Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2008 17 yıl Kuzey Irak'tan bahsetmedim; içimizdeki Kürtlerden bahsettim, önce bir dikkatli okusak da ondan sonra insanların hitaplarının durumuna yönelsek ve bunca lafı konuya uygun söylesek ki karşımızdaki için de bir anlamı olsa!!! Bununla birlikte Kuzey Irak bağıntısına da katılmıyorum... Bağımsızlığın emperyalist plan dahilinde kazanılmış olması bağımsızlığın olmaması arzusunu mu gerektirir??? Hayır ve hayır ve hayır ve hayır ve hayır... "Kürt Meselesi ile bağ kuruluyor" demişsin. İnsanlar Kürt Meselesi ile bağı salt içimizdeki kürtlerle kurmuyor. Yani önce insanların yazdıklarını oku. Senin katılıp katılmaman değil konu. Uluslararası ilişkiler, diplomasi, milletler umum hukuku gibi kavramlar vardır. oylama yapmıyoruz burada katılıp katılmayalım. Birincisi emperyalist devletlerin tam hakimiyetine girerek herhangi bir bağımsızlık kazanılmaz. Türkiye Kurtuluş savaşına başlarkende bunu savunanlar vardı. Yani mandacılar. Oysa Atatürk ve arkadaşları böyle bir "bağımsızlık" ı ellerinin tersiyle itmiş ve onurlu özgür bir ulus olmanın yolunu açmışlardır. Kosova zaten özerk bir bölgeydi. Fiilen sırpların hiçbir kontrolu ve idaresi yoktu kosova da. Bağımsızlık yolunda yürüyen bir ülkeydi. Oysa şimdi emperyalist devletlere sığınarak sözde "bağımsızlık" kazanan bir ülkecik oldu. Siyasi kararları ABD ve Almanya'da veriliyor. Sınırlarını NATO askerleri koruyor. Bu bağımsızlık mı?
Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2008 17 yıl "Kürt Meselesi ile bağ kuruluyor" demişsin. İnsanlar Kürt Meselesi ile bağı salt içimizdeki kürtlerle kurmuyor. Yani önce insanların yazdıklarını oku. Senin katılıp katılmaman değil konu. Uluslararası ilişkiler, diplomasi, milletler umum hukuku gibi kavramlar vardır. oylama yapmıyoruz burada katılıp katılmayalım. Birincisi emperyalist devletlerin tam hakimiyetine girerek herhangi bir bağımsızlık kazanılmaz. Türkiye Kurtuluş savaşına başlarkende bunu savunanlar vardı. Yani mandacılar. Oysa Atatürk ve arkadaşları böyle bir "bağımsızlık" ı ellerinin tersiyle itmiş ve onurlu özgür bir ulus olmanın yolunu açmışlardır. Kosova zaten özerk bir bölgeydi. Fiilen sırpların hiçbir kontrolu ve idaresi yoktu kosova da. Bağımsızlık yolunda yürüyen bir ülkeydi. Oysa şimdi emperyalist devletlere sığınarak sözde "bağımsızlık" kazanan bir ülkecik oldu. Siyasi kararları ABD ve Almanya'da veriliyor. Sınırlarını NATO askerleri koruyor. Bu bağımsızlık mı? Şimdi bakınız; madem öyle çok ses çıkaran Rusya niye açıkça KKTC konusunda adım atmıyor; çünkü bu işlerde yazılı veya yazısız kalıpları kıran önemli bir etken var: GÜÇ... Eğer Kuzey Irak'ta bir Kürt devleti kurulursa ve bu başta ABD olmak üzere AB ve diğerlerinden de "olur" alırsa sizin yapabileceğiniz zaten kısıtlıdır ve ABD diğerlerine örnek olur açıklamalarına karşı merak etmeyin "olmaz" da dedi, madem her şey bu kadar objektifçe yürüyor dünyada bu da ilerde Kuzey Irak meselesinin aleyhinde delil olur belki ; şaka bir yana demek istediğim o ki gerçek hayat bazı kalıpların kırılışına sahne olmakta, ABD nin Irak'a müdahalesi öncesi ve sonrasıyla(hani hiçbir şey bulunamadı) bir hukuk dışılık taşımadı mı aslında; dünya kamuoyu bu müdahaleye karşıydı ve sonrasında da gerekçelerin yanlışlığı açıkça ortaya çıktı. Kim diyebilir ki "hadi bakalım, ense traşlarınızı görelim" sanırım yeterince açık olmuştur... Bağımsızlığın durumu konusunda haklısınız; aslında burada da yukarıdaki "GÜÇ" etkeni devreye giriyor; zaten Balkanlar gibi çok çalkantılı bir geçmişi olan ve şimdi de öyle pek durgun olmayan bir yörede bu gelişmenin daha neler getirebileceğini hesaba katmak gerekir ama artık bağımsızlığını kazanmış olan bizimle de maddi,manevi bağlantılı olan bu devlete karşı bu kadar soğuk ve hatta Rusya cephesinden korkarcasına çekinik davranamayız... Saygılar...
Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2008 17 yıl Eger Türkiye Balkanlarda baris istemis olsaydi,Sirplarinda toprak bütünlügüne saygi duymus olsaydi,Kosovayi tanimamasi gerekirdi.Rusya en azindan AB ve ABD ye basiretli bir sekilde *O ZAMAN KIBRIS'IDA TANIYIN*dedi,bu bile bugünkü yönetimden daha basiretli bir yaklasimdir.Türkiye dis politikasini milli olmaktan cikarip AB ve ABD güdümüne sokarsa her bagimsizlik ilan eden toplumu tanimasida kacinilmazdir,tanimak zorunlulugundadir,buna yarin ki Kuzey Irak federe Kürt devleti de dahildir.Kibrista Rumlarla birlesmek amacindan farkli bir amac gütmeyen AKP yönetimi Kosovanin bagimsizligini,maddi manevi bagimiz var diye taniyorsa,yarin Güney Anadoluda kurulmak istenen özerk Kürt devletinide tanimaktan cekinmez.Siyaset haysiyetli olmaktan ciktiginda artik ona siyaset denmez. saygilarla
Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2008 17 yıl Şimdi bakınız; madem öyle çok ses çıkaran Rusya niye açıkça KKTC konusunda adım atmıyor; çünkü bu işlerde yazılı veya yazısız kalıpları kıran önemli bir etken var: GÜÇ... Eğer Kuzey Irak'ta bir Kürt devleti kurulursa ve bu başta ABD olmak üzere AB ve diğerlerinden de "olur" alırsa sizin yapabileceğiniz zaten kısıtlıdır ve ABD diğerlerine örnek olur açıklamalarına karşı merak etmeyin "olmaz" da dedi, madem her şey bu kadar objektifçe yürüyor dünyada bu da ilerde Kuzey Irak meselesinin aleyhinde delil olur belki ; şaka bir yana demek istediğim o ki gerçek hayat bazı kalıpların kırılışına sahne olmakta, ABD nin Irak'a müdahalesi öncesi ve sonrasıyla(hani hiçbir şey bulunamadı) bir hukuk dışılık taşımadı mı aslında; dünya kamuoyu bu müdahaleye karşıydı ve sonrasında da gerekçelerin yanlışlığı açıkça ortaya çıktı. Kim diyebilir ki "hadi bakalım, ense traşlarınızı görelim" sanırım yeterince açık olmuştur... Bağımsızlığın durumu konusunda haklısınız; aslında burada da yukarıdaki "GÜÇ" etkeni devreye giriyor; zaten Balkanlar gibi çok çalkantılı bir geçmişi olan ve şimdi de öyle pek durgun olmayan bir yörede bu gelişmenin daha neler getirebileceğini hesaba katmak gerekir ama artık bağımsızlığını kazanmış olan bizimle de maddi,manevi bağlantılı olan bu devlete karşı bu kadar soğuk ve hatta Rusya cephesinden korkarcasına çekinik davranamayız... Saygılar... Arkadaşım bu işler öyle düğmeye basarak olmaz. Yani kürt devleti kurulma kararı alınırsa, ABD ve AB onay verirse Türkiye'nin yapabileceği kısıtlıdır vs. Böyle basit ve kolay değil. Türkiye bir NATO üyesidir. NATO dağıtılmadan, herhangi bir NATO üyesi Türkiye'ye savaş açamaz, saldıramaz, askeri müdahelede bulunamaz. Dolayısıyla