. Açıklama bu değildir. Bu açıklama tembelliktir. Maddi bir açıklaması vardır herşeyin.

*

İslamiyet, musluk tamiri için berbere gitmeyi öneren bir dindir.

Müslümanken, musluk tamiri için berbere gidiyormuşuz, bunu farkettik.

Artık gitmiyoruz. Müsterih ol. Sana da tavsiye ederim.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Maddi olayların açıklaması yine maddidir. İnanç, hayal, tahmin, fantazi, halüsinasyon değildir.

Deprem oldu. Eee? Allah kafirleri cezalandırdı. Açıklama bu değildir. Maddi açıklaması vardır depremin.

Dünyada hayat var. Eee? Allah ol demiş olmuş. Açıklama bu değildir. Bu açıklama tembelliktir. Maddi bir açıklaması vardır mevcudatın.

DNA çok karışık. Eee?? Bunu allahtan başkası yapamaz. Açıklama bu değildir. Bu açıklama tembelliktir. Maddi bir açıklaması vardır herşeyin.

*

İslamiyet, musluk tamiri için berbere gitmeyi öneren bir dindir.

Müslümanken, musluk tamiri için berbere gidiyormuşuz, bunu farkettik.

Artık gitmiyoruz. Müsterih ol. Sana da tavsiye ederim.

Saygılar.

İyi ya maddi yani somut açıklaması varsa bişeylerin,neden ısrarla illa bunun soyutluktan uzak olacağını düşünürsünüz ki?

Aynı anda her iki kavram ,bir arada yürütülemez mi?Allah kafirleri cezalandırdıysa mesela,çimentosundan çalan,depreme dayanıksız binaları yapan,falan filan kullarını cezalandırdı belki.Belki ölüm cezanın kendisi de değil nicelerine?belki sıkıntı yakını ölen için de değil?belki onlar sınanırken,nice bu olaylara sebebiyet veren hırsız-dolandırıcı-katil,gideceği yerin cezası için iyi yüklendi belki?

Allah ol demiş,hayat olmuş demek ile Allah yarattı bildiği gibi,siz kurcalamayın,geçin evlerinize sadece ve sadece ibadet edin,gündüz iş miş koşturmayın demek arasında hiç mi fark yok yani..

DNA çok karışık,Allah tan başkası yapamaz gibi düşünce bu dinin neresinde,bu din değil mi etrafımızda ki herşeyde ayet olduğunu söyleyen,bu din değil mi bir işten bir işe koşun diyen,bu din değil mi ilim ve ilim diyen..

Size göre islamiyet ,musluk tamiri için berbere gitmeyi öneriyorsa,bize göre o berber muslukçunun hasını tanıyor belki.Hiçbir şey göründüğü gibi basit olmadı Allah ın Kitaplarında,evet bazı anlamlar hep dolaylı hep dolaylı.Onları da anlamak için Allah izni ve kalpten iman gerek,Allah ı önce bir sevmek gerek.Siz saçınızı kestirmeye devam edin,biz berberin bütün çevresinden faydalanmaya devam edelim..

Saygılar...

Gönderi tarihi:
Tartışmaya karışmayayım dedim ama olmadı :)

Veridğin kavram bilgileri için teşekkürler. Gerçekten de ilk defa öğrendiğim şeyler oldu :) Katkın sonsuz...

.

.

.

Burada kim tesadüften bahsetti? Kaçırdıysam söyler misin? Bana maddi olayların tesadüflerle şekillendiğini kimin savunduğunu gösterebilir misin? Aksi takktirde karalama yapıyor olacaksın!

Ben bilimi reddedelim demedim arkadaşım farkında mısın yine tartışmayı istediğin yere çekiyorsun.Ben bilimi ilah edinmeyelim diyorum senin yaptığın gibi..Neden mi?

Çünkü bilimadamlarının bir takım felsefi ve ideolojik önyargıları olabilir.Bilim adamlarının bir bölümü sahip oldukları bu önyargıları ya da bağlı oldukları felsefi görüşleri,bilimsel bir görünüm altında topluma empoze ederler.Örneğin,tesadüflerin karmaşa ve düzensizlikten başka birşey oluşturmadığını gözleriyle gördükleri halde ,evrendeki ve canlılardaki tasarımın ve düzenin tesadüfen ortaya çıktığını savunurlar.

Oysa aynı bilimadamı,boş bir arazide yürürken üstüste dizilmiş üç tuğla görse,bunların tesadüfen meydana gelip sonra yine tesadüfen üstüste dizildiklerine asla ihtimal vermez.Hatta böyle bir iddiada bulunan bir kimsenin aklından zoru olduğunu düşünür.Peki, sıradan olayları normal değerlendirebilen bu insanlar,nasıl olup da konu kendilerinin ve etrafındakilerinin varlığını araştırmaya gelince bu denli akıl dışı bir tutum sergileyebilmektedirler?

Bu davranışın bilim adına olduğunu söylemek mümkün değildir.Çünkü bilim, ihtimalleri eşit olan bir olayda bile her iki ihtimal üzerinde düşünmeyi,her ikisinden de şüphe etmeyi gerektirir..

Gönderi tarihi:
Örneğin,tesadüflerin karmaşa ve düzensizlikten başka birşey oluşturmadığını gözleriyle gördükleri halde ,evrendeki ve canlılardaki tasarımın ve düzenin tesadüfen ortaya çıktığını savunurlar.

Tesadüf diye bir şey yoktur...

Gönderi tarihi:
O halde forumda yazdıklarınla çelişiyorsun..

