Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

- Tum halklarin kardesce yasayabildigi bir Turkiye'ye

- Her dilin konusulabildigi her dansin edilebildigi bir Turkiye'ye

- Insanlarin fikirlerini kimseyi incitmeden ozgurce aciklayabilecegi bir Turkiye'ye

- Herkesin Devlet tarafindan esitce muamele gordugu bir Turkiye'ye

- Ac insanlarin olmadigi bir Turkiye'ye

- Herkesin saglik hizmeti, egitim gibi ana vatandaslik haklarinin guvenceye alindigi bir Turkiye'ye

- Turbanli olsun, mini etekli olsun, cuppeli olsun ya da sosyalist olsun, herkesin ayni masada kardesce ve baris icinde oturabildigi, herkesin ayni okullara ve kurumlara giris hakki oldugu bir Turkiye'ye

- Bati'nin zincirlerini kirmis diger ezilen haklara guvence olan, onder olan bir Turkiye'ye

- Farkliliklarin TEHLIKE degil de, ZENGINLIK olarak algilandigi bir Turkiye'ye

- Gecmiste islenen suclarin ve hatalarin kabul edilmesinin ne buyuk bir karakter oldugunu bilen bir Turkiye'ye

- Hristiyanin, Muslumanin, Yahudinin ya da dinszilerin beraber yasayip kalkinabildigi bir Turkiye'ye

- Bilgi caginda, ilimde en ileri seviyede olan bir Turkiye'ye

- Kendi kendine yeten, kendi sartalrini ve imkanlarini yaratabilen bir Turkiye'ye

- Alcak gonulluluk gib bir manevi degerin farkinda olan, Milliyetcilik ve kibir gibi gudusel ve zararli ozelliklerin yok oldugu bir Turkiye'ye (ki dinimiz de bunu soyluyor)

- Medya ve nesnelerin insanlari MUPTELA etmedigi, insalarin beyinlerini kullanabildigi, INSAN oldugu bir Turkiye'ye

- Insalarin korkmadan, cekinmeden ve fislenmeden herkese ve her makama hesap sorabilecegi SEFAF, OZGUR ve ONDER bir Turkiye'ye!

Degismesi gereken o kadar cok seyimiz var ki...Kaybedilecek zaman ise hic yok!

Gönderi tarihi:

Türkiyede PKK lilar disinda kardesce yasamayi hak etmeyen baska toplumlar yoktur,Türkiyede herkes özgürce ve kardesce yasamistir yasiyor ve yasayacaktirda,PKK lilarda ellerinden silaghi birakip kan dökmemeye yemin ettikleri zaman onlarda kardesce yasama hakkini bulacaklardir.

Türkiyede herkes kendi dansini kendi kültürünü özgürce yasamistir yasiyor ve yasayacaktirda,Türkiyeyi bölmeye calisanlarin hicbir haklari olamaz.Hak hakka layik olanindir.

Diger konularda sizin simdi istediklerinizi biz ezeleden beri istiyoruz yani yeni birsey degil onlar.AMA TÜM TÜRKIYE GENELINDE SADECE DIYARBAKIR ICIN DEGIL.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Türkiyede PKK lilar disinda kardesce yasamayi hak etmeyen baska toplumlar yoktur,Türkiyede herkes özgürce ve kardesce yasamistir yasiyor ve yasayacaktirda,PKK lilarda ellerinden silaghi birakip kan dökmemeye yemin ettikleri zaman onlarda kardesce yasama hakkini bulacaklardir.

Türkiyede herkes kendi dansini kendi kültürünü özgürce yasamistir yasiyor ve yasayacaktirda,Türkiyeyi bölmeye calisanlarin hicbir haklari olamaz.Hak hakka layik olanindir.

Diger konularda sizin simdi istediklerinizi biz ezeleden beri istiyoruz yani yeni birsey degil onlar.AMA TÜM TÜRKIYE GENELINDE SADECE DIYARBAKIR ICIN DEGIL.

saygilarla

- Turban olayi gib i sacma sapan bir olayi meydana getiren de mi PKK sayin politika?

- Insalarimiz ac birakilmasi da mi PKK'y amal edilecek?

- Egitim ve saglik hizmetlerindeki sacmasapanlik ve yetersizlik te mi PKK'ya maledliecek?

- Hirstiyan ve Yahudi dusmanligi, ya da Ermeni dusmanligi da mi PKK'nin isi?

- Azinliklarin dillerinin ve kulturlerinin yasaklanmasi da mi PKK'nin isi?

- Siyasetteki dalavericilik ve yobazlik ta mi PKK'nin isi?

- Fikir ozgurlugunun kisitli olmasi da mi PKK'nin isi?

Vay be, dediklerinize bakilirsa ulkeyi siyasetciler degil de PKK yonetiyor. Helal olsun! :) *******

Gönderi tarihi:

saygilarla

Kardesim,

Yazdiklarimin hicbirinde, listelediklerimin hic birinde DIYARBAKIR kelimesi gecti mi? Yaptigim yazinin basligina bakin. Turkiye mi dedim yoksa Diyarbakir mi? Yani sizin son cumlenizi ne amacla dediginizi anlamis degilim. Siz sadece benim her dedigime muhalefet olsun diye bos seyler yaziyorsunuz. Kim sadece Diyarbakir'da olsun dedi ki? Hic bir zaman demedik. Her zaman TURKIYE dedik bizler. Ben sahsen hep Turkiye icin konustum! Tekrar ediyorum. Sirf muhalefet olsun diye ortaya ileri geri ve anlamsiz seyler atmak pek hos olmuyor?

Saygilar...

Gönderi tarihi:
- Turban olayi gib i sacma sapan bir olayi meydana getiren de mi PKK sayin politika?

- Egitim ve saglik hizmetlerindeki sacmasapanlik ve yetersizlik te mi PKK'ya maledliecek?

Vay be, dediklerinize bakilirsa ulkeyi siyasetciler degil de PKK yonetiyor. Helal olsun! :) *******

Yapılan saçmalıklarında pkk nın saçmalıklarını örtmeye çalışıyorsunuz.

Kimse herşey gülistanlık demiyor elbette bir çok saçmalıklar var Ama bu saçmalıklara pkk hdaha fazla etki yapıyor.

-Evet insanlarımızın aç bırakılması hortumcularla beraber en çok pkk sebep olmuştur.

-Eğitim sağlık hizmetleride yukarıda yazdığımın cevabı sayılır.bunda pkk sebep olmuştur.Güney doğu bölgesine giden sağlık ve eğitimcileri Acımasızca şehit edenler pkk değilmiydi.

-Pkk yahudi ve ermenilerin piyonu olduğunu öğrenemedinizmi daha buna sebep olanda pkk değilmi?