Türkiye İran veya Irak ya da Suriye değildir. Türkiye Kosova'nın bağımsızlığını tanıyana kadar Kuzey Irak konusunda haklı ve kozlara sahip bir ülkeydi. Türkiye razı edilmden öyle bir devlet kurmak imkansızdı. Ancak Kosova kararı Türkiye'nin diplomatik olarak itirazları ve kırmızı çizgilerini tahrip etmiştir. Gerek BM'de, Gerekse Nato'da Türkiye Kürdistan devletine karşı itirazını ortaya koyduğunda "emsal karar" olarak Kosova'yı tanımak karşısına getirilecektir. Türkiye Kosova'nın bağımsızlığını tanımamıştır sadece. ABD, İngiltere, Almanya ile Rusya-Çin arasındaki bölgesel çatışmada taraf olmuştur. Kosova'yı alel acele tanımasıyla. Zaten Kosova'nın durumu bir bağımsızlık değil emperyalist bloklar arasındaki rekabete meze olmaktan ibarettir. Bu şekilde "bağımsızlık" kazanan diğer devletlerin tarihte başına gelenleri biliyoruz. Kendi ülkesini başkalarının yönettiği, kendi ülkesini yabancı askerlerin koruduğu bir devlet bağımsız falan değildir. Olan nedir, balkanlarda yeni bir cephe ve çatışam ortamı açılmıştır. Rusya Sırbistan'ı korumak bahanesiyle Sırbistan'a askerlerini yerleştirecek, ABD ve müttefikleride Kosova'yı korumak bahanesiyle Kosova'da kalıcı olarak askeri gücünü barındıracaktır. Sırbistan açısından Rusya ile olan ilişkisi Türkiye- KKTC ilişkisi gibidir. Aynı millet ve aynı kültür. Oysa Kosova ile batının ilişkisi bu minvalde değildir. Geçen hafta ofisime yardım toplanayan kimseler geldi. "Kosovali Türkler için yardım" topluyorlarmış. Şaşırdım. Kosova şuanda yoksul bir ülke falan değil. Hatta Türkiye'den daha iyi ekonomik duruma sahip orada yaşayanlar. Sokaklarında mercedesten aşağı araba yok. "Siz neyin yardımını topluyorsunuz " dedim. Adam utana sıkıla ; "Biz Kosovalı Türkler için yardım topluyoruz. Türkler şimdi Kosova'da ikinci sınıf vatandaş durumuna düştü. Milliyetçi Arnavutlar'ın Türkler'ekarşı düşmanca davranışlarının fiilayata dönüşmemesinin tek sebebi bölgedeki Türk Garnizonu" dedi. Bunu daha önce TRT deki "Kırılma Noktası" adlı belgeselde duymuştum gerçi ama yinede şaşırdım. Emperyalist çatışmalarda "ileri karakol" olmak bağımsızlık değildir. Ne özgürlük ne hayır getirir. Bir ülke ancak tamamen kendi özgücü ve dinamikleriyle bağımsızlığını kazanırsa özgür ve bağımsız olur. Başka devletlerin himayesinde oynanan "bağımsızlık" oyunu savaş, çatışma, yıkım getirir sadece. İşte tarih, işte ülkeler. Yoksa Çeçenlerde biliyordur bir devletin abiliğini kabul etmeyi. Ya da Filistin'lilerde biliyordur bir devletin himayesine girmeyi. Ama onun yerine yıllardır kendi öz dinamikleriyle bağımsızlık savaşını sürdürmekteler. Gerçekten bağımsız olmak için.
Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2008 17 yıl Geçen hafta ofisime yardım toplanayan kimseler geldi. "Kosovali Türkler için yardım" topluyorlarmış. Şaşırdım. Kosova şuanda yoksul bir ülke falan değil. Hatta Türkiye'den daha iyi ekonomik duruma sahip orada yaşayanlar. Sokaklarında mercedesten aşağı araba yok. "Siz neyin yardımını topluyorsunuz " dedim. Adam utana sıkıla ; "Biz Kosovalı Türkler için yardım topluyoruz. Türkler şimdi Kosova'da ikinci sınıf vatandaş durumuna düştü. Milliyetçi Arnavutlar'ın Türkler'ekarşı düşmanca davranışlarının fiilayata dönüşmemesinin tek sebebi bölgedeki Türk Garnizonu" dedi. Bunu daha önce TRT deki "Kırılma Noktası" adlı belgeselde duymuştum gerçi ama yinede şaşırdım. Evet, ben de duyuyorum bunları; Türkçe konuşulmasına falan tahammül edemiyormuş bazıları... Ama bakınız Kürt meselesinde Türkiye'ye müdahaleden bahsetmişsiniz; halbuki şu anda üzerinden konuştuğumuz zaten Irak toprağı, yani NATO da olmamız bu durumda ne kadar işe yararki; zaten NATO nun somut bir yaptırım gücü var mı ki ABD den bağımsızca??? Dediklerinize yanlış demiyorum ama tanımamak ne getirecek??? Bu sefer de Kıbrıs konusunda esas muhataplarımız olan ABD ve AB "ee, hani Kosova'yı da tanımıyordun ya" demiyecekler mi, he bugün örnek olmaz diyorlar ama geçmişte daha neler de demişler malum ; eğer işin bu "tanıma" açısından bakacaksak KKTC yi de hesaba katmak gerekiyor ve kaldı ki bu tanımamız gerçek anlamda KKTC hususunda da bir fayda sağlayacak değil; dediğim gibi: "GÜÇ"... Türkiye'nin tarafı zaten bellidir sayın Cyrano, AB ile somut ilişkiler geliştiren ve sınırötesi operasyon meselesinde ABD ile bağını sıkı tutan bir ülke durumundayız zaten kaldı ki Balkanlara yaklaşımımız da belli... Eğer gerçekten bağımsız olmamışsa bir ülke onu tamamen vasiyleriyle başbaşa bırakmak bize hiç yakışmaz; varsa hatalar düzeltilmeye çalışılmalıdır ama bütünüyle "olmaz" deyip muhatap olmamak fazladan bir yarar getirmeyecektir...
Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2008 17 yıl Kosovanin bagimsizligin taninmasi ileriye dönük bir projedir,bu proje sadece Kuzey Irak bölgesel Kürt yönetimi ile sinirli degildir,bu projenin icersinde Günyedogu Anadolu vardir.Yapilan haritalar Türkleri kizdirmak icin veya laf olsun diye yapilmiyor,bu haritalar ayni zamanda pentagonda da mevcuttur. Hep ayni seyler söyleniyor,Türkiye güclüdür,evet Türkiye güclüdür ama bu gücünü siyasi zeminde yürütemedigi sürece Türkiye askeri yönden güclü bir ülke olmaktan öte gecemez.Türkiye hala ABD ve AB nin güdümünde siyaset yapmaktadir.Askeri güc bazen pekte ise yaramamaktadir eger siyasi gücünüz yoksa. saygilarla
Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2008 17 yıl Evet, ben de duyuyorum bunları; Türkçe konuşulmasına falan tahammül edemiyormuş bazıları... Ama bakınız Kürt meselesinde Türkiye'ye müdahaleden bahsetmişsiniz; halbuki şu anda üzerinden konuştuğumuz zaten Irak toprağı, yani NATO da olmamız bu durumda ne kadar işe yararki; zaten NATO nun somut bir yaptırım gücü var mı ki ABD den bağımsızca??? Dediklerinize yanlış demiyorum ama tanımamak ne getirecek??? Bu sefer de Kıbrıs konusunda esas muhataplarımız olan ABD ve AB "ee, hani Kosova'yı da tanımıyordun ya" demiyecekler mi, he bugün örnek olmaz diyorlar ama geçmişte daha neler de demişler malum ; eğer işin bu "tanıma" açısından bakacaksak KKTC yi de hesaba katmak gerekiyor ve kaldı ki bu tanımamız gerçek anlamda KKTC hususunda da bir fayda sağlayacak değil; dediğim gibi: "GÜÇ"... Türkiye'nin tarafı zaten bellidir sayın Cyrano, AB ile somut ilişkiler geliştiren ve sınırötesi operasyon