Φ vedat ersin Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2008 PKK SON DONEMECE GIRDI, KACAN KURTULUYOR Teror orgutu PKK kamplarinda 10 yil kaldiktan sonra pisman olarak orgutten kacan kadin terorist A.S, Diyarbakir'da Cumhuriyet Savcisi'na teslim oldu. Teror kampindan kacarak Diyarbakir'da ailesinin yaninda bir sure kaldiktan sonra Diyarbakir Cumhuriyet Bassavciligi'na gelen A.S, gorevlilere nobetci savci ile gorusmek istedigini soyledi. Bir konuda gorusmek istedigini soyleyerek savcinin odasina giren A.S, “Ben 10 yildir orgutteydim. Pismanlik duyarak orgutten kactim. Teslim olmak istiyorum” dedi. Savcinin, cay ve kahve ikrami ile rahatlayan A.S, teror orgutunun kamplarinda yasadiklarini anlatti. Emniyetteki ifadesinin ardindan tekrar teslim oldugu savcinin odasina geri getirilen A.S, TCK'nin “Etkin Pismanlik” maddesini iceren 221. maddesinden faydalandirilarak serbest birakildi. Savci ve gorevli polis memurlarindan beklemedigi bir ilgi gordugunu belirten A.S, “Cok tedirgindim. Cunku orgutteyken bize 'teslim olursaniz, size iskence yaparlar' demislerdi. Bu nedenle ilk etapta polise teslim olmak istemedim. O nedenle savciya gittim. Ama savcinin konusmasi beni rahatlatti. Bu zamana kadar orgutte ve ailemde bana deger verilmemisti” dedi. Ote yandan, teror orgutu PKK'nin İrak'in kuzeyindeki kamplarindan kacarak guvenlik guclerine siginan H.Y, T.T. ve Z.A, teror orgutunde bulunduklari sure icerisinde hicbir eyleme katilmadiklarini, bu yuzden TCK'nin ''etkin pismanligi'' duzenleyen hukmunden yararlanmak istediklerini soylediler. Orgut mensuplarindan H.Y. mahkemeye verdigi ifadede, “Teror orgutune 1 yil once amcasinin oglunun telkinleri sonucu katildigini, ancak teror orgutunun ic yuzunu kisa surede anladigini ve pismanlik duyarak buldugu ilk firsatta orgutten kactigini” belirtti. Orgute yeni katilanlarin acik alanlardaki kerpic yapilarda kaldigini belirten H.Y, ''Orgute yeni katilanlar kerpic binalarda kaliyordu. Herhangi bir hava saldirisinda bu yapilarin altinda bulunan siginaklara iniyorduk. Bu pek korunakli degildi. Ancak tecrubeli olan orgut uyeleri daglarda bulunan daha guvenli olan siginaklarda kaliyordu. Yeni katilanlara gore guvenle korunuyorlardi. Orgut, yeni katilanlari hedef ediyordu. Orgutun, tecrubeli orgut uyelerini bize tercih ettigi yonunde bir kani olustu bende. O nedenle kacma planlari yapmaya basladim'' dedi. İddia makami mahkemeye sundugu mutalaasinda, saniklarin herhangi bir silahli catismaya katilmadan orgutten ayrilarak guvenlik guclerine teslim olduklarini, bu nedenle TCK'nin ''etkin pismanligi'' duzenleyen 221/2. maddesinden yararlandirilmalarini talep etti. Mahkeme heyeti, 221/2. maddede yer alan “Suc islemek amaciyla orgut kuran, yoneten veya orgute uye olan kisinin, gonullu olarak teslim olup, orgutun yapisi ve faaliyeti cercevesinde islenen suclarla ilgili bilgi vermesi hâlinde, hakkinda orgut kurmak, yonetmek veya orgute uye olmak sucundan dolayi cezaya hukmolunmaz. Kisinin bu bilgileri yakalandiktan sonra vermesi hâlinde, hakkinda bu suctan dolayi verilecek cezada ucte birden dortte uce kadar indirim yapilir” hukmune dayanarak, pisman orgut mensuplarinin serbest birakilmasina karar verdi. Son gunlerini yasayan ve yeni bir teror ihalesi alabilmek icin her turlu cabayi harcayan taseron orgut, artik yeni bir yol ayrimina girmistir. Kendisine verilmis olan teror ihalesini kaybeden PKK’da onumuzdeki donemde daha fazla kopmalar yasanacak ve orgutten kacabilen PKK’li sayisinda da buyuk artis gorulecektir. Ancak onemli olan, son donemlerde liderlik kavgalarina ve elde kalan rantin paylasimi konusunda yogun catismalara sahne olan orgutten biran once kacip, kurtulabilmektir. Orgut ici mucadele kanli catismalara donusmeden once, orgutte piyon olarak kullanilan PKK mensuplarinin onunde iki secenek bulunmaktadir: ya orgutten kacacak, ya da bu rant mucadelesinin piyonlari olarak, teror patronlarindan birinin yaninda can verecektir. Bu nedenle orgutte yakinlari bulunan ailelerin de artik daha hizli davranmalari, orgut ici catismalarda ya da bir operasyon sonucunda olmeden once yakinlarini teror orgutunden kurtarmalari gerekmektedir. Vedat Ersin [email protected] Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2008 Pkk belki yapısal olarak son dönemecine girmiştir.Amaç olayı siyasi zemine kaydırmaktı.PKK terörüde bunun için kullanılan bir araçtı.Bunda başarı sağlandığına göre zaten Pkk nın fiili görevide sonlanacaktır .Ya da çok ta önem arzetmeyecektir artık. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2008 Ülkemizin kimlerin elinde kaldigini bilmem idrak edebiliyormuyuz.Bir taraftan askerimiz, ülkemiz ve insanlarimizin güvenligini saglamak icin kar demeden kis demeden, terörün kaynagini kurutmaya calisirken iktidar ve Cankaya'da yangindan mal kacirir gibi,türban yasasini resmilestiriyorlar.Diger taraftan meclisin icindeki PKK, Kara harekati durdurulsun,sonuna kadar mücadele edecegiz,Kürt haklari verilene kadar mücadelemiz devam edecek diyor.Kendi kendime soruyorum mademki PKK mecliste siyaset yapma asamasina getirildi neden askerimiz bu karda kista daglarda terörist ariyor.Mademki PKK terör örgütüdür,o zaman meclise nasil girebilmistir.Neden bunlarin hesabini kimse yapmak istemiyor ve meclisteki PKK yi demokrasi geregi dagdakinide kanun disi gösteriyorlar.Bir yanlislik yokmu sizce?meclisteki PKK nin dagdakinden tek farki ellerinde silah olmamasidir.Amaclari sloganlari saldirganliklari aynidir.Peki dagdaki PKK ile neden mücadele ediyoruz,Ülkemizin bölünmemesi icin degilmi?peki meclisteki PKK bölecegiz demiyormu,özerklik verin demiyormu?Bu nasil terörle mücadeledir,türbani özgürlük diye demokrasinin kilifina yerlestirenler, Türkiyenin üniter yapisini Atatürk'ün kurdugu meclis catisi altinda bozmak icin siyaset yapanlari dagdaki silahli terörü savunanlari acaba nereye yerlestirdiler?Yoksa Demokraside bölmek mesru bir hakmidir??? saygilarla Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.