-Dünya şartlarında Azınlıklara gereken imkanların fazlası türkiyede verilmektedir.Hiç bir azınlığın ne dili ne kültürü engellenmiştir.(kendilerini devlet içinde devlet görenlerin dışında)

-Siyasetteki pkk uzantısı dtp nin kıvırmalarınıda görüyoruz.diğer dalaverelere tuz biber oluyor,pkk yı temizmi gösteriyor diğer dalavereler.

-Fikir özgürlüğü size göre bayrağa,devlete millete hakaret etmekmi oluyor.

Önce zihniyet değişmeli defalarca söyledik.

Hiç kimse düşmanlık istemiyor yeterki zihniyetler değişsin bu güne kadar nasıl kardeşçe yaşadıysak bu günden sonra neden daha iyi yaşamayalım.(Tabi bu kardeşçe yaşamayı gördüyseniz...)

Gönderi tarihi:
Yapılan saçmalıklarında pkk nın saçmalıklarını örtmeye çalışıyorsunuz.

Kimse herşey gülistanlık demiyor elbette bir çok saçmalıklar var Ama bu saçmalıklara pkk hdaha fazla etki yapıyor.

-Evet insanlarımızın aç bırakılması hortumcularla beraber en çok pkk sebep olmuştur.

-Eğitim sağlık hizmetleride yukarıda yazdığımın cevabı sayılır.bunda pkk sebep olmuştur.Güney doğu bölgesine giden sağlık ve eğitimcileri Acımasızca şehit edenler pkk değilmiydi.

-Pkk yahudi ve ermenilerin piyonu olduğunu öğrenemedinizmi daha buna sebep olanda pkk değilmi?

-Dünya şartlarında Azınlıklara gereken imkanların fazlası türkiyede verilmektedir.Hiç bir azınlığın ne dili ne kültürü engellenmiştir.(kendilerini devlet içinde devlet görenlerin dışında)

-Siyasetteki pkk uzantısı dtp nin kıvırmalarınıda görüyoruz.diğer dalaverelere tuz biber oluyor,pkk yı temizmi gösteriyor diğer dalavereler.

-Fikir özgürlüğü size göre bayrağa,devlete millete hakaret etmekmi oluyor.

Önce zihniyet değişmeli defalarca söyledik.

Hiç kimse düşmanlık istemiyor yeterki zihniyetler değişsin bu güne kadar nasıl kardeşçe yaşadıysak bu günden sonra neden daha iyi yaşamayalım.(Tabi bu kardeşçe yaşamayı gördüyseniz...)

Iste bizim sorunumuz: Ne olursa olsun hemen bir suclu arama mekanizmasi. Bu ulkede carpik olan herseye bir suclu buldunuz iste. Aslinda bana sorarsaniz PKK'nin varolusu bile Devlet tarafindan guvence altina aliniyor. **********

Dedim ya en buyuk sorunumuz bu. Hala suclu arama fantezileriyle yasiyoruz. Size tek tek yorumda bulunayim.

- Israilin varliginin en buyuk sebebi olan Turkiye iken, Israil;in bolgedeki en buyuk muttefigi Turkiye i ken siz nasil kalkip'ta PKK'yi yahudilerin piyonu yapiyorsunuz? Turkiye nedir o zaman? Ve Yahudi ve Hristiyanlik FOBIsinin kimin kimle dost oldugu konusuyla ne alakasi var? Turkiye Israil'in en buyuk piyonu degil midir?

- Fikir ozgurlugu sosyalistin sosyalist olabilmesi, escinselin escinsel olabilmesi, Turban takma isteyenlerin Turban takilabilmesi gibi seylerdir. Konuyu dagitip yine o "BAYRAK" meselesine getirmeyin lutfen!

- Dunya'da azinliklara verilen ne hak verilmis Kurtlere Turkiye tarafindan? Dil haklarimi? Egitim haklarimi? Tarih ve Kulturel haklar mi? Neden bahsediyorsunuz? Aslinda Turkiye disina cikip ufkunuz gelismemis olabilir, o yuzden dediklerinize hic sasirmadim!

- Hangi gazeteden okudunuz PKK'nin egitim ve saglik hizmeti verenleri sehit ettigini? Ve su PKK denen sey ne amaca hizmet ediyor? Kimlerin onemli olmasini sagliyor bu ulkede? Kimlerin arasini aciyor?

Olay su. Tipki Amerika'da yapilan TEROR fobisinin yaratilip halki uyusturmak ve kontrol altinda tutmak. Bir halki kontrol altinda tutabilmek icin en guclu silah KORKUdur. Turkiye'nin basindakiler de ayni seyi yapiyorlar. halk PKK denen suni bir olusuma karsi propagandalarla UYUSTURULUYOR!

Dunya'nin en buyuk 3. ordusu bizde, neden bitiremedik PKK'yi? Conku bitirmek istemoyor bastakiler. Cunku PKK onlarin gucunun servetinin ve varligklarinin guvencesidir! Ve sizler de maalesef alet oluyorsunuz ayni oyunlara!

Gönderi tarihi:

Bakin arkadasim,size ne yazdigimi heralde okumadiniz,o iki konu disinda kalanlari biz zaten ezelden beri istiyoruz, düzelsin diye,PKK ile ilgisi yok bunlarin.Ama bir yerde daha size muhalif olmam lazim,Hiristiyan Yahudi ve Ermeni düsmanligi bu ülkede hic olmamistir,bunu son zamanlardaki bazi olaylara bakip genelleme yapmayin.Bu ülkede gayrimüslimler özgürce inanclarini yasamislardir,buna bütün tarih sahittir,bunun aksini iddia etmek ise iftiradir.Bu ülkede gayrimüslimlere degil ama Müslüman Türk milletine düsmanlik olmustur.Iste Hacli seferleri ve 1915 te Ermenilerin yaptiklari buna en güzel örnektir.

Azinliklarin dillerinin ve kültürlerinin demissiniz,buda yanlis Türkiyede dili ve kültürü yasaklanmis hicbir azinlik yoktur.Azinliklarin hak ve görevleri Lozanla teminat altina alinmistir.Eger tarihi anlasmalarin artik bir degeri kalmadiysa o zaman bütün tarihi anlasmalarin feshedilmesi gerekir.Lozan tarihi bir anlasmadir,Türk milletinin bagimsizligini garanti altina alan,üniter yapisi icinde düzenlemeleri kendinin yapmasini hakli kilan bir anlasmadir.Azinlik derken kimlerden bahsettiginizida aciklasaydiniz heralde daha yararli olurdu,benim bildigim kadariyla dili ve kültür yasaklanmis hicbir etnik köken cemaati yoktur ülkemizde.Bu dil ve kültürle baska zeminlere imada bulunuyorsaniz onu bilemem.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Bakin arkadasim,size ne yazdigimi heralde okumadiniz,o iki konu disinda kalanlari biz zaten ezelden beri istiyoruz, düzelsin diye,PKK ile ilgisi yok bunlarin.Ama bir yerde daha size muhalif olmam lazim,Hiristiyan Yahudi ve Ermeni düsmanligi bu ülkede hic olmamistir,bunu son zamanlardaki bazi olaylara bakip genelleme yapmayin.Bu ülkede gayrimüslimler özgürce inanclarini yasamislardir,buna bütün tarih sahittir,bunun aksini iddia etmek ise iftiradir.Bu ülkede gayrimüslimlere degil ama Müslüman Türk milletine düsmanlik olmustur.Iste Hacli seferleri ve 1915 te Ermenilerin yaptiklari buna en güzel örnektir.