meselesinde ABD ile bağını sıkı tutan bir ülke durumundayız zaten kaldı ki Balkanlara yaklaşımımız da belli... Eğer gerçekten bağımsız olmamışsa bir ülke onu tamamen vasiyleriyle başbaşa bırakmak bize hiç yakışmaz; varsa hatalar düzeltilmeye çalışılmalıdır ama bütünüyle "olmaz" deyip muhatap olmamak fazladan bir yarar getirmeyecektir... Azerbayc:zorro: Türkiye milyonlarca türk vatandaşının (Türkiye'deki çerkeslerin %70'inin anavatanıdır Abhazya) , ünlü tarihsel kahramanlarının, kurtuluş savaşında büyük başarılar gösteren generallerinin anavatanı olan Abhazya'nın bağımsızlığını tanımamıştır. Tanımama gerekçeside Abhazya'nın Gürcistan'a karşı Rusya'nın hamiliğinde bağımsızlığını ilan etmesi. Ve Türkiye'nin Rusya ile Gürcistan (dolayısıyla ABD) arasındaki politik savaşta taraf olmak anlamına gelecek tanıma kararından imtina etmesi. Demekki iş ne din kardeşliği, ne mazlumluk, ne kanbağı, ne de tarihsel dostluk. Tanıyıp tanımamak tamamen siyasalmış demek ki. Öbür yandan Emperyalistlerin bölgeye müdahelesiyle, yüzyıllar boyunca bir arada yaşayanlar halkların birbirine kırdırıldığı. Eski Yugoslavyayı oluşturan bütün etnik unsurların istisnasız birbiriyle çatıştığı. Her parçaya bölündükçe, o parçadaki etnik unsurların birbirine kırdırıldığı bir projeye ortak olmamalıydı. Hemde karşısında Kuzey Irak'ın bağımsızlığı gibi diplomatik bir konu varken. Evet dün bize "büyük kahramanlar vs" diye sunulan UÇK şimdi Kosova'daki Türklerin düşmanı durumunda. Türk garnizonun varlığı sebebiyle Türklere karşı şiddet kullanmaya cesaret edemiyorlar şu an. Peki yarın bağımsızlıktan sonra Türk askerleri çekilince. Biz bir on yılda Kosova'lı türklerin dramınımı dinleyeceğiz. Türkiye'nin tanıma kararıyla her haliyle çarpıktır. Kosovalı Türklerin durumu ve güvenceleri netleştirilmeden. Kosova'nın bağımsızlığı Türkiye'nin tam ortasında durduğu iki kutbun çatışma ve politik savaş malzemeleri olma misyonundan çıkmadan. Kosova'nın bağımsızlığını kabul etmenin hiçbir durumda Türkiye'nin karşısına emsal teşkil edecek şekilde çıkarılamıyacağına yönelik yazılı güvence verilmeden. Sanki bir avuç tuzla koşar gibi tanımak tartışmasız bir şekilde çarpıktır. Kosova'yı tanımayan Rusya ve yandaşı ülekeri bir kenara bırakalım. Avrupalı ya da Nato üyesi kimi ülkelerin tavrına bakalım; İspanya, Fransız hamiliğinde bir bağımsız BASK ülkesi ilan edilmesi halinde önüne emsal karar olarak tanınmanın getirilmemesi için İspanya tanımadı. Ve şimdi BASK konusunda yazılı güvence bekliyor tanımak için. Yunanistan ve Güney Kıbrıs, tanımadılar. KKTC konusunda önlerine emsal karar olarak gelmemesi için. Yazılı güvence bekliyorlar. Bu devletler ABD'nin müttefiği ve AB üyesi ülkeler. Ama AB-ABD destekli Kosova projesine katılmadılar. Kendi ulusal güvenlik ve politikalarına zarar vereceği için. Türkiye? Kuzey Irak'ta bağımsız bir Kürt devletini savaş sebebi sayıyor. Ve ilk günden tanıdı. Peki birde bizden başka Türk ve Müslüman olan bir ülkenin tavrına bakalım. Azerbaycan : Azerbaycan ,Kosova'nın bağımsızlığını tanımayacağını duyurdu. Karabağ sorununda emsal olarak karşısına çıkacağı için. Azerbaycan Kosova'yı tanımıyor. Yani ister AB üyesi olsun ister NATO üyesi, ister Türk ister Müslüman olsun. Ayrılıkçılık ve ulusal çıkarlarına aykırı "bağımsızlık ilanı" gibi tehlikelere sahip ülkeler aynı tavrı gösterdiler. Ve Türkiye bu konuda gerek İspanya'dan, gerek Azerbaycan'dan, gerek Yunanistan'dan daha fazla yakıcı ve daha fazla yakın bir tehlikeye sahip. Ordusu şu an Kürdistan'ın kurulmasının planlandığı topraklarda savaşıyor ve iki günde 15 şehit verdi. Bir kez daha düşünelim. Türkiye doğru mu davrandı ?
Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2008 17 yıl Doğrusu ben de bağımsızlık gösterilerinde ABD bayraklarını yadırgadım. Hatta Türk bayrağı bile ne kadar bizi onore etse bile, objektif olarak bakıldığında yadırganacak bir şey. Daha önce de Arnavutluk bayrağını kullanıyorlardı zaten. Yani eleştirmiyorum, ayıplamıyorum ama, yadırgıyorum. Yani bir halk bir devletten büyük yardımlar görmüş, minnettar bile olabilir ama, bayrak, bilemiyorum... Sanırım yadırgamakta kendimi haklı görebilirim. Benim merak ettiğim şu: Kosova meclisi Arnavutluk'a ilhak gibi bir karar almayı tartışabilir mi? Diğer etnik grupların bu tartışmaya tepkisi ne olur? Bölünme burada da durmayabilir mi? Bir kaos süreci başlayabilir mi? Yani bu kadar yabancı bayrağın rahatça dalgalandığı bir ortamda bu sorular ister istemez akla ve gündeme geliyor. Yani illa kaos doğacak diye bir koşul da yok, Hatay da Türkiye'ye sorunsuz şekilde ilhak kararı almış ve sorunsuz uygulamıştı bu kararı ama, süreçlerin farklı olduğu ortada... Bilemiyorum, zaman gösterecek gelişmeleri... Dünyada sorun üreten üç bölgenin varlığından bahsedilir, Ortadoğu, Kafkasya ve Balkanlar. Türkiye üçünün ortasındadır. Bu benmerkezcilik veya ulusal bakış açısı değil, reelpolitik bir gerçek: Çok kilit bir stratejik konuma sahibiz. Bana inanın Türkiye hapşırırsa dünya nezle olur. Türkiye'nin ateşi yükselirse dünyayı sıtma tutar. Bu yüzden dünyanın baş jandarması ABD için Türkiye stratejik ortaklıktan vazgeçilebilir bir ülke asla değildir, tüm gelişmeler bunu kanıtlar...
Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2008 17 yıl Eger Türkiye,Atatürk'ün yolundan gidiyor ve *Yurtta baris dünyada baris*diyorsa,o zaman belirli bir güc merkezine sirtini dayamamalidir ve tüm cografyasina esit mesafede olmalidir ki barisciligini kanitlasin.Amerika ile stratejik bir ortaklik bize ne verir?A-iSRAIL'IN DOSTU YAPAR BIZI VE FILISTINIDE ÜVEY EVLAT,B-AMERIKA KARSITI GÜCLERLE ARAMIZDA BIR SIYASI HUSUMET OLUSTURUR.Dolayisiyla Türkiye'yi tarafli oldugu icin güvensiz bir ülke durumuna sokar ki simdiki durum böyledir.Almanya,Fransa Italya bunlarda Amerikanin dostu ülkelerdir ama stratejik bir ortakliklari yoktur,siyasi egilim Amerikan yanlisi gibi görünsede bu ülkeler milli cikarlari söz konusu oldugunda Amerikanin görüslerine ve icazetine gerek duymazlar. Simdi bir yalan daha üretildi Irak operasyonu ile,oda dün bize karsi olanlar bugün bizim yanimizda diye.Bu cok kabaca bir yalandir,insanlarimiz AKP ve yandasi güclerin söylemleri ile günlük olaylari degerlendiriyorlar ki bu da insanimizin dogrulari en dogru sekilde ögrenmeye karsi olan tembelligini gösteriyor. Bizim yanimizda olan kimse yok,bizim yanimizda imis gibi görünen ülkeler Amerikanin bu operasyona yesil isik yakmasi nedeniyle olumlu gibi yaklasmislar ama gercekte agizlarindan düsürmedikleri söz;Türkiye derhal Kuzey Iraktan cekilsin olmustur.Buda yetmiyor,AB ülkeleri özellikle Almanya PKK icin hala terör örgütü nitelemesini yapamiyor ve haberlerde *Yasaklanmis Kürt isci partisinin özgürlük savascilari veya Türk devletinin Kürtlere baskisina karsi cikan isyancilar*olarak gösteriyor PKK yi.Peki bumudur terörle birlikte mücadele.Hayir,Türkiyenin etrafinda kimse yoktur,Amerikanin yaktigi yesilisik nedeniyle tolere eden ülkeler