:D Bugüne kadar hangi yazımda tesadüften bahsettim? :D

Gönderi tarihi:
:D Bugüne kadar hangi yazımda tesadüften bahsettim? :D

Yazılarınızda direkt olarak tesadüften bahsetmesenizde bir yaratıcının varlığına inanmıyorsunuz.Bu da evrenin tesadüfler sonucu oluştuğunu düşündüğünüzü gösteriyor.

Gönderi tarihi:
Yazılarınızda direkt olarak tesadüften bahsetmesenizde bir yaratıcının varlığına inanmıyorsunuz.Bu da evrenin tesadüfler sonucu oluştuğunu düşündüğünüzü gösteriyor.

Aaahh ah!

Nasıl anlatacağımı şaşırdım!

Bir yaratıcının olmaması demek, olaylaın tesadüfen geliştiği anlamına gelmez!

Elinden düşen bir bardağın kırılması için bir yaratana ihtiyaç yoktur. Neden ve sonuç ilişkileri her şeyi açıklar...

Gönderi tarihi:
Aaahh ah!

Nasıl anlatacağımı şaşırdım!

Bir yaratıcının olmaması demek, olaylaın tesadüfen geliştiği anlamına gelmez!

Elinden düşen bir bardağın kırılması için bir yaratana ihtiyaç yoktur. Neden ve sonuç ilişkileri her şeyi açıklar...

:D Olayların tesadüfen gelişmemesi,bilinçli bir şekilde var edildiğini gösterir.Tüm canlı varlıklar,üstün bir güç,bilgi ve akıl sahibi bir yaratıcı tarafından var edilmiştir.Bu gerçek yalnızca bir inanç biçimi değil,akıl,mantık ve bilimin vardığı ortak bir sonuçtur!

Sen evrendeki bu muhteşem düzenin tesadüf olmadığını kabul ediyorsun fakat bunun bir yaratıcı tarafından tasarlanmadığını düşünüyorsun.Bu düşünceni de bardağın kırılması gibi basit bir örnekle desteklemeye çalışıyorsun.Hiç tatmin edici değil açıkçası..

Gönderi tarihi:
Bu düşünceni de bardağın kırılması gibi basit bir örnekle desteklemeye çalışıyorsun.Hiç tatmin edici değil açıkçası..

Evet, bunu olabilecek en basit örnekle açıklamak istedim ki anlayabilseniz... Ama nafile :)

Evrende bana bir tane olay göster ki maddi bir nedeni olmasın!

Gönderi tarihi:

Saygılar.

''Üzüm mü yemek bağcıyı mı dövmek?''Sen ne kadar iyi anlatırsan anlat,anlattığın karşındakinin anladığı- biraz da ben ekleyeyim- anlamak istediği kadardır...Her söz çıktığı kalbin kılıfını üstünde taşır.Hani bir laf vardır:Kötü örnek örnek değildir.Görüyorum ki o laf da lügatta kalmış,akıllarda başkalaşmış.İyi örnek örnek değildir.Fikirler farklı farklıdır ama güzel olan ortak nokta tatlı üsluptur sayın Brain Slapher...

MUHABBETLE...

Gönderi tarihi:
Evet, bunu olabilecek en basit örnekle açıklamak istedim ki anlayabilseniz... Ama nafile :)

Evrende bana bir tane olay göster ki maddi bir nedeni olmasın!

Evet topu bana attınız büyük bir ustalıkla.Zekanıza hayranım.Evrendeki olayların maddi bir nedeninin olması soyutla hiç ilişkisi olmaması manasına mı geliyor?Örnek:Zürafaların boyu neden uzun sorusunun cevabı:Yüksek dallara uzanmak istedi ve bu sayede zamanla boyu uzadı.Materyalist zihniyetin bu soruya vereceği cevap budur.Yani sizin bakış açınızla bu olayın nedeni zürafaların yüksek dallara uzanmak istemesidir değil mi?

Peki müslüman zihin olaya nasıl yaklaşır?Evrende zürafadan başka hayvanlarında yüksek dallara uzanmak istediğini düşünür.Örneğin bir tilki de yüksek dallara uzanmak istemiştir.Ama boyu zürafa kadar uzun değildir.Yani zürafanın boyunun uzamasının sadece maddi bir yönü yoktur.Ona o boyu veren üstün bir gücün varlığı da mevcuttur.

Gönderi tarihi:
Evet topu bana attınız büyük bir ustalıkla.

Top oynamıyorum :)

Diyelim ki topu size attım.. Hayır ben atmadım. Siz aldınız :)

Zekanıza hayranım.

Teşekkür ederim...

Evrendeki olayların maddi bir nedeninin olması soyutla hiç ilişkisi olmaması manasına mı geliyor?

Evet...

Maddi olayların açıklaması maddi olaylarla yapılır. Yapılamayan yerde soyut kavramlara başvurulur...

Yani zürafanın boyunun uzamasının sadece maddi bir yönü yoktur.Ona o boyu veren üstün bir gücün varlığı da mevcuttur.

O üstün güç zürafaları biraz kayırmış ha? :)

Gönderi tarihi:
Top oynamıyorum :)

Diyelim ki topu size attım.. Hayır ben atmadım. Siz aldınız :)

Toputesadüfen oluşmayan evrenin nasıl var olduğunu anlatmanız gerekirken bana soru sordunuz? ben almadım.Siz

Teşekkür ederim...

Evet...

Maddi olayların açıklaması maddi olaylarla yapılır. Yapılamayan yerde soyut kavramlara başvurulur...

O üstün güç zürafaları biraz kayırmış ha? :)

Topu ben almadım.Siz tesadüfen oluşmayan evrenin nasıl var olduğunu anlatmanız gerekirken bana soru sordunuz.***************

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.