Azinliklarin dillerinin ve kültürlerinin demissiniz,buda yanlis Türkiyede dili ve kültürü yasaklanmis hicbir azinlik yoktur.Azinliklarin hak ve görevleri Lozanla teminat altina alinmistir.Eger tarihi anlasmalarin artik bir degeri kalmadiysa o zaman bütün tarihi anlasmalarin feshedilmesi gerekir.Lozan tarihi bir anlasmadir,Türk milletinin bagimsizligini garanti altina alan,üniter yapisi icinde düzenlemeleri kendinin yapmasini hakli kilan bir anlasmadir.Azinlik derken kimlerden bahsettiginizida aciklasaydiniz heralde daha yararli olurdu,benim bildigim kadariyla dili ve kültür yasaklanmis hicbir etnik köken cemaati yoktur ülkemizde.Bu dil ve kültürle baska zeminlere imada bulunuyorsaniz onu bilemem.

saygilarla

- Tarihte Kurt Turk elele verip yaptigimiz bir hata vardir hristiyanlara karsi. Inkar ederek hic bir yere varamayiz bu olayi. Ben Kurt olarak itiraf edebiliyorsam siz de edebilin. Mertlik hatalarini itiraf edebilmektir!

- Hacli seferleri Turk milletine karsi yapilmadi. Tarihleri uyusmuyor! Tekrar deneyin tarihi ornke vermeyi isterseniz!

- Ve ben yazimda PKK adina hic bir sey demedim PKK hakkinda da hic bir sey demedim. Her ortaya atilan konuya PKK'yi karistiran sizsiniz!

- Kardesim benim endirek yonden hic bir seye zemin hazirlamama gerek yok. Bas bas bagiriyouz. Benim Kurt halkima haklarini vereceksiniz diye! Bunu saklamiyoruz. Dusundugumuz sey cok acik ve her zaman dile getiriyoruz! Eninde sonunda bizlere yapilan haksizliklar itiraf edilecek ve bizlerin haklari verilecek. Sizler ne derseniz diyin!

- Uniter yapi Kurt halkinin ana haklarini guvence altinda bulundursaydi bizlerin bu yapiyla hic bir sorunu olmazdi. Ama sizin dediginiz uniter yapi sadece Turk halkinin ve Turk kulturunun varligini guvence altina aliyor. Sadece sistemi kabullenip hak kisitlamalarina ses cikarmayanlara calisiyor. Benim Kurt halkima AYRIMCILIK yapiyor bu sistem. Eger bir sistem bir ulkenin tumune degil de sadece belirli bir kismina calisiyorsa bu sistem bozuk demektir! Bakin Irak sistem yillarce sadece Sunnilere calisti ve Irak'in sonu ne oldu! ******

Gönderi tarihi:
- Tarihte Kurt Turk elele verip yaptigimiz bir hata vardir hristiyanlara karsi. Inkar ederek hic bir yere varamayiz bu olayi. Ben Kurt olarak itiraf edebiliyorsam siz de edebilin. Mertlik hatalarini itiraf edebilmektir!

- Hacli seferleri Turk milletine karsi yapilmadi. Tarihleri uyusmuyor! Tekrar deneyin tarihi ornke vermeyi isterseniz!

- Ve ben yazimda PKK adina hic bir sey demedim PKK hakkinda da hic bir sey demedim. Her ortaya atilan konuya PKK'yi karistiran sizsiniz!

- Kardesim benim endirek yonden hic bir seye zemin hazirlamama gerek yok. Bas bas bagiriyouz. Benim Kurt halkima haklarini vereceksiniz diye! Bunu saklamiyoruz. Dusundugumuz sey cok acik ve her zaman dile getiriyoruz! Eninde sonunda bizlere yapilan haksizliklar itiraf edilecek ve bizlerin haklari verilecek. Sizler ne derseniz diyin!

- Uniter yapi Kurt halkinin ana haklarini guvence altinda bulundursaydi bizlerin bu yapiyla hic bir sorunu olmazdi. Ama sizin dediginiz uniter yapi sadece Turk halkinin ve Turk kulturunun varligini guvence altina aliyor. Sadece sistemi kabullenip hak kisitlamalarina ses cikarmayanlara calisiyor. Benim Kurt halkima AYRIMCILIK yapiyor bu sistem. Eger bir sistem bir ulkenin tumune degil de sadece belirli bir kismina calisiyorsa bu sistem bozuk demektir! Bakin Irak sistem yillarce sadece Sunnilere calisti ve Irak'in sonu ne oldu! ******

Türk-Kürt olarak tarihi hatamiz nedir,muamma konusmayin acik yazinda bilelim bu hatayi,eger bu hatadan kastiniz Ermenilerse size Ermeni tarihcilerinin Ermeni-Türk iliskileri hakkinda yazdiklari gercekleri okumanizi tavsiye ederim.Ha baska bir konu ise onuda siz anlatin.Ermeniler konusunda ,Türkler ve Kürtlere yüklenmeye calisilan suc olusmamistir,tam aksine Türk ve Kürt halki zulüm yasamistir.Buna bulunan mezarlar sahittir.Ama bu hatadan kastiniz Ermenilerin tehcir edilmesi ise buda hakli bir olaydir.Hacli seferleri Türklere karsi yapilmamistir ama tesadüfen Türkler Anadoludaydi o dönemde dolayisiyla Hacli seferlerini ilk karsilayanlar Türkler olmustur.1915 tarihini bir daha ama gercek tarihten okumanizi tavsiye ediyorum.

Bakin bu üniter yapi Türkiye sinirlari icersinde yasayan herkesin kültürünü garanti altina aliyor ve özgürce yasamasini sagliyor,ayirimcilik dediginiz olay yanlis politikalardir,bunlarin kavgasini hep verdik vede veriyoruz.Kürtlere ayrimcilik yapilmamistir,Tüm Türkiye ulusu ihmal edilmistir.