var sadece,Amerika bile*Cok cabuk cik* diyor,Ha Türkiye cekilirmi cekilmezmi oda baska bir konudur.Amerika ilerde Türkiyeden koparacaklarinin hesaplarini yapmamis olsaydi bu operasyona izin vermezdi. Bu nedenle Kosovanin bagimsizligi belki bizce hos bir seydir ama zaman dikkatli olmak zamanidir.Amerika sonuca geldiginde stratejik ortakligi biran icin bile olsun düsünmeden elinin tersiyle itebilecek kadar cikarlarina düskündür yani Amerika asla güvenilecek bir güc degildir.Olmadigini da defalarca ispatlamistir. saygilarla
Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2008 17 yıl Türkiye milyonlarca türk vatandaşının (Türkiye'deki çerkeslerin %70'inin anavatanıdır Abhazya) , ünlü tarihsel kahramanlarının, kurtuluş savaşında büyük başarılar gösteren generallerinin anavatanı olan Abhazya'nın bağımsızlığını tanımamıştır. Tanımama gerekçeside Abhazya'nın Gürcistan'a karşı Rusya'nın hamiliğinde bağımsızlığını ilan etmesi. Ve Türkiye'nin Rusya ile Gürcistan (dolayısıyla ABD) arasındaki politik savaşta taraf olmak anlamına gelecek tanıma kararından imtina etmesi. . . . Yani ister AB üyesi olsun ister NATO üyesi, ister Türk ister Müslüman olsun. Ayrılıkçılık ve ulusal çıkarlarına aykırı "bağımsızlık ilanı" gibi tehlikelere sahip ülkeler aynı tavrı gösterdiler. Ve Türkiye bu konuda gerek İspanya'dan, gerek Azerbaycan'dan, gerek Yunanistan'dan daha fazla yakıcı ve daha fazla yakın bir tehlikeye sahip. Ordusu şu an Kürdistan'ın kurulmasının planlandığı topraklarda savaşıyor ve iki günde 15 şehit verdi. Bir kez daha düşünelim. Türkiye doğru mu davrandı ? Türkiye mutlak doğru bir iş yapmıştır diyemem çünkü işin en ince ayrıntılarına kadar bilgi sahibi değilim; sözünü ettiğiniz durum pek de yanlış değil ama benim dikkat çekmek istediğim yazılı kağıtlardan sıyrılıp "güç" ile yoğurulan gerçeklik, hep birlikte izleyeceğiz gelişmeleri...
Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2008 17 yıl Vakıf'ta haftalık sohbet toplantısı vardı bugün. Genç kardeşlerimizden birisi hepimizin kafasındaki sorulardan birisini yöneltti "Türkiye, Çeçenistan bağımsızlığını ilan ettiğinde tanımadı. Abhazya bağımsızlığını ilan ettiğinde tanımadı. Abhazya Devlet başkanının Türkiye'ye girişine bile izin vermedi. Kosova'yı ise ilk tanıyan ülke oldu. aralarındaki fark ne ?" şeklinde. Fehim Taştekin hocamız çok kısa ve çok maniar bir cevap verdi "ABD, Çeçenistan ve Abhazya'yı tanımamıştı. Fark bu" diyerek. Demekki Türkiye için mesele, haklılık falan değil. ABD'nin tanıyıp tanımaması. Kosova lideri bağımsızlık kutlamalarında "çocuklarınıza bağımsızlık için verilen çaba ve fedakarlıklarını anlatın" demiş meydandakilere ? Hangi çaba, hangi fedakarlık? Nasıl ABD himayesine girdiklerini mi anlatacaklar. Onurlu bir tavır ve çaba ile gerçekten bağımsız olmak yerine. Nasıl emperyalist abilerce "bağımsız"laştırıldıklarını mı anlatacaklar. Birçok insan birşeyin farkında değil. Kosova'nın "bağımsızlığı" bir ulusun mücadele ve azmiyle bağımsızlığını kazanması değildir. Bu olay emperyalizmin askeri gücüyle etnik sorunları, kendisine bağlı devletçikler oluşturaracak istismar etmesi meselesidir. Türkiye bundan ilk gocunması gereken ülkelerden birisi olduğu halde. Tam aksi yönde davranmıştır.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.