Φ i'tezele Gönderi tarihi: 2 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2008 Vaovvv! Wuuuvv! Tepkimi nasıl ifade edeyim şaşırdım. Ben biterim işte buna! Bilim felsefesine gerçekten var mısın İ'tezele? Lütfen, ama lütfen gel bilim felsefesi forumuna... Bırak bu kıytırıktan din min işlerini! Bak ben sana hak veriyorum, felsefe bilim değildir, üstelik ateist olmadığımı da çok kere belirttim. (Çok yağ yaktım ama bilim felsefesi lafını duyunca resmen zıpladım. Aşırı bir tepki olduğunu kabul ediyorum ama napiim elimde değil. Tutkunu, hastasıyım biraz da o yüzden.) Geçin yahu kıytırıktan yok ilahiyatçılar bilimci mi, tezleri neyi kanıtlar neyi kanıtlamaz... Bunlar mevzu mu yahu? Saygılar Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 2 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2008 .Sn. Tangeriin, ilahiyatçılar vahyi ispatlamak zorunda değiller. İnanın hiçbirinin ispat kaygısı yok. Onların vahyi yaşatma kaygılar var. Zaten bilim ahlakını baz alarak hareket etmiyorlar ki bilimdışı irade onların açmazı olsun. saygılar Sayın Boşig, İ'tezele söylediğini, konuyu çarpıtmaya çalışıyor. Yeni katıldığın için konuyu baştan okumanı öneriyorum. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 2 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2008 .Sn. Tangeriin, ilahiyatçılar vahyi ispatlamak zorunda değiller. İnanın hiçbirinin ispat kaygısı yok. Onların vahyi yaşatma kaygılar var. Zaten bilim ahlakını baz alarak hareket etmiyorlar ki bilimdışı irade onların açmazı olsun. saygılar Öncelikle şunda anlaşalım: tEngeriin... Sayın İ'tezele hiçbirisinin böyle bir kaygısının olmadığına emin misin? Bilim'in Tanrı'nın varlığını ispatladığına dair onlarca yazıları var... Bu da Tanrısal kavramları genel geçer kılma kaygısına dayanmaktadır... Şunda anlaşabiliriz: Vahyi Sorgulamıyorlar : Evet... Vahyin Gerçekleştiğini İspata Çalışıyorlar: Evet... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 2 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2008 :)Saygılar Eyvallah... Alıntı
Φ i'tezele Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Öncelikle şunda anlaşalım:tEngeriin... Sayın İ'tezele hiçbirisinin böyle bir kaygısının olmadığına emin misin? Bilim'in Tanrı'nın varlığını ispatladığına dair onlarca yazıları var... Bu da Tanrısal kavramları genel geçer kılma kaygısına dayanmaktadır... Şunda anlaşabiliriz: Vahyi Sorgulamıyorlar : Evet... Vahyin Gerçekleştiğini İspata Çalışıyorlar: Evet... pardon tengerin.. Ama gecenin bu saatinde konuda kavram kargaşası mazur görülür sanırım.. sn. vale profların, dr.ların tezlerinde ispat kaygısında olduğunu beyan etmesi üzerine bu iletiler döngüsü başladı. Bu döngü gecenin bu vaktine kadar ilerleyince neticeleri böyle oluyor... hımm.. Evet bir sürü yazı var demişsiniz; bense Allah'ın varlığının delilleri üzerine çalışanların sayılı olduğunu biliyorum. Bunların çoğu yurtdışında misyonerler ve ilahiyat formasyonları yok. Yine merkeze çalışan bir iki ilahiyat fak. öğretim görevlisi bu konunun üzerinde duruyor olabilir. Ancak bu devede kulak. Sanki ilahiyat'ın yegane amacı Allah'ın varlığını ve vahyin gerçekliğini kanıtlamakmış gibi lanse edilirse, ben buna itiraz ederim. Saygılar.. Alıntı
Φ i'tezele Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Eyvallah... :) Bilim felsefesinde görüşürüz. Ama sizi uyarıyorum; bilim felsefesinin derin sularında boğmayayım sizi... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 bilim felsefesinin derin sularında boğmayayım sizi... Peşin hükümlü olmayın. Tabii ki boğulabilirim ama, baştan buna karar veremem... Ona intihar adı veriliyor. Pardon gecenin bu saatinde gitmiyorum bilim felsefesi forumuna artık değil mi? Gün ola harman ola... Alıntı
Φ i'tezele Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Peşin hükümlü olmayın. Tabii ki boğulabilirim ama, baştan buna karar veremem... Ona intihar adı veriliyor. Pardon gecenin bu saatinde gitmiyorum bilim felsefesi forumuna artık değil mi? Gün ola harman ola... elbette, bu saatler hep böyledir.. Saygılar Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 bilim felsefesinin derin sularında boğmayayım sizi... Filozof İ'tezele, Öğünmeyi bırakta, biraz soluklanıp, şu ilahiyatçıların üzerinde çalıştıkları tarih ve sanat tarihinin bilim olup olmadığına bir cevap ver. Aradan 24 saat geçti cevap alamadım. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Aradan 24 saat geçti cevap alamadım. maraba sen de amma sabırsızmışsın. Ben felsefe konusunu açalı geçen yılın yazından beri tık yanıt alamadım. Felsefe konuşmak isteyen bir felsefe öğrencisi çıktı, bekliyorum. Adres: Bilim dünyası alt forumu bilim felsefesi. Başlık: Bilimsel determinizm. Eleştiri almaktan mutlu olacağım. İ'tezele, belki bitirme tezini filan determinizmden hazırlarsın? Alıntı
Φ i'tezele Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 maraba sen de amma sabırsızmışsın. Ben felsefe konusunu açalı geçen yılın yazından beri tık yanıt alamadım. Felsefe konuşmak isteyen bir felsefe öğrencisi çıktı, bekliyorum. Adres: Bilim dünyası alt forumu bilim felsefesi. Başlık: Bilimsel determinizm. Eleştiri almaktan mutlu olacağım. İ'tezele, belki bitirme tezini filan determinizmden hazırlarsın? Öneri için teşekkürler, ama ben konumu 'uzlaşımsal ve önaşımsal yönletim' olarak -dikkat; gönderme var..- belirledim. Yazdan buyana süregelen sabırlı bekleyişiniz çok etkileyici. Buna saygımdan konuyu değerlendirebilirim. Saygılar Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.