Irak sistemi ile Türkiyeyi bir tutamazsiniz,Türkiyede belirli bir halk kesimine hizmet verilmemis,aksine Türkiyenin nimetlerinden yararlananlar ancak üsttekiler olmustur.Bu üsttekilerin icersinde her kökenden insanlar var.Ama büyük cogunluk herseyden mahrum edilmis ve halada edilmektedir.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Türk-Kürt olarak tarihi hatamiz nedir,muamma konusmayin acik yazinda bilelim bu hatayi,eger bu hatadan kastiniz Ermenilerse size Ermeni tarihcilerinin Ermeni-Türk iliskileri hakkinda yazdiklari gercekleri okumanizi tavsiye ederim.Ha baska bir konu ise onuda siz anlatin.Ermeniler konusunda ,Türkler ve Kürtlere yüklenmeye calisilan suc olusmamistir,tam aksine Türk ve Kürt halki zulüm yasamistir.Buna bulunan mezarlar sahittir.Ama bu hatadan kastiniz Ermenilerin tehcir edilmesi ise buda hakli bir olaydir.Hacli seferleri Türklere karsi yapilmamistir ama tesadüfen Türkler Anadoludaydi o dönemde dolayisiyla Hacli seferlerini ilk karsilayanlar Türkler olmustur.1915 tarihini bir daha ama gercek tarihten okumanizi tavsiye ediyorum.

Bakin bu üniter yapi Türkiye sinirlari icersinde yasayan herkesin kültürünü garanti altina aliyor ve özgürce yasamasini sagliyor,ayirimcilik dediginiz olay yanlis politikalardir,bunlarin kavgasini hep verdik vede veriyoruz.Kürtlere ayrimcilik yapilmamistir,Tüm Türkiye ulusu ihmal edilmistir.

Irak sistemi ile Türkiyeyi bir tutamazsiniz,Türkiyede belirli bir halk kesimine hizmet verilmemis,aksine Türkiyenin nimetlerinden yararlananlar ancak üsttekiler olmustur.Bu üsttekilerin icersinde her kökenden insanlar var.Ama büyük cogunluk herseyden mahrum edilmis ve halada edilmektedir.

saygilarla

- Hacli seferlerini Turrkler degil Selahattin Eyubi ver ordusu karsilamistir ve kendisi Kurttur. Sizler ona ne kadar Turk deseniz bile

- Hangi uniter yapi hangi insanin ozgurce yasamasini sagliyor bu ulkede Allah askina. Hangi kultur garanti altina alinmis? ********. Kim ozgurce yasabiliyor bu ulkede? Basini kapatmak isteyen hanimlarimiz mi? Kurdum demek isteyen Kurtler mi? Guldurmeyin beni Allah askina. Cekinmeseniz Turkiye'yi demokrasi abidesi gostereceksiniz bu kadar carpikligimiz varken!

- Evet haklisiniz usttekiler yiyor derken. Katiliyorum. Ama bu ulkede milliyetci bir ayirim da var. O da bir gercek. Buyuk cogunlugumuz (Turk ya da Kurt olsun) bir suru haktan ve zenginlikten mahrum edildi. Dogru. Bastakilerde her taraftan insan varmidir yokmudur bilemiyorum. Bastakiler, bu ulkeyi cikarlari icin boylesine yobazlastiran ve insanlari alet olarak kullananlarin bir bolumunu taniyoruz. Siyasetcilerimiz olsun, ordu mensuplarimiz olsun. Bir bolumu ise bilmedigimiz insanlar. Allah bilir kimlerdir!

- Ermenilere gelince. Bizler ne kadar inkar edersek edelim ve sucu cevirip kim vermeye calissak bile ortada objektiv sekilde arastirilmasi gereken bir olay var. kimiler soykirim diyor kimileri savas diyor. Bu olayin Turkiye'de konusalamamasi bile acayip degil mi? Hersey arastirilsin ve gercekler ortaya ciksin. Eger bizler Ermenilere beraber elele verip bir haksizlikta bulunmussak ozur dileyelim. Yok eger onlar bir halt etmisse onlar ozur dilesin. Yurtdisindaki kaynaklarin hemen hepsi bu olayi Ermenilere karsi soykirim olarak nitelendiriyor. Biz sadece guru diye gercekleri saptirmaya calisiyor olmayalim? Turkiye'de ki kaynaklarin bu hukuki sistem icerisinde olayi Ermeni soyikirimi olarak nitelendirmesi zaten YASAK degil mi? Eeee nerede kaldi objektiflik? Eger yaptiysak bir haksizlik sorumlulugu ustlenmemiz sarttir!

Gönderi tarihi:
- Hacli seferlerini Turrkler degil Selahattin Eyubi ver ordusu karsilamistir ve kendisi Kurttur. Sizler ona ne kadar Turk deseniz bile

- Hangi uniter yapi hangi insanin ozgurce yasamasini sagliyor bu ulkede Allah askina. Hangi kultur garanti altina alinmis? ********. Kim ozgurce yasabiliyor bu ulkede? Basini kapatmak isteyen hanimlarimiz mi? Kurdum demek isteyen Kurtler mi? Guldurmeyin beni Allah askina. Cekinmeseniz Turkiye'yi demokrasi abidesi gostereceksiniz bu kadar carpikligimiz varken!

- Evet haklisiniz usttekiler yiyor derken. Katiliyorum. Ama bu ulkede milliyetci bir ayirim da var. O da bir gercek. Buyuk cogunlugumuz (Turk ya da Kurt olsun) bir suru haktan ve zenginlikten mahrum edildi. Dogru. Bastakilerde her taraftan insan varmidir yokmudur bilemiyorum. Bastakiler, bu ulkeyi cikarlari icin boylesine yobazlastiran ve insanlari alet olarak kullananlarin bir bolumunu taniyoruz. Siyasetcilerimiz olsun, ordu mensuplarimiz olsun. Bir bolumu ise bilmedigimiz insanlar. Allah bilir kimlerdir!

- Ermenilere gelince. Bizler ne kadar inkar edersek edelim ve sucu cevirip kim vermeye calissak bile ortada objektiv sekilde arastirilmasi gereken bir olay var. kimiler soykirim diyor kimileri savas diyor. Bu olayin Turkiye'de konusalamamasi bile acayip degil mi? Hersey arastirilsin ve gercekler ortaya ciksin. Eger bizler Ermenilere beraber elele verip bir haksizlikta bulunmussak ozur dileyelim. Yok eger onlar bir halt etmisse onlar ozur dilesin. Yurtdisindaki kaynaklarin hemen hepsi bu olayi Ermenilere karsi soykirim olarak nitelendiriyor. Biz sadece guru diye gercekleri saptirmaya calisiyor olmayalim? Turkiye'de ki kaynaklarin bu hukuki sistem icerisinde olayi Ermeni soyikirimi olarak nitelendirmesi zaten YASAK degil mi? Eeee nerede kaldi objektiflik? Eger yaptiysak bir haksizlik sorumlulugu ustlenmemiz sarttir!

