Gönderi tarihi: 4 Mart , 2008 17 yıl 'Kuraklığa dayanıklı ekin' üretimine yönelik önemli bir adım atan bilimadamları, bitkilerin atmosfere saldığı su buharı miktarını kontrol eden bir geni tespit etti. ABD'li ve Finlandiyalı bilimadamları gelecekte kuraklığın tarım için sorun olmaktan çıkacağını bildirdi. "Kuraklığa dayanıklı ekin" üretimine yönelik önemli bir adım atan bilimadamları, bitkilerin atmosfere saldığı su buharı miktarını kontrol eden bir geni tespit etti. Küresel ısınmayla birlikte tarımın geleceğinin ne olacağının konuşulduğu bu günlerde ortaya çıkan bu umut verici gelişmeyle ilgili çalışmalar sürüyor. Keşfedilen genin bitkilerin hem atmosferden emdiği karbondioksit miktarını hem de atmosfere saldığı su buharı miktarını kontrol ettiği bildirildi. Bitkilerin, aşırı kuraklık koşullarında kaybettiği su oranının yüzde 95'i bulduğu biliniyor. Uzmanlara göre bu genle oynanarak bitkilerin havadaki karbondioksiti emerken, atmosfere saldığı su buharı miktarının azaltılması mümkün olacak. Bu da bitkinin en kurak koşullarda bile yetişebilmesi anlamına geliyor. Genin keşfi, "kuraklığa dayanıklı ekin" üretimi için önemli bir başlangıç olarak görülüyor. Önümüzdeki 20 yıl içinde buluşun hayata geçirilmesi ümit ediliyor
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.