Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2008 17 yıl Admin Ön Sıralar (2007) Avenue Montaigne - Fauteuils d'Orchestre Öncelikle bu caddenin geçmişine ve Eyfel kulesine yakınlığından bahsetmek gerekecek... Avenue Montaigne Fransa'da Paris şehrinde ve Eyfel kulesinin çok yakınında bulunmaktadır. Avenue Montaigne ilk olarak allée des Veuves (küçük yolun pencereleri) çünkü bütün matem tutan kadınlar orada toplanırmış, fakat 18. yüzyıldan bu yana cadde/sokak çok değişmiş. Şu andaki ismi Michel Eyquem de Montaigne'den geliyor, Fransız Rönesans yazarı. Film bu caddenin şu andaki yaşamından bir kesit veriyor... En başından başlayalım diyorum: En başında tiyatro çevirir gibi başlayan ama sonradan toparlayan bir senaryo görünümü versede kendi içinde bir devinimi var ve insana bir sıcaklık veren yapıya ve biraz Amelie tarzı taşıyor denebilir. Zengin mahallesi ve sıradan tanımı oturan bir genç kız - genç kızın iç içe geçmiş yaşamlardan çıkardığı anlamlar ve izlenimleri içeren bu filmi başında tutmasamda sonradan çok hoşuma gittiğini söyleyebilirim... Küçük bir restoranda garsonluğa başlayacak olan Jessica etrafındaki cadde sakinleri ile ilginç diyaloglara girecek ve bu diyalogların sizede bir şey öğreteceğinden emin olabilirsiniz. Sizce basit bir garson bütün bu sakinlerin isteklerini yerine getirebilecek mi? Zengin oyuncu kadrosunuda gözden kaçırmamak lazım... Mutlak izleyin derim... Özellikle Kızın Binanın tepesinden yağmur altında Eyfel kulesine baktığı ve kendini nokta gibi hissetmesini görmeniz gerek... Özellikle piyanistin neden artık bilet parası olanlara çalmak istememe nedeninide duymalısınız... Kısacası kaçırmayın... Yönetmen: Danielle Thompson Oyuncular: Albert Dupontel, Laura Morante, Claude Brasseur, Sydney Pollack, Cecile De France, Valérie Lemercier, Christopher Thompson, Dani, Annelise Hesm Jessica's just a waitress at the local café, but her regulars need her for a lot more than coffee. Art collector Jacques anguishes over the sale of his prized collection. TV star Catherine longs to be in movies. And famous pianist Jean just wants to be left alone. Can one waitress fill such a big order? Cécile De France, Valérie Lemercier, Albert Dupontel, Laura Morante, Claude Brasseur and Sydney Pollack star. Director: Danielle Thompson Cast: Albert Dupontel, Laura Morante, Claude Brasseur, Sydney Pollack, Cecile De France, Valérie Lemercier, Christopher Thompson, Dani, Annelise Hesme
Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2008 17 yıl Amelie'yi cok beyenmistim...Yani Fransiz sinemasinin altinlarindan...Filmi cok guzel anlatmissiniz...Umarim bulabilirim...
Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2008 17 yıl Filmi biraz once izledim. Benim hosuma gitti. Hatirlarsaniz gecen yil Fazil Say'in konserine gittigimi soylemistim....Iste tamda olayin gectigi yerdi.Ve Auréle ile karsidaki caféde de kahve icmistik. Insan simdi boyle gorunce tuhaf geliyor... Filmde ise ic ice gecmis hayatlarda insanlari bir sekilde mutsuz eden seyler vardi, ama o Jessica'daki tavir nese, iyimserlik herseyi birden alip goturuyor.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.