********* Tarihi okuyun diyorum hala Salahatinden bahsediyorsunuz bana,Kilic Aslan kimdi peki Kilic Aslan haclilarla savasirken Salahattin neredeydi, bilmiyorsaniz ögrenmek ayip degildir,o llede karsi olacaksaniz o zaman muhatabinizi secerek karsi olun benim her yazima sizin muhalefet etmenizin altinda yatan dogrulari yazmis olmammidir.Türkiye belki demokrasi abidesi degildir ama dünyada bircok ülkeden daha fazla bir demokrasiye sahiptir,öyle olmasaydi PKK nin renkleri mecliste acilmaz,Türk bayragi yerlerde gezdirilmezdi,siz neden bahsediyorsunuz *********.

Kim yasakliyor Ermeni davasinin konusulmasini,sizin birseyden haberiniz yok galiba,benim karsi oldugum AKP bile yüzlerce defa Ermenistana gelin görüselim arasatiralim dedi,kimi savunuyorsunuz siz,gerceklerimi yoksa sizin dogrularinizimi.Yani sizin hosunuza gitsin diye bendemi gercekleri inkar edeyim.

saygilarla

Gönderi tarihi:

:)

Ekonomiden ne anlıyorsunuz?

Bakın bu istatistikler Türkiye'nin gerçeği...

Terörün ve ona harcanan paranın Türkiye’ye doğrudan maliyeti 100 milyar ABD Doları’ndan fazla. Dolaylı maliyetlerle birlikte zararımız 300 milyar doları buluyor.

300 milyar şu demek:

7 tane GAP

Türkiye’nin dış borcunun 2,5 katı

30000 km otoban (Mevcut otoban uzunluğunun 2 katı)

5 milyon derslik okul (mevcut derslik sayısının 12 katı)

350 tane Boğaz Köprüsü

Türkiye’nin 83 yıllık sağlık gideri

75 tane Atatürk Barajı

Görüyormusun?Evet bunların tek suçlusu pkk denilen terör örgütü,kıyılan canları hesaba katmıyoruz yani yıllardır maddi ve manevi olarak mücadele ediyoruz..

Başörtüsü konusunuda pkk=dtp kendi çıkarları doğrultusunda nasıl kullanabileceğini çabuk hesaplamış bakarmısın..

8633image.jpg

Bu resim dtp gurup toplantısında çekilmiş.Nasılda sahip çıkmışlar değilmi başörtüsüne(eşarpların rengine özellikle dikkat)

Çok merak ediyorum dünyada herşeyi kendi lehlerine çevirip çıkarları için kullanan bunlar gibi başka bir topluluk daha varmıdır?

Yukarıda yazmış olduğunuz herşeyin sorumlusu pkk,ama ben sizin gibi helal olsun demiyeceğim.

Tüm bunlardan sonra yatırım konusunda ülkeyi suçlamadan önce biraz daha düşünürsünüz umarım...

Gönderi tarihi:
:)

Ekonomiden ne anlıyorsunuz?

.

.

.

Yukarıda yazmış olduğunuz herşeyin sorumlusu pkk,ama ben sizin gibi helal olsun demiyeceğim.

Tüm bunlardan sonra yatırım konusunda ülkeyi suçlamadan önce biraz daha düşünürsünüz umarım...

Teror istemiyorsaniz o zaman sona erdirin! Haklarimiz verin. Dunya'da bu kadar her seyi kendi lehlerine ceviren bir topluluk yokmusmus. Neyi var bu hanimlarin kendi geleneksel renkleriyle basortu takmalarinda? Herseyi kendi lehlerine ceviren, kizil derililere bulgarlara bile Turk diyen bir topluluk var. Selahattin Eyub'e bile Turk diyen bir topluluk var, her azinligin haklarini ayaklar altina alan ve herseye "BENIMDIR" diyen bir topluluk var o da sizlersiniz! Lutfen agzinizdan cikani kulaklariniz duysun.

******. Ana haklarimizdan b izleri mahrum birakiyorsunuz. SOnra tepki gosterince terorist oluyoruz. Halk olarak tepki gosteriyoruz. PKK denen sey zaten devletin icinden orgutlenmis bir oyun. Ne yani koca ordunuz bu olaya bir son getirmezmiydi isteseydi? Ya da siyasi ve bariscil bri cozum o kadar zor mu? Sizler daha Kurtlerin varligini bile icinize sindirememissizni. Daha geleneksel renklerimizi bile icinize sindiremiyorsunuz. O zaman bizlerde sizelri sindirmeyiz. *****

Gönderi tarihi:

- Insanlarin fikirlerini kimseyi incitmeden ozgurce aciklayabilecegi bir Turkiye'ye

- Herkesin saglik hizmeti, egitim gibi ana vatandaslik haklarinin guvenceye alindigi bir Turkiye'ye

- Turbanli olsun, mini etekli olsun, cuppeli olsun ya da sosyalist olsun, herkesin ayni masada kardesce ve baris icinde oturabildigi, herkesin ayni okullara ve kurumlara giris hakki oldugu bir Turkiye'ye

- Bati'nin zincirlerini kirmis diger ezilen haklara guvence olan, onder olan bir Turkiye'ye

- Gecmiste islenen suclarin ve hatalarin kabul edilmesinin ne buyuk bir karakter oldugunu bilen bir Turkiye'ye

- Hristiyanin, Muslumanin, Yahudinin ya da dinszilerin beraber yasayip kalkinabildigi bir Turkiye'ye

- Kendi kendine yeten, kendi sartalrini ve imkanlarini yaratabilen bir Turkiye'ye

- Alcak gonulluluk gib bir manevi degerin farkinda olan, Milliyetcilik ve kibir gibi gudusel ve zararli ozelliklerin yok oldugu bir Turkiye'ye (ki dinimiz de bunu soyluyor)

- Medya ve nesnelerin insanlari MUPTELA etmedigi, insalarin beyinlerini kullanabildigi, INSAN oldugu bir Turkiye'ye

- Insalarin korkmadan, cekinmeden ve fislenmeden herkese ve her makama hesap sorabilecegi SEFAF, OZGUR ve ONDER bir Turkiye'ye!

Türban, türban,türban....askeri hareket,askeri hareket,askeri hareket...Asker neden Iraktan çekildi ha bide arada İsrail müteffiğinin Filistin temizliği!Arada da şu ruhsal bunalımlar.Ne kadar yoğun bir gündemdi ya!Aksilik ya bu yoğun gündemi takip edecek zamanım yoktu!Aslında bu komediler sahnesine ayıracak vaktim yoktu.Güzel ülkemin tarafsız medyası yazarken yeni bir zafer kitabı;halkın iradesiile meclise gelmiş sağduyulu vekillerimiz çalışırken bu ülke için var gücüyle acaba ben niye rahatsızım diye sordum kendi kendime.Demokrasi diye nutuk atanlar sadece kendi için özgürlük sarhoşluğuna düşünce;bir zamanlar düşünceleri nedeniyle işkencelerden,sorgulardan geçenler''özgürlükçüyüz ama salak değiliz''diye pankartlara sığınırken istediğin ülke ne kadar da uzakta kalıyor bana!

Tuhalklarin kardesce yasayabildigi bir Turkiye'yem

Ama ergonacılar var!Olur mu öyle şey!Ya sinsi planlar...

Ama bak bu hiç olmadı.Sen bilmiyor musun daha bizler sadece sürüyüz!

Ama sevgili Diyarbakırlı biz bunu kaldırabilecek olgunluğa gelemedik daha...

Amalarla devam edecek kadar basit algılanacak bu dilekler.Amalar üzerine,korkular üzerine kurulu bir düzen.Bende bugün pankartlara sığındım.Hatta sığınmak bile yersiz.O pankartların arkasına saklandım.Amalara verilen bir kurban olmamak için.Sadece bunu için!

Gönderi tarihi:

Ülkemizde herkes kendi dansini oynar,Cerkez cerkez dansini,Laz laz dansini,Bosnak Bosnak dansini,Kürtler Kürt dansini,istusnasiz herkez dansini rahatca oynar vede dilinide konusur.Yasak yok,yasak olan ise bölücülüktür.Bölücülül sadece Türkyede degil tüm dünyada yasaktir.Neden tüm dünyada yasak olan bir sey Türkiyede dogal karsilanir oda bilinmez.Ben hic Lazca resmi dil olsun diyen Laz hemsehrimi görmedim,Cerkezce resmi dil olsun diyen hemsehrimi görmedim,Bunu diyen sadece Kürtler,peki neden Kürtler?Kürtlerin,Lazlardan Cerkezlerden ayricaligi nedir Kürt olmalarimi yoksa Türkiye düsmanlarinin emrinde calismaya meyilli olmalarimidir.Bence bu ikincisi daha uygundur.Cünkü Lazlari,Cerkezleri kimse kandiramiyor ama bir Seyh said cikiyor pesinde birsürü Seyh said,Bir Öcalan cikiyor pesinde bir sürü Öcalan.Neymis efendim Kürtlerde asil UNSURMUS,peki Laz asil unsur degilmi,Cerkez degilmi,Gürcü degilmi?Hayiiir,onlar asimile olmuslar biz olmuyoruz,hadi oradan******

saygilarla

Gönderi tarihi:

Sayin,

Diyarbakirli'

Tum temennilerinize cani gonulden katiliyorum,Fakat

kapitalizmin, hegemonyasinda inleyen, kendisi dahi ozgur olamamis,

ozgurlugu kagit uzerinde olan, bir ulkeden ,

Gercekten kaldiramayacagi seyler istiyoruz,

Cunku efendilerinden izin almadan baraj bile yapamayanlar,

Efendilerinden izin almadan halkinin cikarlari icin calistigi gorulmus sey degildir,

Temenni, istek, hayal, bunlar tamamen farkli anlamlari olan kelimeler,

saygilar.

Evren.

Gönderi tarihi:
Sayin,

Diyarbakirli'

Tum temennilerinize cani gonulden katiliyorum,Fakat

kapitalizmin, hegemonyasinda inleyen, kendisi dahi ozgur olamamis,

ozgurlugu kagit uzerinde olan, bir ulkeden ,

Gercekten kaldiramayacagi seyler istiyoruz,

Cunku efendilerinden izin almadan baraj bile yapamayanlar,

Efendilerinden izin almadan halkinin cikarlari icin calistigi gorulmus sey degildir,

Temenni, istek, hayal, bunlar tamamen farkli anlamlari olan kelimeler,

saygilar.

Evren.

Tesekkurler sayin Evren,

Evet ulkemin ve halkimin kaldiramayacagi seyler gibi gorunuyor bunlar cunku yillardir sistematik olarak uyutulup oynatilmisiz maalesef. Ama bence medeniyetin esigi olan Orta Dogu halki bunu da asabilmelidir. EEninde sonunda asacagiz da. Umutlu olun! Sen ve ben gibiler az da olsa var ve yavas yavas sesimizi duyurmaya basladik iste! ne guzel degil mi?

Gönderi tarihi:
Tesekkurler sayin Evren,

Evet ulkemin ve halkimin kaldiramayacagi seyler gibi gorunuyor bunlar cunku yillardir sistematik olarak uyutulup oynatilmisiz maalesef. Ama bence medeniyetin esigi olan Orta Dogu halki bunu da asabilmelidir. EEninde sonunda asacagiz da. Umutlu olun! Sen ve ben gibiler az da olsa var ve yavas yavas sesimizi duyurmaya basladik iste! ne guzel degil mi?

Ben tesekur ederim,

sayin,'Diyarbakirli,

Barisa kardeslige yonelik katkilarinizdan dolayi.

Ben genelde yazilarimi dini bolumde yaziyorum,

Ama bu ulke siyesitinden uzak oldugum anlamina gelmez,

zaaten ulke siyasitiyle din ic ice aslinda.

Dini insanlarin yasamasi icin degil, dini insanlar uzerinde kullanmak icin dinle ic ice devlet.

Malesef,

Bundan payini halklarda almakta, kanli cikar iliskilerinden, halklarin kardesligi, baltalanmaktadir.

Yani 4000 yil onceki firavunun cag disi sistemi halaa devam etmektedir,

Halki kamplara ayirmak, zayif dusurmek,

bu zayifliktan yararlanarak, sistemini devam ettirmek.

Yine firavun sadece erkekleri katletmis kurandan ogrendigime gore,

ama simdi uzantisi olan sistemler,

hic bir ayirim yapmadan ekini ve nesli yok etmek icin elinden gelen gayreti gostermektedir.

Senin benim gibi dusunen insanlarin omru uzun olmuyor

diyarbakirli,

Hadi vade ile ölsek bir sey demeyecegim,

Ama katlediyorlar,

iyiki ahiret var,

ve katledenler, ahirette azabla karsilasaklar,

Bu umut degil temenni degil.

onlarin azab gormesini istemek,

en dogal hakkimiz,

irk ayirimi gozetmeksizin,

Haksızlık eden kimseler nasıl bir yıkılışla yıkılacaklarını anlayacaklardır.

Bu yikilis sadece yok olusla tarif edilemez,

cunku ahirette yok olus diye bir sey yok.

sevgiler,

ve saygilar,

sayin diyarbakirli.

Evren.

Gönderi tarihi:
Ben tesekur ederim,

sayin,'Diyarbakirli,

.

.

.

sevgiler,

ve saygilar,

sayin diyarbakirli.

Evren.

Sevgili Evren seni politikada görmek ne güzel.Diyarbakırlının dediği gibi herşeye rağmen güzel günlere uzanacağımız bizim olan güneşe haykıralım.Diyarbakırlı değilim demiştiniz ama Diyarbakırlı Kadirden bir yürek sunmuştunuz bana!Ne güzeldi o insan sıcaklığı kelimelerle daim buluşmak.Bir gül sunmak için verilirse bana;sunacağım iki güzel insan;Sevgili Evren ve Sevgili Diyarbakırlı bizi buluşturan o sonsuz ırmaktan kucak dolusu sevgiler!Sevgili Diyarbakırlının o güzel Türkiyesi;bizim olan Türkiye uzak değil bişze;çünkü sizler varsınız.

Gönderi tarihi:
Sevgili Evren seni politikada görmek ne güzel.Diyarbakırlının dediği gibi herşeye rağmen güzel günlere uzanacağımız bizim olan güneşe haykıralım.Diyarbakırlı değilim demiştiniz ama Diyarbakırlı Kadirden bir yürek sunmuştunuz bana!Ne güzeldi o insan sıcaklığı kelimelerle daim buluşmak.Bir gül sunmak için verilirse bana;sunacağım iki güzel insan;Sevgili Evren ve Sevgili Diyarbakırlı bizi buluşturan o sonsuz ırmaktan kucak dolusu sevgiler!Sevgili Diyarbakırlının o güzel Türkiyesi;bizim olan Türkiye uzak değil bişze;çünkü sizler varsınız.

Olacak arkadaslar, Eninde sonunda olacak. Kim ne derse desin olacak. Iki secenegimiz var biri YIKIM biri BARIS ve SAYGI. Ama hepimizin umudu var, baristan yana! Olacak diyorum ben! Baris isine gelmeyenler de kalkop terkedecek bu topraklari! Umutla kalin!

Gönderi tarihi:
Teror istemiyorsaniz o zaman sona erdirin! Haklarimiz verin. Dunya'da bu kadar her seyi kendi lehlerine ceviren bir topluluk yokmusmus. Neyi var bu hanimlarin kendi geleneksel renkleriyle basortu takmalarinda? Herseyi kendi lehlerine ceviren, kizil derililere bulgarlara bile Turk diyen bir topluluk var. Selahattin Eyub'e bile Turk diyen bir topluluk var, her azinligin haklarini ayaklar altina alan ve herseye "BENIMDIR" diyen bir topluluk var o da sizlersiniz! Lutfen agzinizdan cikani kulaklariniz duysun.

******. Ana haklarimizdan b izleri mahrum birakiyorsunuz. SOnra tepki gosterince terorist oluyoruz. Halk olarak tepki gosteriyoruz. PKK denen sey zaten devletin icinden orgutlenmis bir oyun. Ne yani koca ordunuz bu olaya bir son getirmezmiydi isteseydi? Ya da siyasi ve bariscil bri cozum o kadar zor mu? Sizler daha Kurtlerin varligini bile icinize sindirememissizni. Daha geleneksel renklerimizi bile icinize sindiremiyorsunuz. O zaman bizlerde sizelri sindirmeyiz. *****

:) Geleneksel renklermiş..o renklerin neyi temsil ettiğini benim beş yaşındaki yeğenim bile biliyor..

Biz herşeyi benimdir dediğimiz içinmi,Bölücüler meclis koltuklarında....

Biz size Türk'sünüz bizdensiniz diyorsak bundan gurur duymanız lazım, ha keza hangimiz gerçekten Türk ırkına ait olduğumuzu ıspatlayabiliriz ki mesele tek bir millet olma meselesidir...Ama sizin bunu anlamanızı beklemiyorum..

her azınlığın haklarını ayaklar altına almışmışız bak sen, biz okula giderken siz içeri alınmadınız öylemi yada hastanede bize hizmet verilirken siz ölüme terk edildiniz yani..

oyunun ilk kuralı buydu böyle yıkandı beyinleriniz ilk önce kendinize acındırıldınız,bir halk olduğunuz söylendi size ve haklarınızdan bahsedildi.Devletin sizi sahipsiz bıraktığına ikna oldunuz.Yan gelip yatıp herşeyi devletten beklemeye başladınız ağalara aşiretlere boyun eğerken devlete kafa tuttunuz, yetmedi sonra devlete karşı işlenmeye başladınız bunada ikna oldunuz,artık bir düşmanınız vardı Devlet...

Ve sonra sizinde bir ülkeniz olması gerektiği söylendi size nasılsa siz bir kimliktiniz ve bu devlet size bakmıyordu.Ardından hedefte belirlendi, ülke topraklarının 1/3...

Gelin sizi örgütleyelim dediler severek kabul ettiniz,dün Anadoluda bağrınıza ve bağrımıza çivi çakanlarla işbirliğine girdiniz ve dağlara çıktınız..

Bu büyük bir ihanetin minicik anatomisi,ister kabul edersiniz ister etmezsiniz ama gerçek..

Ve bir şey itiraf edeyim size düne kadar beni rahatsız etmeyen Kürt kelimesi artık ciddi anlamda bende rahatsızlık uyandırıyor çünkü ardından gelecek olan şeyleri görebiliyorum öncesini gördüğüm gibi ve siz böyle devam ettiğiniz sürece karşınızda sizi hedef haline getiren bir toplum oluşturmaktasınız yarın öbürgün bunun suçlusunu arama ihtiyacı duyarsanız ilk önce bir kendinize bakmanız gerekecek..

Bunlar çok tehlikeli oyunlar, yeterince geldiniz bu oyunlara artık bir son verin....Ve bu oyunda kazanan ne Türk'ler nede kürtler olacak..

Gönderi tarihi:
:) Geleneksel renklermiş..o renklerin neyi temsil ettiğini benim beş yaşındaki yeğenim bile biliyor..

Biz herşeyi benimdir dediğimiz içinmi,Bölücüler meclis koltuklarında....

Biz size Türk'sünüz bizdensiniz diyorsak bundan gurur duymanız lazım, ha keza hangimiz gerçekten Türk ırkına ait olduğumuzu ıspatlayabiliriz ki mesele tek bir millet olma meselesidir...Ama sizin bunu anlamanızı beklemiyorum..

her azınlığın haklarını ayaklar altına almışmışız bak sen, biz okula giderken siz içeri alınmadınız öylemi yada hastanede bize hizmet verilirken siz ölüme terk edildiniz yani..

oyunun ilk kuralı buydu böyle yıkandı beyinleriniz ilk önce kendinize acındırıldınız,bir halk olduğunuz söylendi size ve haklarınızdan bahsedildi.Devletin sizi sahipsiz bıraktığına ikna oldunuz.Yan gelip yatıp herşeyi devletten beklemeye başladınız ağalara aşiretlere boyun eğerken devlete kafa tuttunuz, yetmedi sonra devlete karşı işlenmeye başladınız bunada ikna oldunuz,artık bir düşmanınız vardı Devlet...

Ve sonra sizinde bir ülkeniz olması gerektiği söylendi size nasılsa siz bir kimliktiniz ve bu devlet size bakmıyordu.Ardından hedefte belirlendi, ülke topraklarının 1/3...

Gelin sizi örgütleyelim dediler severek kabul ettiniz,dün Anadoluda bağrınıza ve bağrımıza çivi çakanlarla işbirliğine girdiniz ve dağlara çıktınız..

Bu büyük bir ihanetin minicik anatomisi,ister kabul edersiniz ister etmezsiniz ama gerçek..

Ve bir şey itiraf edeyim size düne kadar beni rahatsız etmeyen Kürt kelimesi artık ciddi anlamda bende rahatsızlık uyandırıyor çünkü ardından gelecek olan şeyleri görebiliyorum öncesini gördüğüm gibi ve siz böyle devam ettiğiniz sürece karşınızda sizi hedef haline getiren bir toplum oluşturmaktasınız yarın öbürgün bunun suçlusunu arama ihtiyacı duyarsanız ilk önce bir kendinize bakmanız gerekecek..

Bunlar çok tehlikeli oyunlar, yeterince geldiniz bu oyunlara artık bir son verin....Ve bu oyunda kazanan ne Türk'ler nede kürtler olacak..

Isterseniz ben size daha kisa bir tanimlamasini yapayim IHANET dediginiz seyin:

Yuzyillardir yaninizda savasip bu topraklar icin kan doken 20 milyon Kurt insanina bir anadillerinin bile cok gorulmesi ve cesitli bahanelerle ya asimile siyasetine ya da yok etme syiasetine kurban edilmesidir!

Gönderi tarihi:

Hiçbir yere gitmek istemem...

Var olduğum yerde de insanlığımı yaşayabilmek isterim...

:zorro:

Gönderi tarihi:

Hala yukarida listeledigim giuzle seylerin muhalefetini y apan arkadaslar var. Bir oukyun lutfen yazdigim seyleri. Listelediklerimin hangisi bu ulkenin gelismesini onler bir soyleyin de duyalim. FARKLILIKLAR zenginliktir, tehlike degil. Muslumani, gayri-muslimi, Alevisi, Turku, Kurdu, Dindari, herkesin bu ulkede insanca yasama hakki vardir. Herkesin bireysel saygiya ihtiyaci vardir. Bizlerin, yani haklari YOK sayilan herkesin elele verip su puskullu ULUSALCI zihniyete DUR dememiz lazim. ULUSALCILIK tanim edildiginde ne kadar da hos geliyor kulaklarimiza degil mi? ULUS'tan yana olmak gibi bir nevi, ama gelin gorun ki ulkenin yuzde 20'sini bile olusturmayan bu olgu hem dindar'in dinini tehlike olarak goruyor, hem Kurt halkinin dilini ve renklerini, oz haklarini, hem fakirin isyanini, hem gayri-muslumun varolusunu.

Nice cinyatelerimiz oldu ULUSALCILARIMIZ elinden, hepimize yonelik. Artik bu olaylar bu isler cigrindan cikti. Hepimizin birlik olup bu zihniyeti IMHA etmemiz lazim. Bu topraklar medeniyetin esigiydi bir zamanlar. Tum Dunya Tip, Matematik, Fen, Felsefe, Edebiyat gibi ilimleri hep bizlerden ogrenmedi mi? Biz Orta Dogu inasnalari olarak Dunya'da ornek gozterildigimizde bugunun modern Avrupalilarinin tuvalet kulturu bile yoktu (evet duymussunuzdur topuklu ayakkabilarin icat nedenini Fransa'da)... Nasil oldu da biz boylezine kati ve bizlere yakismayan zihniyetlerin kolesi olduk, olduk ta piyon olarak kullanilmaya basladik bu modern puskulluler tarafindan.

Amerika olsun, Ingilizler olsun gelip parca parca bolmedi mi bizleri, Orta Dogu insanini? Hala bile ayni yontemler uygulanmiyor mu? Lutfen uyanalim artik. Tekrar ediyorum:

Herkesin, her gorusun, her kimligin, Turkuyle, Kurduyle, Muslumaniyla, Hristiyaniyla, Yahudisiyle, Emrneisiyle, Turbanlisiyla, Mini Eteklisyle, Escinseliyle bile herkesin, ama herkesin insanca yasayabildigi bir Turkiye'ye, Orta Dogu Insanina ornek olup onlari yonetip insancan yasamaya itecek b ir Turkiye'ye mi gitmek isterdiniz yoksa su anda icinde bulundugumu Turkiye'ye mi sayin Suhea ve politika. Madem sizler tepkide bulundunuz sizlere sorayim bu soruyu!

VE dikkatiniz cekiyorum, PKK'nin ya da Kurtculugun adi bile gecmedi bu yazimda! Hodri meydan!

Gönderi tarihi:
Isterseniz ben size daha kisa bir tanimlamasini yapayim IHANET dediginiz seyin:

Yuzyillardir yaninizda savasip bu topraklar icin kan doken 20 milyon Kurt insanina bir anadillerinin bile cok gorulmesi ve cesitli bahanelerle ya asimile siyasetine ya da yok etme syiasetine kurban edilmesidir!

Haklısın diyarbakırlı.

Ana dilde eğitim yasak olmamış olsaydı,

Şu an PKK olmamış olacaktı.

1926 yılından beri ırkçı politikalar, asimile politikaları ülkeyi,

Daha dün savaştığımız ülkelerin kölesi konumuna getirdi bizleri.

İngiltere, Fransa,Amerika,Natonun su an yaptigi ne, musluman halklari katletmekten baska,

Balik bastan kokar derlerye,

Balik bastan kokmus.

Oyle ise,

yine bastan duzelmesi gerekir.

İş okullarda,

Türküm doğruyum, çalışkanın,

Yasam küçüklerimi korumak, büyüklerimi sevmektir,

ulusumu milletimi özümden çok sevmektir,

varlığım türk varlığına armağan olsun,

diye marş söyletmekle olmuyor.

Okulu bitiren çocuk uygulamada görüyorki,

tüm eğrilikler,

tüm tembellikler, yönetimden kaynaklanıyor,

yani oygulamada şöyle oluyor,

Türküm ,

Eğriyim,tembelim,

Yasam, çalıp çırpmaktır, bir an önce köşelik olmaktır.

köşelik olmaya, her şeyim feda olsun

Basiyret sahibi insanlara ne kadarda ihtiyacımız var,

işte ben Diyar bakırlıyı,

bu basıyret sahibi insanlardan birisi olarak görüyorum.

Teşekürler.

sevgiler, saygılar.

Diyarbakırlı.

Evren.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.